Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק ערב טוב !

אני דווקא כן בטוח שכאשר יש עודף גז והמדחס תקין, צינור היניקה ליד המדחס יהיה מכוסה בקרח.

נכון שטרמוסטט תקול יגרום לעבודה ללא השהייה של המדחס, אבל לא יצור קרח על על קו היניקה זה יכול לקרות רק כאשר אין במקרר טיימר, מפני שהטיימר ממילא מפסיק את עבודתו כל שעתיים בערך ומפשיר את המאייד , בלי קשר לטרמוסטט.

johny, אל תשכח לעדכן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
איציק ערב טוב !

אני דווקא כן בטוח שכאשר יש עודף גז והמדחס תקין, צינור היניקה ליד המדחס יהיה מכוסה בקרח.

נכון שטרמוסטט תקול יגרום לעבודה ללא השהייה של המדחס, אבל לא יצור קרח על על קו היניקה זה יכול לקרות רק כאשר אין במקרר טיימר, מפני שהטיימר ממילא מפסיק את עבודתו כל שעתיים בערך ומפשיר את המאייד , בלי קשר לטרמוסטט.

johny, אל תשכח לעדכן.

דוד.

במקררי NO FROST מכאניים זמן עבודה ממוצע של טיימר נע לרוב בין 7 ל 14 שעות בהתאם לסוג הטיימר המותקן במקרר (זה אני עוד זוכר מ"אמקור" נו-פרוסט XL ו 500), לא ברור לי איך הגעת להפשרה כל שעתיים !! (???)

בעניין הקרח על קו היניקה, אשמח לשמוע הסבר מקצועי לעניין כי לפי מה שעובר לי בראש, זה לא הגיוני מה שאתה אומר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לפי זמן התגובה שלך הבנתי שגם אתה צפיית בכדורגל, נכון ?. :-P

זמן עבודה ממוצע של טיימר הוא כשעתיים. יש לי מס' טיימרים, ובשביל הספורט מחר אחבר אחד לחשמל בחיבור פרופזורי

ואתן לו לעבוד, כמובן אמדוד את הזמן. טיימר של מקרר מפסיק את פעולת המדחס כל חצי סיבוב, כלומר כל 180 מעלות.

אתה מוזמן אלי לכוס קפה ולנסיון שאעשה עבורך, אין לי כרגע בחצר מקרר ישן לנסיון והמקרר בבית חדש בלי פייה, אבל אכניס יותר גז למזגן המפוצל בביתי

(המערכת של המזגן עובדת על אותו העיקרון בטמפ' שונה)תראה בטוח שצינור היניקה סמוך למדחס יתמלא קרח. את הבית אתה כבר מכיר, לכן אין בעיה.

עכשיו בדיוק לאחר שנבחרת ישאל בכדוררגל דפקה לי את הראש, אני לא מסוגל לתת הסבר מקצועי לעניין .

אבל מחר אתן, אחרי שאעשה את הנסיון עם הטיימר.

ועוד דבר כאשר חסר גז למקרר, המאייד יעלה קרח מיד ואם תיגע בו היד תידבק לקרח, צינור היניקה ישאר יבש וחם.

דוד.

פורסם

איציק בוקר טוב

התמונה שהעלתי הייתה לאחר כ15 דקות לאחר שניתקתי את המקרר מהחשמל, לכן לא רואים את הקרח שנמצא שם.

אני יוצא למילואים היום, אז בהזדמנות הראשונה אני ירוקן קצת גז לפי שיטתו של דוד.

עידכונים בהמשך.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
לא הבנתי את הקשר של חלק מן העצות שניתנו. הוא לא התלונן על הצטברות קרח בתוך המקרר הקשורה לניקוז סתום, אלא צינור שמחובר למדחס שקופא, דבר המצביע לעיתים קרובות על מחסור בגז.

הלוגיקה (אולי עקומה :-P ) שהנחתה אותי:

צינור ניקוז סתום = הצטברות מים במאייד = חלק קרח וחלק מים שנוזלים על צינור המאייד.

מכיוון שהבדיקה פשוטה ומהירה ואיננה דורשת להכנס למצב בלתי הפיך (שדורש טכנאי), אז הצעתי את מה שאני הייתי עושה - מתחיל בנקודה הזו.

פורסם

הנסיון שהבטחתי לא צלח, משום שיש ברשותי טיימרים של מקררים אמריקאים שעובדים על 110V, וצריך שנאי שלא נמצא ברשותי.

נראה שטעיתי כאשר קבעתי שעתיים. בבירור שעשיתי עם מכר שעובד 35 שנים במקצוע התברר, 8 שעות בממוצע.

הסבר מקצועי לתופעת הקרח, איציק אני מקריא לך מהספר "תדריך למתקני קרור ואחזקתם" העורך ד. נתנזן. ספר הנלמד בצ.ה.ל.

"בדרך כלל נמוכה טמפ' קו הנוזל במעט מעל טמפ' אויר הסביבה. במקרה והטמפ' גבוהה בהרבה, הרי זו אבחנה שקו הנוזל מלא גזים חמים כתוצאה ממחסור בחומר קרור . או כתוצאה של פעולה בלתי תקינה של המעבה.

אולם עם גבור קצב הזרימה של חומר הקרור, יורדת הטמפ' של הצינור. במקרה וקו היניקה קר בהרבה מהרגיל או שהקו קופא הרי

שזה אות אזהרה שנוזל חדר לקו". ארוע זה נובע מפעולה בלתי תקינה של שסתום הדחיסה או עודף בחומר קרור.

נחכה לעידכון של johny.

דוד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

אתמול הוצאתי גז ע"פ שיטתו של דוד, פעם אחת עשר שניות ועוד פעמיים 5 שניות כל פעם.

עדיין יש קרח על הצינור.

שמתי לב שכל הצינור, עד לכניסה שלו לתא המקפיא, מצופה בשכבת קרח קלה (ישנם מקומות בהם הבידוד מעט גלוי וגם שם יש הצטברות קרח.)

מצ"ב תמונה להמחשה. (הבידוד שאני שמתי מצופה באיזולירבנד צהוב)

מה אתם אומרים? להמשיך להוציא גז?

27092008.jpg

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער שמסיבות אישיות רק עכשיו חזרתי לקארספורום.

לשאלתך, כן תמשיך להוציא גז עד שהקרח יעלם, לפחות עד שלא תראה קרח במקומות בהם הבידוד גלוי.

אני מתחייב למלא לך גז חינם, במידה שכתוצאה מכך יחסר לך גז.

בצע ללא פחד. :-P

דוד.

פורסם

גם אני גיליתי את אותה בעיה אצלי במקרר אתמול :roll:.

תעדכן מה קורה אחרי שתוציא עוד גז (אני בינתיים מחכה לראות מה תיהיה התוצאה אצלך :lol:).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...