Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הגיע ההיינס ואני הולך להחליף את התרמוסטט שתקוע על פתוח.

אם תסתכלו בתמונה, תראו שצינור המים הגדול שמתחבר לתרמוסטט מחוזק במעין בנד קפיצי (ללא בורג), אתר מחו"ל מסביר שפותחים אותו עם פלאייר פטנט, את זה עוד אני יכול לנחש איך עושים (בכל זאת - אשמח להסבר קצר) , אבל איך סוגרים אותו אחר כך ?

ואם כבר שאלתי - לתרמוסטט של פורד יש חור קטן למעלה שאמור לנקז אוויר, בשביל מה זה טוב ?

thermo.JPG

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בשעה טובה הגיע ההיינס ואני הולך להחליף את התרמוסטט שתקוע על פתוח.

אם תסתכלו בתמונה, תראו שצינור המים הגדול שמתחבר לתרמוסטט מחוזק במעין בנד קפיצי (ללא בורג), אתר מחו"ל מסביר שפותחים אותו עם פלאייר פטנט, את זה עוד אני יכול לנחש איך עושים (בכל זאת - אשמח להסבר קצר) , אבל איך סוגרים אותו אחר כך ?

ואם כבר שאלתי - לתרמוסטט של פורד יש חור קטן למעלה שאמור לנקז אוויר, בשביל מה זה טוב ?

בדיוק כמו שאתה מוציא אותו, ככה אתה מחזיר.

הבנד הנ"ל הוא בנד "קפיצי", שואף תמיד להיות "סגור".

המלצה מניסיון (יצא לי לפני חודש להתעסק עם בנד כזה בדיוק בשברולט קורסיקה) - תרסס קצת WD40 או כל תרסיס שמן אחר על איזור הבאנד והצינור טרם הפתיחה, זה יקל על שליפתו/העברתו של הבנד (וכמובן, אל תוריד את הבנד מהצינור. פשוט תעביר את הבנד לנקודה אחרת, שלא מפריעה, בצינור ואח"כ תחזיר אותו למקומו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זאת אומרת ש"מכווציים" (למעשה מרחיבים) את הבאנד, מגלישים אותו במעלה הצינור שלא יפריע, עושים מה שעושים, ואז שוב "מכווצ'ים" ומחזירים, כן ?

פורסם
זאת אומרת ש"מכווציים" (למעשה מרחיבים) את הבאנד, מגלישים אותו במעלה הצינור שלא יפריע, עושים מה שעושים, ואז שוב "מכווצ'ים" ומחזירים, כן ?

בדיוק ! :mm_yeah:

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני ממליץ להתקין בנד חדש איכותי "סגור", לבנדים הקפיציים יש תכונה לאבד את הקפיציות לאחר פתיחתם וההידוק חלש מכפי הנדרש.

אני בטוח שגם בהיינס שלך כתוב להחליף את הבנד באחד חדש...

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

באופן אישי הבנד הזה (שיש ממנו כמה וכמה ברחבי האוטו) עצבן אותי, אז החלפתי את אותו ואת שותפיו המפוזרים ברחבי האוטו לבנדים סטנדרטיים עם הברגה.

אגב, מה דירוג החום של הטרמוסטט החדש? 88 או 93 מעלות?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

היה לי את הבנדים האלה בפוקוס אחרי שאתה פותח אותם אין סיכוי שבעולם שתצליח להחזיר אותם כנראה שיש לזה איזה כלי יעודי.

אני פשוט החלפתי אותם בבנדים עם בורג .

פורסם
באופן אישי הבנד הזה (שיש ממנו כמה וכמה ברחבי האוטו) עצבן אותי, אז החלפתי את אותו ואת שותפיו המפוזרים ברחבי האוטו לבנדים סטנדרטיים עם הברגה.

אגב, מה דירוג החום של הטרמוסטט החדש? 88 או 93 מעלות?

שי

לפי ההיינס, צריך להיות 92 מעלות לתחילת פתיחה, אבל כאמור עוד לא קניתי.

יש המלצה למקום לקנות ממנו ? בדיסקל אין...

פורסם

75 שקל כולל המע"מ אצל חזי דלאל וחלק (יעני חד וחלק) ברחוב המסגר 56.

תרמוסטט של מוטורקראפט, 92 מעלות.

יום שישי נרכיב ונראה.

פורסם
75 שקל כולל המע"מ אצל חזי דלאל וחלק (יעני חד וחלק) ברחוב המסגר 56.

תרמוסטט של מוטורקראפט, 92 מעלות.

יום שישי נרכיב ונראה.

תתחדש! :lol:

באופן אישי, אולי הייתי הולך על טרמוסטט 88 מעלות (כמו באסקורט) במערכת ישנה ובאקלים ישראלי, למרות שגם אצלי מותקן טרמוסטט של 92 מעלות ללא בעיות עד כה.

