Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

קניתי מונובלוק יד שנייה של CRUNCH USA דגם - P2000.1D.

ויש לי תופעה מאד מוזרה -

1. כשמדליקים את המערכת, לוקח למגבר כ 8 שניות להיכנס לעבודה. הכוונה כשמדליקים את המגבר הנורה במצב פרוטקשן ורק לאחר כ 8 שניות היאת מתחילה להיות ירוקה. האם זה תקין ?

2. אחרי שהמונובלוק מתחיל לעבוד תוך דקה עד 3 דקות הוא נכנס למצב פרוטקשן, המונו לא חם כלל.

3. כשאני מכבה ומדליק את המערכת המונו עובד נהדר, ולא נכנס לפרוטקשן כלל.

ניסיתי להפעיל את המונו בלבד מבלי המגבר 4 יציאות שלי, בדיוק אותה תופעה כמו שציינתי למעלה.

ניסיתי לחבר את הסאב ישירות למגבר מבלי שום טרמינלים בדרך, ועדיין התוצאה כמו למעלה.

ניסיתי לחבר את הסאב על 4 אום, ועדיין התוצאה כמו למעלה.

ניסיתי לחבר סאב אחר, ועדיין התוצאה כמו למעלה.

יש לי חוטים + ו - ברכב של 4 גייג .

כשהמגבר נכנס לפרוטקשן אני שומע מין קצר עדין מתוך המונו וזאת בתנאי שאני צמוד עם האוזן אליו, האם לפתוח את המונו ולהציץ ?

מה התופעה המוזרה הזו ?, מה יכול לגרום למונו בפעם הראשונה שמפעילים אותו להיכנס למצב פרוטקשן, ובפעם השנייה שמפעילים אותו לעבוד כראוי ?

מנת פלאפל לפותר הבעיה :lol:.

בברכה אסף.

פורסם

אני לא יודע אם זה יעזור אבל הייתה לי בעיה דומה. היה לי מגבר סיני שעבד מצויין, אח''כ קניתי jbl וקרה לי מה שתיארת. הסתבר שהנק' שאליה היה מחובר המינוס היתה מכוסה בטיפ טיפה קורוזיה. זה לא הפריע למגבר הישן אבל הjbl לא ממש תפקד עם זה. שייפתי טיפה את הנק', ניקיתי אותה וה jbl התחיל לעבוד בלי בעיות

פורסם
אני לא יודע אם זה יעזור אבל הייתה לי בעיה דומה. היה לי מגבר סיני שעבד מצויין, אח''כ קניתי jbl וקרה לי מה שתיארת. הסתבר שהנק' שאליה היה מחובר המינוס היתה מכוסה בטיפ טיפה קורוזיה. זה לא הפריע למגבר הישן אבל הjbl לא ממש תפקד עם זה. שייפתי טיפה את הנק', ניקיתי אותה וה jbl התחיל לעבוד בלי בעיות

אני אבדוק את המינוסים ליתר ביטחון. תודה.

יש עוד רעיונות ?

בברכה אסף.

פורסם

אחי אצלי יש קרנצי 5 ערוצים ועומד עליו סאב של קרנצי גרנד פבאר 2 אום. לדעתי תבדוק את המינוס או תחבר את המינוס לבורג איפה שמיתחברים החגורות של המושב האחורי לשילדה של האוטו ותבדוק את המתח על המצבר במצב מונע כי לחבר שלי הייה בעייה כש הוא הייה לוחץ על הגז המגבר הייה נכנס לפרוטקשן מיכיון שמתח באותו הייה יותר מי 14 וולט.

פורסם

בחלק מהמגברים משתמשים ברכיב שנקרא B-metal שמתפקד בעצם כמו טרמוסטט - ברגע שהוא מתחמם מעבר לרמה מסויימת נוצר נתק, חלק ממעגלי הפרוטקשן עובדים בצורה כזאת.

היתה לי בעיה כזאת גם כן במגבר ישן של JBL - כנראה בעיית מגע ברכיב הזה, אחרי שניתקתי והחזרתי אותו הכל הסתדר.

