Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר מאד שחוץ משני הכתבי רכב טל ורועי [שמדברים יותר כמו יבואנים ולא כמו שליחי ציבור...] אין בדיון הזה ייצוג ליבואנים, שבטח לא חסרים להם דוברים ויחצ"ןים.

לגופו של ענין הצדק עם חנרו וארנון. היהואנים בתור נציגים יחידים של היצרנים [מונופול!!] חייבים לתת שרות. ייבוא גרסאותנוספות [ידניות/ספרטיביות/דיזל/סטישן וכו'] של דגמים שהם כן מיבאים בשוטף [לא של דגמים אחרים, לדוגמא פורד קא] צריך להיות כלול בשרות החובה הזה. ודאי שיבוא כזה צריך להיות במסגרת הזמנה מיוחדת ועם פטור מהחזקת מלאי חלפים..

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ארז, אתה מדבר מתוך חוסר ידיעה והבנה.

לא משנה אם היבואן מביא סטוק של 2,000 מכוניות, או מביא 5 בשנה לפי הזמנה: בגלל עצם העובדה שהוא מביא ומוכר יש עליו חובות. הוא חייב להעניק שירות לרכב שהוא מוכר. חייב להחזיק לו חלפים לתקופה של 7 שנים. ח-י-י-ב.

טל,

זהו תירוץ קלאסי של יבואנים.

בפועל לא פעם אנו מגלים חלקים חסרים במלאי.

עכשיו תמתין חודש, לא תדע כמה זה יעלה עד שזה יגיע וכו'.

כך שבפועל הם לא דובקים בזה ב-100% ולא מחזיקים מלאי מקומי כמו שאתה מספר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

זה די פשוט:

ככל שהעסק יותר פשוט, ככה יותר קל לשלוט עליו ולייצר רווחים.

ככה ככל שיש פחות חלקים ופחות דגמים, ככה המכירות יותר סטנדרטיות והעלויות של היבואן יורדות.

הם לא שונאים אף אחד ולא אכפת להם במה אתה נוהג.

רוב ישראל נוהגת על אוטומט וככה זה.

פורסם

טל אל תתעצבן, אף אחד לא מחפש לריב.

אני רק מנסה להסביר לך משהו.

אז ככה, שני דברים:

1. ההבדל המכני בין פוקוס אוטומטית לידנית הוא לא כזה גדול שלא ניתן להחזיק איזה קיט קלאץ' קטן על המדף, עזוב אותך מסיפורי יבואנים, הרי לא צריך שום הכשרה בשביל להחליף קלאץ', מכונאי שהחליף מאות קלאצ'ים - יסתדר עם זה בעיניים עצומות.

מה עוד הוא חייב להחזיק על המדף בשביל הרכב? גומי לדוושת קלאץ'? בולשיט, גם היום הוא לא מחזיק גומי לדוושת בלם של רכב אוטומטי אז גם כאן, עזוב אותך מסיפורי יבואנים.

2. בוא נסכים שהרי קיימת לפחות פוקוס אחת ידנית שסביר להניח שהגיעה דרך היבואן, איפה עומדות כל הטענות שלך עכשיו?

3. היבואן לא מנהל משא ומתן על כל יחידה ספציפית שבאה לארץ, הוא מנהל משא ומתן על משלוח למשל? מעולה, במפרט של המשלוח באותה מידה שמופיע הצבע צהוב על 10 רכבים, יכול להופיע אותו וי מפורסם על רכבים ידניים. ועל זה נעשה המשא ומתן (הסיפורים האלה זה באמת זלזול באינטילגנציה).

אני לא טענתי אפילו לרגע אחד שאני רוצה לחתום לו על ויתור החזקת חלקי חילוף אגב, לא יודע מאיפה הבאת את זה.

בתור אחד שהחזיק כבר שני סיטרואנים (עדיין) אני יכול להגיד לך ששום דבר לא היה במלאי והכל היה צריך להיות מוזמן מחו"ל, ואני מדבר על רכבים סטנדרטיים, אז איפה עומד הסיפור על מלאי חלפים ל7 שנים? בשנת 2005 קסנטיה לא נמכרה בסה"כ 4 שנים.

