Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחירת גיר ידני או אוטומטי מבחינת היבואן זהה לבחירת צבע.

אין שום הבדל, זה המפרט שהוא רוצה וזה מה שיגיע במשלוח, עד כאן נקודה אחת.

לא. זה קודים שונים, עוד רישום, עוד מעקב, עוד מק"טים. יכול להיות שעבורך זה זניח. אפילו בחירת צבעים זה לא דבר טריביאלי כמו שאתה מציג אותו. נסה לחשוב למה מבחר הצבעים שמגיע לישראל הוא כל כך מוגבל... הרי מה כבר הסיפור?

נקודה שניה:

אתה באמת חושב שאם היבואן יביא רכב ידני בין כל הרכבים הלבנים/ורודים/צהובים שמגיעים במשלוח, הוא יצטרך להחזיק מלאי חלפים בגודל של מחסן?

אתה טועה! שום דבר.

הגודל של שטח האחסון אינו מעלה ואינו מוריד. תיבה ידנית זהה לאוטומטית? אלו אותם החלקים? ממש לא. אפילו בדיפרנציאל יש חלקים שונים כי היחס הסופי שונה, ברוב המכריע של המקרים (למשל בפורד פוקוס 2.0 ל' שעליו אנחנו מדברים היחס הסופי בגיר אוטומטי הוא 4.2, בגיר ידני זה 4.06). האם בתיבה אוטומטית יש מצמד מכני? לא. האם אתה תהיה זה שיצטרך להתמודד עם תביעות אחריות על מצמד שנשרף בטרם עת כי הבן של בעל האוטו החליט לבדוק איך ה-0 ל-100 שלו חמש פעמים ברציפות? לא. ראית פעם מה קורה למצמד מכני כשנהג לא מיומן נתקע עם רכב-השטח שלו בחול? אני רוצה לראות אותך כלקוח שמכניס את האוטו לתיקון וצריך לחכות לחלקים. אחר כך רצים שרשורים בקארספורום על איזה יבואן חרא זה , נכון? אז צריך להחזיק את החלקים השונים במלאי, ולהכניס אותם למחשב, ולהזמין אותם ולנהל מעקב ולהטיס לכאן חלקים אם במקרה חסר משהו. עשית פעם משהו מכל הדברים האלו? יש לך מושג אם זה זניח או לא? אז יש יבואנים שהחליטו ש-10 המכוניות שהם ימכרו בשנה לא יתרמו משמעותית למאזן שלהם, ומצד שני כן יתרמו לרמת כאב-הראש. מה שאתה וכל האחרים כאן מסרבים לקבל הוא שזכותם המלאה לקבל את ההחלטות האלו.

נקודה שלישית, אתה לא באמת חושב שהיבואן צריך להעביר את המכונאים שלו הדרכה בגלל שבין כל הצבעים שהגיעו, הגיע גם רכב ידני?

כי הוא לא, למעשה העובדים שלו לא עוברים שום הכשרה.

אז מצטער, אבל אין לך מושג. כשתהיה יבואן נראה כמה זמן תחזיק עם עובדים שלא עוברים הכשרות ועדכונים באופן קבוע. כשתנהל מוסך מרכזי אתה מוזמן להתמודד עם לקוח שהיו צריכים לטפל לו בגיר והרכיבו אותו לא נכון. חושב שזה לא קורה?

ואם לא שמת לב, עובדים במוסך של מזדה עדיין משתמשים בחולצות שקיבלו במוסך טויוטה, יודע למה? כמובן שאתה יודע, היום הם עובדים פה ומחר הם יעבדו שם, ואם הם החליפו פה לטנדר טויוטה קלאץ', הם יוכלו בשמחה להחליף קלאץ' לפאקינג מזדה 3.

זה כבר באמת לא שווה התייחסות.

גיר ידני פור גאד סייק!

אם זה כל כך פשוט וקל, ידידי, למה כל כך הרבה יבואנים לא מביאים גרסאות ידניות? אם אין בכך שום מאמץ, שום עלות, שום בעיה - למה? אתה חושב שהם לא אוהבים להרוויח כסף? שהם פיתחו איזה אנטי אישי נגד תיבות ידניות? מה ההסבר שלך?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארז - בעבר, חברת דלק מוטורס ייבאה לישראל פורד פוקוס ידנית.

