Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בבוקר אני הולך להכניס מאזדה 323F שנת 96 נסעה 160Kק"מ ידנית.

המחירון שלה 22,500.

אין הרבה למכירה כאלו בארץ ידניות, יש ממש ממש מעט וכולם דורשים בסביבות ה 30-35Kש"ח לידנית .

האם כדאי לשלם עבור הרכב 29000 אלף ש"ח? כאשר המחירון 22500?

הרכב במצב חדש, שאני אומר חדש אני מתכוון שהכל תקין, עבר צבע כללי, נקי מתאונות, הכל ברכב עובד, שום דבר לא שבור/מקולקל, ממש מצב נדיר.

מגנזיום שעולה בסביבות ה 4Kש"ח ויש גם צמיגים חדשים לגמרי.

כל התושבות מנוע הוחלפו,קלאץ חדש.

האם שווה לי ליקנות?

לא כל אחד יודע מה הרכב באמת שווה.

תודה.

פורסם

הכל תלוי במה האלטרנטיבות שלך.

אם האוטו באמת במצב ששווה מעל המחירון, שלם מעל המחירון.

המחירון הוא רק אינדיקציה להערכה גסה של שווי הרכב על ידי בן אדם שלא יודע מה הוא עושה (לוי יצחק במקרה של ישראל).

פורסם

מדהים אותי שאלו המחירים לרכב בן 12, שכל מה שהוא מציע זה כבשת לנטיס בעור של נמר.

לפני כשנה גם אני חיפשתי כזו, ידנית, וגם אז אלו היו בערך המחירים, אז ירדתי מהרעיון. היום יש לי רכב בן 7 שנקנה במחיר דומה...

אבל תשמע, אם זה החלום שלך (וברור לי שאת ה323F קונים עם הבטן ולא עם הראש), ויש לך את הכסף, ובסה"כ לא מדובר על מחיר יוצא דופן (כי גם כל האחרות נמכרות מעל מחירון)- לך על זה. חיים רק פעם אחת.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מבחינה כלכלית, זה התאבדות.

מבחינה רגשית, אם הרכב מוצא חן בעיניך, אז זה לא כל כך הרבה (התוספת מעל המחירון היא כמו חופשה של 4 ימים בחו"ל עם האישה).

אני אישית, הייתי קונה בסכום דומה רכב אחר (מישהו אמר רנו מגאן II מודל 2006 ב-54,000 ש"ח?)

אבל כל אחד והשריטות שלו

אם המזדה זה מה שעושה לך את זה - לך על זה.

פורסם

לא בטוח שמדובר ב"מציאה".

יש פה בחור בפורום בשם "שמוליק" שיוכל לספר לך על התלאות בהשגת חלפים לרכב הזה.

בקיצור, אם אתה לא הרפתקן - תתרחק.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
לא בטוח שמדובר ב"מציאה".

יש פה בחור בפורום בשם "שמוליק" שיוכל לספר לך על התלאות בהשגת חלפים לרכב הזה.

בקיצור, אם אתה לא הרפתקן - תתרחק.

שטויות במיץ !!!

לרכב יש המון חלקי חילוף, מה גם שהוא חולק מכלולים רבים עם דגמי הסדאן של מאזדה.

תאמין לי , יש לי מאזדה 323C - גרסת קופה של הלנטיס F... זה סרט למצוא חלקים..

לF זו לא בעיה בכלל.

אם כל מה שרשמת נכון לגבי מצב הרכב. אני ממליץ לקפוץ על המציאה. כן כן זוהי בהחלט סוג של מציאה. ועוד ידנית.

מה גם שמנועי הBP של מאזדה ידועים ביכולת סיבלות גבוהה, הרבה עברו מזמן את 200,000 ק"מ ונוסעות תענוג.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

הבעיה היא לא העובדה שאתה קונה מעל המחירון ולא חלקי חילוף (שיש בשפע).

הבעיה היא המחירון עצמו.

סלח לי, אבל ב-30 אלף כבר יש מכוניות הרבה יותר טובות מהמכונית הזו.

מה עוד, שאת כל ה"פוזה" שהייתה לה היא כבר איבדה ברגע שגדודים של ערסים החליטו לאמץ אותה.

מבחינתי מדובר באוטו ערסים נטו, בדיוק כמו קודמתה ה323F עם הפנסים הנפתחים.

האוטו עדיין יפה, רק קח בחשבון שלא תקבל תגובות מדהימות עליה (וכמובן שמדובר במכונית עתיקה במחיר מופרז).

חלופות מומלצות יש לרוב - לטעמי אפילו קאיה ריו מודל 2003 תהייה חלופה טובה יותר.

פורסם

אם נשאיר בצד את עניין הטעם והריח ....

הרכב הוא רכב יפני ממוצא ,ללא בעיות במציאת חלקים\תיקונים ,לכן אין שום סיבה לא לקנות אחד אם התחשק לך .

