Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה יש לי אוטו ראשון, אבל יש לי הרגשה שאני לא כל כך יודעת מה לעשות איתו. כלומר אני יודעת לנסוע ולתדלק אבל האם אני צריכה לנקוט באי אלו פעולות תחזוקה מעבר לטיפולים הקבועים במוסך? נניח לבדוק שמן/מים וכו'? אם כן אז מה, באיזו תדירות, איך, ומה לעשות במקרה שמשהו לא בסדר?

ליאת, שיודעת שהיא נשמעת כמו בחורה :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

תתחדשי, אני ממליץ לך לפתוח ברגל ימין ולקרוא את כללי הפורום,

ובנוסף צייני איזה רכב קנית, שנת ייצור, נפח מנוע וכו'

בברכה

צור

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

בדיקה של מפלס השמן והמים.

מאוד פשוט וקל לביצוע.

ברגע שהרכב עומד לפני הנסיעה, מרימים את מדיד השמן, מנגבים, ומכניסים בחזרה למקום.

על המדיד עצמו ישנו שנתון שמראה מינ' ומקס', יש לראות היכן מפלס השמן נמצא ולראות שהוא במקום האופטימלי עם הכמות הנכונה.

בדיקת מים מתבצעת גם היא באותה צורה, (אף פעם לא לפתוח את מיכל המים לאחר נסיעה עלול להיות מסוכן ביותר).

ישנו שנתון של מיני' מקס' , מיכל המים צריך להיות מלא ובכמות של עד המקס' ולא יותר.

רצוי לבדוק מידי פעם גם אויר בצמיגים, בכל תחנה יש שילוט ובו מציינים את לחץ האויר המומלץ לכל רכב, (יש לפעול לפי ההנחיות) כיום המכשירים דיגיטליים ומאוד קלים לשימוש.

נסיעה טובה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

טוב אני לא כל כך יודעת מהו מיכל המים ומדיד הדלק אבל אני מניחה שאני אמצא.

אם אחד מהם חסר - אני צריכה למלא בעצמי או ללכת למוסך? האם זה אומר שיש נזילות או שאלו דברים שאמורים להתרוקן לבד?

המים הם מים רגילים?

פורסם

את לא צריכה ללכת למוסך, מילוי שמן ומים זה דבר פשוט מאד.

רק צריך להשתדל לא לעבור את קו המקסימום במדיד השמן, בגלל זה עדיף למלא קצת, למדוד, שוב למלא קצת ולמדוד, עד שמגיעים לכמות הרצויה.

תפתחי את ספר הרכב שאמור להיות לך ותחפשי את התרשים של המנוע, שם תראי איפה נמצא מיכל מי הקירור, שמן המנוע, מי מגבים וכו'.

כמובן שהשמן הוא לא שמן בישול :wink: אלא שמן מיוחד לרכב, כמו כן גם המים. מים ירוקים זה נקרא. את יכולה למצוא הכל בהום סנטר, אוטו דיפו, אייס וכו'.

פורסם

יש מיכל נפרד למי מגבים ולמי הקירור??

וגם מי המגבים הם מים ירוקים?

אגב בספר הרכב יש סתירה. בפרק של מילוי שמן מנוע רשום שצריך צמיגות 15W40 אבל בסוף הספר, בחלק של נתוני הרכב השונים, תחת "סיכת מנוע" רשום צמיגות 10W30. :roll:

פורסם

מי מגבים - מינרליים, ברז. מה שתרצי.

נוזל קירור - נוזל קירור יעודי (G12 PLUS במקרה של פולקסווגן [ושאר רכבי הקונצרן], לדוג').

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הצמיגות של השמן תלויה בעיקר באקלים של המדינה בה הרכב נוסע.

אני חושב שאת צריכה את ה-15W40 אבל אני לא בטוח לגבי זה, חכי למבינים יותר גדולים ממני בנושא השמנים.

לגבי המים, מי הקירור נועדו לקרר את המנוע ומי המגבים נועדו לנקות לך את השמשה....

ברור שזה שני סוגים שונים של מים ומן הסתם הם שני מיכלים נפרדים. מי המגבים זה סתם מים עם סבון.

פורסם

הצמיגות של השמן משתנה לפי האקלים בו הרכב נמצא.