אחרי שמיליארדי חובבי התיבה הידנית בישראל פשטו על סוכנות דלק מוטורס, הבינו בהנהלה שהביקוש כ"כ גבוה,

כך שהם החליטו מיד למכור את כל מלאי הידניות שהיה תקוע במחסני הערובה לציי רכב. במחיר שחיטה.

הלקח הופנם מהר, וכמו מאזדה 3, גם לפוקוס כבר אין בישראל גרסה ידנית. ובצדק. היבואנים לא צריכים לייבא מכוניות

(ולהחזיק להן מלאי חלפים) בשביל שישכבו במחסן ויפסידו להם כסף.

מצער, אבל זה העם בו אנחנו חיים - עצלן וחובב אוטומטיות.

פורסם

מר טל שלום!

תראה, ברור לי, שאנו לא נתקדם, מפני שכל אחד מסתכל על הנידון מזווית שונה.

אי לכך אציע "הפסקת אש", אבל "בתנאי אחד" :

אתה בתור כתב רכב מכובד למה שלא תארגן משאל כולל בקרב היבואנים, כולל את דלק מוטורס, ולמה שלא תשאל אותם בצורה פרגמטית : מה הסיבה האמיתית להיעדרותן של מכוניות עם גיר ידני. אפילו ניתן לעשות את זה במעט "תוקפנות מקובלת", על מנת לשים דגש מיוחד לעניין.

הנושא הזה נידון רבות גם בפורום הזה, גם בפורום האחר, שאת שמו אין אני רוצה להזכיר, שבטעות לא יצא לך אצל דני.

אני רציני, זו יכולה להיות כתבה טובה. אני אפילו מוותר מראש על האחוזים:-)

פורסם

רועי, כמו כל נושא, זה גם לא שחור ולבן.

בזמנו היה סוזוקי בלאנו ידנית, ממש בודדים, והכל נמכר, את זה אני יודע בודאות.

כמו כן יש פה ושם יבואנים, שכן "מעלים ארצה" שלא לומר "מגיירים" רכבים עם גיר ידני.

אני גם יודע, שI30 ידנית הביאו בזמנו 10 יחידות, לדעתי לא נשאר הרבה. (אני יודע על 4 שנמכרו)

פורסם
מר טל שלום!

אתה בתור כתב רכב מכובד למה שלא תארגן משאל כולל בקרב היבואנים, כולל את דלק מוטורס, ולמה שלא תשאל אותם בצורה פרגמטית : מה הסיבה האמיתית להיעדרותן של מכוניות עם גיר ידני. אפילו ניתן לעשות את זה במעט "תוקפנות מקובלת", על מנת לשים דגש מיוחד לעניין.

תגיד, אתה עושה צחוק?

אתה קורא בכלל מה שרושמים לך?

הוויכוח הזה נמשך עמודים על גבי עמודים, טל מנסה להסביר לך בפשטות מה הסיבה שיש יבואנים שבוחרים לא להביא רכבים עם גיר ידני,

ואתה מציב תנאי שהוא יארגן משאל כולל?

טל כנראה היה עדין מידי בנסיונות ההסבר שלו, אז תרשה לי להיות קצת יותר אגרסיבי:

זה לא משתלם כלכלית להביא לארץ רכב משפחתי עם גיר ידני.

קפיש?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
צ'מפיון מביאים. ולא מעט.

כי לרכבים מסוימים , יש תדמית ,( לא תמיד עם כיסוי ) אז מוכרים קצת .

וכן בלי לפגוע - זה שיש עשרה (10) חברים בפורום הכותבים בנחרצות יתר ,את דעתם , לא אומר כי המציאות כזאת .

הבינו והפנימו

אנשים בעלי אמצעים , יקנו רכב אוטומט , למה ככה . וחלקם יקנו DSG .( רוב הזמן במצב אוטו )

אחדים, יקנו רכבים מיוחדים , וספורטיביים , גיר ידני , אבל במאות אלפי ש"ח .

