Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין הכרח להשתמש בחיישן טמפ' מדוייק כגון LM135, למרות שזה אפשרי.

בתור חיישן ניתן להשתמש בחיישן שמיועד לשעון חום חיצוני (כזה שמצמידים לצינור מערכת הקירור) או לקנות תרמיסטור פשוט בכל חנות אלקטורניקה.

לאלו להוסיף מעגל השווה פשוט יחסית + מעגל השהיה גם פשוט.

כיוון הסף יתבצע בעזרת פוטנציומטר/טרימר.

למרות שניתן בנקל לתכנן מעגל כזה בטוחני שקיימת כבר סכימה מוכנה ברשת.

מעבר לזה הנושא עלה כבר בעבר ונאמר שתמורת סכום לא בשמיים ניתן לקנות מוצר מדף כזה. ברר בגל אור, תב אור ודומיהם.

זה גם הרעיון שלי - במקום החיישן האינטגרלי (המקורי) לצרף תרמיסטור - PTC. או NTC- וגם תרמו קפל , שיכול להתאים .

רעיונות וידע , אלקטרוני וטרמו מכני, יש לי - הביצוע והריכוז שלי גרועים , לכן אני מחפש מערכת מוכנה .

הבעיה - אני לא מוצא , מעגל כזה, או מוצר מדף מוכן , וחיפשתי .

מרק10

דובר על יוניט מאוורר מנוע , שלא מתאים .

ולכן קריאת יוניט חום המאוורר , היא בעייתית , הטווח הפתוח שלה לא מדוייק .היא סגורה עד

90-100 מעלות ונפתחת אח"כ בטווח +- 10 מעלות .

טרמוסטט מכני הפותח מעבר מים בהדרגה , לא מתאים

ולא יוניט (חיישן ) חום המים,המקורית, המשנה את המתח

בהתאם לחום המנוע .ונותת נתונים למחשב ולשעון החום כל הזמן.( את הנתון הזה צריך , אבל כחיישן נוסף )

רעיון איך לבנות יש לי - ראה קישור , מהדיון בג'פולוג .

ובמקום החיישן המקורי, תרמיסטור או תרמו קפל , ומעגל השוואה , אשר מכוון ע"י פטנציומטר .

ורק כאשר ערך המתח משתנה ,מעל הסף המתוכנן , ינתן אות לזמזם .

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=542

קישור למבנה ותפקוד חיישן חום

http://clickit3.ort.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=fa89cad4-b65b-42e4-927d-f897ddb77eb5&page=0a53cf94-38ff-4ed1-9c66-f2e33af6f052&fol=cb888728-8a9b-45c9-b6d5-49274376ddd3

ולדעתי - מרק , אתה מסוגל להרים, את הפרוייקט ..

בתודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למחיר אין משמעות בבחירת הרכיב במקרה של חיישן טמפ' כול עוד אתה לא מייצר 1K מעגלים.

מחירו של חיישן טמפ' ממשפחת LM35 שאישית אני מעדיף אותו על משפחת LM335 נע בין 8-15 שקל תלוי בסוג האריזה.

אני מעדיף את הרכיב LM35 על פני טרמיסטור בגלל חוסר הלניאריות של הרכיב והמוצא של הרכיב לא פרופוציונלי לשום סקלת טמפ'.

המוצא של טרמוקפלים הינו נמוך ועוד כמה חסרונות.

לבנות מעגל כזה הינו פשוט ביותר אבל תצטרך למצוא פיתרון לצורת ההתקנה של החיישן.

הדבקה,חיבור בעזרת בורג, או הכנסת הרכיב לתוך צינור חלול אטום למים במידה והרכיב צריך לבוא במגע עם נוזל קירור.

אישית אני לא רואה בעיה מיוחדת להדביק את הרכיב עם אפקוסי עמיד בטמפ' של מעל 150 מעלות צלסיוס לנקודה שבא אתה מעוניין לנטר את הטמפ'.

נראה לי שההבדל בין הטמפ' החיצונית של צינור המוביל נוזל קירור לטמפ' של הנוזל הזורם בו אינו משמעותי (צריך לחשוב על ההתקנ+חיווט).

הכול נראה פשוט בהתחלה...

איזה כייף לי :)

פורסם

מחירו של חיישן טמפ' ממשפחת LM35 שאישית אני מעדיף אותו על משפחת LM335 נע בין 8-15 שקל תלוי בסוג האריזה.

