Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

זה יהיה ארוך מעט אך מפורט ככל האפשר, עמכם הסליחה.

הרכב הוא מאזדה 6 שנת 2003 עם כ-94000 ק"מ.

לאחרונה התגלתה תקלה כדלקמן:

לעיתים קרובות (אך לא באופן תמידי) מניעים את הרכב, ההנעה מתבצעת היטב, משלבים הילוך ל-D או R או לחילופין מפעילים מזגן והמנוע מדומם.

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיית טורים נמוכים שצונחים מתחת לסל"ד מינמלי בזמן חיבור "עומס" (גיר/מדחס מזגן).

א"כ הבנתי מאמא שלי שנוהגת ברכב שהרכב גם כבה לעיתים שלא מהוספת עומס אלא כשניה או שתיים אחרי התנעה הוא מדומם מעליו.

שבוע שעבר, אחרי כ-3 שבועות של תקלות חוזרות לסירוגין ואחרי שחוויתי על בשרי דימום מנוע שלא מעומס למנוע, התחלתי לקחת את נושא התקלה לעומק.

ביקרתי במוסך מורשה מאזדה שבו הרכב מטופל מיום עלייתו לכביש והומחשה דעתי שרמת המקצועיות של המוסכים בארץ (גם אלו המורשים) שואפת לכלום:

"כבה מנוע, תניע שוב, לא דומם? בוא נחכה שהמנוע יתקרר...עדיין לא? בוא נחכה 2 דקות.."- דברי המוסכניק.

ביקשתי חיבור לסקאנר, המוסך היה עמוס והבנתי שמנסים להשכיח אותי מהרעיון ("הרכב לא זורק אות תקלה אז אין מה לחבר לסקאנר").

עכשיו קצת עובדות:

-הרכב עבר טיפול 90K במוסך, שם נרשם בקבלה שהוסף תוסף למע' הדלק (כנראה BG K44)-> לפני הטיפול לא היו בעיות כאלו!

-לפני כחודש הותקנה ע"פ דרישת הביטוח עלוקה נוספת לזו שהייתה קיימת, על משאבת הדלק מתחת לספסל האחורי-> גם כאן לא היו תסמינים לבעיה לפני ההתקנה)

אבא שלי חזר למוסך שוב לפני כמה ימים ושם פירקו את סעפת היניקה ו"קירצפו" (כלומר ניקו) אותה מלכלוך.

חיברו את הרכב למחשב דיאגנוסטיקה- לא נמצא תקלה או התרעה.

אבא שלי יצא מהמוסך במחשבה שאולי נפתרה הבעיה...

התקלה ממשיכה להופיע לסירוגין!

כיווני החשיבה שלי היו (בצורה הגיונית) מופנים למע' היניקה או למערכת הדלק (שבעיה באחת משתיהן תגרום לדימום מנוע).

אז מע' היניקה כבר נקיה ולפי קבלת המוסך מהטיפול האחרון גם מע' הדלק נקיה כביכול אחרי התוסף (לא נכנס עכשיו ליעילותו של התוסף, אני אישית חושב שתוסף זה לא פותר בעיות ולא כלי שימושי לפתירת תקלות ברכבים חדשים).

אני חושד בתקלה בבית המצערת שלא מצליחה לשמור על זוית פתיחה נכונה בזמן הילוך סרק או יותר נכון- לא מקבלת data נכון בשניה של הנעה ( כי הרכב לא מדומם לאחר נסיעה ומעבר לסרק אלא רק בשניות הראשונות שלאחר הנעה), אולי בגלל מפלים של זרם/מתח ראשוניים.

לגבי העלוקה החדשה- סביר להניח שאם היה פגם או תקלה אז היא הייתה מופיעה באופן תמידי או לפחות מופיעה גם בעמידה בסרק שלא מיד לאחר הנעה, אבל אולי באמת החיבור החדש גורם לבעיות?!?

מוסכניק מכר משפחה אומר שאולי מדובר בפלאגים שלא החליפו בטיפול 90K כפי שהיו צריכים.. האמנם?

אולי משהו שהושמט בטיפול 90K הוא גורם הבעיה?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה,

אמיר.

פורסם

אם אין קוד תקלה, זה עדיין לא אומר שאין בעיה בניהול המנוע, ומרכיביו, בכל אופן, בראשית הבדיקה יש לנתק את העלוקה תוך תיאום עם חברת הביטוח והסכמתם לכך, שכן, זהו הדבר הראשון שיש לשלול, זאת כאמור מכיוון שלא נראית תקלה ברורה לעיין.

יש מצב (יתכן) שהעלוקה בעייתית אך לעיתים ללא סדר מסויים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום דני,

האם תקלה במע' ניהול מנוע לא אמורה להתריע?

