Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגולף עם Tsi רק עם עם DSG -כך נאמר לי בסוכנות לפני כחצי שנה.

בעקבות המידע הזה קניתי את הינדאי.

קשה לי להאמין, שבינתיים השתנתה התמונה, הלוואי.

מזלטוב, התמונה השתנתה.

אפשר להזמין גולף TSI עם גיר ידני בהזמנה מיוחדת (המתנה של שלושה חודשים).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
TShavit, הבנת לא נכון.

כוונתי הייתה לא שהיבואן ייבא אלא סוכנות יבוא מקבילי, כאלו שמוכנים "לכאבי ראש" של יבוא יחידות בודדות ותמיכה בהם.

אני יודע שהחוק לא אוסר זאת במפורש ואציין שמעולם לא היה לי ניסיון ביבוא אישי (עדיין לא) ולכן עולה תהייתי היכן כל אותם קורסה OPC ושאר הדגמים שאינם משווקים כאן וכיצד הם לא הגיעו ביבוא אישי.

לפחות עד היום, ולפחות מבחינת משרד החבורה, סוכנויות היבוא האישי הן לא אלו שמעניקות טיפול לאחר הקניה. החובה הזו מוטלת על מי שנתן את אישור השירות. כנראה מסיבה זו אתה לא רואה כאן את המכוניות המיוחדות שעלולות לגרום כאבי ראש: לא נמצא מי שיתן להן אישור שירות.

אני מזכיר שוב את מה שקרה לקרסו אחרי שנתנו אישורי שירות לאינפיניטי...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
מזלטוב, התמונה השתנתה.

אפשר להזמין גולף TSI עם גיר ידני בהזמנה מיוחדת (המתנה של שלושה חודשים).

וזה לפני חצי שנה עוד בלתי אפשרי היה...

כמובן, כרגע כבר אין לי יותר מדי מה לעשות, לאחר שרכשתי רכב לא מכבר.

חבל שפספסתי.

אגב, זה מעלה שוב את השאלה:

אם צ'מפיון זה כן משתלם להביא משהו בהזמנה מיוחדת, למה לאחרים זה לא משתלם.

אני לא מאמין שהם רוצים בכח להפסיד כסף.

יכול להיות, שיש דברים אחרים, מאחורי הקלעים, שלא ברורים לנו?

יכול להיות שאלה שגרסו, שהכל עניין כלכלי נטו בכל זאת עשו טעות?

פורסם

או שהתיבה שיש בגולף זהה לתיבה שיש ברכבים אחרים של היצרן (סיאט, סקודה, אודי) ולכן כן משתלם להביא את הרכב?

שוב, כל יבואן עושה את החישוב הכלכלי שלו ופונה לפלח שוק קצת שונה.

פורסם
לפחות עד היום, ולפחות מבחינת משרד החבורה, סוכנויות היבוא האישי הן לא אלו שמעניקות טיפול לאחר הקניה. החובה הזו מוטלת על מי שנתן את אישור השירות. כנראה מסיבה זו אתה לא רואה כאן את המכוניות המיוחדות שעלולות לגרום כאבי ראש: לא נמצא מי שיתן להן אישור שירות.

אני מזכיר שוב את מה שקרה לקרסו אחרי שנתנו אישורי שירות לאינפיניטי...

טל

טל לפי הבנתי הבעיה נשארה, נדרש אישור יבואן או מוסך מומחה(שאני מבין שזה בעצם מוסך מורשה) או אחריות בין לאומית של היצרן.

בכל מקרה את 2 האפשריות הראשונות לא תקבל או שיגבו על כך כסף רב, ניצול של האפשרות השלישית+מנטליות ישראלית= הרבה כאבי ראש והוצאות.

אני לא מבין מה הבעיה להנפיק אישור אחרי הכל אנו חיים בעידן האינטרנט אין סודות או קסמים לכל רכב אפשר למצוא ספרות+ידע בחו"ל, כנ"ל לגבי חלקים. אני לא חייב לטפל במוסך מורשה אם המכונאי שלי יודע לקרוא באנגלית+יש לו ידע מכאני טוב.

לדעתי המדינה לא צריכה להתערב בנושא זה בלבד (שהרי גם יבוא אישי ישא בתשלומי מס) ועליה לדאוג בכל שנה שהרכב תקין בעת ביצוע הטסט.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
או שהתיבה שיש בגולף זהה לתיבה שיש ברכבים אחרים של היצרן (סיאט, סקודה, אודי) ולכן כן משתלם להביא את הרכב?

שוב, כל יבואן עושה את החישוב הכלכלי שלו ופונה לפלח שוק קצת שונה.

יכול להיות.

והתיבה הידנית של היונדאי שלי גם דומה?

אם אני לא טועה, לכלמוביל זה הדגם היחיד עם גיר ידני.

יש גם יונדאי קופה בעצם.

אבל זה לא גיר, זה הרי 6+1

גם להם זה משתלם...

פורסם
TShavit, הבנת לא נכון.

