Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שקיבלתי במייל ועשוי לעניין אתכם.

"שלום חברים:

אני מוצא לנכון להביא בפניכם סיפור מעשה קצר עם אזהרה ועצה ידידותית בצידו. העניין הזה בדוק מדעית, אך רבים אינם מודעים לו. אם טרם שמעתם את הסיפור הזה, כדאי לכם לקראו בעיון, להביאו לידיעת בני משפחתכם ולהפיצו בין ידידיכם ומכריכם. כך תוכלו, אולי, לחסוך מאחרים את ההתנסות הבלתי נעימה הזו והרבה סבל וייסורים.

--------------------------------------------------------------------------------

להלן הסיפור:

בחור צעיר החליט לעשות לעצמו כוס קפה. הוא לקח כוס מים והכניס אותה לחימום במיקרוגל (משהו שרובנו כבר עשינו בעבר). לא ברור לכמה זמן הוא כיוון את הטיימר, אך הוא רצה להביא את המים לכלל רתיחה.

כשהפעמון של המיקרו צלצל, הוא הוציא את הכוס ושם לב שהמים אינם מבעבעים. אך לפתע... פרצו כל המים מן הכוס ישר לתוך פרצופו וגרמו לו כוויות קשות מאד ולאיבוד אחת מעיניו. הכוס עצמה נשארה שלמה, אך ריקה, עד שהוא שמט אותה מתוך ידו.

הרופא שטיפל בו בבית החולים אמר שזה אירוע לא נדיר ושאסור להרתיח מים, לבדם, במיקרוגל. אך אם כבר מחממים מים במיקרוגל, רצוי להכניס משהו בכוס, כמו מקלון עץ או זכוכית, שקית תה וכד' (אך לא משהו מתכתי) -- כדי לאפשר לחום להתפשט ולהתפזר.

לסיפור היה מצורף גם הסבר מדעי שמאשר את הממצאים הללו, כדלקמן:

"מים ונוזלים אחרים, המחוממים במיקרוגל, לא תמיד מבעבעים כשהם מגיעים לנקודת הרתיחה שלהם. הם עלולים להגיע לחימום יתר (Super Heating), הרבה מעל לנקודת הרתיחה שלהם, מבלי להראות איזה שהם סימני בעבוע (הבעבוע היא התופעה שעוזרת לשחרר מהנוזל חום עודף שנוצר בו מעבר לנקודת הרתיחה שלו).

תופעה זו שכיחה במיוחד כשמחממים כמות שקטנה מחצי כוס, או כשהכלי, שבו נמצא הנוזל, הוא חדש ופניו חלקים לגמרי (ודאי שמתם לב לתופעה שבועות רתיחה נוצרות בהתחלה על פני הדופן הפנימית של הכוס [היכן שיש חריצים מיקרוסקופיים] ולכן סבירות התופעה גדלה כשפני הכוס חדשים וחלקים לחלוטין).

נוזל שהגיע לחימום יתר עלול לבעבע באופן פתאומי, ולפרוץ החוצה מהכלי בו הוא נתון, כאשר תחול בנוזל תנועה פתאומית, עקב הזזת הכלי או הכנסת דבר מה לתוכו.

תופעה זו תקרה כשהנוזל התחמם בקצב מהיר יותר מיכולת ההיווצרות של בועות הרתיחה (או כשהנוזל נתון במיכל לחץ, כמו סיר-לחץ, שאז נוצר קיטור בטמפרטורה של מעל ל-100 מעלות). כיון שלא נוצרות בועות רתיחה, לא משתחרר החום העודף מהנוזל והטמפרטורה שלו ממשיכה לעלות הרבה מעבר לנקודת הרתיחה הרגילה שלו, מבלי שנראים סימני רתיחה.

במצב זה, אם מניעים את הכלי והנוזל שבתוכו, אפילו תנועה קלה יחסית, הרעידה (הגלים) גורמת להיווצרות פתאומית של בועות רתיחה (ובעצם ליצירת לחץ קיטור בטמפרטורה גבוהה) ואלה מתפרצים החוצה בבת אחת יחד עם הנוזל הרותח. תופעה דומה אנו מכירים גם כאשר מניעים בקבוק של משקה מוגז ואחר-כך פותחים את הפקק, שאז הנוזל מתפרץ החוצה בלחץ.

