Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו - מדוע לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות... שאלה נוספת; בתור מדד לכוח של הרכב:

בהנחת עומס סביר (שניים שלושה אנשים עם שני תיקים), איך תסחוב פונטו ידנית 2004/5 בעליות ירושלים/עליות סדום?

יצא לי לנהוג לירושלים על גטס 1.4 ידנית 2002 במצב טוב, עם מזגן. האוטו סחב אבל ריטטתי בין רביעי לשלישי כל העלייה בטורים יחסית גבוהים (נאמר 3000+), כך שאשמח אם תוכלו (אם בכלל אפשר) להשוות לזה.

שוב תודה רבה...

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעליות קשות עם מטען אתה אמור לשמור על המנוע בתחום הסל"ד של 3000+.

לפונטו יש כמה גרסאות של מנועים בהספקים שונים. בכל מקרה, לירושלים אתה תעלה בלי שום בעיה ואם ממש תתעקש תצליח לעשות את זה גם במהירות בלתי חוקית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה רבה לכולם על התגובות... שאלה נוספת; בתור מדד לכוח של הרכב:

בהנחת עומס סביר (שניים שלושה אנשים עם שני תיקים), איך תסחוב פונטו ידנית 2004/5 בעליות ירושלים/עליות סדום?

יצא לי לנהוג לירושלים על גטס 1.4 ידנית 2002 במצב טוב, עם מזגן. האוטו סחב אבל ריטטתי בין רביעי לשלישי כל העלייה בטורים יחסית גבוהים (נאמר 3000+), כך שאשמח אם תוכלו (אם בכלל אפשר) להשוות לזה.

שוב תודה רבה...

אל תדאג, אם היא עולה להרים שבאירופה, תעלה גם לירושלים, אפילו לחרמון.

פורסם

מה לעשות וההגה החשמלי שבפונטו נועד, בין היתר, להיטיב עם צריכת הדלק ולא לספק הנאה בנהיגה. ברכב מסוג זה, לא הייתי רואה בו כחיסרון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני למשל, גר בחיפה- עליות זה הדבר האחרון שחסר לנו פה. גרסת ה80 כ"ס הידנית עשתה את זה יפה מאוד גם עם 4 אנשים ברכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

37 אלף לשנת 2005 ע"פ מחירון ? (יכול להפנות למחירון באינטרנט?)

פונטו כמו דגמים של רכבים אחרים מגיע עם מנועים שונים

כך שמן הסתם פונטו עם מנוע 1000 איננה סוחבת כמו פונטו עם מנוע חזק יותר

לאחותי יש פונטו זו הפעם השניה בשני המקרים האוטו החזיק יפה עד 180אלף ק"מ אח"כ כמות וצורך התיקונים החלה להיות מכבידהככל שהזמן עבר

דהינו כדאי למכור ב180אלף ק"מ , לא כדאי לקנות בקרבה לק"מ זה

אצלה הנסיעות הן רבות ובעיקר מחוץ לעיר - כך שיתכן וצריך להוריד ק"מטרז לצורך חישובי הכדאיות

הפונטו שאצלה מנוע חלש (שניהם)

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

יש בסה"כ שני מנועי בנזין בארץ לפונטו דור שני.

1242 סמ"ק 16/8

1747 סמ"ק 16

מכיוון ומדובר בדגמי Mk2b הוא התכוון למנועי 1.2.

לא תהיה להם כל בעיה להתמודד עם העליות, כפי שציין מר J :)

!AWDSOME

פורסם
מה לעשות וההגה החשמלי שבפונטו נועד, בין היתר, להיטיב עם צריכת הדלק ולא לספק הנאה בנהיגה. ברכב מסוג זה, לא הייתי רואה בו כחיסרון.

הגה כוח חשמלי בעיקרון לא אמור להוות חיסרון, לפחות לא משמעותי - זה שבפונטו גרוע במיוחד בכל קנה מידה, והופך אותה למכונית לא מהנה בעליל לנהיגה, מה שפעם היה נכס בקטנות של פיאט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הכל יחסי. מכל מקום, רוב רוכשי הפונטו אינם מעוניינים בתחושת ההגה ויתרון הקלות שבמצב ה-CITY קורץ להם הרבה יותר מכל פידבק שבעולם. אל לנו, לשרוטים (:wink:), למדוד את כולם עפ"י הסרגל שלנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לגבי תג המחיר הנמוך אתה מוזמן לפנות ללוי יצחק היקר. הפונטו במחירה הנוכחי נותנת תמורה מעולה לכסף ולדעתי נעשה לה עוול רציני במחירון הלאומי. אני מניח שהוא נובע מתדמית גרועה של המותג.

היו לנו כמה וכמה פונטו במשפחה, אחת מהן עדיין כאן. חלק מהן עברו קילומטראז' גבוה מאוד יחסית לשנתון אבל אף אחת מהן לא היתה בעייתית למעט תקלות רגילות וסבירות לקילומטראז'.

לדעתי מדובר ברכב מעולה. נוח, חסכוני, שקט, אמין ומרווח. יש לו כמה חסרונות (למשל הגה הכוח החשמלי) אבל שום דבר לא מושלם.