ואת זה , היבואנים יביאו .

הפלח המרכזי , מחפש רכב אוטומטי , הרכב בשבילו, ובשבילה , מיועד לתנועה ..ושישמור על הערך במכירה .

חסרי הכסף - יחפשו , רכב זול , וגיר ידני ,, אבל , שם מתח הרווחים נמוך , ואין לכך דרישה רבה.

כך , מבחינת היבואן , זה לא כלכלי .

לדעתי - חבל שאין יבואנים , מקבילים ,אשר יביאו לארץ , גם רכבים ידניים .( ובמוסך שלהם, יטפלו בהם )

אבל לקבוע - כי היבואנים , לא חכמים .. זה ממש לא חוכמה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רועי (צוקרמן) וטל,

תסתכלו שוב על מה שכתבתי, לא דיברתי על ייבוא סטוק של רכבים ידניים.

אני בסך הכל אמרתי בהודעה הקודמת משהו אחר לגמרי:

אתה מסמן וי על צבע ורוד, מסמן וי על חלונות חשמל, מסמן וי על סאנרוף ומסמן וי על גיר ידני!

ככה מגיע האוטו במשלוח! אז הבן אדם שרצה לסמן וי על גיר ידני יחכה 3 חודשים עד שהמשלוח יגיע, אז מה קרה?!

מי לעזאזל אמר לו להביא סטוק? בטח לא אני.

פורסם

בר - אחוז המכוניות הידניות מקרב כלל דגמי פולקסווגן עמד בשנת 2007 על 5%, או 363 מכוניות. זהו מספר שמרבית

היבואנים לא מתחילים שיווק של מכונית בשבילו. פשוט לא משתלם.

ארז - יבוא מכונית זו לא החלטת "יאללה, נייבא". כשיבואן מעוניין להביא דגם מסוים, הוא נמצא במו"מ עם היצרנית כדי

להשיג מחיר תחרותי. ככל שיקנה יותר יחידות זהות (משתלם ליצרנית מכיוון שייצור מכוניות זהות הופך את המפעל ליעיל יותר),

כך הוא יקבל מחיר נמוך יותר על כל יחידה.

לכן דלק מוטורס (אני משתמש בה כדוגמה קיצונית) מביאה מספר נמוך ככל שניתן של גרסאות - תיבות הילוכים ורמות גימור.

תחשוב על זה ככה: אם דלק קונה 200 פוקוס ידניות ו-10,000 אוטומטיות, היא תקבל מחיר פחות טוב מפורד גם עבור

האוטומטיות וגם עבור הידניות. בסך הכל, ה-10,200 מכוניות הללו יעלו לה יותר מאשר לקנות 10,200 מכוניות שכולן באותה

רמת גימור ועם תיבה אחת.

מכיוון שמרבית היבואנים, לפחות הגדולים והמצליחים שבהם, מסוגלים למכור את כל מה שהם מייבאים, עדיף להם לייבא

את הכמות הגדולה ביותר של מכוניות שיימכרו מהר ובזול.

אלו כללי השוק, והם לא ישתנו כל עוד לא יירשם ביקוש יוצא דופן לתיבות ידניות.

פורסם

ארז, אתה מדבר מתוך חוסר ידיעה והבנה.

לא משנה אם היבואן מביא סטוק של 2,000 מכוניות, או מביא 5 בשנה לפי הזמנה: בגלל עצם העובדה שהוא מביא ומוכר יש עליו חובות. הוא חייב להעניק שירות לרכב שהוא מוכר. חייב להחזיק לו חלפים לתקופה של 7 שנים. ח-י-י-ב. אפילו אם תחתום לו שאין לך שום דרישות ממנו ואתה אחראי להכל, זה לא מסיר ממנו אחריות לפי החוק, והאדם שיקנה ממך את המכונית ידרוש מהיבואן לספק לו שירות וחלפים ולא יענין אותו כלום. ואגב, ככל שכמות המכוניות מסוג מסויים קטנה יותר, כך עלות החלפים שצריך להחזיק עבורו גבוהה יותר פר מכונית.