אז באמת, בבקשה אל תזלזלו באינטילגנציה.

וכן, להביא את הרכב ידני או אוטומטי, כמוהו כמו להביא אותו צהוב או שחור.

וי אחד בודד, כאמור, המשא ומתן הוא על המשלוח במקרה הטוב ופעם בשנה במקרה הגרוע (אין לי מושג) אבל הוא בטח לא פרטני לכל יחידת רכב שמוזמנת.

מציע לקרוא שוב את 1,2,3.

ואל תתעצבן, אני לא מחפש לריב איתך, רק שלדעתי אתה טועה.

פורסם
חוסר התגובה שלי, גבי, מקביל להחלטת היבואנים לא להביא מכוניות ידניות.

לחלקם לא שווה להתעסק עם פלח שוק איזוטרי וזניח מבחינתם,

ולי לא שווה לטרוח ולהגיב על כל שטות שמישהו מנפיק (אני משתמש במילה עדינה) כאן בפורום. אני עוד לא עובד שלך.

סיפקתי לך הסבר לויתור על תיבות ידניות, הסבר טריביאלי ומובן מאליו שמבוסס על כדאיות, שמוכר היטב לכל מי שקצת מעורה בשוק הרכב, ושרלבנטי לא רק בישראל, ולא רק לגבי תיבות ידניות. נתתי לך מספר רב של דוגמאות גם מחו"ל.

לעומת זאת, בינתיים עוד לא שמעתי מאף אחד - לא ממך ולא ממישהו אחר - הסבר אלטרנטיבי לכך שהרוב המכריע של היבואנים מחליטים לא לייבא גרסאות ידניות לרוב המכריע של הדגמים. אגב, רובם המכריע גם לא מייבא גרסאות סטיישן, למרות ששם אין כלל הבדלים מכניים. יודע כמה גרסאות סטיישן קיימות ואינן מיובאות? למה, לדעתך? למה ארבעת דגמי הסופרמיני הנמכרים ביותר בישראל - מאזדה2, דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט ויונדאי גטץ - אינם נמכרים כאן עם תיבה ידנית? איפה ההסבר שלך?

אתה ממש לא חייב לקבל את התשובה שלי (ושל אחרים שהגיבו לך), אבל כאן זה לא שירותים כבקשתך. אם התשובה שלי לא מספקת אותך אתה מוזמן לבצע את הסקר המטופש שלך בעצמך. ראבאק, אתה באמת חושב שאת סוגיית התיבה הידנית גילית לנו רק היום? איפה אתה חי? לי יש דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי.

טל

טל שלום

אין לי כל כוונה להיכנס להתלהמות.

גם העובדה נכונה, שאתה לא עובד אצלי. (יכול להיות שהיה לך עדיף...)

לי יש הסבר, שנראה לי פחות או יותר הגיוני:

ליבואן הכי קל היה להביא דגם אחד בלבד עם רמת איבזור אחת.

על זה אין עוררין.

פחות רישומים ואבמיניסטרציה, פחות מלאי, אפילו פחות כ"א.

את עם ישראל לשכנע, שישתמש בגיר האוטומטי לא היה קשה, במיוחד מאז כניסתן של חברות הליסינג לשוק הרכב.

אי לכך אני מעלה אפשרות, שחלק מסויים של היבואנים מראש קיבלו החלטה לנסות ולחנך את העם, (או חלק ממנו, שניתן להשפיע עליו.) לנסות ולשכנע אותו, שיקח את ההעדפות של היבואנים, ולא את של עצמו.

מנגד גם אתה לא יכול לתת הסבר למה לחלק קטן של היבואנים כן משתלם להביא דגמים ידניים.

כמובן אתה לא צריך לתת תשובות.

אתה לא עובד בשבילי, לא בשביל הפורום הזה.

היכן שאתה עובד אתה צריך לתת תשובות.

את המקובלות עליהם...

פורסם
אבל השאלה מה היה קורה אם היה מתאפשר ליבוא אפור לפעול בארץ.

למשל יבואן זעיר ורעב, עם מספר מצומצם של עובדים שהיה מתמחה ביבוא פוקוס ידניות בשלל צבעי הקשת.

