Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה שהיציאה החמישית מוציאה 200RMS ב 2 אום והסאב הוא 4 אום .

זה הדבר היחיד שמציק לי :-( .צריך לבקש מהם שיעשו לי מגבר 6 יציאות :lol:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחדש

רק דבר קטן, ממליץ לך לעבור עם לקה בשני הצדדים של תאבה, וכמה שכבות, זה לא עולה יקר (30-40 ש"ח 0.5 ליטר) וגורם לבאס לייות יותר מדויק.

בהצלחה

אני אשמח לדעת איך לקה שקופה לעץ גורמת לסאב לנגן בצורה יותר מדוייקת.

אדגר,

ברשותך בוא בבקשה תסביר לכולנו איך זה משפיע כי זה "קצת" לא מובן.

under construction..

פורסם

וואלה ניר הפתעת אותי.

הרי זה ברור איך לקה שקופה משפיעה. כל כך שקוף שגם אני פספסתי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תעשה ניסוי. תינסה לשמוע סאב בתאבה ללא לקה,ולאחר עם לקה, ותראה הבדל משמעותית.

אני אישית כשה בניתי תאבה שלי אחרונה עשיתי את הניסוי הזה, והרגשתי הבדל בן תאבות שונות בתדרים הנמוכים, לטעמי זה נשמע יותר ברור ואדין.

לזה יש משמעות רבה, וברור שזה לא אני פיתחתי, בזה משתמשים הרבה שנים בבניות של כלי נגינה.

חוץ מזה לא רק לקה משפעיה על סוג הצליל אלא גם את הסוגי עץ עשויים מהם התאבות לכלי נגינה.

אני לא מדבר על באסים SPL, אני מדבר על באסים לאוהבי SQ נטו, ובווליום חלש, כך אתה מפריד בן אם זה טעמך או לא.

בהצלחה

פורסם

אני רואה שהמידים לא מנגנים לתוך הדלת והם סתם חסומים מאחורה עם איזה חומר לבן,תוריד את הדבר הזה ותשמע איך המידים ישר יורדים יותר נמוך.הם צריכים נפח ואתה חוסם אותם[אם אתה מפחד שירדו עליהם מים תוריד רק חצי מזה שישאר להם רק סוג של גג...אני שמתי ככה dynamit]

Honda CiViC 91 DX (04-11)

Ford Focus hatchback 02(11-14)

KIA Cee'd SW 11 (14-today )

פורסם

הדוטק נועד לעבוד בנפח של הדלת ולא בנפח של חצי ליטר, בעצם אין אף וופר שעובד בנפח כזה. לפי דעתי אתה תהרוס אותו ככה יותר מהר מאשר קצת לחות.

לרוב וופרים לרכב בנויים לעבוד בסביבה "קשה" לכן אין לך מה לדאוג, רק תדאג לדבר אחד שלא חסמת את פתחי הניקוז בדלת.

פורסם
תעשה ניסוי. תינסה לשמוע סאב בתאבה ללא לקה,ולאחר עם לקה, ותראה הבדל משמעותית.

אני אישית כשה בניתי תאבה שלי אחרונה עשיתי את הניסוי הזה, והרגשתי הבדל בן תאבות שונות בתדרים הנמוכים, לטעמי זה נשמע יותר ברור ואדין.

לזה יש משמעות רבה, וברור שזה לא אני פיתחתי, בזה משתמשים הרבה שנים בבניות של כלי נגינה.

חוץ מזה לא רק לקה משפעיה על סוג הצליל אלא גם את הסוגי עץ עשויים מהם התאבות לכלי נגינה.

אני לא מדבר על באסים SPL, אני מדבר על באסים לאוהבי SQ נטו, ובווליום חלש, כך אתה מפריד בן אם זה טעמך או לא.

בהצלחה

זה שעשית ניסוי עם עצמך לא אומר כלום- אם היית עורך מבחן עיוור עם עוד כ5 אנשים ניחא.

דבר שני, כלי נגינה לא מיוצרים מMDF אלא מעץ מלא לסוגיו השונים.

ללקה אין שום תכונות אקוסטיות משום סוג ומשום מקום ולכן זה פסיכולוגי נטו.

under construction..

פורסם

הדבר היחידי שכן אפשר להסיק ממנו איזושהיא תיאורייה מדעית מוזרה ביותר היא שלקה אוטמת את השכבה החיצונית של העץ - לפחות שלוש שכבות אמנם.

אם כבר הייתי מצפה שאולי יהיה איזשהו הבדל אם בנית את התיבה מעץ דק מידי ולא מספיק צפוף.

אולי אחרי שהיית מעביר את העץ טיפול כימי להדברת מזיקים והקשחה ואיטום כנגד מים כמו שעושים לרצפת דק מעץ.

