Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Discover

UMI היו נותנים אישורים לקורבט. קרסו היו נותנים אישורים ל350Z.

היום כבר לא צריך אישור, ואתה יכול להביא גם פוקוס ST.

tamir h

בדיוק בשביל זה קיים היבוא האישי, ועכשיו, גם לא צריך את אישור היבואן

זו הנקודה, אני לא רוצה להביא בייבוא אישי, אני לא רוצה להתרוצץ בין משרדי הממשלה, הרישוי, עמדה מספר 1 בחולון והשד יודע מה. אני רוצה שהלקוח הישראלי יוכל להיכנס לסוכנות ולרכוש אותן.

אתם כבר התרגלתם לאוכל שהיבואנים בישלו לכם ומשננים את מנטרת הייבוא האישי כאילו זה המצב הבסיסי וזה לא אמור להיות ככה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צ'מפיון מביאים. ולא מעט.

הסיכוי שהקהל שרוכש גרסאות ידניות בצ'מפיון יחליט לגוון באיזו פוקוס 1.6 (ידנית) עסיסית שואף ל.....

פורסם
once again

למה למען השם אתם חושבים שכל מה שהיבואנים אומרים הוא קדוש?

למה יבואן אחד יכול לעשות את זה בלי כל הסיפורים והאגדות מסביב ויבואן אחר יכול למצוא 1001 תירוצים, ואתם פשוט קונים את זה בלי לחשוב שניה אחת.

אתה שב וחזור על הטענה כאילו יש כאן איזו תיאוריית קונספירציה, אבל עוד לא הצלחת להסביר מהי הקונספירציה. אתה לא קולט שהיבואנים לא צריכים תירוצים? הם אומרים לך במפורש - לא כדאי לנו ולא שווה לנו! מה יותר פשוט ובסיסי מזה? איזה עוד הסבר לעזאזל יכול להיות? זה לא שהם מתפתלים ואומרים "זה יוצא יקר", "זה מיוצר במפעל אחר", "נגמר המלאי של 2008", "הם לא מוכנים לקבל הזמנה של פחות מ-50"... הם לא מעוניינים, נקודה!

אבל, יש כאן תחום אפור שאני רוצה להאיר ובשבילו נכתבה הפתיחה הטרחנית. אם החברים הנכבדים מקרסו/דלק מוטורס/UMI (מחק את המיותר) לא מעוניינים לייבא לכאן את 350Z/פוקוס ST/קורבט (כנ"ל) משיקוליהם הם. שיואילו בטובם שלא להפריע למי שכן, יבואן או דילר קטן שיתמחה בדגמים אלו בלבד ושישבור הוא את הראש. יש כאן עניין של הגינות בסיסית (שלה ולביזניס אין דבר במשותף לצערנו), שבה אם לאיש מלבד היבואן אסור (רשמית) לייבא לכאן מכוניות מחובתו של היבואן הרשמי למלא אחר גחמות הלקוח (בכפוף לשטויות של תקינה וכו') יהיו אשר יהיו, ואם זה לא מתאים להם שיילכו למכור מכונות כביסה.

מסכים חלקית. לא צריכה להיות בעיה ליבואנים עם יבוא מקביל של דגמים/גרסאות שהם לא מייבאים בעצמם - כל עוד לא הם אלו שמחוייבים להחזיק עבורם חלקים ולספק אחריות ושירות. ראה דוגמת אינפיניטי FX: קרסו נתנו אישורים, ואכלו אותה בטיפול בבעיית Recall לדגם שהם לא מייבאים ולא מכירים. אם פוטרים את היבואנים מהחובה הזו - כל נושא היבוא האישי /מקביל (גם מסחרי!) לא צריך להוות בעיה... למעט הסוגיה הקטנה של מי יתן שירות ואחריות וחלקים לכלים שיובאו במקביל.

זו הנקודה, אני לא רוצה להביא בייבוא אישי, אני לא רוצה להתרוצץ בין משרדי הממשלה, הרישוי, עמדה מספר 1 בחולון והשד יודע מה. אני רוצה שהלקוח הישראלי יוכל להיכנס לסוכנות ולרכוש אותן.

אתם כבר התרגלתם לאוכל שהיבואנים בישלו לכם ומשננים את מנטרת הייבוא האישי כאילו זה המצב הבסיסי וזה לא אמור להיות ככה.