הוא לא היה מוכר 3000 פוקוס 1.6 אוטומטיות בשנה, אלא רק 30.

מספר זניח מבחינת דלק מוטורס, אבל כזה שמאפשר לעסק קטן וזריז להתקיים.

ואולי, אם הוא היה מצליח למכור 100 מכוניות במקום 30, דלק מוטורס היתה מתעוררת ומציעה את האפשרות הזו גם כן.

לא נדע, כיוון שמדינת ישראל מקפידה באמצעות שלל תקנות מתקנות שונות להותיר את הכח בידי היבואנים הרשמיים.

התשובה למה היה קורה אילו היא לקסוס.

למי שלא זוכר, החל יבוא של המותג דרך סוכן יבוא אישי שהעמיד אולם תצוגה ושיווק את המותג בארץ כאילו הוא יבואן מורשה. לא חלפה שנה והיבואן הרשמי החל לשווק את המותג בעצמו. (ואל תחשבו לרגע שההפרדה בין החברות יוניון מוטורס ללקס מוטורס היא רלוונטית - הזיכיון עבור שניהם נמצא בידי אדם אחד.)

------------------------------

...בינתיים עוד לא שמעתי מאף אחד - לא ממך ולא ממישהו אחר - הסבר אלטרנטיבי לכך שהרוב המכריע של היבואנים מחליטים לא לייבא גרסאות ידניות לרוב המכריע של הדגמים. אגב, רובם המכריע גם לא מייבא גרסאות סטיישן, למרות ששם אין כלל הבדלים מכניים. יודע כמה גרסאות סטיישן קיימות ואינן מיובאות? למה, לדעתך? למה ארבעת דגמי הסופרמיני הנמכרים ביותר בישראל - מאזדה2, דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט ויונדאי גטץ - אינם נמכרים כאן עם תיבה ידנית? ...

זה נכון שהשיקול של היבואנים באי הבאת מגוון דגמים או ידניים למשל הוא שיקול כלכלי, אבל הרווח הכלכלי גם כאן נובע מהבלעדיות בלבד. אני אסביר:

נניח שיבואן פורד מסוגל למכור רק 50 פוקוס ידניות בשנה. שלא תהיה כאן לאף אחד טעות, מכירת 50 מכוניות נוספות בשנה מצדיקה לחלוטין את עלות התמיכה הטכנית בווריאציה הנ"ל, מה גם שהתיבה הידנית הנ"ל בכל מקרה נתמכת עבור הקונקט.

אבל, אי הצעת האופציה הידנית ממש לא מקטינה את מכירות היבואן ב-50. זה כנראה קרוב יותר ל-5. למה?

כי תאמינו או לו, הרוב המוחלט של האנשים בארץ שעדיין קונים ידניות לא עושים את זה משיקול ספורטיבי. רוב האנשים שקונים ידניות, עושים זאת מתוך הרגל, או כי זה לא ממש משנה להם, או משיקול כלכלי - עד לא מזמן זה תמיד היה יותר זול.

והאנשים הנ"ל אינם אובססיביים בעניין הדוושה השלישית כמוני וכמו שאר יושבי פורום זה. ובתור היותם "ידניים רגועים" כאלו, משהעלימו להם את האופציה הידנית הם מתגלגלים בנחת לפתחה של האוטומטית מהמותג שהם מעדיפים מסיבות אחרות.

כמות האנשים שמעדיפים ידניות עד כדי כך שהם יהיו מוכנים להתפשר על תכונות אחרות של הרכב וללכת לסוכנות אחרת היא לצערנו כנראה זניחה.

ולכן למעשה אי הצעת האופציה הידנית לא משפיעה כמעט על כמות הרכבים שנמכרים. היבואן עדיין ימכור רכבים לכמעט כל האנשים שנכנסו לסוכנות וביקשו ידנית, רק שהם בסוף יקנו אוטו'.

וזה מעוות. זה מעוות מכיוון שבשוק חופשי היבואן היה מפסיד את המכירה במקום ליבואן מקביל שהיה מביא גם 5 כאלו בשנה בלי לחשוב פעמיים.