כוונתי הייתה לא שהיבואן ייבא אלא סוכנות יבוא מקבילי, כאלו שמוכנים "לכאבי ראש" של יבוא יחידות בודדות ותמיכה בהם.

אני יודע שהחוק לא אוסר זאת במפורש ואציין שמעולם לא היה לי ניסיון ביבוא אישי (עדיין לא) ולכן עולה תהייתי היכן כל אותם קורסה OPC ושאר הדגמים שאינם משווקים כאן וכיצד הם לא הגיעו ביבוא אישי.

תגיד ברצינות:

אם היית צריך לקנות רכב בסגמנט הזה, הייתה קונה OPC?

כן, זה מה שחשבתי...

זו אחת הסיבות למה אין כאלו בארץ, חוץ מעניין הייבואנים. מי היה קונה אחת? יותר קל פשוט לקנות משהו אחר ולהסתפק בהיצע שיש לנו כאן.

בואו גם נזכור שרוב האנשים בארץ רואים מה שיש בשוק ולא מבררים מה יש בחו"ל, כי אין להם כוח לזה. לא כולם כמונו. 99% מהישראלים לא יבינו על מה אתה מדבר אם תגיד להם OPC.

פורסם
אח, CHEVROLET HHR...

רכב לא הכי מוצלח, אבל מעלה לי חיוך על הפנים.

להביא דבר כזה לארץ יכול להיות מעניין.

2006-Chevy-HHR-2LT-SA-Studio-1024.jpg

אחלה אוטו נהגתי עליו בארה"ב

פורסם
יכול להיות.

והתיבה הידנית של היונדאי שלי גם דומה?

אם אני לא טועה, לכלמוביל זה הדגם היחיד עם גיר ידני.

יש גם יונדאי קופה בעצם.

אבל זה לא גיר, זה הרי 6+1

גם להם זה משתלם...

ויש עוד מאות גטס ידניות בליסינג והשכרה.

פורסם

נראה לי שאני צריך לערוך את הדוגמה של OPC לפוקוס ST, סוויפט ספורט (או משהו אחר שלא מייבאים לארץ).

כמו שאמרתי הדגם ניתן לשם המחשה, אני לא מתווכח שאכן 99% מהקונים לא מתעניינים יתר על המידה, בשבילם יש את היבואן.

בשביל האחוז הבודד שרוצה משהו שונה, משהו מיוחד (גם אם זה מפלצת תת היגוי כמו OPC..) היבואן לא צריך להקשות ולהכביד גם ככה מחיר היבוא יהיה שערוריתי. מי יודע אולי כשיתאפשר להביא כל דגם בלי להקיז דם יותר אחוזים יקנו אותם.

כמו השכן החביב שלי שרצה סוויפט ידנית והופתע שאין כזאת אפילו לא בהזמנה מיוחדת.

פורסם

יוסי, אופל בקושי מוכרים בארץ את המכוניות הרגילות שלהם.

הם לא מצליחים למכור בשנה אפילו 100 (ולדעתי גם 50) יחידות של האסטרה 1.8 עם שפע איבזור, במחיר שהגולף נמכרת בגרסאת ה1.6 הרגילה (לא FSI) בלי שום איבזור בכלל.

לא זכור לי שראיתי בארץ את הקורסה החדשה, ואני בספק אם בכלל מוכרים אותה בארץ.

למען האמת, אני לא יכול להגיד שראיתי אוטו חדש של אופל על הכביש בפלוס-מינוס, שנה אחרונה.

(ובפעם האחרונה שכן ראיתי, זה היה כשמישהו שהיה איתי בבסיס קנה את האסטרה)

פורסם
טל לפי הבנתי הבעיה נשארה, נדרש אישור יבואן או מוסך מומחה(שאני מבין שזה בעצם מוסך מורשה) או אחריות בין לאומית של היצרן.

בכל מקרה את 2 האפשריות הראשונות לא תקבל או שיגבו על כך כסף רב, ניצול של האפשרות השלישית+מנטליות ישראלית= הרבה כאבי ראש והוצאות.

אני לא מבין מה הבעיה להנפיק אישור אחרי הכל אנו חיים בעידן האינטרנט אין סודות או קסמים לכל רכב אפשר למצוא ספרות+ידע בחו"ל, כנ"ל לגבי חלקים. אני לא חייב לטפל במוסך מורשה אם המכונאי שלי יודע לקרוא באנגלית+יש לו ידע מכאני טוב.

לדעתי המדינה לא צריכה להתערב בנושא זה בלבד (שהרי גם יבוא אישי ישא בתשלומי מס) ועליה לדאוג בכל שנה שהרכב תקין בעת ביצוע הטסט.

בשביל האחוז הבודד שרוצה משהו שונה, משהו מיוחד (גם אם זה מפלצת תת היגוי כמו OPC..) היבואן לא צריך להקשות ולהכביד גם ככה מחיר היבוא יהיה שערוריתי. מי יודע אולי כשיתאפשר להביא כל דגם בלי להקיז דם יותר אחוזים יקנו אותם.

כמו השכן החביב שלי שרצה סוויפט ידנית והופתע שאין כזאת אפילו לא בהזמנה מיוחדת.

