Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יצא לי לראות רכב פונטו ספייס 02 מהשכרה יד 2ב אוטמטית ממגרש מכוניות, יש לציין שהמוכר היה נדיב מאוד ודיבר איתי בפתיחות ובהקשבה.

יחד עם זאת היו מס' דברים מעוררי חשדנות שרציתי לשמוע תגובות.

1 הרכב מסוג ELX לטענת המוכר ואכן ורשום ככה ברשיון רכב אך על הרכב עצמו מאחורה מופיע SX אני חייב לציין שהרכב אכן ניראה מדגם ELX ששאלתי לפשר העניין התשובה היתה שיכול להיות שפשוט לבעל הרכב נפלה\לקחו את התת דגם ופשוט הוא לא רצה להשאיר שם ריק ולא יפה אז השלים במה שמצא, (אני חשבתי שאולי היה לרכב תאונה מאחור ופשוט החליפו קופלט הכל כולל התת דגם אך בעל המגרש מוכן להתחייב לי בבדיקה שלא היו תאונות לרכב.

2 לרכב אין שום קבלה\תעודה שמוכיחה על טיפול כלשהו ולטענת המוכר כל הטיפולים מפורטים כיום במחשב ואני יכול ללכת לכל מוסך פיאט מורשה ויוציאו לי את ההיסטוריה מהמחשב, זה נכון? יכול להיות שאין שום קבלה על כלום? לא אמורים לקבל חוץ ממה שנשמר במחשב של החברה משהו ביד?

תודה לכולם.

פורסם

2 דברים

אחד רכב מהשכרה בדרך כלל יהיה במצב ירוד יותר מרכב שהוא פרטי.

דבר שני הוא בטוח לא השכרה יד ראשונה, ז"א הוא היה אצל מישהו כבר אחרי זה בהתאם לכך גם היד השניה שלו.

אם הוא מוכן לחתום על כך ששילדה מנוע וגיר תקינים ואתה מעוניין ברכב תיקח אותו לבדיקה.

בכל מקרה לפי התאור שלך מריח כאן משהו לא כל כך כשר,והעובדה שזה דגם ELX ורשום SX לא מוסיפה,אם הייתה לרכב תאונה מאחור שהצריכה החלפת דלת תא מטען יכול להיות שמדובר בתאונה עם שילדה ובעצם לא ידוע מה המצב של הרכב.

אם יש לך חבר,מכר שמבין במכוניות רצוי לבוא איתו לבדוק את הרכב לפני לקיחת הרכב לבדיקה.

העובדה שאין היסטוריית טיפולים לא מוסיפה לכל הסיפור הזה,אם אתה מעוניין ברכב תבקש מהאיש מכירות לבוא איתך למוסך שבו טופל כדי להוציא היסטוריית טיפולים.

דעתי האישית,לא חסר פונטו פרטיות על הכביש כל הסיפור משאיר טעם רע בסה"כ ואי אפשר לצפות למשהו יותר טוב ממגרש.

חפש לך רכב כזה מידיים פרטיות עם הסטוריית טיפולים ושמור.

פורסם

SX היא 60 כ"ס , ELX היא 80 כ"ס - בדוק מה מצויין ברשיון הרכב (מבחינת כ"ס, לא מבחינת הדגם).

מבחינת היסטוריית טיפולים- אם הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה, אפשר להוציא את היסטוריית הטיפולים מכל מוסך מורשה פיאט. בעל הרכב חייב להגיע איתך, כי אם תגיע לבד לא יוציאו לך. עקרונית זה לא חשוד שאין היסטוריה מתועדת בכתב, הרבה אנשים שמטפלים במורשה לא שומרים ניירת, מתוך ידיעה שהכל נשמר במחשב.

קח לבדיקה במכון שאתה תבחר וודא שמספר המנוע והשלדה תואמים לכתוב ברשיון הרכב.

על שם מי הרכב כרגע? אם הוא על שם הסוחר (כמו שאמור להיות), אז היד הנוספת אמורה לרדת אם תרכוש את הרכב ממנו (כך שתהיה אתה יד שניה).