למה לא? הרי כבר סיכמנו שלא חסרים מקומות בעולם בהם לא מייבאים את כל קשת הדגמים. אפילו בשוק הענקי של ארה"ב. אתה לא יכול לחייב יבואן להביא דגם שלא משתלם לו, נקודה. אני לא מכיר אף מדינה בעולם שנוהגת כך, וגם אתה לא. זה פשוט אבסורד.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
תסלח לי מאוד, אבל זאת תגובה פשוט מפגרת. מה זה משנה אם המחסן פתוח או סגור?

מדובר על שטח איחסון, ובין אם הוא פתוח או סגור, הוא יכול להכיל X מכוניות - וכמה זמן שישבו שם המכוניות, זה יעלה ליבואן יותר כסף.

(וד"א, כמה זמן שרכב יושב יותר, זה עולה ליבואן בעלויות המימון)

ST.

זו הייתה מן הערת ביניים, אבל כמובן, זה לא העיקר.

בתחילת הדיון ציינתי, שאני אישית, הייתי מוכן להמתין גם להזמנה מיוחדת, אילו זו הייתה אפשרות.

כאן העיקר.

פורסם
אתה לא באמת מאמין במה שאמרת.

הרי בינינו, לא מדובר בחללית, ולא צריך להסחף.

מדובר ברכב. (בסך הכל רכב)

ואין דבר כזה תקלה שלא ניתן לתקן אותה.

אף אחד לא מייצר סקנרים יעודיים למדינת ישראל.

תתפלא , לי יש רכב מיבוא -מאזדה NEO שנת 97 ובחברה הם לא יכולים לקרוא תקלות מהמחשב ברכב. אין להם את התוכנה המותאמת לסוג המנוע שלי.

אבל ישנם סקנרים אוניברסליים שכן קוראים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

קריאה לסדר פעם ראשונה.

לי באופן אישי דיי מעניין לקרוא שרשורים כאלה.

משום מה השרשור הזה מתדרדר לריבים אישיים מיותרים ומאבד את העניין שבו.

בבקשה מכם, תשאירו את הדיון בגבול התוכן הרלוונטי ואל תגלשו לריבים אישיים.

כל מה שלא יהיה קשור לדיון עצמו, יימחק.

פורסם
אי אפשר שלא לקנא באפשרות של אזרח בריטניה להרכיב מכונית בחצרו האחורית ולהוציא לה רישוי עצמאי.

אתה לא מתאר לעצמך עד כמה אני מקנא. ואני אקנא עוד יותר כשאני אסיים לבנות.

אני לא משוכנע שאתה צודק לגבי לקסוס, אגב. למיטב זכרוני (ואני מודה שאני לא בטוח בענין) אפשר היה לראות LS430 ניצבת באולם התצוגה הקודם של טויוטה, הרבה לפני שהיה יבוא סדיר של המותג. התייחסו אליה כאל מין דגם-עלית של טויוטה. היבוא המסודר החל לדעתי רק עם תחילת השיווק באירופה, מה שקרה לא כל כך מזמן - בדיוק כפי שיבוא אינפיניטי לא עמד על הפרק עד שהחל השיווק באירופה.

יוניון יבאו את ה-LS בהזמנה מיוחדת הרבה שנים, אבל לא פרסמו או שיווקו זאת. כשהחל השיווק באירופה יוניון לא הביעו עניין ביבוא, וסיטי מוביל החלו בשיווק מסודר דרך יבוא אישי. הם הצליחו לא רע, ואחרי שנה יוניון התחילה ביבוא ושיווק מסודר תחת לקס.

סתם לידע כללי, באנגליה מחיר המגאן-סדאן זול משל ה-5 דלתות.

צודק. אני הסתכלתי במחירונים בני שנתיים שיש לי ממגאזין קאר ושם המצב הפוך. מעניין.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

על פי חלק מן הגרסאות כאן, נוצר הרושם, שעדיף היה אילו, היבואנים יכלו להסתפק בהבאת סוג אחד של רכב עם איבזור אחיד.

מה להם, המסכנים לשבור את ראש על כל מיני הדרכות, איחסון, לפתוח פריט נוסף במערכת הERP שלהם, לבצע רכש מסובך?!

להסתבך עם כל מיני ניירת, מכס, כדומה, זה לא עבורם.

אנחנו, הלקוחות שנגיד תודה, ונשתוק.

כל חברה תחרותית אחרת מזמן הייתה פושטת רגל, אבל כאן המקום לציין שליבואני הרכב בארץ אין ממה לחשוש, בשל העובדה הפשוטה, שהם מנצלים עד תום את המצב המונופולי ממנו נהנות.

מזמן אין זה סוד, שהיבואנים הפסיקו לעשות כל מאמץ עבור הלקוח הפרטי.