אם אתה שומע קצר, זה נשמע כמו בעיית מגע או הלחמה במגבר - בכל מקרה, רצוי שתיקח אותו לבדיקה אצל טכנאי או למעבדת היבואן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אחי אצלי יש קרנצי 5 ערוצים ועומד עליו סאב של קרנצי גרנד פבאר 2 אום. לדעתי תבדוק את המינוס או תחבר את המינוס לבורג איפה שמיתחברים החגורות של המושב האחורי לשילדה של האוטו ותבדוק את המתח על המצבר במצב מונע כי לחבר שלי הייה בעייה כש הוא הייה לוחץ על הגז המגבר הייה נכנס לפרוטקשן מיכיון שמתח באותו הייה יותר מי 14 וולט.

אוקיי, בדקתי עם רב מודד, המתח כשהווליום ממש על 0 עומד על 14.1, כשאני מגיע לעוצמה חזקה הוא עומד המתח עומד על 12.2-12.9 .

זה תקין, או לא תקין ?

בקשר למינוס בדקתי גם את זה, יש מינוס טוב שמחובר לחגורות הבטיחות.

בחלק מהמגברים משתמשים ברכיב שנקרא B-metal שמתפקד בעצם כמו טרמוסטט - ברגע שהוא מתחמם מעבר לרמה מסויימת נוצר נתק, חלק ממעגלי הפרוטקשן עובדים בצורה כזאת.

היתה לי בעיה כזאת גם כן במגבר ישן של JBL - כנראה בעיית מגע ברכיב הזה, אחרי שניתקתי והחזרתי אותו הכל הסתדר.

אם אתה שומע קצר, זה נשמע כמו בעיית מגע או הלחמה במגבר - בכל מקרה, רצוי שתיקח אותו לבדיקה אצל טכנאי או למעבדת היבואן.

זה קורה גם איך שאני מפעיל את המגבר בשעות הבוקר המוקדמות ( בערך 14 מעלות בחוץ ), כשהמגבר ישן כל הלילה .

כן אני שומע קצר, אני אקח את המגבר כהמלצתך למעבדת היבואן רק לאחר המפגש ביום שבת, מכיוון שאולי משהו לא תקין בהתקנה שלי, לך תדע אני סה"כ בן אדם.

נ.ב - קצת תמונות -

זה המגבר -

IMG_4080.jpg

בחרתי מיקום בלב ברירה -

IMG_4074.jpg

סאב, לא להיבהל מהגודל -

IMG_4078.jpg

מה שנשאר מהתא מטען, ושימו לב לפיר של התיבה -

IMG_4077.jpg

שומעים מדהים, סה"כ.

בברכה אסף.

פורסם

קרה לי עכשיו קטע הזוי,

חזרתי מאשדוד לראשון שמעתי מוזיקה בלי שום פרוטקשן לכל אורך הדרך בעוצמה מגניבה.

ללכת למעבדה ולא לוותר על בדיקה ?,

או לא ללכת כלל ?

בברכה אסף.

פורסם
קרה לי עכשיו קטע הזוי,

חזרתי מאשדוד לראשון שמעתי מוזיקה בלי שום פרוטקשן לכל אורך הדרך בעוצמה מגניבה.

ללכת למעבדה ולא לוותר על בדיקה ?,

או לא ללכת כלל ?

בברכה אסף.

גם היום בבוקר לא היה שום פרוטקשן :roll:, זה ממש מרגיז כשיודעים שיש תופעה מסויימת ופתאום היא נפסקת מבלי שעליתי מה התקלה.

חברים מה דעתכם ?,

ללכת למעבדה ? \ לא ללכת למעבדה ?

ובהקשר לסאב שלי, נראה לי שהיום יש לי תיבה שלא בנוייה למיימדים של הסאב, אני מעוניין לבנות תיבה לסאב בעצמי.

מצאתי את הנתונים הללו -

http://www.lanzar.com/manuals/OPTI1532D.pdf

קראתי באחד התרד'ים שהיצרן לא ממש נותן את המידות המדוייקות, אלו נתונים שנראים לכם הגיוניים ?

