Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הניסוח - אתה צודק, אכן מופיעה שם המילה "גם", אשר יכולה לבלבל, גם אם המשך המשפט מתייחס לשווקים קטנים, כשלנו.

אם אני מבין מדבריך גם אתה לא לגמרי שלם עם העובדה, שבארץ ההיצע דל.

ברור לכולנו, שהמונופול של היבואנים מנוצל (גם) בעניין זה עד תום.

ומה לנו נותר לעשות?

להצטרף לעדר או לבחור מבין 2-3 אופציות קיימות.

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועוד משהו קטן... בשוק האמריקני לא משווקת ה-M5 סטיישן. למה, לדעתך? ומצד שני, ב.מ.וו החליטה ששווה לה להציע את ה-M5 בארה"ב גם עם תיבה ידנית, שאיננה אופציה עבור האירופים המסכנים שנאלצים להסתדר בלעדיה ולהסתפק ב-SMG. אני בטוח שתסכים איתי שלא מדובר הפעם בבעיות תקינה, נכון?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אם אני מבין מדבריך גם אתה לא לגמרי שלם עם העובדה, שבארץ ההיצע דל.

ברור לכולנו, שהמונופול של היבואנים מנוצל (גם) בעניין זה עד תום.

אתה ממשיך לפספס את הפואנטה. מה זאת אומרת "שלם"? האם אני, כצרכן או כעיתונאי רכב, מבסוט מהיצע המכוניות בישראל? כמובן שלא. אבל אני, להבדיל ממך, לא מאשים בכך את היבואנים. אני מקבל את העובדה שהחלטות בתחום הזה, כמו בכל תחומי מסחר אחרים, מתקבלות על סמך כדאיות כלכלית.

נורא נוח לנו להאשים את היבואנים. אתה שב וחוזר על המילה "מונופול" ומתעלם מהעובדה שאלו הם כללי מסחר בינלאומיים ומקובלים, שה"מונופול" הזה קיים בכל מדינה נורמלית, בשום מקום אין יותר מיבואן אחד למותג, ובשום מקום לא מכריחים יבואן לייבא מה שלא מתאים לו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

רדו כבר מהענין הזה. בכל העולם יש יבואן אחד בכל מדינה...

...ה"מונופול" הזה קיים בכל מדינה נורמלית, בשום מקום אין יותר מיבואן אחד למותג,...
סליחה, אבל זה ממש לא מדוייק. בכל העולם יש יבואן רשמי אחד בכל מדינה אבל הוא ממש לא היבואן היחיד.

בכל אירופה ובמדינות נוספות (ארה"ב אני לא מכיר) לא קיימת ההוראה שמונעת משאר המשק ליבא באופן מסחרי את התוצר המיוצג ע"י היבואן הרשמי.

מכיוון שכך קיים שם יבוא מקביל. יבוא זה נשען בעיקר על עודפי משווקים במדינות אחרות אבל לא רק. הפריחה של יבוא זה הביאה לצניחה של 20% במחירי המכוניות באנגליה בסוף שנות ה-90.(דרך אגב זה תמיד היה מותר שם אבל יום אחד מישהו גילה שהיבואן הבלגי יכול למשוך עודפים שהוא הזמין מהיצרן עם הגה ימני...)

ההוראה הפלוטוקרטית שמאפשרת שיווק מסחרי של מותג אך ורק ליבואן הרשמי היא חסרת אח ורע בעולם המערבי, ואפילו בתחומי המשק האחרים בישראל.

ל-HP יבואן רשמי שהוא נציגו הרשמי של היצרן בישראל. עם זאת, זה חוקי לחלוטין לכל אזרח לקנות 100 ניידים של HP בארה"ב ולשווקם מסחרית בישראל.

זאת הסיבה שהיבואן הרשמי לא יכול להפקיע מחירים כרצונו. הוא יכול לגבות מעט יותר כל עוד אנשים מוכנים לשלם על תשתיות השירות הנוחות שלו, תמיכה בשפה המקומית וכו', אבל לעולם תהיה בקרה שתמנע ממנו להפקיע מחיר, גם למוצר שהוא בלעדי ל-HP.

זאת גם הסיבה שניתן להשיג כל דגם בישראל. אם אני רוצה לקנות בארץ סקודה אוקטביה ולבחור צבעי ריפוד ודיפון, ולשלב אופציות מהרשימה המלאה באופן חופשי ולכל מנוע שארצה, ויש רק יבואן אחד, אני יכול ללכת לחפש.

אותו יבואן יחיד יודע שבסוף אני אקנה אצלו אוקטביה, פשוט כי אין לי ברירה, עם או בלי צבע הריפוד האהוב עלי.