רוצים עוד דוגמה לעיוות בשל בלעדיות? בבקשה - יום בהיר אחד קרסו הקפיצו את מחיר גרסת ה-5 דלתות של המגאן ב-5000 ש"ח עגולים מעל מחיר הסדאן בכל הגרסאות. שלא יהיה לכם ספק, בכל אירופה הסדאן יקרה יותר. קרסו מנצלים את העובדה שאנשים מוכנים לשלם יותר בשביל לא להראות ברכב ליסינג, והם גם מנצלים את זה שלאותם אנשים אין שום ברירה אלא לשלם יותר.

נראה לכם שאם היה יבוא מקביל היה יכול לקרות דבר כזה? אין סיכוי.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

חנרו, אין כל ספק ששוק הרכב שלנו מוגבל על ידי כל מיני תקנות דרקוניות, והייתי שמח מאד אם הכל היה פתוח וקל כמו בבריטניה. משרדי הממשלה נוטים להגן על האזרח יתר על המידה, מאז ומתמיד (וזו אחת הסיבות לכך שהגענו לצורך בחוק יעודי לספורט מוטורי, למשל). לא חסרים שווקים בהם מותר, למשל, לייבא מכוניות משומשות שמהוות נתח נכבד למדי מנפח העסקאות בשוק (אם כי לכל מטבע יש שני צדדים: המדינה היתה מוצפת בסחורה משומשת זולה שנקנית מידי סוחרים, מכובדים יותר או פחות, על כל המשתמע מכך). אי אפשר שלא לקנא באפשרות של אזרח בריטניה להרכיב מכונית בחצרו האחורית ולהוציא לה רישוי עצמאי.

אני לא משוכנע שאתה צודק לגבי לקסוס, אגב. למיטב זכרוני (ואני מודה שאני לא בטוח בענין) אפשר היה לראות LS430 ניצבת באולם התצוגה הקודם של טויוטה, הרבה לפני שהיה יבוא סדיר של המותג. התייחסו אליה כאל מין דגם-עלית של טויוטה. היבוא המסודר החל לדעתי רק עם תחילת השיווק באירופה, מה שקרה לא כל כך מזמן - בדיוק כפי שיבוא אינפיניטי לא עמד על הפרק עד שהחל השיווק באירופה.

לגבי תיבות ידניות, נדמה לי שהניתוח שלך נכון - אבל לא בכל המקרים. שאלנו בזמנו את גיל אגמון במפגש עיתונאים מה קורה עם יבוא גרסאות ידניות. התשובה שלו היתה משהו בסגנון של "הבאנו בשנה שעברה 50 מאזדה3 ידניות. הצלחנו בקושי למכור 30, כולן למורי נהיגה. אז שמורי נהיגה ילכו לקנות ממישהו אחר".

ואני יודע בפירוש שלפעמים השיקולים הם לא כלכליים נטו (למשל, התמודדות עם בעיות מצמד שאין עם תיבות אוטומטיות, כמו בדוגמאות שהבאתי מעלה). לפעמים תוספת הרווח הפוטנציאלית הקטנה בגין מכירת רכב ידני פה-ושם לא שקולה לתוספת הכאב-ראש והסיכון של בעיות אשר ישליכו על תדמית המותג.

מה שלא מצליחים להבין כאן זה עד כמה כל נושא התיבה הידנית הוא שולי וזניח ולא מצדיק את ההתעסקות עבור רוב הדגמים ורוב היבואנים. שאלתי בזמנו מישהו מקמור איך זה שב"מכונת הנהיגה המושלמת" מבוואריה הם לא מציעים אפילו דגם אחד ביבוא סדיר עם תיבה ידנית. הוא השיב בחיוך "בוא לבלות יום אחד באולם התצוגה שלנו ותבין".

סתם לידע כללי, באנגליה מחיר המגאן-סדאן זול משל ה-5 דלתות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מעניין כמה באמת הפסידו על מכוניות שלא נמכרו בכלל, כמו לדוגמא SVX, או ניסן 200.

כמה "הפסידו" על העשרות בודדות של האיוואים שנמכרו ?

פורסם
מעניין כמה באמת הפסידו על מכוניות שלא נמכרו בכלל, כמו לדוגמא SVX, או ניסן 200.

