Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב) אולי תסביר לי למה תקלה בעלוקה (לצורך העניין- אימבולייזר לא מקורי) לא מנתקת דלק למנוע גם בזמן עמידה בניוטרל? או בכלל? אלא רק בזמן 2 שניות ראשונות להתנעה וגם זה לסירוגין

זה בדיוק מה שהיא עושה, מנתקת את הזרימה של דלק מהמיכל ע''י הפסקת זרם חשמלי למשאבה. לוקח לרכב כ-3 שניות לגמור את הדלק שיש בצינורית מהמיכל עד למזרקים וברגע שיורד לחץ הדלק המנוע נכבע. פעם היא עובדת ופעם לא.

תעשה בדיקה פשוטה: תניע את הרכב, כאשר הוא עובד תוציא את הפיוז של משאבת דלק ותראה האם האוטו מגמגם ונכבע באותה הצורה כפי שאתה מתאר.

אם כן, אז יש לך עלוקה שלפעמים מזייפת ולא נותנת פקודה למשאבה להזרים את הדלק. או שהפיקוד שלה דפוק, או שהניתוק דפוק. דבר הכי בריא לעשות זה להעיף אותה קיבינימט ולהרכיב אחת חדשה, אחרת תתרוצץ עוד שבועות עד שתמצא סיבה. תוציא עכשיו 650 שקל על עלוקה חדשה, ואם נפתר הענין דרוש את הכסף מהמתקין שהרכיב לך אותה. אלא אם כן אתה יכול לשכנע אותו להרכיב לך עלוקה חדשה על חשבונו או לחפש את הבעיה בזמנו החופשי.

אתה לא תדע איזה חשבונות יפלו אליך אם תכנס סתם למוסך מורשה ותבקש למצוא לך את הבעיה. יקח להם שעות לחפש את זה ובסוף תשלם גם על שעות עבודה וגם ישלחו אותך בחזרה למי שהרכיב לך אותה.

אלא אם כן שללת על הסך את בעיות העלוקה ואתה משוכנע שמדובר על מכלולי הרכב עצמו, לא ממליץ לך להכנס למוסך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

BURZUM, תודה.

אותי מעניין איך אין תקלה בפיקוד בזמן עמידה בסרק למשל, אז גם יכול להיות דימום תוך 3 שניות.

כמו שאמרתי קודם, יחד עם חיבור התשובה שלך למעלה, אולי יש מצב של נפילת מתח ראשוני בזמן הנעה לעלוקה וזאת הסיבה שהיא מתפקדת לא כראוי בזמן התנעה בלבד.

כל הרעיון הטיפשי הזה של התקנת עלוקה חדשה הגיע מחברת הביטוח ההזויה שאבא שלי ביטח בה את הרכב.

הרי הרכב מוגן באזעקת קוברה טובה מאוד שכוללת בנוסף לקודן בשלט גם אימבולייזר מקורי שאפילו דואג לחזור לפעולה אם לא הניעו תוך 2 דקות את הרכב מרגע הניטרול.

למה חייבו אותנו להוסיף גם עלוקה לא מקורית על כל זה? אין לי מושג קלוש.

בכל מקרה, העלוקה הורכבה לפני פחות מחודש אצל מתקין מורשה.

אני אדרוש ממנו החלפת עלוקה על חשבונו בהצגת הבעיות הנוכחיות.

נתחיל שם, נמשיך הלאה, אני אעדכן בהמשך.

פורסם

למה חייבו אותנו להוסיף גם עלוקה לא מקורית על כל זה? אין לי מושג קלוש.

מתקין מורשה צריך להרוויח?

צריך!

אתה מיוזמתך היית מתקין את העלוקה?

בחיים לא!

חברת הביטוח נותנת למתקין להרוויח עליך.

עכשיו יש לך מושג?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

***עדכון***

אחרי מספר ביקורים מיותרים ומטופשים אצל המוסך המורשה, התקלה נעלמה לתקופה ארוכה (חודשיים) מיד לאחר הוספת תוסף דלק BG (אני לא בא לעמוד על סגולותיו ויתרונותיו או ריפוי הפלא של התוסף, אני מספר על עובדה בשטח).

היום חזרה התופעה:

הנעה ראשונית של הרכב (מנוע קר), שילוב הילוך או/ו הדלקת מזגן(הוספת עומס) - טורים צונחים והמנוע מדומם.

העלתי מעט הטורים לכיוון ה-1000 סל"ד בסרק.. משהו זמני כרגע.

עייפתי מהמוסכים של המאזדה שנמצאים באזור מגוריי (חדרה)....האם נגזר עליי להדרים למרכז? אולי שם יהיו מוסכים נורמלים??

פורסם

זאת בעיה ידועה במאזדה 6. גם במאזדה של אחי יש אותה בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה. חפש בגוגל ותראה שזו בעיה נפוצה ברכב הזה גם בחו"ל.

פורסם

היו לי שתי מאזדות 6 שעשו 130.000 ו-166.000 ק''מ והבעיה לא הייתה. אולי להמליץ לך על מישהו מירושלים? תבוא לירושלים?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
***עדכון***

אחרי מספר ביקורים מיותרים ומטופשים אצל המוסך המורשה, התקלה נעלמה לתקופה ארוכה (חודשיים) מיד לאחר הוספת תוסף דלק BG (אני לא בא לעמוד על סגולותיו ויתרונותיו או ריפוי הפלא של התוסף, אני מספר על עובדה בשטח).

היום חזרה התופעה:

הנעה ראשונית של הרכב (מנוע קר), שילוב הילוך או/ו הדלקת מזגן(הוספת עומס) - טורים צונחים והמנוע מדומם.

העלתי מעט הטורים לכיוון ה-1000 סל"ד בסרק.. משהו זמני כרגע.

עייפתי מהמוסכים של המאזדה שנמצאים באזור מגוריי (חדרה)....האם נגזר עליי להדרים למרכז? אולי שם יהיו מוסכים נורמלים??

כמו שחברי הפורום האחרים המליצו לך, גם אני ממליץ, תנתק את העלוקה (קודן במילים יותר פשוטות),

תסע שבוע עד חודש עם הקודן מנותק, ואם זה לא חוזר אז 99 אחוז שזה זה.

בהצלחה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

התקלה הזאת אמנם התחילה יחסית סמוך להתקנת העלוקה, אבל היא נעלמה למשך חודשיים רצוץ לאחר הוספת תוסף.

אם העלוקה הייתה הבעיה, איפה היא הייתה בחודשיים האחרונים של שקט?

בוזרום- תודה, אבל י"ם באמת רחוק לי בימים אלו.

פורסם

גם לי הייתה בעיה כזו, רוב הסיכויים שמדובר על עלוקה.. דבר עם הביטוח

לחץ מתון עזר והם נתנו אישור זמני לניתוק העלוקה והבעיה נעלמה כלא הייתה.

אח"כ ביקשתי מהם אישור בפקס לפירוק והרכבה של מערכת קודן חדשה והלכתי להתקין אותה (גם כן בחדרה).

המתקין אמר שעלוקה אלחוטית לא תקינה מאבדת את השידור לאחר ההנעה (במקרה שלי) ומה שקורה זה ניתוק משאבת הדלק

בצורה לא רצונית.

מתן

• תוכן חדש...