הכל מתרכז סביב הליסינג, זה מה שמעניין אותם, שם אין דרישות, אין כלום.

הלקוח הפרטי הפך למעשה לסוג של נטל, וכאב ראש עבור היבואנים, מפני שיש לו יותר דרישות, בקשות, דברים מיוחדים.

בחו"ל לכל רכב יש רשימת איבזור אפשרית, בתוספת תשלום כמובן, באורך של כמה דפים.

מה יש כאן לעומת זאת?

חיישן חניה אולי, וגם זה מידי פעם בהתקנה חיצונית.

אצל חלק מן היבואנים אפילו כסא לתינוק לא ניתן לרכוש.

אה, שכחתי, גם בשביל זה צריך הדרכה, ומקום במחסן.

גם את זה לא משתלם לייבא.

הסיכוי היחיד לשינוי עשוי לקרות ברגע שחגיגת הליסינג תפחת משמעותית.

פורסם

בקצרה - תמשיך לרצות.

מה שהיבואן עושה, זה לספק לך שירות.

השירות שהוא נותן לך זה תיווך בינך לבין היצרן של הרכב, כאשר הוא דואג לכל תהליכי הקנייה מהיצרן, ההובלה לארץ, התקינה, הרישוי וכן הלאה.

עבור השירות הזה אתה משלם כסף ליבואן.

שום חברה שנותנת שירות, לעולם, לא תבצע עבורך שירות שיגרום לה להפסד כספי, בין אם באופן ישיר או עקיף.

אתה בכל זאת רוצה את המוצר? תדאג אתה להתקשר מול היצרן, או ספק מטעמו, תקנה את הרכב ותדאג לתהליכי ההובלה, התקינה, הרישוי וכו'.

לא רוצה להתרוצץ ולהסתבך? תשכור את שירותיו של אדם שלישי שיבצע את התהליך עבורך. ע"ע סוכנות לייבוא אישי.

למה אתה לא בא בתלונות לחברות מחשבים (DELL, HP, וכו') על שלא מביאות את כל מגוון הדגמים שלהם עם כל מגוון האופציות, גם לא בהזמנה מיוחדת ?

למה אתה לא בא בתלונות לחברות הסלולר, על שלא דואגות לשווק את כלל הדגמים של כלל היצרניות הקיימות בעולם ?

gabi,

היבואן מציע לך מוצר. המוצר לא מתאים לך? אל תקנה אותו.

אותו דבר בין המסכי LCD המיובאים של סוני וטושיבה.

אותו דבר בין המכשירים הסלולרים המיובאים של סוני-אריקסון, מוטורולה ונוקיה.

כל יבואן, בכל תחום, בוחר מה להביא לפי מה שהוא יודע שהוא יצליח למכור.

אתה רוצה משהו שהיבואן לא מביא? תביא את זה לבד.

יבואן X לא נותן לך להזמין את האופציות שאתה רוצה? תקנה מכונית מיבואן Y.

אתה רוצה את הרכב של יצרן F שמיובא ע"י יבוא X עם תוספות שהיבואן לא מביא? תביא לבד!

וד"א, כיסא לתינוק?! באמת? ממתי קונים כיסא לתינוק מהיבואן? לך לשילב או משהו כזה תקנה כיסא לתינוק :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יצוין כי מהנוסח עולה כי אף אין הכרח, שהמוסך יהיה מוסך מורשה של היבואן.

http://globes.co.il/news/article.aspx?did=1000359487&fid=3220

יש פה בעייה, כהגדרה, מוסך מורשה הוא אינו מוסך מורשה יבואן אלא מוסך מורשה משרד התחבורה

מוסך שירות לעומת זו, הוא מוסך הנותן שירות ליצרני רכב מסויימים, ופועל תחתם.

אם צריך אישור של מוסך שירות (ככתוב בכתבה) מדובר על אישור של מוסך שירות היבואן, ז"א לא מוסך מורשה משרד התחבורה, אלא מוסך המורשה יצרן לרכבים מהיצרן המדובר.

צריך לבדוק בדיוק את ההגדרה, כי אם זה ככה, אני לא רואה שינוי, המוסך לא יאשר ללא הוראת היבואן. זה רק לפנות לכתובת אחרת, כשהחותמת בסוף - זהה.

פורסם

הכסא לתינוק כמובן דוגמה, שרק מוכיחה כמה אבסורד יש בכל העניין הזה כאן.

הדוגמה שלך לעומת זאת לוקה בחסר:

אם היבואן הרשמי של Dell or HP לא מביא מוצר מסויים, אין לך שום בעיה.