שלושת ברגי הטרמוסטט הם של 8 מ"מ, התחתון די בעייתי לפתיחה ומומלץ בחום להעזר בראצ'ט עם מאריך (בכלל, טוב שיהיה בבית סט טוב של ראצ'ט ובוקסות, ולמונדיאו, גם סט מפתחות "טורקס").

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
תתחדש! :lol:

באופן אישי, אולי הייתי הולך על טרמוסטט 88 מעלות (כמו באסקורט) במערכת ישנה ובאקלים ישראלי, למרות שגם אצלי מותקן טרמוסטט של 92 מעלות ללא בעיות עד כה.

שלושת ברגי הטרמוסטט הם של 8 מ"מ, התחתון די בעייתי לפתיחה ומומלץ בחום להעזר בראצ'ט עם מאריך (בכלל, טוב שיהיה בבית סט טוב של ראצ'ט ובוקסות, ולמונדיאו, גם סט מפתחות "טורקס").

שי

או, טוב שאתה פה, יש לי 2 שאלות שיעניינו אולי גם את שאר חברי הפורום הנכבדים :

1. בהיינס אומרים לנתק את המינוס של המצבר לפני תחילת עבודה - למה, למען השם ?

2. לא מבין למה צריך לפרק את 2 צינורות המים שמתחברים לבית התרמוסטט, הרי ממילא אחרי פתיחת 3 הברגים שלו הוא יפרד ל"שני החצאים" ואפשר יהיה להוציא את התרמוסטט הישן ולהכניס חדש, לא ?

3. ארבע מעלות זה בכלל משמעותי ?

פורסם

לגבי 1 - יש לא מעט אנשים שנוטים להניח כלי עבודה מתכתיים על המצבר. נגיעה בפלוס ובגוף הרכב מבטיחה לך ניצוצות מרהיבים...

פורסם

או, טוב שאתה פה, יש לי 2 שאלות שיעניינו אולי גם את שאר חברי הפורום הנכבדים :

1. בהיינס אומרים לנתק את המינוס של המצבר לפני תחילת עבודה - למה, למען השם ?

2. לא מבין למה צריך לפרק את 2 צינורות המים שמתחברים לבית התרמוסטט, הרי ממילא אחרי פתיחת 3 הברגים שלו הוא יפרד ל"שני החצאים" ואפשר יהיה להוציא את התרמוסטט הישן ולהכניס חדש, לא ?

3. ארבע מעלות זה בכלל משמעותי ?

1. אני מניח שרדאר ג'דיי צודק, כיוון שאתה לא מתעסק עם שום מכלול חשמלי

2. בתיאוריה, אתה צודק, אבל יתכן שתצטרך להפעיל כח על צינור הרדיאטור העליון, על מנת לשלוף את הטרמוסטט. כל כך קל לשלוף את הצינורות, שלא שווה להקדיש לזה מחשבה :wink:

3. עלול להיות. כך בחשבון שהטרמוסטט רק מתחיל להפתח ב-92 מעלות. פתיחה מלאה היא רק ב-106 מעלות, שזו טמפ' די גבוהה. אם כבר קנית, תתקין את זה וזהו.

לאוטו שלי הרבה יותר ק"מ משלך (200 לעומת 130, לא?) וכמעט כל מערכת הקירור עדיין אורגינלית (חוץ ממשאבת מים, לפני 80K...), ועדיין עבר את הקיץ בשלום.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מה למדנו היום :

1. הבעלים הקודם של האוטו לא סיפר אמת (הוא טען שהרכב טופל במורשה בלבד), או שהבעלים שהיה לפניו טיפל אצל חאפר, או מוסך פורד ברמלה חאפרים - כי לא היה לי באוטו תרמוסטט בכלל !

לא פלא שנראה היה שהתרמוסטט תקוע על פתוח ...

2. הבורג התחתון של בית התרמוסטט קשה לגישה (שי, תודה על הטיפ), צריך מאריך לראטצ'ט.

3. הבאנדים הקפיציים של פורד זה "הסר בלבד" , אי אפשר להחזיר אותם למקום בקלות אח"כ, החלפתי לבאנדים רגילים עם בורג.

4. חוץ מהתרמוסטט, חידשתי עם איזולירבנד עבה כל מיני בידודים וצינורות שרשוריים שהתפרקו עם הזמן, שנעבור את החורף בשלום. וגם ניקיתי את פילטר האוויר של אוורור תא הנוסעים.

למעוניינים, עכשיו הרכב מגיע לטמפ' עבודה תוך שתיים-ארבע דקות (קודם זה היה רבע שעה), ועומד על איזור ה M עם חריגות תחת מאמץ ל A.

תודה רבה לשי ולכל האחרים שענו לי על השאלות, שבצ'לום 8)

• תוכן חדש...