אני מעדיף את הרכיב LM35 על פני טרמיסטור בגלל חוסר הלניאריות של הרכיב והמוצא של הרכיב לא פרופוציונלי לשום סקלת טמפ'.

לבנות מעגל כזה הינו פשוט ביותר אבל תצטרך למצוא פיתרון לצורת ההתקנה של החיישן.

הדבקה,חיבור בעזרת בורג, או הכנסת הרכיב לתוך צינור חלול אטום למים במידה והרכיב צריך לבוא במגע עם נוזל קירור.

אישית אני לא רואה בעיה מיוחדת להדביק את הרכיב עם אפקוסי עמיד בטמפ' של מעל 150 מעלות צלסיוס לנקודה שבא אתה מעוניין לנטר את הטמפ'.

נראה לי שההבדל בין הטמפ' החיצונית של צינור המוביל נוזל קירור לטמפ' של הנוזל הזורם בו אינו משמעותי (צריך לחשוב על ההתקנ+חיווט).

הכול נראה פשוט בהתחלה...[/quote

מרק , זה נקרא , התקדמות , זה הרעיון .

המעגל מקבל מתח 12V , דרך פיוז 10A , אחרי הסוו'יץ (מתג ) הדלקת המנוע .

אח"כ המתח יפוצל ,החיישן המודבק לראש המנוע יקבל מתח , ולפי התחממות ראש המנוע , הוא יאפשר מעבר .

המעגל יקבל מתח במקביל , דרך טרנזיסטור , ומגבר ויבוקר ע"י הפטנציומטר להשוואה .

וזה מעגל התואם , את המופיע בקישור , מאתר גי'פולוג .

החיישן יכוסה בספוג קשיח , ויודבק באפוקסי , לנקודה עם הברגה , או שן מתכת , בצד הפנימי של ראש המנוע .

( כיסוי , ובידוד מהאויר החיצוני )

ו מרק , אני באמת צריך את זה . - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי אייל,

קראתי את החומר באתר של חנן אבל לצערי מהסכימות החשמליות המוקטנות לא ניתן להבין הרבה.

חבל שהוא לא נתן לינק למקור.

פורסם

אייל,

אחרי חיפושים נרחבים בחוברות אלקטרוניקה מצאתי מעגל שעונה על הדרישות שלך.

המעגל מבוסס על החיישן LM35 שניתן לרכוש אותו אצל אריהב בנתניה אולי תוכל למצוא אותו גם אצל סימן-טוב בת"א.

עלות הרכיבים הכוללת גם לוח בנייה+קופסאת זיווד היא בערך 60 שקלים.

1. שים לב שיש לספק למעגל מתח מיוצב של 5 וולט שניתן לממש אותו בעזרת רכיב ממשפחת 78XX אשר יוריד את המתח מ-12 וולט ל-5 וולט.

2. ניתן להוסיף לד במידה ואתה רוצה גם התראה וויזואלית ניתן לרכוש לד מהבהב עם נגד טורי אינטגרלי ולחברו למעגל.

33.pdf

פורסם
האם יש ביידך שרטוטים יותר ברורים ? או קובץ המקור של תוכנת השרטוט ?

זה היה לפני יותר מחמש שנים. כבר החלפתי איזה מחשב או שניים מאז.

אבל, לא מדובר במשהו מורכב. צ'יפ מגבר שיש לו כניסה מהחיישן המקורי של האוטו. עוד כניסה מאמצע פוטנציומטר שמחובר בצד אחד לאדמה ובצד שני ל12+. הצ'יפ מוציא את תוצאת ההשוואה לטרנזיסטור שממתג ריליי או זמזם. זה הכול. לא נראה לי שאתה צריך שרטוטים שלי כדי לשחזר כזה דבר. קטן עליך.

אגב, למה השואל מתעקש על חיישן נפרד? ואם הוא בכל זאת מתעקש אז מה הבעייה לשים פיצול T במקום החיישן המקורי ובתוכו למקם את החיישן המקורי ועוד חיישן נוסף? זו פרצודורה מאוד מקובלת.

פורסם
זה היה לפני יותר מחמש שנים. כבר החלפתי איזה מחשב או שניים מאז.