בדיקת שמן כמו שהסבירה לך נהגת שודים רק שהיא שחכה לציין שחובה ! שהרכב יעמוד על משטח ישר זאת אומרת לא בעליה ולא בירידה , מנוע מכובה כמובן ותמיד עדיף לבדוק לפני תחילת הנסיעה שהרכב עומד לפחות חצי שעה מכובה.

מומלץ לבדוק שמן אחת לשבוע בערך .

מי קירור כמובן רק מים שמיועדים לרכב , נוזל קירור איכותי על מנת לשמור על מערכת הקירור מפני חלודה וכ'ו.

מים למגבים הם כמובן נפרדים , רצוי לקנות נוזל שמשות מים רגילים יסתמו את השפריצרים בגלל אבנית.

פורסם
הצמיגות של השמן משתנה לפי האקלים בו הרכב נמצא.

בדיקת שמן כמו שהסבירה לך נהגת שודים רק שהיא שחכה לציין שחובה ! שהרכב יעמוד על משטח ישר זאת אומרת לא בעליה ולא בירידה , מנוע מכובה כמובן ותמיד עדיף לבדוק לפני תחילת הנסיעה שהרכב עומד לפחות חצי שעה מכובה.

מי קירור כמובן רק מים שמיועדים לרכב , נוזל קירור איכותי על מנת לשמור על מערכת הקירור מפני חלודה וכ'ו.

מים למגבים הם כמובן נפרדים , רצוי לקנות נוזל שמשות מים רגילים יסתמו את השפריצרים בגלל אבנית.

אבל יש שני נתונים שונים באותו ספר רכב... איך אני אדע מה יש אצלי?

מעבר לזה, איפה יש רשימות לחברות מומלצות/לא מומלצות לקנות מהן?

פורסם

נכון, ב-1970.

יש לך טויוטא יאריס?

טיפולים בזמן, לחץ אויר בצמיגים פעם בחודש וזה הכל. סעי לשלום.

מצחיק אבל נכון - ככה אמא שלי עובדת עם היאריס שלה כבר 6 שנים. אפילו לחץ אוויר בצמיגים אני צריך להזכיר לה פעם בשלושה חודשים...

אבל יש שני נתונים שונים באותו ספר רכב... איך אני אדע מה יש אצלי?

מעבר לזה, איפה יש רשימות לחברות מומלצות/לא מומלצות לקנות מהן?

אם את לא בטוחה הדבר הכי טוב לעשות זה לפנות למוסך מורשה. את הבדיקות (הייתי ממליץ פעם בחודש-חודשיים) תעשי בעצמך, אם חסר - קפצי למוסך הקרוב לביתך, זו הדרך הכי טובה להמנע מטעויות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במקרה שלך אני ממליץ לך לגשת פעם אחת למוסך מורשה טויוטה, ושם לבקש לבדוק את כל מפלסי הנוזלים, ועל הדרך שיראו לך בדיוק איפה ממלאים ומה.

אני בזמנו עם הפיאטים הקודמות תמיד הסברתי לאמא שלי איך בודקים ואיך ממלאים, ואח"כ היא בדקה כמו גדולה לפני נסיעות ארוכות. עם הפאביה זה שיעמום גדול כי לא צריך למלא כלום.

פעם אחת היא יצאה החוצה, פתחה מכסה מנוע, הוציאה את המדיד שמן, ניגבה והחזירה ובדיוק יצא שכן לזרוק אשפה וראה את זה. השכן הסתכל תוך שהוא חוצה את הכביש ולא שם לב וכמעט רכב דרס אותו.

בקיצור לבדוק שמן מנוע/ נוזל קירור/ נוזל בלמים/ מים במצבר- זה שטויות. מספיק הסבר קצר אחד (מעשי על הרכב) כדי לדעת.

חשוב לא לפתוח מכסה מנוע בתחנת דלק- אני הייתי אתמול בתחנת דלק כדי למלא בשירות עצמי (רק ככה לא נטפלים אליי) וראיתי מישהי מבוגרת ש"דחפו" לה ג'ריקנים של שמן מנוע ונוזל קירור במאות שקלים, ממש כאב הלב.

• תוכן חדש...