Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברשותי סקודה פאביה 2008.

הרכב מגיע לארץ עם לוח השעונים הפשוט, בעוד שבחו"ל יש לקוני הרכב אופציית בחירה: לבחור לוח פשוט או מפואר.

ההבדלים בין הלוחות הם שבלוח המפואר יש מד דלק ומד חום מנוע רגילים ובאמצע יש צג מידע, בעוד שבלוח הפשוט אין לי מד חום מנוע אלא נורה, ואין צג מידע אלא צג LCD פשוט עם מד דלק דיגיטלי ונתונים בסיסיים כמו טמפ' חיצונית ושאר האופציות של מחשב הדרך. אני זקוק בעיקר למד חום המנוע ואינני רוצה להתקין אחד חיצוני כי זה מכוער מאוד.

שאלתי היא: האם ניתן להזמין מצ'מפיון בצורה מסודרת לוח שעונים מפואר עבור הרכב שלי ולהתקינו במקום הפשוט שיש לי כרגע? (כלומר האם זה אפשרי מבחינת חיבורים?) כמובן שאני אשלם על הלוח החדש ועל עבודה וכ'.

יש לציין כי בוודאות מלאה ראיתי בחו"ל רכבים כמו שלי עם לוח שעונים מפואר או לחלופין רכבים מאובזרים עם לוח פשוט. הגודל הפיזי של הלוחות זהה לחלוטין.

מצ"ב תמונות של 2 הלוחות.

תמונה 1: הלוח הפשוט שכרגע מותקן אצלי.

תמונה 2: הלוח המפואר יותר.

אשמח לעצות.

תודה מראש- גיא.

60243423il4.jpg

13905582km3.jpg

w800.png

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להזמין מצ'מפיון ניתן גם ניתן, תמורת סכום סמלי (לדעתי 4000 ש"ח וצפונה:-)).

אני מהמר שזה פלאג אן פליי, כלומר רק להוציא הלוח הישן ולחבר את החדש, אבל חכה למומחים.

מוזר שבשנת 2008 מכונית מגיעה בלי שעון חום.

פורסם
להזמין מצ'מפיון ניתן גם ניתן, תמורת סכום סמלי (לדעתי 4000 ש"ח וצפונה:-)).

אני מהמר שזה פלאג אן פליי, כלומר רק להוציא הלוח הישן ולחבר את החדש, אבל חכה למומחים.

מוזר שבשנת 2008 מכונית מגיעה בלי שעון חום.

בעת הזמנת הרכב - התוספת היא 1000 ש"ח.

אגב, יש הרבה רכבים חדשים בלי שעון חום מנוע (מזדה 2, אופל קורסה החדשה וכן הלאה) - הפך לטרנד חדש (ומציק לדעתי).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא בטוח שזה כ"כ פשוט כמו שאתה חושב.

אני כבר הרבה זמן מת להתקין שעון טורים בקסארה ולפי מיטב הבנתי אין אפשרות כזו!

למרות שאני יכול להשיג במחיר נמוך (100 ש"ח) לוח שעונים שמכיל טורים ולהחליף את שעון הזמן שיש אצלי במקום, לפי המוסך המורשה אין שום סיכוי ששעון הטורים יעבוד.

מציע לך לשאול את המחלקה הטכנית במוסך המרכזי.

לטעמי יש לשקול רכישת פוד מעוצב עם שעון סטייליסטי.

פורסם
אני לא בטוח שזה כ"כ פשוט כמו שאתה חושב.

אני כבר הרבה זמן מת להתקין שעון טורים בקסארה ולפי מיטב הבנתי אין אפשרות כזו!

למרות שאני יכול להשיג במחיר נמוך (100 ש"ח) לוח שעונים שמכיל טורים ולהחליף את שעון הזמן שיש אצלי במקום, לפי המוסך המורשה אין שום סיכוי ששעון הטורים יעבוד.

.

אני לא הייתי שואל בדברים כאלה מוסך מורשה. אלה יודעים לעבוד רק לפי הספר. על שיפורים ושידרוגים אין מה לדבר איתם.

פורסם

התשובה של קודמיי מדוייקת. כול עוד לא קיימות הנחיות/הוראות מפורטות של הייצרן כיצד מחליפים לוח שעונים X ב-Y לא היית נוגע בלוח השעונים.

