Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורדובה 1.6 97'. אכזבה באוטודיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני וחבר שלי הלכנו היום לאוטודיל בבני ברק. מצאנו קורדובה 97 יד 1 143 אלף ק"מ.

עד כאן נישמע מציאה.

מגיעים לאוטו- פה ושם תיקוני צבע, צמיגים אחוריים שצריכים החלפה, גג שרוף לחלוטין, גרילים חסרים מקדימה, ריפוד דלת קרוע, על פניו לא ניראה משהו רציני וזה נישמע קנייה טובה ובמיוחד שזה מאוטודיל שיש להם שם טוב.

רק חבל שכגודל הציפייה כך גודל האכזבה.

קודם כל היחס של אנשי המכירות לא היה משהו. היינו צריכים לרדוף אחרי אנשי המכירות.

ששאלתי לגביי הסטוריית טיפולים אמרו לי אל תדאג האוטו מטופל ושמור. התקשרתי למוסך המורשה ונאמר לי שטיפול אחרון בוצע בשנת 02 כשהיה 68 אלף ק"מ.

נו טוב אמרתי לעצמי, לא נורא.

שאלתי את איש המכירות- מתי עשו טיימינג?

"עשו" הוא אומר לי.

שאלתי שוב "מה זה עשו? תוכיח לי אם אתה דורש 2000 ש"ח מעל המחירון ולא ברור בדיוק על מה"

מפה לשם התפתח ויכוח.

אוטודיל דורשים על אוטו לא מטופל או לפחות לא ניראה מטופל (אין אפילו קבלות של טיפולים במוסכים לא מורשים, חשבתי שאוטודיל "רציניים") שיש לו טסט לחצי שנה ושכל הצבע שלו גמור.

מפה לשם אחרי ויכוחים סיכמנו להיכנס לבדיקה ב 17 אלף ש"ח (עדיין 800 ש"ח מעל המחירון)

אמרתי לסוכן אוקיי בוא נחתום על חוזה והוא אמר לי לא אם אתה חותם על חוזה אתה משלם מקדמה.

אמרתי לו ואם הבדיקה תצא לא טובה? הוא אמר לי תראה את החוזה שלנו.

החוזה הינו חד צדדי לטובת אוטודיל. אין לקונה זכות לבטל את הקנייה ולמוכר יש זכות וריביתל של ביטול עסקה הינה 12%.

אמרתי לו לפנייזה מאיפה אתה מתחייב לי שאם יש שאסי מנוע או גיר תקולים אתה מפצה אותי? הוא התחיל לדבר שטויות ואמר שאין להם זמן לשטויות האלה, ושאם אני לא רוצה לא צריך.

מה ביקשתי סה"כ? שמה שאמרת לי בעל פה יהיה כתוב, הלא כן?

ושוב הוא ניגן על זה שהאוטו יד 1 וק"מ נמוך ושזה לא אוטו שנת 2004. ואז הייתה פליטת פה שקטלה הכל. הוא אמר שאפילו אם יש קצה שלדה הוא לא מוריד ולא מתחייב על כלום.

אני מאוד התאכזבתי.

עזבנו את המקום ולא ניראה לי שאשוב לשם.

חבל שטרייד אין כזה גדול משחק בשטויות כאלה.

איתמר.

פורסם

שיטות המכירה של אוטודיל אגרסביות ומניפולטיביות. ואת זה אני אומר בתור מי שהיה איש מכירות רכב חדש של צ'מפיון מוטורס תקופה ארוכה. אין כמעט לקוח שמכר להם רכב בטרייד אין ולא סיים עם טעם מר בפה. פעמים רבות היינו צריכים לשכנע את הלקוח שלא יבטל את הרכישה של הרכב החדש בגלל האכזבה מהטרייד אין.

אני יכול לומר באופן אישי כי אותי הם דפקו בתור סוכן של צ'מפיון. קניתי מהם רכב מלקוח שאני מכרתי לו את הרכב החדש. מאחר והלקוח היה אדם נרגן, ולא איש רעים להתרועע, בטפשותי כי רבה לא שאלתי אותו על הרכב שלו לעומק אלא רק הסתפקתי באמירה הכללית שלו כי הרכב טוב ועל טופס הבדיקה של אוטודיל ביום הטרייד-אין.

לתדהמתי הרבה, כשבאתי למכור את הרכב חצי שנה אחר כך, התברר כי הוא עבר תאונה וכי אין ברכב כרית אויר קדמית (לא הוחלפה בחדשה אחרי התאונה).

ותבינו, אני הייתי עם אנשי אוטו-דיל בקשר יום יומי. שלחתי להם פרנסה על בסיס קבוע. מהמכירה של הרכב הם הרוויחו עלי, ולא עשו כלום בהתנדבות (אני יודע בכמה הם קנו את הרכב מהלקוח, ואני יודע בכמה מסבסדים צ'מפיון כל עיסקת טרייד אין).