והכי חשוב- אל תהיה פזיז. יש דגים יותר מוצלחים בים, אל תיתן לאף אחד ללחוץ אותך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

Because this Punto has an automatic gear, it's 100% ELX with 80hp

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
SX היא 60 כ"ס , ELX היא 80 כ"ס - בדוק מה מצויין ברשיון הרכב (מבחינת כ"ס, לא מבחינת הדגם).

מבחינת היסטוריית טיפולים- אם הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה, אפשר להוציא את היסטוריית הטיפולים מכל מוסך מורשה פיאט. בעל הרכב חייב להגיע איתך, כי אם תגיע לבד לא יוציאו לך. עקרונית זה לא חשוד שאין היסטוריה מתועדת בכתב, הרבה אנשים שמטפלים במורשה לא שומרים ניירת, מתוך ידיעה שהכל נשמר במחשב.

קח לבדיקה במכון שאתה תבחר וודא שמספר המנוע והשלדה תואמים לכתוב ברשיון הרכב.

על שם מי הרכב כרגע? אם הוא על שם הסוחר (כמו שאמור להיות), אז היד הנוספת אמורה לרדת אם תרכוש את הרכב ממנו (כך שתהיה אתה יד שניה).

והכי חשוב- אל תהיה פזיז. יש דגים יותר מוצלחים בים, אל תיתן לאף אחד ללחוץ אותך.

רשיון הרכב זה תואם לדגם ELX באמת ושמונים כ"ס, שאלה נוספת הבנתי שבעלי מגרשים יכולים לרכוש את הרכב אבל בפועל היד שלהם לא נחשבת, האים זה צריך להופיע ברשיון הרכב בתור יד בהתחלה או במילם י אחרות אם הרכב אמור להיות יד שניה אז צריך להיות רשום ברשיון יד 1 אבל אים בעל המגרש רכש אותו אז היד שלו אמורה גם להופיע ואמור להיות רשום 2 בידים?

פורסם

קודם כל תיקון קטן למה שכתבתי קודם: העברת בעלות לסוחר לא מקפיצה את היד ברשיון, כך שאם כתוב "בעלים קודמים: 01", אז הרכב הוא יד שניה בלי קשר לכלום, ואם תקנה אותו יופיע "בעלים קודמים: 02" כך שאתה יד שלישית.

ולשאלתך: סוחר מורשה מחוייב בהעברת הבעלות על שמו. היד, כאמור, לא מתעדכנת, אבל על רשיון הרכב יופיע "מופקד תו סוחר", והרכב אסור לנסיעה אלא עם לוחית "במבחן" וכשהסוחר נמצא אף הוא ברכב.

והמגיב הקודם (גירי גירי) צדק לגבי התיבה האוטומטית, איכשהו פספסתי את הפרט הזה...

על שם מי הרכב רשום כיום?

פורסם

על שם הבעלים הקודמים וברשיון מופיעה יד 1 (מה שבאמת מראה שהרכב יד שניה) לא מוזכר כלום על סוחר למרות שלטענתו הרכב נקנה על ידי המגרש, אבל מה שמוזר לי שהוא אמר לי שהשותף שלו נוסע כל יום עם הרכב הזה הביתה בסוף היום בגלל שהוא חסכוני בדלק.

פורסם

נכון, ולאשתו יש כזה אחד בדיוק, לחמותו יש כזה באדום, וחבל שאין לו נכדים כי אז הוא היה שומר את האוטו הבונבוניירה הזה בשבילם ולא מוכר.

סוחר מורשה חייב להעביר את הרכב על שמו. אין לו גם שום סיבה שלא לעשות זאת, מכיוון שזה לא נחשב כיד נוספת ברשיון.

הרשיון לא על שמו זה אומר שאי אפשר להוציא היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה ואי אפשר להעביר בעלות בלי נוכחות הבעלים הקודמים או ייפוי כוח+ת.ז שלו. סביר להניח שהבעלים הוא איזשהו מקורב לסוחר, אחרת לא ברור לי איזה אדם שפוי בנפשו יסכים למכור רכב מבלי להעביר בעלות, בזמן שזרים נוסעים עליו כאילו היה רכב קיבוץ.

לדעתי- וותר על הרכב הזה וחפש כזה מפרטי. יותר מדי נורות אזהרה מהבהבות פה באדום בוהק.

• תוכן חדש...