את לוח השעונים יש לקודד+אָדַפְּטַצְיָה (לא בכול הדגמים).

פירוק לוח השעונים הוא פשוט או כפי שמישהו כתב P&P - קונקטור 32 פין ו-קונקטור 8 פין מאחורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מטפל במוסך מורשה כמו שאתה מדמיין (פס יצור תעשייתי).

אני מטפל במורשה שמוכן לעשות שפצורים ושדרוגים - שמתי חלונות חשמל מקוריים במקום ידני, הוספתי פנסי ערפל.

אם הוא אומר לי שאין אפשרות לשים מד טורים במקום שעון הזמן, אז אין.

פורסם

אני מציע לך לקנות את הלוח ולנסות לשים אותו.

מקסימום זרקת 100 ש"ח.

לי יש מכונית מודל 89 ויש בה הכנה לשעון טורים, אז החלפתי את הלוח והוא עובד בלי חוכמות, למרות שיש בו גם שעון דיגיטלי שאין בלוח המקורי ושעון הדלק נמצא בכלל במקום אחר. על אחת כמה וכמה שבמכוניות יותר חדשות תהיה הכנה.

פורסם
אגב, יש הרבה רכבים חדשים בלי שעון חום מנוע (מזדה 2, אופל קורסה החדשה וכן הלאה) - הפך לטרנד חדש (ומציק לדעתי).

התכוונת להגיד שיש הרבה רכבים חדשים בלי שעון חום מנוע בארץ. מסתבר שהיבואנים מצאו דרך נוספת כיצד להרוויח מלקוחות עוד קצת - למכור לוח שעונים מפורט בתוספת תשלום. רמאים.

פורסם

לפני כחודשיים, בעת ביקור אצל היבואן (התעניינתי ברכישת פאביה אחרי שהיתה לי כזו שכורה בחו"ל...) נאמר לי ע"י נציג המכירות שניתן להזמין את לוח השעונים "המפואר" (נקרא MAXIDOT) בתוספת של 1200 ש"ח.ההסתייגות היתה שזמן האספקה של הרכב עלול להיות ארוך בהרבה מרכב בעל לוח רגיל.

בברכה

יובל

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל יש עדכון ושאלה בנושא ולא רציתי לפתוח שרשור חדש.

קודם כל שלחתי למחלקה הטכנית של צ'מפיון מייל עם השאלה והם לא טרחו להשיב לי. (אגב- מרק שלחתי אליך ה"פ :-)).

בזבזתי שעות בחיפושי תמונות של לוחות שעונים בפורמים בחו"ל, ושמתי לב שסקודה מייצרים אחד לאחד לוח שעונים מפואר עבור הדגם שלי, ואני אפרט:

שלי דגם "ספורט"-> סקאלת סל"ד עד 8000 ולא עד 6000. קיים בלוח המפואר.

הרכב עם גיר אוטומט-> יש בלוח המפואר תצוגה של ההילוכים, ולא כמו בגיר רגיל שאין שום מידע על ההילוך המשולב.

הרכב עם רדיו לא מקורי-> החלק העליון של הצג המידע מוסתר. לרכבים בעלי רדיו מקורי יש שם מידע על השיר המתנגן.

בקיצור VAG מייצרים עבור הדגם שלי לוח שעונים מפואר, ועכשיו לשאלה המענינת:

במסגרת החיפושים שלי באינטרנט, נתקלתי באתר הבא ובו תמונות של 2 הלוחות, וכנראה שאלה בנושא.

לא הצלחתי להבין את השפה שהם כותבים בה, ותרגום בכל ה- 12 שפות דרך "בבילון" לא הניב שום תוצאות.

לכן החלטתי לפנות אליכם: האם מישהו יודע איזה שפה זו ומבין את השפה, ויכול לדעת מזה האם החלפת הלוח אפשרית?

השרשור כאן:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=14806

תודה ענקית מראש,

גיא.

פורסם

לפי 2 תגובות שניתנו כאן, לא נראה לי שתוכל להחליף כרגע.

לפי איך שהבנתי ניתן להחליף ולבחור רק בתהליך ההזמנה.

תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה, אתה צודק.

באמת הלוח שעונים דיי עלוב.

אפילו לוח שעונים כמו בן אדם לא ניתן לקבל, על מה כבר מחפשים לקחת מהלקוח כסף.

פשוט אין בושה.

עמיטל.

• תוכן חדש...