וזה לא הפריע להם למכור לי רכב כזה.

מעבר לכך שהם חבורה של ערסים חסרי סבלנות ועם תודעת שירות של חנות לממכר נקניק ברוסיה הסובייטית של שנות החמישים.

הסיפור שתיארת לעיל אינו מפתיע אותי. עיקר ההתעסקות שלהם היא עם רכבי יוקרה שהם מחוייבים לקחת בגלל אודי (אודי מתחייבת שכל מי שקונה אודי יוכל להחזיר אותו במחיר מחירון. ולכן יש להם הרבה אודי, מרצדס וב.מ.ו). אין להם סבלנות לאנשים כמוך. יבוא הפראייר והטיפש שהם יוכלו להאכיל אותו בשקרים שלהם ברכבים הזולים. וזה לא סוד שיש הרבה יותר ביקוש לרכבים הזולים כמו זה שראית. מבחינתם, הרכב הזה תופס להם במגרש מקום של עוד אודי עליה הם יכולים לגזור קופון שמן בהרבה.

דרך פעולה אחרת שלהם היא לדבר מהר ולהלחיץ את הלקוחות (בעיקר בעסקאת קניה) שם בלי שהלקוח יבין בכלל הוא נשלח לבדיקה אחרי שתי דקות (וכמובן אחרי שמצלמים את תעודת הזהות שלו ואת רשיון הרכב) שהסיכום הוא מחיר מוסכם בכפוף לבדיקה (אומרים ללקוח כי הוא אינו משלם על הבדיקה. תיכף תבינו כמה הוא משלם...). אני לא צריך להסביר לכם יותר מדי כי הרכבים אחרי הבדיקה (רק במכון א.א איתו עובדים אוטו דיל) יוצאים שחורים משחור ואז עם הטופס הזה הוא חוזר לשלב "השחיטה הכשרה" וזה אחרי שהוא התייבש במכון בדיקה ונמרטו כל העצבים שלו. אוטו דיל מגרזנים לו את השווי של הרכב בלי שום פרופורציה למצב האמיתי של הרכב. כשאומר הלקוח כי הוא אינו מעוניין בעיסקה הם מחייבים אותו לשלם עבור הבדיקה מחיר מופקע (בתקופתי, לפני כמה שנים זה היה למעלה מ 500 ש"ח). מכאן מתחיל הקטע של הקומבינות:

מי שבא לראות את הרכב במגרש בתור לקוח פוטנציאלי אינו רואה את טופס הבדיקה המקורי (שכאמור נועד להוריד את מחיר הרכב). הוא רואה טופס מצולם לאחר שעבר "בישול" ע"י אנשי אוטו-דיל.

כיום אני עו"ד ומאוד רציתי לעשות רעש עם הסיפור שלי ולתבוע את טאוטו-דיל או את המכון בדיקה. קניתי רכב בלי כרית אויר. אין מצב שבבדיקה לא עולים על דבר כזה. יש לכך שתי אפשרויות בלבד. או שהמכון בדיקה לא עלה על זה (ואז הוא הרשלן והוא חייב לפצות אותי) או שאוטו דיל רימו אותי ובישלו את טופס הבדיקה. או שהמכון מוציא שתי טפסי בדיקה לאותו רכב. אחד למוכר (שהוא כאמור עמוס בליקויים כרימון) ואחד לקונה (שהוא הרבה יותר "עדין" ולא חד משמעי). מאחר ולא הצלחתי לשים את היד על הטופס המקורי (מכון הבדיקה א.א. לא מוכן להוציא מהמחשב את טופס הבדיקה של רכב שנשלח ע"י אוטודיל גם לאחר שהפכתם להיות הבעלים החוקי של הרכב וגם לא אם תהיו מוכנים לשלם מחדש מחיר מלא רק תמורת הטופס שהוצג לכם במשרדי אוטודיל (בלי להעביר את הרכב כל בדיקה נוספת. נשמע כמו עסקת המאה לא? מי לא היה מוכן לקבל כסף בלי לעבוד...).

במו עיני ראיתי את הקשר של אנשי אוטודיל עם מכון א.א. הם בקשר קבוע במירס כל היום.

רבותי, זהו רק על קצה המזלג. שומר נפשו ירחק, או לכל הפחות יבדוק את הממכר בשבע עיניים.

והזהרו מהצבועים...

פורסם

אני הייתי בורח כבר בקטע של הספר טיפולים, פשוט מי שמשקר פעם אחת יעשה זאת בהמשך, מזל שלך שברחת משם

אוטו דיל משתמשים בשם של צ'מפיון וכך מי שנכנס לשם חושב שנכנס למקום מכובד מה שבפועל לא נכון.

מדובר בסוחר רכבים רגיל שעובד עם צ'מפיון.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...