כדי למנוע מצבים כאלה, שיכולים לגרום לפציעה חמורה, אין לחמם נוזלים במיקרוגל למשך יותר מ-2 דקות לכמות של כוס אחת. רצוי, כאמור, להכניס בכוס, טרם החימום, כלי עץ או משהו דומה. לאחר החימום כדאי להשאיר את הכלי בתנור למשך כ-30 שניות ומעלה לפני הוצאתו. "

ראו סרטון קצרצר שמדגים

superheating.mpeg

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שים בקבוק זכוכית של קולה במיקרוגל ויהיה פיצוץ קטן.

היום אני דופק 100 אולי 150 בחורות ליום!

מי שטרח בערב שבת, יכול להספיק לאפטר פרטי באומן 17

אל תוסיף שמן למדורה = אל תוסיף פנקייקס למחבת

מה אמרו השיחים לגנן? הגזמת

http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=C23D8F905E2C45C591A28AC1EF5D235B&alid=29894

פורסם

הכי טוב CD במיקרו.

המצרכים:

1 כוס מים (כוס זכוכית רגילה, מלאה עד ה-3/4 במי-ברז)

1 דיסק (אפשר צרוב, זה לא משנה) שלא ממש צריכים

אופן ההכנה: להניח את הכוס במרכז המיקרו. להניח את ה-CD, הפוך, על הכוס כך שיש רווח של כמה ס"מ לפחות בין ה-CD ודפנות המיקרו. להפעיל ל-8-10 שניות.

משעשע ביותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הכי טוב CD במיקרו.

המצרכים:

אופן ההכנה: להניח את הכוס במרכז המיקרו. להניח את ה-CD, הפוך, על הכוס כך שיש רווח של כמה ס"מ לפחות בין ה-CD ודפנות המיקרו. להפעיל ל-8-10 שניות.

משעשע ביותר.

לפחות תגיד מזה עושה

"It's always funny until someone gets hurt...

...and then it's absolutely friggin' hysterical!"

פורסם

שים חתול במיקרוגל והיא תיתפוצץ.. :wink::lol::shock:

קראתי פעם בעיתון שאיזה סבתא ניסתה ליבש את החתול של והיא שמה אותו במיקרו והוא

היתפוצץ..

חחחחחחחחחחח מפגרת :shock::shock:

פורסם
הכי טוב CD במיקרו.

המצרכים:

משעשע ביותר.

לפחות תגיד מזה עושה

תנסה ותראה.

רק אל תבנה על להשתמש ב-CD אח"כ :lol:

וגם לא מומלץ לנשום את הגזים שיווצרו בתהליך. אבל בקטנה, לא משהו שמתים ממנו מיד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שים בקבוק זכוכית של קולה במיקרוגל ויהיה פיצוץ קטן.

שים בלון ניטרו במיקרו ויהיה לך פיצוץ גדול :|

שמוליק תודה על האזהרה אכן חשוב לשמוע :mm_yeah:

דניאל.

נ.ב. עליג'י תשנה את הסימלון שלך !

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אני זוכר שמלפני כמה שנים,שקנינו את המיקרו, התכנאי אמר לנו להשאיר כוס של מים למקרה שנפעיל אותו ולא יהייה כלום בפנים.

דוגרי הוא צודק......רק הוא שכח לציין שאסור להוציא את הכוס הזו מהמיקרו לאיזה שעה.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
אני זוכר שמלפני כמה שנים,שקנינו את המיקרו, התכנאי אמר לנו להשאיר כוס של מים למקרה שנפעיל אותו ולא יהייה כלום בפנים.

דוגרי הוא צודק......רק הוא שכח לציין שאסור להוציא את הכוס הזו מהמיקרו לאיזה שעה.

אתה יודע למה?

כי גם כאשר המיקרוגל מסיים את פעולתו הוא עדיין פולט קרינה.

המים בכוס מושכים את הקרינה המסוכנת אליהם.

זה למה אין לנו מיקרוגל בבית.

ותאמין לי, מסתדרים יופי :D

172

פורסם

אתה יודע למה?

גם המסך של המחשב פולט קרינה. וגם הטלוויזיה.

ואותם יש לכם בבית?

פורסם

אתה יודע למה?

גם אניחנו לא מרבים להשתמש במיקרו....האוכל יוצא סמרטוטי ומאבד מהטעם שלו.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

אתם בכלל לא הבנתם!!!!

זה קורה בגלל הטמפ' המים גבוה מהרגיל יותר מקומקום ולא משנה, כל עצם זר שיכנס אז המיים יתחילו לבעבע כמו הר געש, כאילו יתפרץ, יקפוץ, יעוף עלייך המיים.

ראיתי את זה יום אחד ששעמם לי היה איזה תוכנית בערוץ המדע בטעות ראיתי אותה ופתאום ראיתי שיש דברים מעניינים!

• תוכן חדש...