אבל אם יהיה מעבר לכביש יבואן נוסף, קטן ונמרץ, הוא יוכל להרוויח מכירה על חשבון השכן.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אם כך, למעשה אתה מסכים עם היבואנים, שיציעו לנו מה שנוח להם, ולא לנו, הצרכנים(גם אם מדובר בפלח קטן בשוק).

אני חוזר, דוגמאות של כל מיני m5 סטייסן אנין משכנעות, היות ומדובר ברכב, אשר מראש יועדו לאנשים בודדים בלבד, עקב מחיר אסטרונומי.

לא ברור לי - אם כבר לקחתי לגוגמה את הפוקוס - למה דלק מוטורס לא מוכנים לשקול אפילו הבאת דגם ידני.

במה זה היה משנה להם את ההיערכות למתן אחריות?

אפשר היה להביא 10 יחידות. על דגמים כאלה הרווח אגב גבוה יותר)

לא היה נמכר?

אני משוכנע שכן.

זה שברוב המקומות יש רק יבואן אחד\יצרן זה אומר שזה בסדר?

לפי שיטתך מספיק חברת תקשורת אחת, שתתן שירותי טלויזיה וטלפוניה על פי הנוח לה.

מי צריך ערוץ הודי (חלילה שאעליב משהו)?

בכל זאת יש, זכותך לקבוע אם אתה זקוק לו תמורת תשלום או לא.

היעדרה של תחרות אמיתית פוגעת אנושות בצרכן, שאין לו שום דרך למעשה להתמודד עם התופעה.

פורסם

גבי, אתה ממשיך לסתור את עצמך בכל משפט שני.

את ה-M5 סטיישן יקנו אנשים בודדים בלבד, לכן מוצדק לא לשווק אותה בארה"ב לטענתך. באותה נשימה ממש אתה אומר שלדרוש הבאת 10 מכוניות ידניות לישראל זה בסדר... לגבי ה-M5, כמה זה בודדים, במונחים שלך? ומה בעצם הבעיה? הרי לפי הלוגיקה שלך זה לא שהם צריכים להערך למתן אחריות שונה, להכשיר מכונאים.... ולגבי 10 הפוקוס הידניות, זה לא עונה להגדרה "בודדות"? ומבחינת הערכות - יש הבדלים מכניים. בשביל אותן 10 מכוניות צריך להחזיק מלאי חלפים נוסף ולהכשיר עוד מכונאים. לך זה נראה ענין של מה בכך, ליבואן זו טרדה מיותרת. איך אמר גיל אגמון בענין הזה? "אם זה כל כך אטרקטיבי מבחינה כלכלית, אז שהאחרים ישברו את הראש ויביאו גרסאות ידניות וירוויחו". אתה באמת חושב שהיבואנים עד כדי כך מטומטמים שהם לא מזהים אפשרות להרוויח? אם יש ביקוש, איפה ההיצע?

ומה לגבי התיבה הידנית של ה-M5? למרות שמדובר בדגם יקר ויחסית נדיר, החליטה ב.מ.וו ששווה לה להשקיע בכך עבור השוק האמריקני. העבודה כבר נעשתה, אז למה לא לייבא לאירופה, שם מאד אוהבים תיבות ידניות?

הדוגמאות שלך לגבי חברת תקשורת בודדת וכו' הן לא יותר מדמגוגיה. בשוק הישראלי פועלים 14 יבואנים, שמשווקים כאן 37 מותגים (פעם אחרונה שבדקתי) ואני לא יודע כמה דגמים, שמתמודדים על כיסו של הלקוח. זה לא עונה להגדרה "תחרות אמיתית"? כמה משפחתיות 1600 עומדות לבחירתך? זה נראה לך מקביל לדוגמה של חברת כבלים אחת? ערוץ אחד? אני מבטיח לך שאף חברת תקשורת לא תוציא כסף על רכישת ערוץ שאין לו קונים, ואם היא תעשה את הטעות שנה אחת - היא תבטל את החוזה ותסיר את הערוץ מלוח המשדרים בהזדמנות הראשונה. לפי ההגדרות שלך, אגב, גם כאן ה"יבואנים" עושים ככל העולה על רוחם ומנצלים את המונופול: הרי אין לי אפשרות לבצע "יבוא אישי" לערוץ סקיי ספורט, למשל, אז באיזה זכות מונעות ממני חברות הכבלים את הזכות לבחור בו ולצפות בו? יכול להיות שהסיבה היא שלא כדאי להן, כלכלית?

אתה מתעקש להכריח שוק קפיטליסטי לפעול לפי עקרונות לא כלכליים. נראה לך שהממשלה היתה מכריחה את סלקום, נניח, לייבא לכאן מכשירי דור שלישי אם זה לא היה בראש שלה? בחיים לא. זהו שוק עם תחרות, בדיוק כמו שוק הרכב, ואם סלקום לא תציע מכשירים שיש להם ביקוש היא תקבל בראש מהחברות האחרות.

