Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שטויות?!

לפסול באבחה אחת ללא סימוכין וללא ידע ע"ס אמוציות בלבד - "גיבור מאחורי מסך".

אתה מוזמן לנסות ולתבוע, רק אל תבוא ותבכה(מדינה מז****) כשהשופט ישלח אותך הביתה גם ללא הוצ' משפט.

"גיבור מאחורי מסך" .. נחמד.

אני לא הולך לתבוע את המשטרה או לחפש סיבות לתבוע אותה. יש לי דברים יותר חשובים מזה בסדר עדיפויות.

וסתם בשביל הידע הכללי - תבעתי פיצויים מהמשטרה בגלל שהם פיצצו לי מכשיר פלאפון בגלל שהם חשבו שזה חפץ חשוד.

מספיק לחשוב שהמשטרה הוא גוף בלתי פגיע וכל יכול.

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ABS ידוע כמגדיל את מרחק הבלימה (כמו שיוני אמר למעלה).

זה כבר לא תופס. המערכות החדשות מגיבות מספיק מהר כדי להחזיק אותך באופן כמעט רצוף על סף הנעילה. אין כמעט נהגים שמסוגלים להשתוות לזה.

פורסם

הויכוח הזה עקר, יש פה ויכוח בין תרבויות,מצד אחד אלו ששוללים כל דבר שלא שגרתי או שונה מהעדר בכביש ותמיד מצדיקים את המשטרה והרשויות, מה שקורה בשאר העולם לא ממש משנה להם, מול אלו עם הנשמה המוטורית שאוהבים את זה, כולנו יודעים איזה יוזרים שייכים לאן, חבל על הויכוח, כולי תקווה שנגיע לזמנים כמו בארה"ב או אנגליה שחובב מוטוריקה/שיפורים וכו' יכול לנסוע על הכביש ללא פחד או הרגשה של עבריין, רק כי יש לו רכב יפה/מושקע/בעל ביצועים גבוהים.

פורסם

סולל הדרך ,

לגרוס רכב ישן ? מגניב . עכשיו נשאר לך רק לשכנע את שלומי ועומר בצדקתך ורעיונך ויאללה - סוגרים את פורום האספנות .

פשוט בושה לקרוא את כל ההתחסדות הזאת .

אני רוצה לראות מס' גדול של רכבים חדשים שמצליחים לתת פייט לבמוו סדרה 3 שנת 92 לדוגמא באחיזה , בלימה ובגדול בטיחות אקטיבית טובה יותר . ולחשוב שזה רכב שיוצר בסוף שנת 91 והוא בן הרבה יותר מעשר שנים . בחישוב מהיר זה 17 שנה .

אבל מה זה משנה ?

סולל הדרך רוצה לגרוס , אז יאללה - חבל על הזמן , לגרוס !

לגבי הבחור , נראה שרצו להוריד אותו מהכביש . לא פחות .

אני לא טוען שהרכב שלו צריך להיות עם חלונות שחורים ולדעתי זה בעיה בטיחותית , אבל לא כזו שבגללה צריך להוריד מהכביש .

גם לא העניין עם ה ABS . עד כדי כך . אם הבוחן היה בן אדם שהיה איכפת לו מהאזרח הקטן ולא סתם אחד שיש לו עודף רצון להוריד אנשים בגלל שאישתו לא נתנה לו בבוקר או משהו כזה , הוא היה מבקש לעלות לסיבוב ופשוט לבלום בחוזקה . כך היה יודע אם באמת התקלה בברקסים כל כך חמורה שחייב להוריד את הרכב מהכביש ולא פשוט לתת לאותו בחור לנסוע למחרת בבוקר ולתקן . מבחינתי שיבקש לראות קבלה על העניין או לעשות שוב נסיעה .

אבל זה ההבדל בין איכפתיות לבין רצון לזיין . פשוט כך .

הבעיה שרוב הבוחנים כנראה עוברים שטיפת מוח וכאשר רואים רכב ישן ומושקע מכל טוב ( ואני לא מתכוון לקסנון , אלא רכב מטופח בכלל ) פשוט מחליטים שזה בחור שמסוכן לציבור .