כמה "הפסידו" על העשרות בודדות של האיוואים שנמכרו ?

ברור כי כתבתה , בציניות .

אבל התשובה , על רכבי יוקרה , ידניים , יש מתח רווחים יפה + יצירת דימוי לשאר רכבי היבואן .

כאן מדובר ברכבים , רגילים , ידניים , אין מתח רוחים גדול + , חוק האלטרנטיבה בכלכלה , אומר :

מדוע להחזיק במחסן 20 רכבים ידניים , אשר תופסים מקום .

כאשר בזמן הזה , אני מוכר 100 רכבים אוטומטיים , בתחלופה גבוהה .

זה לא רק הרווח על הרכב הידני - זה גם גודל נתון של מחסן , אשר ממנו אפיק רווח , גדול יותר .

ממכירת רכבים אוטומטיים . ( 20 מקומות בתחלופה גבוהה = 100 רכבים)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ברור כי כתבתה , בציניות .

אבל התשובה , על רכבי יוקרה , ידניים , יש מתח רווחים יפה + יצירת דימוי לשאר רכבי היבואן .

כאן מדובר ברכבים , רגילים , ידניים , אין מתח רוחים גדול + , חוק האלטרנטיבה בכלכלה , אומר :

מדוע להחזיק במחסן 20 רכבים ידניים , אשר תופסים מקום .

כאשר בזמן הזה , אני מוכר 100 רכבים אוטומטיים , בתחלופה גבוהה .

זה לא רק הרווח על הרכב הידני - זה גם גודל נתון של מחסן , אשר ממנו אפיק רווח , גדול יותר .

ממכירת רכבים אוטומטיים . ( 20 מקומות בתחלופה גבוהה = 100 רכבים)

אייל .

once again

מי אמר לו להחזיק במחסן?

מי שרוצה ידני שיחכה למשלוח הבא בו אחד מבין 100 הרכבים יגיע בצבע שחור וידני (ככה ביקש הלקוח)

שוב - מי אמר ליבואן להביא במכה אחת 20 רכבים ידניים בלי שאף אחד ביקש?!

כשאתה בא לחנות חלפים, יש לו על המדף את מה שרוב האנשים קונים (פילטר תחליפי למזדה לאנטיס?), ואם זה משהו ללא ביקוש גדול (פילטר מקורי למנוע RFX), אתה מזמין ומחכה.

למה למען השם אתם חושבים שכל מה שהיבואנים אומרים הוא קדוש?

למה יבואן אחד יכול לעשות את זה בלי כל הסיפורים והאגדות מסביב ויבואן אחר יכול למצוא 1001 תירוצים, ואתם פשוט קונים את זה בלי לחשוב שניה אחת.

פורסם

הדיון הזה נסוב על לא מעט על דברים הקרובים לליבנו, וצריכים להיות קרובים לליבו של כל חובב רכב.

שתי עמדות שנוצרו כאן ואסכם בקצרה: 1. האסכולה הקפיטליסטית שבה מצדד טל שגורסת (ובצדק רב) כי עסקי ייבוא הרכב הם עניין כלכלי גרידא וזכותו של היבואן לעשות ככל העולה על רוחו. מהסיבה הפשוטה שחשוב שנפנים, אין לו ולו עשירית העניין שיש לחבר פורום ממוצע במכוניות או העונג שהן מסוגלות להסב לנוהג בהן. במתח רווחים נאה - דווקא כן. זה פשוט ככה.

2. האסכולה השנייה היא זו שטוענת (וגם כן בצדק), כי הישיבה של יבואנים שרואים במכוניות מוצר צריכה בלבד על ברז הייבוא, ומכריעים לשבט או לחסד אודות גורלן של מכוניות עפ"י תחשיבים קרים, היא פסולה. כי אותם לא מעניין הרווח של היבואן, לנהוג במכונית כלבבם - דווקא כן.

וכמו שאמרו פה קודם כל עוד לא יהיה כאן שינוי מהותי בצריכת כלי הרכב זה לא ישתנה.

