Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש המלצה שבמקרה ו 2 זוגות הצמיגים במכונית לא זהים, יש למקם את הטובים יותר מאחור (כן, יש על זה ויכוח אבל הרוב יסכימו שזה הכי בטיחותי לנהג הממוצע)

אז נאמר ומחליפים זוג אחד של בולמ"ז מקדימה, האם כאן זה בסדר או שגם במקרה הזה מתקינים את החדשים מאחור ואת האחוריים מעבירים לקדימה ? או שזה לא פרקטי עם בולמ"ז ? או שבכלל מחליפים את כל הרביעייה...

סתם מעניין אותי...

ונ.ב. מה התפקיד של כריות בולמים (או משהו כזה) ?

עריכה: ערכתי עכשיו חיפוש וראיתי שבולמים וקפיצים זה דברים נפרדים...זה די בלבל אותי. מה ההבדל ומה התפקיד של כל אחד ?

פורסם

הבולמים בחזית ומאחור שונים לחלוטין ולא ברי החלפה אחד עם השני. לשאר השאלות עשה חיפוש בפורום או אולי יהיו כאלו סבלניים יותר ויענו לך.

פורסם

בקצרה - קפיץ הוא מוט מתכת מפותל (בצורת סליל, משטח (עלה) או מוט עגול), שהאלסטיות שלו מאפשרת תזוזה שסופגת את השינויים בגובה הצמיג (אשר אינו נוסע על משטח חלק, כידוע).

בולם הוא בוכנה (מלאה בגז או בשמן), אשר משככת את אלמנט הקפיציות (אחרת היית ממשיך לקפוץ עד קץ הדורות אחרי כל מהמורה).

פורסם
בקצרה - קפיץ הוא מוט מתכת מפותל (בצורת סליל, משטח (עלה) או מוט עגול), שהאלסטיות שלו מאפשרת תזוזה שסופגת את השינויים בגובה הצמיג (אשר אינו נוסע על משטח חלק, כידוע).

בולם הוא בוכנה (מלאה בגז או בשמן), אשר משככת את אלמנט הקפיציות (אחרת היית ממשיך לקפוץ עד קץ הדורות אחרי כל מהמורה).

הבנתי.

אז כשאומרים שהבולמים גמורים וצריך להחליף מחליפים רק אותן או גם את הקפיצים ?

אף פעם לא נתקלתי פה בסוגייה של להחליף קפיצים...

פורסם

בולם גמור לא ישכך זעזועים, או בגלל שהבוכנה כשלה ואז הוא הופך למעין מוצק (תקבל חבטות קשיחות, כאילו ביטלת את הקפיץ), או בגלל שכל המילוי (גז/שמן) נעלם, ואז אין לך בלימת זעזועים (אתה נוסע על הקפיץ בלבד).

 

קפיץ גמור קשה יותר לזיהוי, כי האלסטיות נפגמת, אבל זה לא שחור או לבן בד"כ (יכול להגיע למצב כזה, ו/או לשבר) - ובד"כ יש איתו פחות בעיות, כי במהלך תכנונו הביאו בד"כ בחשבון את התנאים הקיצוניים ביותר בהם הקפיץ יעמוד (למרות שבני האדם, טיבם להפתיע).

×
×
  • תוכן חדש...