האם ניתן לנתק את העלוקה במוסך (יש להם ידע והרשאה לעשות זאת? במידה ואני מביא אישור מהביטוח..) ולבצע חיבור מיידי לסקאנר ?

פורסם

ראשית לנתק את העלוקה אצל מי שהתקין , זאת באם ההתקנה "טרייה" יחסית, אם לא, אז גם במוסך זה בסדר, צריך לסמן את אופן החוטים וחיבורם לפני הניתוק, כדי שניתן יהיה להחזירם כראוי, לפי הסדר, (החוטים כנראה שחורים, אז חייבים לסמנם), ואז לעקוב האם הבעיה נשארה או לא, אין טעם לחבר סקנר מייד אחרי הניתוק, אלא אם התקלה מופיעה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מסכים עם החבר'ה שמעליי.

הייתה לי בדיוק אותה בעייה עם הרנו.

רכב מדומם אחרי ההנעה וגם קרה לי תוך כדי נסיעה.

פירוק העלוקה פתר את הבעיה לחלוטין.

אצלי העלוקה כללה את ניתוק מערכת הדלק...

ISRAEL ISREAL

פורסם

אוקיי,

אני אבקש מחברת הביטוח שתאשר לי נסיעה בת שבוע/שבועיים לצורך ניסוי וניסיון לשחזר את התקלה.

אני אפרק את העלוקה במקום שהתקין אותה לפני חודש בערך ( או לחילופין אבקש בדיקה מקיפה- אולי ימצאו חיבור רופף), ונראה מה קורה.

בקשר לפלאגים ששאלו קודם- אני מקווה מאוד בשביל המוסך שהם אכן החליפו פלאגים אם היה נדרש מהם ולא סיבנו את אבא שלי אחרת יהיה בלאגן גדול!

המכר שלנו העלה רעיון שאולי שיקרו אותנו בהחלפת הפלאגים, אז אם התקלה תישאר בעינה גם זה יבדק.

תודה.

פורסם

בעיה כזאת יכולה גם להוות אידנקציה לבעיה במחשב ניהול מנוע או באימובילייזר - אם לא יעזור פירוק העלוקה - זה השלב הבא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מציע שתפנה למוסך אחר מורשה מאזדה.

ותבקש להתחבר לסורק תקלות, אם לא מופיע קוד תקלה הבעיה היא כניראה במערכת המיגון יכול להיות עלוקה,קודנית ועוד.

המצערת ברכבך אלקטרונית ויכול להיות שמשהו לא בסדר בה, אולי היא מלאה בפיח, בכל מיקרה אסור לנקות אותה באופן עצמאי ללא התחברות למחשב כדי לכייל אותה מחדש.

פורסם

האמת, קשה לי להפנות אצבע מאשימה לעבר העלוקה..:roll:

בוא נניח שיש בעיית חיבור רופפת-

מדוע הרכב לא מדומם בזמן נסיעה?

מדוע הרכב לא מדומם בזמן עמידה ממושכת על ניוטרל?

מדוע הרכב כן מדומם אך ורק בשניות הראשונות להתנעה וגם זה לסירוגין?

היום אגב זה קרה שוב, כאשר בזמן שילוב D המנוע דמם.

ראיתי את שעון הסל"ד צונח, מנסה להתרומם מעל 800 וככה במשך 2 שניות של לחימה (כנראה של המחשב ) צונח מתחת ל-700 סל"ד ומדומם.

המחשב ניהול מנוע הוא לא מקור הבעיה לטעמי, לכן אין שידור אות תקלה.

פורסם

תגיד, למה אתה מטריף אותנו? :?

דבר ראשון תתחיל עם החלפה של העלוקות. אם זה לא זה אז תמשיך הלאה.

ראיתי עשרות מקרים זהים ב-100% כמו שאתה מתאר וזה נגמר באימובילייזר לא מקורי ב-99.9% מהמקרים.

יש ברכב אזעקה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
תגיד, למה אתה מטריף אותנו? :?

א) אף אחד לא מכריח אותך לענות!!

ב) אולי תסביר לי למה תקלה בעלוקה (לצורך העניין- אימבולייזר לא מקורי) לא מנתקת דלק למנוע גם בזמן עמידה בניוטרל? או בכלל? אלא רק בזמן 2 שניות ראשונות להתנעה וגם זה לסירוגין (חוטים רופפים במחבר או פגם טכני היו חותכים מעבר דלק מהמשאבה למנוע גם במצבים אחרים)? (כי באמת מעניין אותי קו מחשבה אחר משלי)

ברכב יש אזעקה מקורית של קוברה מדגם גבריאל 7 הכוללת גם אימבולייזר מקורי.

בלי קשר אגב, לא אמרתי שלא אבדוק גם את העלוקה!

• תוכן חדש...