בנוגע לרכב ספציפי שאתה מתאר ,הוא בהחלט שווה קצת יותר מהמחירון במידה ואכן עבר צבע ויש קבלות ! שמוכיחות שהתיקונים המדוברים אכן נעשו ,כמובן שיש מקום להתמקח .

ואל תשכח שהסיכוי ליפול על אחד "מושוגע" על 323F ידנית כמוך בעת המחירה שואפים לאפס,כך שאם אתה מתכוון למכור בזמן הקרוב לא הייתי ממליץ ללכת על רכב כזה( שנמכר מעל מחירון ).

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אז ככה, אני מחפש את הרכב הזה מעל שנה.

בבעלות אמא שלי מאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8 שזהו מנוע זהה ל 323F הזו, ובמכונית הזו אני מבין טוב מאוד, מביחנת טיפולים,חלקים וכל השאר זו לא הבעיה שלי.

לגבי הרכב, היום עשיתי בדיקה במונדיאל, הרכב יצא נקי מתאונות, מיד שמחתי וחשבתי כל שנותר הוא לשלם למוכר ולהעביר בעלות, אך מסתבר שטעיתי ובגדול.

אומנם הרכב ניראה יפה מכל זווית ואין לו קילקולים שניראים לעין חיצונית.

תא המנוע ניראה כמו חדש גם המנוע ניראה כך, וגם זה הטעה אותי.

הבוחן בסיום הבדיקה אומר לי שהשלדה נקיה ואין פגיעות פח או תיקוני פח חריגים, אולי כמה מכות קטנות שתוקנו ע"H קצת מילוי וחוץ מהצבע הכללי שהרכב עבר, אבל הבעיה הגדולה היא במנוע.

צילינדר אחד חלש יש הפרש 24 (בנתוני קומפרסיה) שזה חריג מאוד, והמנוע שורף שמן.

כששאלתי את הבוחן כמה המנוע שורף שמן ואם זה ניראה לעין, הבוחן אמר לי ועוד איך, ביקשתי שיראה לי את העשן, ניגשנו לרכב הבוחן לחץ חזק על הגז 3 שניות וחשכו עיניי, יצא עשן לבן שמילא את החניה של המכון בחוץ, יצא המון המון עשן.

זהו הליקוי הגדול ביותר כל השאר "סטנדרתי" כמו שניכתב כמעט בכל רכב.

המוכר סירב להוריד לי במחיר הרכב, ז"א מחיר מנוע הוא כ5-7 אלף ש"ח, המוכר מוכן להוריד לי 3 אלף, סגרנו את זה יפה, כמו שסוכם אני (הקונה) משלם את הבדיקה בכל מיקרה (היה לנו הסכם כזה כדי שהוא יעשה לי עוד הנחה בכוח).

בקיצור הייתי מאוד מבואס ועדיין מרגיש ככה, אני מחפש את הרכב הזה מעל שנה, וזה הראשון שהכנסתי לבדיקה מפני שהוא היה ההכי טוב שראיתי ונסעתי.

ירדתי מהעניין בינתיים, וכמובן לא קניתי את הרכב.

תודה

פורסם

אל תתייאש. תתקשר אליו עוד שבוע, ועוד שבועיים. לדעתי במידה ולא ימכר אתה תוציא אותו בסוף במחיר המתאים לך.

בהצלחה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
מה עוד, שאת כל ה"פוזה" שהייתה לה היא כבר איבדה ברגע שגדודים של ערסים החליטו לאמץ אותה.

מבחינתי מדובר באוטו ערסים נטו, בדיוק כמו קודמתה ה323F עם הפנסים הנפתחים.

זהו, מעתה אני "ערס" נטו!

אז למה בעצם מדובר באוטו ערסים?

פורסם

אם באמת מדובר ברכב שמור ומטופל ולא רכב שטחנו לו את הצורה ועשו פחחות וזה בדיוק הרכב שאתה מחפש, אז יש על מה לחשוב במחיר כזה מכמה סיבות:

1. מחירון הוא בגדר המלצה בלבד. יש רכבים ששווים ונמכרים הרבה יותר ממחירון.

2. צמיגים חדשים, אם הם איכותיים, אז בעל הרכב חסך לך את ההשקעה בהם לכמה שנים.

3. חישוקי סגסוגת, אם הם באמת מחברה איכותית ועולים 4K וזה לא חיקוי סיני זול ב-2K ואתה אוהב את הג'נטים, הם ראוים לתוספת מחיר.

4. תושבות מנוע וקלאץ' שהוחלפו זה גם כסף. לא חסר אנשים שמוכרים את האוטו כאשר צריך לעשות יישור קו ולהחליף את כל הדברים האלו.

תסתכל על מחירי שוק. אם מחירים כמו שאתה אומר, 30-35K והוא מציע לך את הרכב ב-29K והרכב באמת במצב שהמוכר טוען (כלומר בדקת במכון בדיקה וכו' וראית שאין שלדה וקצה שלדה), המחיר סביר, אם זה הרכב שאתה רוצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...