לכן, זה הרבה יותר מאשר לסמן V בטופס ההזמנה. ניסיתי להסביר לך קודם במה זה כרוך, על קצה המזלג.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
תגיד, אתה עושה צחוק?

אתה קורא בכלל מה שרושמים לך?

הוויכוח הזה נמשך עמודים על גבי עמודים, טל מנסה להסביר לך בפשטות מה הסיבה שיש יבואנים שבוחרים לא להביא רכבים עם גיר ידני,

ואתה מציב תנאי שהוא יארגן משאל כולל?

טל כנראה היה עדין מידי בנסיונות ההסבר שלו, אז תרשה לי להיות קצת יותר אגרסיבי:

זה לא משתלם כלכלית להביא לארץ רכב משפחתי עם גיר ידני.

קפיש?

תראה, זה שאתה כותב לי באותיות ענקיות ועוד בצבע אדום באופן צעקני למדי, אין זה אומר שאתה גם צודק.

כתבתי דברים הגיוניים, אך לא זכיתי לתגובה עניינית.

טענתי למשל, שיש יבואנים שכן מביאים גרסאות ידניות ולאורך תקופה : צ'מפיון, קרסו, לובינסקי.

להם זה משתלם? הם אוהבים להפסיד?

שם אין בעיה של מלאי?

מה, הם עובדים בצורה שונה?

הרי מבחינת המכירות, באופן פרופורציאונלי, גם הם מוכרים מן הסתם מעט מאוד מכוניות ידניות.

או אולי התדמית חשובה להם?

לכן הצעתי לטל את ההצעה שיבדוק באופן פרטני אצל היבואנים.

על זה - כמובן - לא זכיתי לתגובה.

רק על המלאי, והכשרת טכנאים - מגוכך.

הרי גם

פורסם

וכולכם, בלהט שיח החרשים שלכם עסוקים כל כך במה שתכתבו, שכלל לא טרחתם לקרוא את מה שכתב חן בתגובה לטל. הדברים הללו מסכמים היטב את הבעיתיות בשוק הישראלי שאין לה מקבילה בשאר העולם, ושמאפשרת ליבואנים להיות גמישים פחות, הרבה פחות מהסביר:

לנוחותכם, שוב, תמצית המונופול שניתן ליבואנים הרשמיים בחסות המדינה:

סליחה, אבל זה ממש לא מדוייק. בכל העולם יש יבואן רשמי אחד בכל מדינה אבל הוא ממש לא היבואן היחיד.

בכל אירופה ובמדינות נוספות (ארה"ב אני לא מכיר) לא קיימת ההוראה שמונעת משאר המשק ליבא באופן מסחרי את התוצר המיוצג ע"י היבואן הרשמי.

מכיוון שכך קיים שם יבוא מקביל. יבוא זה נשען בעיקר על עודפי משווקים במדינות אחרות אבל לא רק. הפריחה של יבוא זה הביאה לצניחה של 20% במחירי המכוניות באנגליה בסוף שנות ה-90.(דרך אגב זה תמיד היה מותר שם אבל יום אחד מישהו גילה שהיבואן הבלגי יכול למשוך עודפים שהוא הזמין מהיצרן עם הגה ימני...)

ההוראה הפלוטוקרטית שמאפשרת שיווק מסחרי של מותג אך ורק ליבואן הרשמי היא חסרת אח ורע בעולם המערבי, ואפילו בתחומי המשק האחרים בישראל.

ל-HP יבואן רשמי שהוא נציגו הרשמי של היצרן בישראל. עם זאת, זה חוקי לחלוטין לכל אזרח לקנות 100 ניידים של HP בארה"ב ולשווקם מסחרית בישראל.

זאת הסיבה שהיבואן הרשמי לא יכול להפקיע מחירים כרצונו. הוא יכול לגבות מעט יותר כל עוד אנשים מוכנים לשלם על תשתיות השירות הנוחות שלו, תמיכה בשפה המקומית וכו', אבל לעולם תהיה בקרה שתמנע ממנו להפקיע מחיר, גם למוצר שהוא בלעדי ל-HP.

