Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני נמצא בשיפוצי דירה אז אני בקושי מסוגל לכתוב בפורום, אם כי - לא הלכתי על ה"פרידה" הגרנדיוזית נוסח איתמר.

הנושא הוא בעקרון טכני ותחזוקה אבל אני מאמין שהוא גם מאוד קשור לתחום האודיו כיוון שרוב שיפורי פנים הרכב שאני מכיר דווקא נעשים ע"י חולי האודיו והמולטימדיה.

אז, מנהלי פורום - אני מבקש, אם אתם מתכוונים להזיז את הת'רד לפורום אחר - להשאיר אותו בפורום אודיו עוד כמה ימים ואחרי שהזזתם אותו לשלוח לי לינק בה"פ לאן הוא הועבר (אם אפשרי כמובן).

ואיך זה מתקשר לפורום אודיו? :-P - תיכף תבינו :-D:lol:

או קיי - זה מתחיל בזה שנורות לוח המכוונים שלי כבר היו חלק שרופות וחלק בקושי מאירות.

ניסיתי להחליף נורות (גם לדים צבעוניים) אבל מתברר שלוח המכוונים כבר לא מעביר חשמל לחלק מבתי הנורות ולאלו שכן, כנראה שהדימר כבר כל כך חלש שרק לד אחד הצליח להדלק בקושי.

הזמנתי תאורת לוח מכוונים מEBAY שהיא בעצם דיסקיות אופטיות שהן גזורות למידה המדוייקת (חורים מדוייקים) ללוח של הטויוטה שלי.

פירקתי את לוח המכוונים - דבר שהתברר כפחות מסובך ממה שזה נראה (הרבה יותר פשוט מהנדמה למען האמת - לפחות בטויוטה) חוץ מצמה אחת שבקושי אפשר להגיע אליה - להוציא זה לא כזה קשה, אבל להחזיר למקום - אלוהים ישמור (כמו להרגיש אישה בחושך בפעם הראשונה בחיים :-D).

פירקתי את הכיסוי (בזל - BEZZEL של הדשבורד), פירקתי את לוח המכוונים וניתקתי אותו ולאחר מכן גם את מגן הפלסטיק השקוף.

לשמחתי - החור של הדיסקיות היה גדול דיו בשביל שהן יעברו מעל המחוגים מבלי שאטרך להוציאם.

זכרתי היטב את מיקום מד הדלק, כל שאר החוגות הן קפיציות ולטורים ולספידומטר יש סמן ככה שזאת לא היתה בעיה.

הרכבתי הכל חזרה, חיברתי את גוף התאורה לחשמל הרכב (לאחר הדלקת אורות - משכתי חשמל מהצמה שמתחברת ללוח המכוונים עצמו) - ניתקתי את הנורות המקוריות (חוץ מנורות אזהרה כמובן) והרכבתי הכל למקום אחרי גישוש מוחלט של הצמה הכחולה הארורה.

או קיי - כאן מתחילה הבעיה - מחוג טורים ומחוג ספידומטר לא זזים!

מה מתברר - נגיעה הכי קלה במחוגים והם לא זזים - הייתי צריך לפרק הכל ולהרכיב חזרה אחרי שהדבקתי את הלוחות בדבק ספריי למשטח לוח המכוונים.

מחזיר הכל למקום - מד טורים סבבה, ספידומטר לא זז!

מתחיל לנסוע - נותן נקישה והופה הנה הוא זז לו פתאום - מתעורר לחיים.

עכשיו, כאן זה מתקשר לפורום אודיו - הייתי צריך להפעיל את המערכת בכדי שהמחוג של הספידומטר יזוז, הסאב פשוט הפעיל אותו אחרי כל פעם שעצרתי והמהירות הגיעה לאפס :-P

שמתי לב שהמחוג מאוד מפגר אחרי השנתות על הלוח החדש (שהספרות העיקריות שלו הן בכלל במיילים אבל זה לא משנה כי הקילומטרים מצויירים בהתאמה) ולא הבנתי מה קורה.

ואז החלטתי לפרק את החוגה של הספידומטר אך כשהחזרתי אותה חיקתה לי הפתעה רצינית - בכל פעם שמרכיבים את החוגה היא מתנהגת אחרת - אפילו משנה את הכיוון של הקפיץ ואז פתאום האפס הופך להיות בעצם המהירות המקסימלית.

הבנתי שצריך להרכיב את המחוג ולמתוח אותו למקום שלו ולכוון שאליו הוא צריך לזוז - כלומר לחבר את המחוג כשהוא לפני הסמן של האפס ואז להזיז אותו לסמן של האפס ולשחרר אותו - אבל את זה גיליתי אחרי שפעם אחת פשוט קבעתי לו רק את הכיוון, הנחתי אותו על האפס ואז כשהתנעתי הספידומטר התחיל מ40 קמ"ש :?