אבל, לא מדובר במשהו מורכב. צ'יפ מגבר שיש לו כניסה מהחיישן המקורי של האוטו. עוד כניסה מאמצע פוטנציומטר שמחובר בצד אחד לאדמה ובצד שני ל12+. הצ'יפ מוציא את תוצאת ההשוואה לטרנזיסטור שממתג ריליי או זמזם. זה הכול. לא נראה לי שאתה צריך שרטוטים שלי כדי לשחזר כזה דבר. קטן עליך.

אגב, למה השואל מתעקש על חיישן נפרד? ואם הוא בכל זאת מתעקש אז מה הבעייה לשים פיצול T במקום החיישן המקורי ובתוכו למקם את החיישן המקורי ועוד חיישן נוסף? זו פרצודורה מאוד מקובלת.

הרכבים , חלקם באחריות יצרן , לכן לא כדאי להכנס למערכות המקוריות שלהם .

ובנוסף עדיף , חיבור מתח נפרד לחיישנים, ובמקרה תקלה , הם עובדים בנפרד .( וזה אפשרי )

אני מסכים עם חנן - המערכת שלו יותר פשוטה , ופחות זה יותר , מבחינת האמינות .

( והיא גם מוכחת בשטח , עם נסיון של מספר חברים בפורום גי'פולוג )

מרק10 - עיינתי בתרשים ,בהודעה הקודמת, הוא מורכב יותר, עדיפה המערכת של חנן , ויותר קלה לביצוע ואמינה.

בימים הטובים שלי , הייתי בונה את שתייהן - היום אני מחוץ למשחק .

ומבחינתי - תמיד המפקד בשטח קובע , לכן אם וכאשר יהיה לך זמן , או למישהו אחר , לבצע את אחת המערכות ,

אני אשמח לקנות , שלוש יחידות , ואפילו יותר .

לפני כ 3 חודשים , שיחקתי קצת בנושא , וביצעתי מדידות וניסיונות .

טרמיסטור NTC 10K , הוא תואם הערכים לחיישן חום המנוע - ( סטיה תקינה של 10% לפי סוג היצרן )

עם אפשרות לתיקון והשוואה , ע"י פטנציומטר של 1K אום ,

במדידה שלי , NTC 10K ( בטמפרטורת חדר )

90 מעלות - 900 אום .

100 מעלות - 700 אום .

110 מעלות - 500 אום .

מצורף מעגל מסכן שהרכבתי .לא הצלחתי ( לדעתי חיווט הלחמות גרוע ) והתייאשתי ..

זה מצורף רק להערכה , אפשר שעשיתי טעות אחרת ( המעגל ונתוני הרכיבים, תואמים למעגל ב גי'פולוג )

+ חיישן הטרמיסטור , שאת נתוניו הוספתי .

אייל .

זמזם חום מנוע ..jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מסכים עם חנן - המערכת שלו יותר פשוטה , ופחות זה יותר , מבחינת האמינות . - אין מילים בפי...

מרק10 - עיינתי בתרשים ,בהודעה הקודמת, הוא מורכב יותר, עדיפה המערכת של חנן , ויותר קלה לביצוע ואמינה. - ללא מילים...

אני אשמח לקנות , שלוש יחידות , ואפילו יותר .

אייל .

אייל, המחיר המקובל עבור בניית אב טיפוס בודד הינו בסביבות 500-400 שקלים כולל חלקים+זיווד לכן לפי דעתי עדיף לך לרכוש משהו מוכן במידה ותמצא.

פורסם

המעגל המצורף יבצע את העבודה בבוודאי שאיננו מסובך (הכל יחסי).

אם רוצים ניתן לוותר על ה-555 שכל מטרתו לתת צפצוף מקוטע במקום רציף.

פורסם

פשוט פשוט יותר עדיף לא.ותאמינו לי זה מדויק אני מכוון את הרגישות לט"מ ע"י סיבוב היוניט סביב הבורג וזה מפעיל גם מנורה אדומה גדולה וגם זמזם.

PICT0026 nueyi יונית חום.JPG

פורסם

צהריים טובים .

מרק10 - תמחור הוגן מאוד . ( ויפה על הציניות , הכחולה .. )

upetar , העלה רעיון יפה , רגש כזה , עם כיוון מכני , וסגירת מעגל - הישן והטוב .

הלואי ואני אצליח להשיג..

לכן אני ממתין מ upetar להבהרות , באיזה רכב זה מותקן , היכן לקנות וכו'

( נו , איפה " רפי לין " זה האורים והתומים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...