Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מאז שרכשתי את המונדיאו 2004 התחברתי ישירות לתחנת הדלק של טן, ומאז אני רק שואב דלק!

לכן נראה לי שאני הולך לכיוון התקנת מערכת גז ברכב.

מה אתם אומרים על הסתגלות הרכב הספציפי למערכת?

ובכלל על גז לרכב.

אני נוסע כ1000-1500 ש"ח דלק בחודש.

אודה לעונים.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

במחירים של היום ובתנאי הקלות המס על הגז אז החסכון שיושג בשימוש במע' הנעה בגז יהיה כ 38-40% לעומת הבנזין.

לא לשכוח שצריך גם לכסות את מחיר התקנת המע' ושיש קצת עלויות של טיפול בה כהחלפת מסננים ומשמנת לשסתומים.

בדרך כלל זה כדאי למי שנוסע הרבה ק"מ בשנה, כמה ק"מ אתה נוסע בשנה?.

יש חשיבות גדולה שהמתקין יהיה איכותי, אחראי וידע להתאים מע' גז הולמת למכוניתך, מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על התשובה.

אני מב"ש.

אני נוסע כ20K בשנה.

1. מה סדר הגודל של עלויות הטיפול במערכת וכל כמה זמן?

2. איזה התחייבות יש לנו מהמדינה שלא יעלו את המיסוי על הגז?

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

לא מומלץ לבצע התקנת מע' גפ"מ בפורד מונדיאו. ישנה בעיה של שריפת שסתומים בדגם הזה(לא רק בזה, יש עוד כמה רכבים כאלו) עקב היובש שיוצר הגז.

פורסם

מה צריכת הדלק אצלך ?

אני מחזיק את אותו הרכב ואותו שנתון והוא צורך ממוצע של 1:11 בנסיעה משולבת ברובה מחוץ לעיר .

פורסם

לדעתי כדאי שתעבור לרכב קטן יותר, או לרכב גדול הלוגם סולר.

למרות העליות, זה עדיין הכיוון המשתלם ביותר (ואם אתה נוסע על ביו-דיזל, על אחת כמה וכמה)

פורסם

רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר, לכן הצריכה של הרכב שלי היא (לפי מחשב הרכב ולפי חישוב שערכתי) 1/6.7 !!

זוהי צריכה מוגברת מאד...

"לא מומלץ לבצע התקנת מע' גפ"מ בפורד מונדיאו. ישנה בעיה של שריפת שסתומים בדגם הזה(לא רק בזה, יש עוד כמה רכבים כאלו) עקב היובש שיוצר הגז."

האם זהו נתון וודאי? נתון מוכח? האם עוד מישהו נתקל בנושא?

"לדעתי כדאי שתעבור לרכב קטן יותר, או לרכב גדול הלוגם סולר.

למרות העליות, זה עדיין הכיוון המשתלם ביותר (ואם אתה נוסע על ביו-דיזל, על אחת כמה וכמה)"

רק עכשיו קניתי את הרכב, לפני שבוע בדיוק... החלפתי אותו ברכב דיזל שהיה בקשותי ואיני מתכוון לחזור לדיזל יותר, אשתי לא אוהבת את רעש המנוע.

"לדעתי 20K ק"מ בשנה לא מצדיק התקנת מע' הנעה בגז.

בברכה - רפי לין :smile:"

אם אני נוסע 20K בשנה אזי רכבי על-פי הממוצע יצרוך כ3000 ליטר בנזין, שזה 19800 ש"ח לעומת 10500 ש"ח אם זה היה גז. חסכון של 9300 ש"ח בשנה, שזה עלות המערכת + הטיפול.

לאחר השנה השנייה מתחילים לחסוך לא? ושלא לדבר על איכות הסביבה...

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

בהנעת הרכב הוא תמיד פועל על מצב בנזין (גם אם המתג בורר על מצב גז) ןרק לאחר התחממות מה של המנוע הוא עובר למצב פעולה בגז כך שלא ב 100% מהזמן המנוע יפעל על הגז החסכוני.

לא לשכוח שי קצת עלויות לתחזוקה שוטפת של מע' הגז.

יש כאלו שנוסעים הרבה ק"מ ואז החזר עלות ההשקעה הראשונית יהיה מהר יותר ואח"כ יהיה "רווח" כספי מהחסכון בהוצאות תדלוק.

אצל כל אחד שיקולי ה"רווחיות" הם שונים.

אל תשכח שאתה מפסיד קצת מקום בתא המטען עבור מיכל הגז.

ברר נתונים נוספים ואפשרויות ההתקנה ועלויות, במכוניתך אצל מתקינים מקצועיים של מע' הנעה בגפ"מ ואז תוכל להחליט טוב יותר.

פורסם

יש לי רכב זהה,צריכת הדלק שלו כ 8-9 ק"מ לליטר בנסיעות יחסית רגועות.

מי שמצליח להגיע ל 11 קמ"ל ברכב הזה יש לו רגל עדינה מאוד....

ראיתי במוסך בו אני מטפל יותר ממונדאו אחת עם ראש מפורק עקב מע' גז,לדברי בעל המוסך גז יוצר בעיות ברכב הזה ובמזדה עם המנועים הזהים.

פורסם

הייתי כבר במוסך של פרו-גז המתקין גז ברכבים.

הם טוענים שהתקינו על מונדיאו ואין שום בעייה ידועה.

האם למישהו יש ניסיון אחר, משהו שמוכיח שאכן זה בגלל מערכת הגז ולא בגלל תקלה שגרתית אחרת?

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

כוונתך כמובן לרשת "גז פרו" שהם גם המתקינים המורשים של יבואני סובארו.

התקלה שעלולה להגרם הנה שקיעת תושבות שסתומי המנוע בגלל חום ההצתה הגבוה יותר של הגז לעומת הבנזין והיובש שלו שבמכוניות שבהן אין תושבות שסתומים מחומר עמיד בגז נגרמים נזקים כאלו.

נסה לברר במוסכים מורשי פורד אם הם נתקלו בתקלות במנועים שבהם הותקנו מע' הנעה בגז ומה הן היו ולפי זה אולי תוכל להגיע למסקנות.

נא עדכננו כי זה אכן נושא מעניין.

• תוכן חדש...