טל

פורסם

ממש לא סותר את עצמי.

הM5 עולה כפול 10 ממה שרכב רגיל, לכן ניתן להבין את הצעד הזה.

אתה מדבר על עקרונות של הקפיטליזם?

בבקשה, אחד מהם, זה בדיוק שוק חופשי, תחרותי ופתוח.

אצלינו אין את זה.

כל יבואן יכול לעשות ככל העולה על רוחו.

לתמחר איך שבא לו, לתת אחריות מתי שבא לו וכו.

אין תנאים אמיתתים לתחרות, ושוק הרכב כך נראה.

נכון, יש הרבה דגמים עם המנוע האהוב בארץ 1600 .

כמה יש ידני?

מבלי לחשוב ארוכות, אין 5.

לא , להערכתי לא צריך שום היערכות מיוחדת בשביל להביא רכב ידני, שזהה לחלוטין למקבילו האוטומטי, מלבד הגיר.

וכן צריך להחזיק בלאי גיר אחד וקלאץ' אחד באופן מתמיד.

בעיה רצינית.

פורסם

קודם כל, מה הקשר לעלות של הרכב? אם, שוב לפי הלוגיקה שלך, אין עלויות נוספות להוספת גרסת סטיישן בשוק האמריקני, מה אכפת לב.מ.וו למכור אותה אפילו אם ירכשו אותה רק 10 בשנה? איך העלות מפריעה? בכל מקרה אנחנו מדברים כאן על כדאיות כלכלית. החליטה ב.מ.וו, משיקולים כלכליים-שיווקיים, שאין הצדקה לשווק בארה"ב את הסטיישן. איך זה שונה, עקרונית, מהחלטה כלכלית-שיווקית לא למכור כאן פוקוס ידנית?

אם כבר, דווקא במכוניות יקרות שנמכרות בכמויות קטנות יש הצדקה לריבוי דגמים וגרסאות, כי המכירות של כל גרסה משמעותיות. לכן אתה רואה אצלנו קשת דגמים כל כך רחבה ומגוונת של מרצדס, למשל. עובדה שסוגיית המחיר לא הפריעה לב.מ.וו להשקיע בהתאמת גיר ידני ל-M5 עבור השוק האמריקני, למרות שמדובר במכונית יקרה מלכתחילה שנמכרת בכמויות מועטות... למה? כי היה לזה הצדקה כלכלית לפי מיטב שיפוטם. אותו שיפוט גרם להם להחליט לא לשווק את הגרסה הידנית באירופה. עוד לא שמעתי ממך הסבר הגיוני לכך שתואם את הלוגיקה שלך.

טל

פורסם

אין לי הסבר הגיוני לכך, שאין בארה"ב M5 סטיישין, כמו שאין לי הסבר הגיוני לכל שבארץ אין רבכים עם גיר ידני.

כמו שגם לך אין הסבר הגיוני לכך, שלא בורור למה אין בארץ - ונישאר עם הדוגמה - פוקוס ידנית.

כי להחזיק במלאי חלקים ולהכשיר טכנאים זה לא הסבר הגיוני, עובדה שבכל זאת יש יבואנים שלקחו את הדבר הזה על עצמם.

פורסם

אני חושב שהשאלה מה מייבאים ומה לא היא לא באמת רלוונטית.

ברור שיבואן לא יביא את 100% של מבחר הדגמים ואופציות. תמיד תמצא איזה שילוב איזוטרי שיבואן החליט לא לייבא.

השאלה החשובה - מה קורה אם אתה בוחר באופן פרטי להביא את אותה גרסה איזוטרית שבא לך עליה?

עד כמה זה פשוט ומהיר?

בהרבה מדינות, לאמרות קיום של יבואן רשמי, לא מסובך לבצע יבוא אישי ואין תקנות דראקוניות כנגד זה.

ברור שהם דורשים התאמה (ברמה כזו או אחרת) לתקינה מקומית ועמידה בסטנדרטים של בטיחות - כך לבריטניה, אוסטרליה וניו זילנד מגיעות מכוניות יפניות משומשות. כולל דגמים שהם עבור יפן בלבד שכנראה אין להם תקינה מקומית מסודרת.

זה ממש מחמם את הלב לראות שממשלת ישראל דואגת לבטיחות נהגיה הרבה יותר מאשר ממשלת בריטניה.

שאלה אחרת - אז היום לא ניתן לייבא רכב יפני מארה"ב?