לפעמים הסבר בנועם יכול לתת תוצאות טובות יותר מאשר להתנכל ולהוריד על פנסי ערפל שלא עובדים או על מזגן שלא עובד . בטח ובטח מקביעות מגוכחות כמו לגרוס רכבים בני יותר מ 10 שנים . כאילו שרכב חדש טוב יותר מבמוו או מרצדס בני יותר מ 10 שנים . פשוט בדיחה .

לדעתי טנדרים זה דבר מסוכן כמעט יותר מכל פרייבט על הכביש . אחיזה גרועה ובלימה מגוכחת . אולי נגרוס את כל הטנדרים ?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מילים כדורבנות יאשה!

כמה טוב לראות שיש עוד המון קולות שפויים בפורום!

כשכתבתי את ההודעה הראשונה לגבי גישתם של HAYMI,סולל ושאר חבריהם

חשבתי שאני מחזיק בדעת מיעוט.

מעודד לדעת שלא כך המצב.ויעידו על כך מגוון ההודעות שהגיעו אחריי.

הגיע הזמן שכל חובבי התרבות והספורט המוטורי ירימו ראש.

לא יתכן שכאן בפורום ינשבו רוחותיו של מופז וחבר מרעיו.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם
סולל הדרך ,

אני רוצה לראות מס' גדול של רכבים חדשים שמצליחים לתת פייט לבמוו סדרה 3 שנת 92 לדוגמא באחיזה , בלימה ובגדול בטיחות אקטיבית טובה יותר . ולחשוב שזה רכב שיוצר בסוף שנת 91 והוא בן הרבה יותר מעשר שנים . בחישוב מהיר זה 17 שנה .

אני לא טוען שהרכב שלו צריך להיות עם חלונות שחורים ולדעתי זה בעיה בטיחותית , אבל לא כזו שבגללה צריך להוריד מהכביש .

גם לא העניין עם ה ABS . עד כדי כך . אם הבוחן היה בן אדם שהיה איכפת לו מהאזרח הקטן ולא סתם אחד שיש לו עודף רצון להוריד אנשים בגלל שאישתו לא נתנה לו בבוקר או משהו כזה , הוא היה מבקש לעלות לסיבוב ופשוט לבלום בחוזקה . כך היה יודע אם באמת התקלה בברקסים כל כך חמורה שחייב להוריד את הרכב מהכביש ולא פשוט לתת לאותו בחור לנסוע למחרת בבוקר ולתקן . מבחינתי שיבקש לראות קבלה על העניין או לעשות שוב נסיעה .

לפעמים הסבר בנועם יכול לתת תוצאות טובות יותר מאשר להתנכל ולהוריד על פנסי ערפל שלא עובדים או על מזגן שלא עובד . בטח ובטח מקביעות מגוכחות כמו לגרוס רכבים בני יותר מ 10 שנים . כאילו שרכב חדש טוב יותר מבמוו או מרצדס בני יותר מ 10 שנים . פשוט בדיחה .

לדעתי טנדרים זה דבר מסוכן כמעט יותר מכל פרייבט על הכביש . אחיזה גרועה ובלימה מגוכחת . אולי נגרוס את כל הטנדרים ?

יאשה, הבעייה עם רכבים ישנים (ישנים זו לא שנת ייצור אלא שווי הרכב) היא שלהרבה אנשים יש בעייה פסיכולוגית לשלם על תיקון/טיפול חצי משווי הרכב ולכן הם נוטים יותר לזלזל ברמת האחזקה. איזה אחוז מה BMW בשווי של פחות מ 10,000 ש"ח ינעלו צמיגים טריים ואיכותיים למשל?

אני לא אומר חו"ח שצריך לגרוס כל רכב בן 10, 20 או 30 שנים אלא שככל שהרכב מתישן צריך לצופף את מרווח בדיקות התקינות שלו ואפילו לחייב אחת ל X שנים או Y ק"מ בדיקה מקיפה לרכב כולל חיפוש סדקים בשילדה.

