Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צינורות סקדיול\נחושת שעליהם מצמידים חתיכות פח\נחושת צבועים בשחור. מהצדדים הפנימיים והאחורה שמים בידוד וסוגרים הכל בתוך יחידת פח וזכוכית מלפנים.

פורסם

סתם לידיעה:

אמיר, "כרומגן" היא לא סתם "חברה כלשהי" , למעשה היא אחת החברות המובילות בארץ בתחום החימום הסולארי.

ממוקמת בקיבוץ שער העמקים, וכיאה לפלצנות הקיבוצניקית ( :lol: ) , הקולטים והדודים שלהם הם ממש דוגמניות, לעומת יצרניות אחרות (אמקור ד"א , לא נמצאת הרחק מאחוריה בתחום הזה).

והמלצה אישית: הדודים של כרומגן מצויינים , בנויים טוב ומחזיקים שנים רבות, הקולטים לעומת זאת, לא שוים אגורה.

ד"א , התוצרת של כרומגן היא הכי יקרה בארץ מבין יצרניות הדודים האחרות, הדודים באמת שוים את המחיר, אבל הקולטים, לא ממש.

לפותח השרשור: יש לי המון פרוספקטים , תרשימים ושרטוטים, אך לא במדיה דיגיטלית (ואין לי סורק לצערי). אם תיפול לידי הזדמנות לתרשימים אלו להעלאה פה, אעלה ברצון.

מבנה הקולט: מסגרת פח עם גב פלסטיק קשיח , בנויה בצורת תיבה. בתוך תיבה זו, מבודד פוליאוריטן, על הפוליאוריטן יושב הגריל , שהוא מעין "רדיאטור" של צינורות , כמו בציור שהעלה קודמי. על הגריל הזה מולבש פח גלי , שזה מלבן גדול מפח צבוע שחור, בעל קימוטים כך שהצינורות מולבשים בתוכו (נמצא בתוצרת אמקור, אור הטבע), או לעיתים הגריל מגיע כאשר על כל צינור בנפרד מרותך סט כנפיים , שזו רצועת פח צרה (כרומגן, אמקור נמרוד). הרעיון זהה , הפח קולט את חום השמש ומעבירו לצינור.

כל המכלול הזה יושב בתוך תיבת הפח, על מצע הפוליאוריטן (פעם השתמשו בצמר סלעים, ועוד יותר פעם, השתמשו בקש!) , את התיבה סוגרות לרוב 2 זכוכיות המאפשרות כניסת קרינת השמש, אך מונעות בריחת החום החוצה.

מקווה שהייתי ברור.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז,

אני משתדל לא לפרסם או לכוון לגורמים מסחריים כלשהם, אלא אם ממש אין ברירה אחרת.

לא חסרות חברות בענף.

בד"כ כשאני קורא תשובה מוכוונת מאוד, אני לוקח בחשבון שמי שעונה אותה הוא איש מכירות או אינטרסנט אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה זה החארטה הזה? :shock:

לא שמיש בעליל, אולי ל"ירוקים" שאין להם מה לעשות חוץ מלנפח ולחבר את זה כל פעם שידרשו מים חמים (אם זה לא יעוף ברוח הרבה לפני כן)

אמיר: אין בהודעתי כל כוונת פרסום או הכוון, שים לב שציינתי את כל החברות הקיימות בארץ (למעט החברות השוליות ממש, וכן לא ניתנה עדיפות לזו או אחרת באופן גורף). הדיעה וההמלצה שנתתי היא לרווחת השואל, כמו גם לשאר חברי הפורום, והיא ד"א המלצה של בעל מקצוע בתחום (אני :oops: ). בתור שכזה, יש לי אינטרס להתקין (כל מוצר), ולאו דוקא מוצר של חברה ספציפית (ותאמין או לא, כרומגן היא ממש לא מס' 1 אצלי). עם זאת, אני אישית כבר לא עוסק בתחום , וגם לא הצעתי את עצמי בתור שכזה, וצר לי אם תגובתי הובנה לא כראוי.

כמו רבים פה, אני מוכן לתת עצה או הסבר בתחום הזה, כי בו אני מבין המון, וזו היתה כוונתי מלכתחילה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
ארז,

אני משתדל לא לפרסם או לכוון לגורמים מסחריים כלשהם, אלא אם ממש אין ברירה אחרת.

לא חסרות חברות בענף.

בד"כ כשאני קורא תשובה מוכוונת מאוד, אני לוקח בחשבון שמי שעונה אותה הוא איש מכירות או אינטרסנט אחר.

.

פעם ראית איש שיווק של חברה כלשהי שטוען שאחד המוצרים של החברה שלו לא שווים אגורה?

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

כשעניתי את תשובתי הראשונה, כך עניתי כיוון שאיני נוהג בד"כ לציין שם פירמה.

לצורך הענין אם היה מדובר על רכב, ואתר היה שולח אותי למרצדס, הייתי כותב חברה כלשהי ולא מרצדס.

כך התייחסתי לכרומגן.

לו אני קורא תשובה של מישהו שהיה כותב "... ומשם לאתר של כרומגן", הייתי יוצא מנקודת הנחה ראשונית שיש לכותב אינטרס לכרומגן. את כרומגן גם אני ראיתי בקישור ובכוונה לא ציינתי שם חברה. התשובה שלי לא מתיחסת למה שארז ענה לי ספציפית לכרומגן, אלא מתייחסת באופן כללי כיצד אני נוהג.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נושא השרשור הינו קולטי שמש, ולא כיצד אמיר שליט נוהג.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
פעם ראית איש שיווק של חברה כלשהי שטוען שאחד המוצרים של החברה שלו לא שווים אגורה?

אני עשיתי את זה לא פעם כשחשבתי שמוצר מתחרה נותן פיתרון יותר מתאים מהמוצר שלי לבעיה מסויימת. איש שיווק חכם יודע לוותר לפעמים על עיסקה כדי להרויח את הלקוח.

בקשר ליצרני הדודים יש גם את פרט שהיא למעשה מותג ולא יצרןן ובעבר הם קנו את הדודים מכרומגן. לי יש דוד שלהם שיוצר בכרומגן והוא כבר בן 10 בלי סימני גיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, קיימות הרבה חברות/מותגים שלא ציינתי, כמו למשל פרת (כיום הוא מותג) , קרן אור למי שזוכר (בעבר מפעל, היום זה כרומגן שנמכר תחת אותו שם) , מירומית (היתה החברה הכי טובה , מוצרים שלהם לא רוצים למות) , המפעל נסגר בתרגיל עוקץ מתוחכם, כיום המוצר נמכר כשם מותג ע"י אור הטבע.

ד"א , המלצתי השלילית על המוצר הספציפי היא כמובן מנסיון מקצועי, ולא תוצר של שום אקט שיווקי. לפני כ-3 חודשים היתה קרה קשה שפקדה את השפלה, ופיצצה מאות קולטים. נחש אילו קולטים התפוצצו באופן גורף?

לעיתים לקוח מתלונן שהקולט שלו ממש חדש (גיל שנתיים למשל) , אך סתום לגמרי ולא מחמם. נחש אילו קולטים נסתמים הכי הרבה תוך תקופת זמן קצרה?

אין אחריות על בעיות אלה, לכן יש לי אינטרס לא למכור תוצרת זו, כי זה משאיר אותי עם לקוח מאוכזב שאין לי מענה בשבילו בנושא זה.

• תוכן חדש...