גם כשכפתור הCITY כבוי (והוא במילא נסגר במהירות 60 קמ"ש או משהו כזה) ההגה קל מדי וחסר כל תחושה מהגלגלים. זה בהחלט אחד ההגאים הגרועים ביותר שפגשתי עד היום והוא מאוד פוגע בהנאה מהנהיגה.

וואלה , אז אני צריך לשכנע את עצמי להפסיק ליהנות .

פורסם
הגה כוח חשמלי בעיקרון לא אמור להוות חיסרון, לפחות לא משמעותי - זה שבפונטו גרוע במיוחד בכל קנה מידה, והופך אותה למכונית לא מהנה בעליל לנהיגה, מה שפעם היה נכס בקטנות של פיאט.

בעברית פשוטה , נסחפת ביג טיים , אני מרוצה מהכל , כן , גם מההגה .

גרוע במיוחד? מול מי? אפשר לחשוב כמה מהמתחרות שלה בכלל באזור בסוף השנה כשאתה עושה את החשבון .

ואם להיות יותר ספציפי , אפשר גם לחשוב מי בקטגוריה שלה מספקת לך רטט של עונג במהלך נהיגה.

ובמילים יותר פשוטות - מי שקונה פונטו , מדרג את ההנאה מנהיגה במקום לא גבוה יחסית , או שהוא כמוני - נהנה מכל שטות , יענו - ממש לא אנין רכב , ואפשר לחשוב שאיכפת לי מזה.

פורסם

תתכבד נא ועשה סיבוב בפיג'ו 206, רנו קליאו B, פולקסווגן פולו או סקודה פאבייה, ואז תבין מהו הגה נורמאלי.

הפונטו פשוט מכונית לא מהנה לנהיגה, אלא אם לכל פעולת הנהיגה עצמה אתה קורא הנאה.

כל מי שנהג בפונטו ציין את נושא ההגה, אגב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתכבד נא ועשה סיבוב בפיג'ו 206, רנו קליאו B, פולקסווגן פולו או סקודה פאבייה, ואז תבין מהו הגה נורמאלי.

הפונטו פשוט מכונית לא מהנה לנהיגה, אלא אם לכל פעולת הנהיגה עצמה אתה קורא הנאה.

כל מי שנהג בפונטו ציין את נושא ההגה, אגב.

התכבדתי לפחות על פג'ו 206 וקליאו , הבדל גדול אם בכלל אני לא מוצא , כבר הבנתי שלדידך הגה כוח שאינו מה|בציר" שאתה מעדיף הוא מחריד או כינוייים מהסוג הזה , אבל אתה חייב להבין שיש דבר כזה "כל אחד והטעם שלו" אני מעדיף הגה בסדר גמור כמו של הפונטו יחד עם האמינות של הרכב (ואם מטפלים בו כמו שצריך מדובר ברכב אמין בהחלט) והעלות האפסית שלו הן במוסך והן מחוצה לו.

רנו קליאו , מי ישמע.

מה אני אגיד לך , הפינות אליהן אתה מחפש להיכנס רק כדי להשחיר את הפונטו מוגזמות .

פורסם
עזוב אותך מאותם "מומחים", שמכירים רק סוג אחד של מכונית: יפני, 1.6 סדאן, אטומטי.

זהו אותו עדר פרימיטיבי, שחי מסיפורי אגדות.

אתה יכול לרכוש בראש שקט פונטו, כמובן לא לשכוח לבצע בדיקה לפני הרכישה.

מדובר בתמורה טובה מאוד .

אתה מבין שאתה כבר עושה מעצמך ילד קטן ?

אולי מספיק בכל שרשור להגיב למישהו את אותה תשובה ?

הבנו שאתה אוהב קוריאניות, הבנו שאתה אוהב יונדאי, אבל אם אין לך משהו טוב להוסיף, אז אל תוסיף.

יש הרבה אופציות יפניות טובות, לעומת הI30 שלך, ותפסיק כל הזמן לשבח את האגדות שלך.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אתה מבין שאתה כבר עושה מעצמך ילד קטן ?

אולי מספיק בכל שרשור להגיב למישהו את אותה תשובה ?

הבנו שאתה אוהב קוריאניות, הבנו שאתה אוהב יונדאי, אבל אם אין לך משהו טוב להוסיף, אז אל תוסיף.

יש הרבה אופציות יפניות טובות, לעומת הI30 שלך, ותפסיק כל הזמן לשבח את האגדות שלך.

מה שנקרא, מכה מתחת לחגורה...

תקשיב לי ידידי הצעיר והמלומד!

אנני מבין קודם כל, איך ולמה אתה מסיק מסקנות לגבי איזה רכב אני אוהב, ואיזה לא.

שנית כל תגובתי הייתה מאוד פרגמטית.

זה שיש לי i30, שהוא ידני דרך אגב, זה אפילו לא מרמז על סוג הרכבים האהובים עליי.

אין לך שום מושג מה היו השיקולים כאשר קניתי את מה שקניתי, וקרוב לוודאי גם לא אשתף אותך.

אנני משבח שום אגדות, מי שחי בסרט, זה אתה, להגנתך כמובן ניתן לאמר, שאתה עוד באמת ילד, אי לכך יש לך עוד הרבה זמן ללמוד גם על התחום הזה, וגם על ניסוח מכתבים.

• תוכן חדש...