מה עושים אם רוצים רכב אנגלי? הרי למצוא רכב LHD אנגלי בתוך אנגליה זה כמעט בלתי אפשרי......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

יש הסבר הגיוני, רק שאתה לא מוכן לקבל אותו, ובמקום זאת דוגל - כך עולה מדבריך - בהסבר המופרך לפיו יבואן פורד בישראל עושה זאת "דווקא", כדי להכעיס כמה משוכני קארספורום. ולמה לעצור שם? מה ההבדל בין תיבה ידנית לפוקוס לבין מנוע דיזל שגם הוא - אם לא שמת לב - אינו מיובא? הרי להכשיר מכונאים ולהחזיק חלפים זה זניח בעיניך. למה אין כאן פוקוס ST, או מנועי 1.8 ל' למאזדה5 ו-6? למה ב.מ.וו לא משווקת את ה-M5 הידנית באירופה (אירופה, מעוז התיבות הידניות!), וטויוטה לא מוכרת שם את הקאמרי? או את הראב4 הארוך מארה"ב? למה מרצדס משווקת את ה-E קלאס סטיישן בארה"ב אך ורק בגרסאות E63 AMG או E350 4Matic? מה הבעיה כבר לייבא גם סתם E500 סטיישן מן השורה?

התשובה לכל אלה אחת היא: היבואנים החליטו שלא כדאי להם. אני מנחש שאתה לא יבואן, ושאין לך כל מושג בה באמת כרוך ביבוא דגם. כשתהיה אתה יבואן תהיה לך זכות מלאה להחליט החלטות עסקיות כראות עיניך (ויש לי הרגשה מוזרה שאז התמונה תראה לך שונה קצת). עד אז זכותם המלאה להחליט כאוות נפשם לפי הקריטריונים שלהם, לפי השוק בו הם פועלים - וכך זה ב-כ-ל העולם.

טל

פורסם

היבואנים עושים חקר שוק ומחליטים אם כדאי להם להביא רכבים מסוימים לפי טעויות העבר, עלויות ישירות ועקיפות, סוג השוק וגם אלמנטים תרבותיים.

לצ'ילה למשל, לא מביאים אף רכב כמעט עם מנוע קטן יותר מ1400.

הגודל הממוצע שם של מנועים הוא 1800.

לכל מדינה יש את השוק שלה ואי אפשר ממש להשוות את ארה"ב לישראל, ואי אפשר להשוות את ישראל להולנד או צרפת.

פורסם

כאן הטעות שלך, טל.

מכיוון שלהביא דגם עם מנוע דיזל- בהחלט דורש הסתגלות, והכשרת עובדים.

כנ"ל לגבי הST .

אבל אני משוכנע שלהביא את ה2.0 הותיק והמוכר עם גיר ידני אין צורך בשום ידע נוסף או נסיון, היות ומדובר באותו רכב בדיוק למעט גיר, נושא שכל טכנאי אמור ללמוד בבה"ס בשיעור הראשון, אולי השני.

במחשבה שניה, יכול להיות שטכנאי דלק מוטורס מקבלים לימודים שונים - אצלהם הרי אין סיכוי שיביאו דגם ידני.

פורסם

טל, אני קורא את ההודעות האחרונות שלך ולא יודע את נפשי!

עם כל הכבוד, ויש כבוד, אתה אמנם כתב רכב, אבל כתב רכב שטועה כרגע.

בחירת גיר ידני או אוטומטי מבחינת היבואן זהה לבחירת צבע.

אין שום הבדל, זה המפרט שהוא רוצה וזה מה שיגיע במשלוח, עד כאן נקודה אחת.

נקודה שניה:

אתה באמת חושב שאם היבואן יביא רכב ידני בין כל הרכבים הלבנים/ורודים/צהובים שמגיעים במשלוח, הוא יצטרך להחזיק מלאי חלפים בגודל של מחסן?

אתה טועה! שום דבר.

נקודה שלישית, אתה לא באמת חושב שהיבואן צריך להעביר את המכונאים שלו הדרכה בגלל שבין כל הצבעים שהגיעו, הגיע גם רכב ידני?

כי הוא לא, למעשה העובדים שלו לא עוברים שום הכשרה.

ואם לא שמת לב, עובדים במוסך של מזדה עדיין משתמשים בחולצות שקיבלו במוסך טויוטה, יודע למה? כמובן שאתה יודע, היום הם עובדים פה ומחר הם יעבדו שם, ואם הם החליפו פה לטנדר טויוטה קלאץ', הם יוכלו בשמחה להחליף קלאץ' לפאקינג מזדה 3.

גיר ידני פור גאד סייק!

פורסם

אם זכרוני אינו מטעני, בעבר מי שרצה להזמין וולוו ידנית שילם יותר מאשר על וולוו אוטומטית.

למה ? כי הזמינו בשבילו במיוחד, ומי שרוצה את המיוחד גם יהיה מוכן לשלם יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...