Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בדקתי רכב אצל פחח מסוים התגלה מכה בקורה שבין הדלתות והתחלה של הגג כלומר ממש מעל החלון של דלת הנהג

רציתי לדעת את ההשלכות לגבי בטיחות? האם זה נחשב שאסי?

* יש לציין שחוץ מזה שהצד של המכה צבוע כל שאר הרכב נקי לחלוטין והקורה שנפגעה לא נפגעה כולה אל מהאמצע שלה ומעלה.

תודה!

פורסם

לפי תיאור, יכול להיות שהרכב התהפך. על איזה רכב מדובר? כמה בעל הרכב מוכן להוריד לך מהמחיר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני הייתי מהמר דווקא על משהו קהה שנפל על האוטו (אולי ענף). בהתהפכות היה הרבה יותר נזק.

בהנחה שמדובר על רכב עם שילדה אחודה, יש משמעות גם מבחינה בטיחותית.

פורסם

הרכב לא התהפך זה בטוח כי אם הוא היה מתהפך רוב הרכב היה צריך להיות צבוע וזה לא כך,

מה הפירוש שילדה אחודה?

לגביי שאסי האם זה נחשב שאסי?

איך מכון היה מגדיר את זה כפגיעה בינונית, גבוהה?

פורסם

ידידי,

הדבר שפחות אמור לעניין אותך זה המשמעות של הפגיעה הזאת בטופס הבדיקה,כיוון שלטופס הבדיקה יש חשיבות מבחינת ערך הרכב.

הדבר שיותר אמור לעניין אותך היא שבהנחה ומדובר במרכב סדאן או האצ'בק (על פי מה שאתה מתאר,מינימום 4 דלתות) אז ככל הנראה זו שילדה אחודה (כלומר הקורה שפגועה מחברת בין גג הרכב ל"ריצפה",ולא בברגים),כך שיש לפגיעה כזאת משמעות בטיחותית שיכולה לבוא לידי ביטוי בצורה לא נעימה במקרה של חלילה תאונה נוספת באותו איזור או חלילה במקרה של התהפכות.

פח שמתקפל מאבד מחוזקו ומכה נוספת באותו איזור תגרום לקריסה של אותו איזור (דמיין למשל תאונה שרכב אחר יפגע בצד של הרכב הזה,התוצאה תיהיה רעה,או שהרכב יתהפך וינחת על הגג בצד של הקורה,הגג עלול לקרוס בשנייה).

אגב, אל תפסול את זה שיתכן והרכב באמת התהפך,לא כל התהפכות מסתיימת על הגג,ויש לא מעט מקרים שהרכב מתהפך על צידו ומקבל מכה רק בקצה הגג,בערך כמו המכה שאתה מתאר,ולרוב זה באמת יסתיים גם בפחחות וצביעה של צד אחד של האוטו.

במקרה אבא שלי חווה התהפכות כזאת ברכבו הקודם,צד אחד של הרכב היה "חדש", הצד השני כלאחר מלחמה.

בדוק את זה לעומק,ואם אפשר- וותר על הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מבחינה מקצועית מכה כזו נקראת "פגיעת עמודים".

ומשמעותה ברכב זהה לפגיעת שלדה.

יתרה מכך,חלק גדול ממכוני הבדיקה גם מציינים פגיעת עמודים תחת סעיף השלדה.

כעיקרון,רכב כזה לא נחשב ל "גרויסע מציאה".

אלא אם כן יש לך נתונים בדיוק איך קרתה התאונה,ובאיזה אופן היא תוקנה.

במידה וקיימים בידיך הנתונים האלה,אפשר יהיה להבין בדיוק את חומרת הפגיעה.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

לכותב מעליי,

כאמור לא ממש משנה איך תוקנה המכה, הפח שהתעקם,גם אם עבר מתיחה ופחחות כהלכה, את חוזקו הוא כבר איבד, ולמרות שהוא "יראה תקין כמו במקור", מספיק לקבל מכה אפילו חלשה באותו איזור כדי לגרום לו לקרוס.

יש דברים ברכב שלא צריך להתפשר עליהם,זה אחד מהם.

אם היה מדובר בקורה מתברגת דעתי היתה משתנה והייתי אומר פשוט לוודא שהקורה הפגועה הוחלפה בחדשה, מאחר וכנראה לא מדובר בקורה שכזאת,וחייב להיות מבוצע שם ריתוך\מתיחה,אני אומר לרדת מזה.

יש אנשים שבעת תאונה מחמירים ומחליפים אפילו חגורות בטיחות (!!!), אז בטח שאין סיבה לקחת רכב שהבסיס שלו נפגע בנקודה רגישה,והקורה המדוברת בהחלט רגישה והיא זו שאמורה למנוע מרכב שיפגע בך מהצד מלהכנס לך לתוך האוטו,והיא זו שאמורה לסייע לשמור את הגג שלך במקומו בעת התהפכות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

edan82 אני מסכים איתך בהחלט.

כוונתי היתה לנסות ולבדוק עד כמה חמורה הפגיעה.

שהרי אם מדובר בפגיעה שולית יחסית,אולי יש עוד מקום למחשבה.

גם אני חושב שהרכב הזה הוא לא כזה להיט.

ולכן,אני מיישר קו איתך,וממליץ לפותח השרשור להמשיך ולחפש רכב אחר.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

• תוכן חדש...