למישהו יש ניסיון עם הסאב \ עם סאב אחר מהסדרה הזו ?

אני ממש בדילמה איזו תיבה צריך לבנות :roll:.

בברכה אסף.

פורסם

ברור שתלך למעבדה.

לך למעבדה שלפחות יבדקו את המגבר,במקרה הכי טוב אין כלום וגם עכשיו אתה אומר שהתופעה נעלמה,במקרה הרע אתה נותן אותו לבדיקה ומגלה שיש בעיות אבל ניתן לתקן וככה אתה פותר (אני מקווה) את הבעיה ולא מושך אותה בגלל שזמנית התופעה נעלמה.

פורסם

גם לי יש מגבר של CRUNCH אחללה מגבר היתה לי אותה בעיה

בידיוק אבל רק שאצלי היה החוט שבא מהמצבר + היה רופף וזה יסתדר

לך תדע זה יכול להמשיך ליותר גרוע לך לבדיקה חבל מגבר טוב

my car - colt 1.6 150 HP

פורסם
שי ברזילי צודק, מגע רופף זה אסון... אבל מעבדה לא לבטל... מגה רופף יכול להיות גם בתוך המגבר...

(HU: Pioneer Dex-p90rs + deq90 (twik: DC/DC Unit & Tube preamp

Speakers: 3 way AD MM1, MM4, MM6 / Sub: JL 12W6V2-D4

Amps: Butler TD475 / Butler TD1500 / Phoenix Gold Titanium Ti 1200.1

פורסם

אוקיי, אני לא אתחמק מכניסה עם המגבר למעבדה, ואעדכן בהמשך.

מעבר לכך בקשר לתיבה לסאב יש למישהו רעיונות איך אני מייצר תיבה שתתאים לסאב ? באתר היצרן יש נתונים קצת לא מובנים, צירפתי קישור באחת ההודעות הקודמות שלי.

בברכה אסף.

פורסם

כנס לקישור

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

לפי המלצת יצרן לתיבה סגורה של 1.5 קיוביק פיט =43 ליטר

תבנה תיבה סגורה בנפח של בין 43 ל-50 ליטר

A-44

B-24

C-44

גדלים אילו יביאו לך תיבה קטנה בנפח 46 ליטר יהיה לך גם יותר מקום בבגז' וגם הסאב ישמע יותר מדוייק

בנוגע למגבר תפרק את החיווט ותעבור על הכול עם ספריי מגעים.

בנוגע לסאב אתה צריך לחבר אותו ב-1 אום. המגבר שלך נותן ב-4 אום 600RMS והסאב הוא 1300RMS

אתה יכול לחתוך את התיבה הקיימת בדיוק מההתחלה של החור של הפורט זה יתן לך פחות או יותר תיבה אטומה

של 50 ליטר.

פורסם
כנס לקישור

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

לפי המלצת יצרן לתיבה סגורה של 1.5 קיוביק פיט =43 ליטר

תבנה תיבה סגורה בנפח של בין 43 ל-50 ליטר

A-44

B-24

C-44

גדלים אילו יביאו לך תיבה קטנה בנפח 46 ליטר יהיה לך גם יותר מקום בבגז' וגם הסאב ישמע יותר מדוייק

בנוגע למגבר תפרק את החיווט ותעבור על הכול עם ספריי מגעים.

בנוגע לסאב אתה צריך לחבר אותו ב-1 אום. המגבר שלך נותן ב-4 אום 600RMS והסאב הוא 1300RMS

אתה יכול לחתוך את התיבה הקיימת בדיוק מההתחלה של החור של הפורט זה יתן לך פחות או יותר תיבה אטומה

של 50 ליטר.

תודה רבה על הקישור המדליק !, אני נעזר בו בכדי לבנות תיבה חדשה לגמריי.

מבחינת עובי עץ MDF על איזה עובי ללכת ?

חיברתי שלשום את הסאב על 1 אום :lol:.

בברכה אסף.

• תוכן חדש...