Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמה מוסכניקים ששאלתי אותם לגבי החלפת תופי הבלמים האחוריים לדיסקים אמרו לי שהעניין מסובך מידיי ושכדאי לי לשכוח מזה.

יש לי הרגשה שלא מדובר בסיפור מסובך כלל, האם אתם יכולים לשפוך אור בנושא?

תודה

כבר חתמתי...

פורסם

אני מנחש שזו ה-BX? יש לה דיסקים גם מאחור.

בכל מקרה - כל עוד החלק האחורי של הרכב קל מהקדמי באופן קבוע, אין יתרון ממשי לדיסקים.

פורסם

אפשר. אבל מסוכן. אפילו מסוכן מאוד. הסבר !

מערכת הבלימה מתוכננת ע"י מהנדסים.

הגורמים הניכללים בתיכנון הם.

משקל הרכב . חלוקת משקל הרכב קדימה ואחורה. יציבות סיבובית. סוג מגבר הבלם. אורך צינורות נוזל הבלמים קדימה ואחורה.

סוג הבלמים דיסק או תוף. גודל הבלמים והעובי. קירור הבלמים במצב בלימה. והחשוב ביותר חלוקת לחץ הבלימה קדימה ואחורה.

ולכן אפשר לראות ברכבים בעלי בלמים מדיסק קדימה ואחורה.שהדיסקים הקידמיים גדולים יותר.ובד"כ מאווררים. ומאחור הם

יותר קטנים. וברכבים שבהם גודל הדיסק קדימה ואחורה שווה. יש חלוקת לחץ בלימה שונה במערכת בין קדימה ואחורה.

דבר זה נעשה בד"כ כדי למנוע את נעילת הגלגלים האחוריים בזמן בלימה. שאז עובר מרכז הכובד והמשקל על הבלמים הקידמיים

גדול בעוד שאחיזת הגלגלים האחוריים קלה יותר דבר הגורם לנעילתם. ובמצבים מסוימים לאיבוד אחיזה ולבריחת החלק האחורי

מהכביש ולתאונה ...

ולכן אם אתה לא מהנדס מכוניות. עזוב את הרעיון. ובפחות כסף תדאג שמערכת הבלימה ברכב תהיה תקינה.

בדוק את מגבר הבלם שאין דליפת אויר. החלף שמן בלמים. בדוק את מצב הבלמים והצנרת קדימה ואחורה.

והחשוב מכל נקה בלחץ אויר את הסנדלים בתוף האחורי כל 3-4 חודשים מאבק הבלמים אשר נאגר שם.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא מסוכן ולא נעליים, פשוט רק צריך לדאוג לחלוקת עומסים בהתאם.

אם לרכב שלך יש דגם המצויד בבלמי דיסק מאחור, מומלץ להתקין אצלך את מערכת הבלימה קומפלט, וכך תהיה בטוח שהכל יהיה לפי איך שהיצרן תכנן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא מסוכן ולא נעליים, פשוט רק צריך לדאוג לחלוקת עומסים בהתאם.

ומי ידאג לכך - רצוי מהנדס אשר יודע הכוחות הפועלים על הרכב לא :roll:

וזה לא נעליים - קוראים לזה סנדלים :wink:

אם לרכב שלך יש דגם המצויד בבלמי דיסק מאחור, מומלץ להתקין אצלך את מערכת הבלימה קומפלט, וכך תהיה בטוח שהכל יהיה לפי איך שהיצרן תכנן

ואם יש דגם נוסף המצוייד בדיסקים מאחור - אתה ערב לו , כי המוטות המייצבים דומים , גודל הגלגלים , סוג משאבת הבלם

יחידת הווקום והצנרת .

נכון שאפשר לנסות וזה יצליח - אבל אם לא !

כדי לבצע שינוי כזה - פונים ליבואן למחלקה הטכנית , ומבקשים מפרט מלא מה לעשות - ומניסיון , זה לא פשוט :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, אני מכיר כמה וכמה מכוניות של יצרנים שונים שעברו הסבה כזאת ונוסעות מצוין.

באף אחד מהמקרים לא היתה התערבות של היבואן והעסק דפק כמו שצריך.

אני לא ערב שכל המערכת זהה, לכן המלצתי לפרק מערכת בלימה מלאה מרכב שיש לו בלמי דיסק מאחור.

לגבי גודל הגלגלים ומוטות הייצוב - למיטב ידיעתי, מדובר בפרמטרים לא רלבנטיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לכן אני לא יכול להמליץ , המלצה גורפת , ורצוי לבדוק עם המפרט הטכני .

בבלימה יותר עומס נופל על צירי הגלגול - ושם בא לביטוי , חוזק מוטות הפיתול ושיכוך המרכב (תנועה קדימה )

יש דגמים דומים , כגון אופל קדט בזמנו , אשר חייבו החלפת מוט פיתול קדמי לעבה יותר

והתקנת מוט פיתול נוסף באחורי .( שלא קיים בכלל בדגם עם התוף )

וכן גלגלים במידה גדולה יותר כדי שצלחת הדיסק תשב נכון ( אולי גם לקירור ) .

כאשר שאלתי למה :?: הם הראו לי מפרט של רכבים אחרים אשר ההבדל היה גם בגודל הבוסטר והמשאבה .

אולי הראשון אצלכם שעשה החלפה , בדק נתונים טכניים ואז החליף , ואחריו באו אחרים כאילו ללא בדיקה .

בכל אופן ( גלגל ) :cool: זה כן צריך בדיקה נוספת , והאמת זה אפשרי , פשוט צריך להשקיע קצת מחשבה .

הפחד שלי , שאנשים יראו מצב נתון , ברכב X יש מערכת כזו , והם לא מודעים כי הרכב שלהם X-1 , דומה אבל שונה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איל צודק לחלוטין ,יש מספר רב של פרמטרים ואיפיונים טכניים של המרכב שיש לקחת בחשבון בביצוע עבודה כזו. זה שבעבר עשו זאת וזה עבד יופי וללא תקלות או בעיות שנרשמו לא לגמרי מבטיח פעולה אופטימלאית של מערכת הבלימה בכל מצב נתון ובתנאים שונים ומגוונים, שהבלמים מופעלים.

בכל זאת, אם רוצים לפתח דיון בנושא אני ממליץ לדון בסוגייה של השדרוג מערכת בלמים בפורום שיפורים, מבחינתי הנושא סגור.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...