אבל, יש כאן תחום אפור שאני רוצה להאיר ובשבילו נכתבה הפתיחה הטרחנית. אם החברים הנכבדים מקרסו/דלק מוטורס/UMI (מחק את המיותר) לא מעוניינים לייבא לכאן את 350Z/פוקוס ST/קורבט (כנ"ל) משיקוליהם הם. שיואילו בטובם שלא להפריע למי שכן, יבואן או דילר קטן שיתמחה בדגמים אלו בלבד ושישבור הוא את הראש. יש כאן עניין של הגינות בסיסית (שלה ולביזניס אין דבר במשותף לצערנו), שבה אם לאיש מלבד היבואן אסור (רשמית) לייבא לכאן מכוניות מחובתו של היבואן הרשמי למלא אחר גחמות הלקוח (בכפוף לשטויות של תקינה וכו') יהיו אשר יהיו, ואם זה לא מתאים להם שיילכו למכור מכונות כביסה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
היבואן אינו מחזיק את הרכבים במחסן, אלא במגרשים פתוחים.

תסלח לי מאוד, אבל זאת תגובה פשוט מפגרת. מה זה משנה אם המחסן פתוח או סגור?

מדובר על שטח איחסון, ובין אם הוא פתוח או סגור, הוא יכול להכיל X מכוניות - וכמה זמן שישבו שם המכוניות, זה יעלה ליבואן יותר כסף.

(וד"א, כמה זמן שרכב יושב יותר, זה עולה ליבואן בעלויות המימון)

Erez,

כי ליבואנים שונים, כמו חברות שונות, יש ראייה אסטרטגית שונה של השוק וקהל לקוחות שונה.

בצ'מפיון לדוגמא, ברוב המקרים, יביאו לך כל רכב שמשווק בארץ, גם עם גיר ידני ועם כל תוספת מיוחדת שתבקש שקיימת בחו"ל.

למה? כי בצ'מפיון אסטרטגיית השיווק מתמקדת בלקוח פרטי, עם דרישות מיוחדות ומוכנים לתת את האקסטרא.

בדלק מוטורס לדוגמא, מביאים מגוון דגמים קטן, בלי מבחר גדול בין מנועים (בד"כ 2 אפשרויות) ומספר רמות איבזור ספציפי (בד"כ 3 אפשרויות) שאינו ניתן לשינוי ואין דבר כזה דרישות מיוחדות.

למה? כי בדלק מוטורס אסטרטגיית השיווק מתמקדמת בציי רכב ומכירת מאסות של מכוניות.

מאותה סיבה הם גם לא מציעים טרייד-אין במחיר מחירון, אין אצלהם פריסת תשלומים ו/או מבצעי מימון מיוחדים.

ד"א, למה אתם לא דורשים להכריח את שטראוס להביא את כל מגוון הגלידות שמיוצרות בחו"ל ?

או מאסם להביא את כל מגוון המוצרים שיש לנסטלה בארצות הנכר ?

קרמבו,

UMI היו נותנים אישורים לקורבט. קרסו היו נותנים אישורים ל350Z.

היום כבר לא צריך אישור, ואתה יכול להביא גם פוקוס ST.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אבל, יש כאן תחום אפור שאני רוצה להאיר ובשבילו נכתבה הפתיחה הטרחנית. אם החברים הנכבדים מקרסו/דלק מוטורס/UMI (מחק את המיותר) לא מעוניינים לייבא לכאן את 350Z/פוקוס ST/קורבט (כנ"ל) משיקוליהם הם. שיואילו בטובם שלא להפריע למי שכן, יבואן או דילר קטן שיתמחה בדגמים אלו בלבד ושישבור הוא את הראש. יש כאן עניין של הגינות בסיסית (שלה ולביזניס אין דבר במשותף לצערנו), שבה אם לאיש מלבד היבואן אסור (רשמית) לייבא לכאן מכוניות מחובתו של היבואן הרשמי למלא אחר גחמות הלקוח (בכפוף לשטויות של תקינה וכו') יהיו אשר יהיו, ואם זה לא מתאים להם שיילכו למכור מכונות כביסה.

בדיוק בשביל זה קיים היבוא האישי, ועכשיו, גם לא צריך את אישור היבואן

• תוכן חדש...