לא לדאוג - הכל סודר בסוף והצלחתי למקום ולכוון אותו נכון - אבל מה הבעיה? מתברר שטויוטות קורולה בארה"ב, אפילו שמדובר באותו הדגם, לוח המכוונים מסורטט אחרת והמחוג הוא שונה (הן גם לרוב שני ליטר...) ופשוט הכל מוסט במיקום שלו בסטייה של 20 קמ"ש.

כלומר 40 זה בעצם 60 וכך הלאה.

ועכשיו ניתן לתמונות לדבר...

תודה על הסבלנות.

DSC_1140.JPG

DSC_1141.JPG

DSC_1142.JPG

DSC_1143.JPG

DSC_1144.JPG

DSC_1146.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך אתה מצליח לנסוע בלילה,

עם תאורת לונה-פארק בלוח מחוונים?

מצטער ,

לא הבנתי איך זה מתקשר ,

זה נראה כמו פרוייקט לילדים שלא התבגרו( :-() בפורום סקלה.

ZZR

פורסם

מידן, יש פוטנציומטר לתאורה, אפשר להחליט אותה ולחזק.

חוצמזה שהתצוגה הזו תואמת גם לאלפיין שלך וגם לצבע הכללי של הרכב:D

מגניב!

היה לי כזה אצלי ברכב, אבל בגלל שלא היה לי חשק לחווט את ה + הוצאתי את זה מהרכב:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני חששתי מזה גם כן לפני שרכשתי את הסט.

קודם כל - העלות היא 80 ש"ח בערך (משלוח לארה"ב ומישהו מהעבודה הביא לי את זה לארץ) - עלות מדוייקת - 23 דולר.

לגבי התאורה - זה ממש לא מפריע כמו שזה נראה, בלילה התאורה הזאת לחלוטין לא מסנוורת גם על העוצמה המירבית שלה, הגוון הירוק בכלל עדין וכמעט לא מורגש.

אכן, יש פוטנציומטר.

ולגבי זה שזה נראה כמו משהו של ילדים שלא התבגרו - מצד אחד זה נכון, מצד שני זה כזה שינוי מלהיב לרכב והלוחות האלו באמת יפים ביום כשהם לבנים וגם יש להם אפקט וואו בלילה.

וכן - למרות שכל הלוח זוהר - זה ממש לא מפריע כמו שחשבתי, למען האמת, זה לא מפריע בכלל - אתה מוזמן לראות בעצמך.

מעבר לזה - איזה ברירות כבר היו לי?

שתי נורות מתוך הארבע לא נדלקות בכלל.

רק אחת הנורות מצליחה להדליק מנורת LED צבעונית וגם אז - רואים נקודה.

ואור צהוב ורגיל פשוט נראה מגעיל.

מה עדיף לקנות לוח מכוונים חדש במחיר מטורף?

לעשות ניתוח מעקפים לבתי הנורות ולהסתכן בהעמסת יתר על שאר לוח המכוונים?

זאת למען האמת האופציה השפויה היחידה שנשארה לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, כל הכבוד על העבודה! :mm_yeah:

יצא לי לפרק לוח מכוונים של קורולה 91 - לא נעים בכלל, הידיים שלי נראו כמו אחרי קרב

עם להקת חתולים.....:2gunfire:

אני שמח לשמוע שהקורולות החדשות יותר, טיפה יותר סלחניות :)

Elate 6” 3way Morel / CDA-9887 Alpine / SAX-100.4 Sundown Audio

פורסם

סחטיין על העבודה, דווקא אהבתי שאתה יכול לשנות את הגוון לפי המוזה שלך..:wink::lol:

הקטע עם הסאב שהפעיל את הספידומטר, הזוי לחלוטין. איך זה יתכן באמת?

פורסם

הסאב מרעיד את הלוחות (שעוד לא היו דבוקים) ולכן שחרר את החוגה.

ישראל - אני קנאי אפילו בלי לדעת :-P

אשתי ואני נסענו היום על גהה בשני רכבים נפרדים - אני חייב להודות שהתאורה אכן גרמה לה להראות כמו "אשה קורבן של ערס" :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

כול הכבוד על ההשקעה.רציתי לקנות גם כזה אבל משום מה מצאתי רק דגם מכוער באיביי,אז התפשרתי על זה:

תמונה044.jpg

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אפרופו - אם תביטו טוב טוב בתמונות שסיפקתי אתם תראו את הלוח המקורי לעומת הלוח החדש אתם תוכלו להבחין בכך שאכן המיקום של הספרות בלוח המקורי נמוך יותר ב20 קמ"ש מהלוח החדש.

זה גורם לי להרגיש שאני נוסע ברכב ציטר - ה80 שלו עוקף את כל המכוניות האחרות

:lol: כי זה בעצם 100 קמ"ש - עכשיו זה באמת לא משעמם לנהוג בקורולה.

חוץ מזה רכב רטוב הוא רכב כבד יותר, אז שאלה לי אליך יוסי - רכב רטוב יהיה יותר מבודד?

:-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...