בעייה בטיחותית שנובעת מהתעלמות (אף נהג בר דעת לא מפספס חלון כהה) בהחלט צריכה לגרור הורדה מהכביש כי מי שמזלזל בבטויחות במקום אחד מן הראוי שגוף מקצועיי ובלתי תלוי יבדוק את הרכב לוודא שזה המקום היחיד שבו הוא חיפף.

לגבי סיבוב על הרכב אני לא חושב שלבחורן משטרתי יש את הכלים לקבוע אם הבלמים תקינים וגם אם כן אני לא הייתי נותן למישהו זר לבדוק דבר כזה ברכב שלי בצורה כזו.

לגבי פנס ערפל אחורי שבור אני הייתי מבקש מהנהג לפרק את הנורה ולהציג תוך פרק זמן סביר אישור על התיקון וזהו.

לגבי בטיחות טנדרים אני מסכים איתך ב 100% שזה כלי בעייתי מבחינה בטיחותית ואישית אני חושב שכלי רכב להובלות מטען צריכים להיות בבעלות עוסקים מורשים וחברות בלבד. טנדר הוא כלי רכב מסוכן מאוד ולא צריך לשמש כרכב פנאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

הבוקר יש התקדמות.

לאחר שיחה עם איתן בן-ארי,מנהל השרות של פיאט בארץ,שאני חייב לציין לשבח את טיפולו והתייחסותו לנושא,הלוואי ובכל עמדת מפתח בארץ היה יושב אדם כזה.

קיבלתי לידי אישור חתום על ידי המחלקה הטכנית ומחלקת השרות,שהרכב הנ"ל הגיע לארץ מהמפעל מצוייד במגדש טורבו וחלונות כהים מעט.

עכשיו רק נשאר לעמוד בתור במשרד הרישוי ולאשר ברישיון(כמו שאני מכיר את עמדה מספר 1-עדכון בעוד כמה ימים)

אורן

פורסם

בהצלחה באמת!

אני גם אצטרך את העמדה מס' 1 הזו?

איך עובדת הבחינה לאחר הורדה מהכביש?

באים למכון רישוי, מעבירים בדיקה, ו?

תודה.

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

nex, אתה לא צריך את עמדה מס' 1.

לאחר שתעבור בהצלחה את המבחן במכון הרישוי תקבל טופס עימו תיגש למשרד הרישוי לקבלת רשיון רכב חדש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

DJ JACK כפי שתראה לעיל, אתה ממש לא היחיד שמחזיק בדעה הזו, ואני חושב שדי מיצינו את הנושא העמדות לכאן ולכאן הובררו, יום טוב לכולם

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם
יאשה, הבעייה עם רכבים ישנים (ישנים זו לא שנת ייצור אלא שווי הרכב) היא שלהרבה אנשים יש בעייה פסיכולוגית לשלם על תיקון/טיפול חצי משווי הרכב ולכן הם נוטים יותר לזלזל ברמת האחזקה. איזה אחוז מה BMW בשווי של פחות מ 10,000 ש"ח ינעלו צמיגים טריים ואיכותיים למשל?

שי, תעשה לי ולשאר חברי הפורום טובה ואל תדבר בשם רבים אלא רק בשם עצמך, בטח ובטח על דברים שאתה לא צודק בהם.

בעלי רכבים ישנים מזלזלים בטיפולים?!

אני אדבר על עצמי כרגע אך מכיר הרבה חברים אשר מתייחסים לרכביהם באותה צורה:

צמיגים לקויים אני מחליף מייד בחדשים מאיכות טובה.

כל חלק באוטו אשר התקלקל נרכש במקומו מיד חדש ותקין.

לגבי מכלולים טכניים, כאשר התגלה חופש בהגה בצד אחד מיד אני מחליף את התפוחים ב2 הצדדים, לגבי ציריות זה תלוי בכמות הקילומטרים שעברו. גרמושקות נבדקות כל פעם שאני פותח מכסה מנוע לקרעים או פריצות גריז).

מידי כמה חודשים (או כל פעם שהרכב עולה על ליפט) אני בודק תקינות צינורות ברקס.

ועוד ועוד ועוד, אציין כי אני לא קונה זבל סיני, רוב החלקים משתדל שיהיו מפירמות מוכרות, ומשתדל שיוצרו ביפן :)

טיפולים מבוצעים בתדירות גבוהה.