בתגובה העליונה שלך זיהית נכון את מקור הבעיה: המדינה. אתה צריך להבין שאישור השירות הזה הוא לא סתם חתיכת נייר פורמלית: הוא מחייב. כל עוד המדינה דורשת מהיבואן להתנהג כיבואן גם לגבי דגמים שהוא לא מביא אם הוא נתן להם אישור שירות, אין לו אינטרס לתת אישור כזה - ובצדק מבחינתו. למה הוא צריך להסתבך עם דגם שהוא לא מכיר ולא מחזיק עבורו מחשבים או חלפים? בפעם השלישית לפחות בשרשור הזה אני נותן שוב את דוגמת קרסו ואינפיניטי.

אז זה לא שהיבואן סתם מכביד. כמו שאמרתי, ברגע שהוא לא יהיה מחוייב בכלום לגבי מכוניות שמגיעות ביבוא מקביל, אני משוכנע שלא תהיה בעיה. הענין הוא שרשויות המדינה שלנו נוטות לגונן על האזרח אם צריך או לא צריך, וכך גם במקרה זה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני מסכים איתך ב 100%.

ה"אשמה" במצב היום היא המדינה, אך היבואנים לא יוצאים נקיים וגם להם יש תרומה לנושא.

הם מספיק חזקים לגרום למדינה לבטל את האישורים הנדרשים כיום ובמקום להסתפק באישור מוסך מורשה משרד התחבורה.

אני לא מתכוון להפוך את הדיון להאם ליבואן נגרם נזק או לא מיבוא מקביל (של דגמים שהוא לא מייבא).

אסכם בזה שזו דעתי על היבואנים,

כשהם רצו להפסיק את חגיגת היבוא מארה"ב הם הראו את עוצמתם ומשקלם אצל מקבלי ההחלטות.

פורסם
יוסי, אופל בקושי מוכרים בארץ את המכוניות הרגילות שלהם.

הם לא מצליחים למכור בשנה אפילו 100 (ולדעתי גם 50) יחידות של האסטרה 1.8 עם שפע איבזור, במחיר שהגולף נמכרת בגרסאת ה1.6 הרגילה (לא FSI) בלי שום איבזור בכלל.

לא זכור לי שראיתי בארץ את הקורסה החדשה, ואני בספק אם בכלל מוכרים אותה בארץ.

למען האמת, אני לא יכול להגיד שראיתי אוטו חדש של אופל על הכביש בפלוס-מינוס, שנה אחרונה.

(ובפעם האחרונה שכן ראיתי, זה היה כשמישהו שהיה איתי בבסיס קנה את האסטרה)

צריך לדעת להסתכל, יש קורסה חדשה 1.4 אוטומטיות נמכרות באבזור ורמת גימור Enjoy הכי נמוכה כנראה לליסינג.

ראיתי כמה בכביש מאוד יפות רק חבל שהביאו את הכי פשוטות.

יש כמה וקטרות על הכביש (אחת עשתה תאונה לפני כמה ימים) והיום ראיתי את האסטרה החדשה.

וידוע לי על 3 טיגרות טווין טופ חדשות בארץ (ייבוא אישי)

אכן UMI לא מוכרים צריך לבוא ולהתחנן בפניהם שימכרו לך אופל ובכוח ינסו למכור לך שברולט.

אופל מכוניות מאוד מוצלחות הם בין המכוניות הכי נמכרות באירופה וגם בארה"ב בין 10 המכוניות הנמכרות.

ממזמן דובר שצריך לקחת לUMI את הבעלדיות למכור אופל בארץ ולתת את זה למשהו נורמלי.

זה בין המכוניות האירופיות היחידות שיכלות להמכר לא פחות טוב ממכוניות יפניות.

S2000

פורסם

אופל מכוניות מאוד מוצלחות הם בין המכוניות הכי נמכרות באירופה וגם בארה"ב בין 10 המכוניות הנמכרות.

ממזמן דובר שצריך לקחת לUMI את הבעלדיות למכור אופל בארץ ולתת את זה למשהו נורמלי.

זה בין המכוניות האירופיות היחידות שיכלות להמכר לא פחות טוב ממכוניות יפניות.

אופל בין 10 המכוניות הנמכרות בארה"ב? תעשה לי טובה.. ממתי אופל נמכרת בארה"ב?!

יש הרבה דיבורים על יבואנים כושלים שצריך לקחת להם את הזכיון. זה לא אומר הרבה.

מכונית אירופאית שיכולה להמכר כמו יפנית?

פ-חחחח !!! אתה עובד מופע סטנדאפ או משהו?

ולא אמרתי שאין אופל. אמרתי שהם בקושי מוכרים מכוניות בארץ.

לראות על הכביש וקטרה או אסטרה זה לא כזה כבוד. יש כאלה שמסתובבות.

מה שאמרתי זה שכמעט ואין כאלה חדשות דהיינו מודל 2008,

וזה למרות שהן מציעות רמת גימור גבוהה מאוד ברמת המחיר הנמוכה של המתחרות שלה (גולף?) .

• תוכן חדש...