עובר את כביש (אחרי שהסתכלת, שאין רכבים ) וקונה את המוצר המבוקש בחנות המתחרה, אשר מבצעת יבוא מקביל לכל מוצרי HP.

במקרה של רכב, אני אומנם אוכל לעבור את הכביש, אבל זה יהיה מיותר.

פורסם
למה אתה לא בא בתלונות לחברות מחשבים (DELL, HP, וכו') על שלא מביאות את כל מגוון הדגמים שלהם עם כל מגוון האופציות, גם לא בהזמנה מיוחדת ?

למה אתה לא בא בתלונות לחברות הסלולר, על שלא דואגות לשווק את כלל הדגמים של כלל היצרניות הקיימות בעולם ?

אולי לא הובנתי כראוי, חלילה לי מלבוא בתלונות ליבואן. מבחינתי הוא מוכר סחורה בדיוק כמו שיש חנות ירקות רק במקום בננות הוא מוכר מכוניות. הוא לא חייב לי כלום. מה שאני כן רוצה לראות זה יבואן שאומר "חבר'ה את הדגמים X Y Z אני לא מייבא, מי שרוצה לייבא אותם מסחרית אהלן וסהלן, יפתח מרכזי שירות יכשיר עובדים ויבלה לו עם ארבעת הלקוחות שלו בשנה" אבל לא שמצד אחד לא יביאו ומצד שני לא יהיה ניתן לגלגל אותם לכאן שלא באופן אישי.

ולגבי הדוגמאות מעולם המחשבים והסלולר, אל תגרור אותי לדמגוגיה הזו. אני לא רואה אותך מכניס לישראל אסטרה OPC במזוודה... זה קצת שונה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

עובר את כביש (אחרי שהסתכלת, שאין רכבים ) וקונה את המוצר המבוקש בחנות המתחרה, אשר מבצעת יבוא מקביל לכל מוצרי HP.

במקרה של רכב, אני אומנם אוכל לעבור את הכביש, אבל זה יהיה מיותר.

אז אם לא מפריע לך שלא לקנות מהיבואן הרשמי, כמו במקרה של HP, אתה מוזמן לפנות לאחת מעשרות סוכנויות הייבוא האישי ברחבי הארץ.

במקרה יש גם אחת ברחוב המסגר, ממש ליד שאר הסוכנויות, "הינומה מוטורס".

אם אתה רוצה יש ביגאל-אלון את "אלפא-מוטורס" ובמתחם הבורסה ברמת-גן יש את "סיטי מוביל".

אם תרצה עוד סוכנויות ייבוא אישי, רק תגיד.

אולי לא הובנתי כראוי, חלילה לי מלבוא בתלונות ליבואן. מבחינתי הוא מוכר סחורה בדיוק כמו שיש חנות ירקות רק במקום בננות הוא מוכר מכוניות. הוא לא חייב לי כלום. מה שאני כן רוצה לראות זה יבואן שאומר "חבר'ה את הדגמים X Y Z אני לא מייבא, מי שרוצה לייבא אותם מסחרית אהלן וסהלן, יפתח מרכזי שירות יכשיר עובדים ויבלה לו עם ארבעת הלקוחות שלו בשנה" אבל לא שמצד אחד לא יביאו ומצד שני לא יהיה ניתן לגלגל אותם לכאן שלא באופן אישי.

ראה תגובתי לgabi.

לך לאחת מסוכנויות הייבוא אישי, הם יביאו לך כל מה שתרצה.

את הטיפולים תוכל לעשות בכל מוסך שאתה סומך עליו (יש סוכנויות ייבוא אישי שעובדות בתיאום עם מוסכים מסויימים).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קרמבו צודק.

להכניס רכב זה לא ממש אותו דבר כמו להכניס למדינה סלולר חדש שלא מייבאים הנה.

כשאתה מכניס רכב אתה צריך אישור יבוא, לרשום אותו, שיהיה עם תקן לארץ ועוד מליון אישורים.

מחשב לא צריך את כל זה. רק מחברים לחשמל וזהו.

לי למשל לא היה אכפת לאבד את האחריות של היבואן אם אני יכול לטפל ברכב במוסך אחר ולבקש חלקים מחו"ל.

פורסם

Discover - אתה, הרי יודע, מדובר סוג של התאבדות.

לעבור את התהליך הזה, ייתכן, כי אעדיף לנהוג על מאזדה 3 אטומטי.

(אני לא מאמין, שכתבתי את זה)

• תוכן חדש...