אבל אם התיבה שלך מספיק עבה - איך בדיוק שכבה של רבע מילימטר של לקה תעשה הבדל אני לא יודע - אולי שכחת לאטום את דפנות התיבה בדבק נגרים?

בכל מקרה זה אכן הזוי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
זה שעשית ניסוי עם עצמך לא אומר כלום- אם היית עורך מבחן עיוור עם עוד כ5 אנשים ניחא.

דבר שני, כלי נגינה לא מיוצרים מMDF אלא מעץ מלא לסוגיו השונים.

ללקה אין שום תכונות אקוסטיות משום סוג ומשום מקום ולכן זה פסיכולוגי נטו.

דבר ראישון גם אם עשיתי ניסוי עם עצמי אז לא אומר שמשה קבעתי זה נכון בשבילך.

מצטער שאדון ניר לא הייה בניסוי או מבחן (תקרא לזה אך שאתה רוצה) שעשינו.

דבר שני בחור עשה תאבה לסאב מחומר שהוא לא MDF לצורך העניין.

דבר שלישי למה משתמשים ב-MDF לבנית תאבות? אתה בטח אתה יודע

דבר רבעי, לייצור גופי מכשרים מנחושת ומסוגי ברזל אחרים זה גם פסיכולוגית אתה אומר, 100% תמשיך כך.

אם יש לך עובדות ניר אנכנו אשמח לשמוע אותך.

פורסם

תן לי לנחש , אתה גם מאמין שלגנסיס אין באסים נכון ?

סתם צוחק..

*** הודעתך נערכה . שמור על תרבות דיון אחרת תוכנס למעקב ***

פורסם
דבר ראישון גם אם עשיתי ניסוי עם עצמי אז לא אומר שמשה קבעתי זה נכון בשבילך.

מצטער שאדון ניר לא הייה בניסוי או מבחן (תקרא לזה אך שאתה רוצה) שעשינו.

דבר שני בחור עשה תאבה לסאב מחומר שהוא לא MDF לצורך העניין.

דבר שלישי למה משתמשים ב-MDF לבנית תאבות? אתה בטח אתה יודע

דבר רבעי, לייצור גופי מכשרים מנחושת ומסוגי ברזל אחרים זה גם פסיכולוגית אתה אומר, 100% תמשיך כך.

אם יש לך עובדות ניר אנכנו אשמח לשמוע אותך.

אדגר,

דבר ראשון אני לא מבין למה אתה נעלב ופונה אליי בטון מזלזל כמו "אדון ניר".

כי אני לא פניתי ולא התייחסתי אלייך בצורה הזאת , ונראה לי שהגיוני יהיה לכבד אותי בתשובה הולמת ולא בזלזול.

דבר שני, אין כרגע שום קשר לנושא של שאסי מנחושת(למרות שהרוב זה ציפוי נחושת ולא נחושת טהורה) ולכן אני לא אכנס לנושא הזה אם כי אעשה זאת בשמחה כי יש לי המון לפרט בנושא זה.

דבר שלישי הסיבה שכתבתי לך את זה כי ללקה מכל סוג שהוא אין שום השפעות ויכולות אקוסטיות ולכן תהיתי מה גורם לך להגיד את זה.

כי באותה נימה זה בדיוק כמו שיכולתי להגיד לך שאם תצפה את הכבלי רמקול שלך בגריז לבן הרמקולים ינגנו באס יותר חזק ויותר מדוייק.

under construction..

פורסם

"תעזור לי לכבד אותך"

זה שעשית ניסוי עם עצמך לא אומר כלום.

לדעתי זה זילזול.

אני בטוח שיש הבדל בצליל, והוא לא יותר חזק אלא יותר ברור ויותר מדויק. עוד פעם אני אומר לך, לא מדובר בבאס SPL, מדובר בבאסים, יותר מדויק, בתדרים נמוכים אופי הצליל שלהם אחר ושונה.

אני יהיה במפגש הקרוב, ואתה מוזמן לשמוע אצלי. רק דבר אחד, אם תרצה לשמע מוזיקה שלך אתה צריך לעביר את שרים לכונן נייד (USB), כי אין לי כונן דיסקים.

ואם אתה נפגעתה ממשה אמרתי לפני (ואני בטוח שלא) אני מתנצל.

פורסם

ניר...

לקה היא ציפוי (כלומר הוא חומר המבודד בין העץ לסביבה ולהפך)

היתכן ויש לה השפעה על אופי הצליל (לא שמעתי ועשיתי ניסוי), קרוב לוודאי שיש.

היא משנה לגמרי את התכונות של העץ (MDF וכדו'...), היא מחזקת אותו ולכן לדעתי זה יכול רק להוסיף...

כך שלהפסיד אין לו מה.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תוכן חדש...