כל פסיק ברכב מטופל ומתוחזק.

עלות אחזקת הרכב שלי עלתה לי עד כה לפחות פעמיים או שלוש משווי כשקניתי אותו, ולאו דווקא בגלל שהיה צריך, אלא בגלל שאני שואף לתקינות הרכב ברמה מירבית.

ואין לי BMW.

סולל הדרך גם התבטא בצורה דומה לגבי יחסו לרכבים ישנים וזה ממש לא יושב בקנה אחד עם רוח הפורום הזה, ומופתע שאתם כך מגיבים לאחר רבבות של שרשורים הנוגעים לטיפול ואחזקה ברכבים ישנים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ארז, אני דיברתי על אוכלוסיית הפורום?

אני דיברתי על אוכלוסיית הרכבים הישנים הכללית באוכלוסייה. בתוך עמי אני חי ואני יודע שאתה, אני ושאר הפורום ממש לא מדגם מייצג וכשאני החלפתי 4 צמיגים לדאנלופ חדשים בס. לאנסר של אשתי הצמיגאי ניסה לשכנה אותי למשוך את האחוריים עוד כי הם עוד לא לגמרי יבשים. אני גם רואה רכבים של עובדים שלי ומדבר עם מכונאים ולפי זה אני אומרק את מה שאמרתי.

כמה אנשים כמוך וכמו חברי הפורום הזה אתה מכיר בכל הקשור לטיפול ברכב וכמה אתה מכיר שיקנו את הצמיג הכי זול (אפילו ברכב בשווי 100K ש"ח)?

כמה אנשים אתה מכיר שיכנסו לפרונט 3 חודשים לפני הטסט לעומת כמה שיחכו לטסט?

איזה אחוז מהאנשים שאינם חובבי רכב דואגים למגבים תקינים גם בקיץ?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כואב לי להגיד שאני מסכים עם שי.

מספיק לראות מה שקורה בכבישים כל הזמן. חצי שעה של גשם מספיקה בשביל לנטרל חלק מהמכוניות על הכביש. רק אתמול עצרתי 3 פעמים בדרך מהאוניברסיטה הביתה מכדי לעזור לאנשים להתניע מחדש את הרכבים שלהם (רנו מגאן, יונדאי אלנטרה ופורד פיאסטה).

זה רק כי היה לי המון זמן והזדהיתי איתם מהתקופות שלא היה לי כסף וידע לתקן את האוטו.

רוב האנשים מתחזקים את הרכבים שלהם בצורה מחפירה.

בפורום זה קורה הרבה פחות (אבל זה עדיין קורה, בואו נודה בזה) כי ישנה מודעות לעניין בגלל שרשורים כמו זה.

פורסם
סולל הדרך גם התבטא בצורה דומה לגבי יחסו לרכבים ישנים וזה ממש לא יושב בקנה אחד עם רוח הפורום הזה, ומופתע שאתם כך מגיבים לאחר רבבות של שרשורים הנוגעים לטיפול ואחזקה ברכבים ישנים.

ידידי, אתה מפרש כרצונך את דברי.

אין לי דבר וחצי דבר כנגד מכוניות ישנות, אני מעריך מעריץ ומוקיר את האנשים המיוחדים שמשפצים רכבים ישנים.

יש להם מקום של כבוד אצלי ואני באופן אישי אשמח להיות בעלים של אחת כזו (וגם זה יגיע).

הבעיה עם מכוניות מיושנות, שעלויות התיקון שלהם גבוהות ובעליהן נוטים להזניח אותן (נכון, לא כולם) וכמו כן הם מבחינה בטיחותית פחות בטוחות וגם מזהמות יותר את הסביבה. את המכוניות המוזנחות האלו הייתי שמח לראות יורדות מהכביש (עם פיצוי הגון של המדינה) וכל מי שחפצה נפשו לשמר רכב מיושן, בבקשה, אבל נא לתחזק אותם כראוי ולא להעביר אותם בטסט קומבינה.

תעשה סיבוב בכפרי הצפון ותראה איזה זוועות מוטורית מסתובבות על הכבישים ותבין את כוונתי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...