Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אפשר להגיד לumi לדחוף לת*ת את האישור שאני מחכה לו.

רק שתדעו שאני מכיר מישהו ששילם בפורשה 10,000 ש"ח לאישור שכזה.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנושא הינו מורכב, ומסובך.

מלבד העובדה, שמדובר במונופול ברור בהיעדר יבואן אחר\נוסף לאותו דגם, דבר שנותן כח רב ליבואן הבלעדי, התופעה מנוצלת לרעה, והשיקול הוא אחד בלבד: הגדלת הרווחים.

אין לי כמובן שום בעיה עם זה, הרי מטרתה של כל חברה היא להרוויח, אחרת היא תאבד את זכות הקיום שלה, אבל

בין זה, לבין לא לייבא ארצה המון דגמים בשל שיקול כלכלי, המרחק רב.

אם מדובר ביבואן בלעדי, חובתה הייתה לייבא, לו בהזמנה מיוחדת, כל רכב עם תקינה אירופית.

אנחנו את המציאות מכירים:

אין סטיישן, אין דיזל, על דגמים ידניים חבל אפילו לדבר.

זה הדבר שחייב שינוי, ולא היבוא אישי, אשר נוגע לקומץ מאוד קטן.

פורסם

מה שחייב שינוי זה המונופול , לא הגיוני שהיבואן ירוויח כל כך הרבה ושהצרכן הקטן יסבול את כל גחמותיו של היבואן.

היבואנים בארץ חזקים מאוד ואני חושב שזאת הפעם הראשונה שהצליחו לפגוע בהם , בשנה האחרונה היבוא האישי פגע ביבואנים והם כמובן חסמו אותו , ולמה הם עושים מה שבא להם ? כי אצלנו בארץ דואגים לחזקים ולא לחלשים, ואנחנו לא נפסיק לרכוש אז היבואנים ימשיכו בשלהם ואנחנו נמשיך לעשות מה שאנחנו עושים הכי טוב - להתלונן.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
מה שחייב שינוי זה המונופול , לא הגיוני שהיבואן ירוויח כל כך הרבה ושהצרכן הקטן יסבול את כל גחמותיו של היבואן.

היבואנים בארץ חזקים מאוד ואני חושב שזאת הפעם הראשונה שהצליחו לפגוע בהם , בשנה האחרונה היבוא האישי פגע ביבואנים והם כמובן חסמו אותו , ולמה הם עושים מה שבא להם ? כי אצלנו בארץ דואגים לחזקים ולא לחלשים, ואנחנו לא נפסיק לרכוש אז היבואנים ימשיכו בשלהם ואנחנו נמשיך לעשות מה שאנחנו עושים הכי טוב - להתלונן.

מסכים, זה הרי דומה למה שכתבתי, אם כי שוב, היבוא אישי מתבצע בעיקר ע"י קומץ קטן, בעל ממון רב, והתופעה יחסית די שולית. מדובר בכל היותר בפגיעה שולית, ולא בפגיעה אנושה.

פורסם
בענף ייבוא הרכב הגיבו בחריפות לידיעה ואמרו כי "מדובר בחוסר אחריות משווע של משרד התחבורה, שירום לכך שעל כבישי הארץ ינועו כלי רכב, שאין להם אספקת חלפים סדירה ולא קיים ידע טכני לטיפול בהם".

חוצפנים !!!!!

חסר היום מקרים שאין לרכב חלק זמין בארץ?

פשוט חוצפה!

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
חוצפנים !!!!!

חסר היום מקרים שאין לרכב חלק זמין בארץ?

פשוט חוצפה!

שלא לדבר על הידע הטכני העצום שיש לחלק ניכר מהמוסכניקים בארץ...

פורסם

בדיוק - אני כל פעם שנכנסתי למוסך מורשה (הייתי ב-2) יצאתי עם טראומה.

מעדיף את 3 המוסכים ה-"לא מורשים" שאני מכיר ועושים לי שם עבודה מכל הלב.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גם אם הלא מורשים יעשו עבודה גרועה, אסור שיהיה בכך כדי לפגוע בענייני היבוא האישי ומדוע?

- כיוון שכל רכב נדרש לעבור מבחן שנתי - "טסט", אם מצבו הבטיחותי איננו תקין הוא לא יצלח את הבדיקה.

- גם רכב שמיובא ביבוא סדיר, אין כל ביטחון שהוא מקבל את הטיפול הנחוץ לו. תיאורטית הבעלים יכולים למשוך את הרכב מהיבואן, למלא בנזין ולנסוע ללא כל טיפול שוטף.

הרכב כבר בולם על הברזל של הרפידה? אז מה, זה לא חייב לעניין את הבעלים.

- אם הרכב מתקלקל ומאבד את כושר הנסיעה שלו אז הוא בכל מקרה לא יחזור אל הכביש ללא טיפול איכותי.

מהסיבות האלה אני חושב שאין שום הבדל בין רכב "שיודעים" לטפל בו, לרכב ש"אין לו אבא". כל התקנה שבוטלה (וטוב שכך) היטיבה אך ורק עם יבואני הרכב ובוודאי שלא עם הבטיחות או עם הלקוח.

פורסם

נחש מה? מסתבר שאתה לא יודע.

עד עכשיו היית מוגבל לדגמים שהיבואן הסכים לתת להם "אישור שירות".

כך אתה יכול לראות בארץ רכבים כמו הניסאן 350Z, שברולט קורבט, פונטיאק סולסטיס, פורד מוסטאנג וכו' שאינם מיובאים ע"י היבואן הרשמי (והבלעדי), אבל כן קיבלו אישור שירות.

זאת גם הסיבה שפתאום הפסיקו להגיע לארץ רכבים כמו הטויוטה FJ, הFX של אינפיניטי וכו' - הם לא קיבלו יותר אישורי שירות מהיבואן.

מעכשיו, ה"אישור שירות" הזה לא נחוץ יותר, ואפשר להביא כל רכב שתרצה.

השאלה הגדולה היא האם צריך שבכלל יהיה יבואן רשמי בארץ או לא - זה יכול לפתוח את הדרך להגעת רכבים כמו פרארי, למבורגיני, בנטלי וכו' לארץ :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יש לא מעט אנשים(הרוב?) שאכפת להם מאחריות,טיפולים,מקור רשמי שאפשר להתלונן כשיש בעיה וכ"ו,זה חלק מתרבות הצריכה כאן בטח ובטח כשמדובר בהוצאה (יחסית) לא שגרתית כמו רכישת מכונית.

פורסם

מי שייבא איזה פרארי בשביל לסוע איתה פעם ב... לא מתעניין ממש באחריות ואני בטוח שהוא ימצא מוסכים שיעשו לו טיפולים רגילים..

למי שמייבא איזה ג'יפ פוזה כדי לסוע עשרות אלפי קילומטרים זה אולי פחות שימושי, ותאמת, טוב שכך:wink:

אבל התקנה החדשה הזאת לא פותחת בעצם את כל השוק? מה מונע ממני לפתוח אולם תצוגה עם דגמים של כל חברה שאני רוצה? אני בטוח שאפשר לייבא כל מני זבאלות קוראניות בממש זול, אז אם מוכרים ב20,000 פחות מיבואן רשמי - אנשים יעדיפו את זה ויוותרו על האחריות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יבואנים, קדימה, להזדרז ולהפעיל את הלוביסטים בכנסת. היכון , הכן צא !

כמה זמן יעבור לדעתכם שיחוקק איזה חוק מטופש נוסף שיגביל את הנושא, בדיוק כמו החוק שאסור לייבא לא מארץ המוצא.

• תוכן חדש...