זאת גם הסיבה שניתן להשיג כל דגם בישראל. אם אני רוצה לקנות בארץ סקודה אוקטביה ולבחור צבעי ריפוד ודיפון, ולשלב אופציות מהרשימה המלאה באופן חופשי ולכל מנוע שארצה, ויש רק יבואן אחד, אני יכול ללכת לחפש.

אותו יבואן יחיד יודע שבסוף אני אקנה אצלו אוקטביה, פשוט כי אין לי ברירה, עם או בלי צבע הריפוד האהוב עלי.

אבל אם יהיה מעבר לכביש יבואן נוסף, קטן ונמרץ, הוא יוכל להרוויח מכירה על חשבון השכן.

תוספת לדברי חן, שציין שאינו מכיר את השוק האמריקאי:

לאחר שסיטרואן נטשה את השוק האמריקאי, המשיך יבוא אפור של מכוניות דרך שני דילרים שאינם קשורים בשום צורה ליצרן.

הם נקראו CINA - Citroen Importers of north America ו - CXA - CX automotive.

מיותר לציין שתרחיש דומה לא יכול להתקיים בישראל בשום אופן.

פורסם

חוסר התגובה שלי, גבי, מקביל להחלטת היבואנים לא להביא מכוניות ידניות.

לחלקם לא שווה להתעסק עם פלח שוק איזוטרי וזניח מבחינתם,

ולי לא שווה לטרוח ולהגיב על כל שטות שמישהו מנפיק (אני משתמש במילה עדינה) כאן בפורום. אני עוד לא עובד שלך.

סיפקתי לך הסבר לויתור על תיבות ידניות, הסבר טריביאלי ומובן מאליו שמבוסס על כדאיות, שמוכר היטב לכל מי שקצת מעורה בשוק הרכב, ושרלבנטי לא רק בישראל, ולא רק לגבי תיבות ידניות. נתתי לך מספר רב של דוגמאות גם מחו"ל.

לעומת זאת, בינתיים עוד לא שמעתי מאף אחד - לא ממך ולא ממישהו אחר - הסבר אלטרנטיבי לכך שהרוב המכריע של היבואנים מחליטים לא לייבא גרסאות ידניות לרוב המכריע של הדגמים. אגב, רובם המכריע גם לא מייבא גרסאות סטיישן, למרות ששם אין כלל הבדלים מכניים. יודע כמה גרסאות סטיישן קיימות ואינן מיובאות? למה, לדעתך? למה ארבעת דגמי הסופרמיני הנמכרים ביותר בישראל - מאזדה2, דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט ויונדאי גטץ - אינם נמכרים כאן עם תיבה ידנית? איפה ההסבר שלך?

אתה ממש לא חייב לקבל את התשובה שלי (ושל אחרים שהגיבו לך), אבל כאן זה לא שירותים כבקשתך. אם התשובה שלי לא מספקת אותך אתה מוזמן לבצע את הסקר המטופש שלך בעצמך. ראבאק, אתה באמת חושב שאת סוגיית התיבה הידנית גילית לנו רק היום? איפה אתה חי? לי יש דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי.

טל

פורסם

אבל השאלה מה היה קורה אם היה מתאפשר ליבוא אפור לפעול בארץ.

למשל יבואן זעיר ורעב, עם מספר מצומצם של עובדים שהיה מתמחה ביבוא פוקוס ידניות בשלל צבעי הקשת.

הוא לא היה מוכר 3000 פוקוס 1.6 אוטומטיות בשנה, אלא רק 30.

מספר זניח מבחינת דלק מוטורס, אבל כזה שמאפשר לעסק קטן וזריז להתקיים.

ואולי, אם הוא היה מצליח למכור 100 מכוניות במקום 30, דלק מוטורס היתה מתעוררת ומציעה את האפשרות הזו גם כן.

לא נדע, כיוון שמדינת ישראל מקפידה באמצעות שלל תקנות מתקנות שונות להותיר את הכח בידי היבואנים הרשמיים.

• תוכן חדש...