Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 306 שנת 1999 דיזל 400000 ק"מ האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מראש אני רוצה להודות למשיבים בשרשר אחר בנושא כדאיות הדיזל בכלל!

בנתיים מוסכניק שלי מצא לי פג'ו 306 1999 דיזל עם 400000 ק"מ.

יד שניה הכל פרטי, טסט לשנה, רכב מטופל היטב, המוסכניק שלי בדק אותו ואמר שהכל בסדר מנוע תקין ואין בעיות בשלדה.

מה שמבקשים זה החלפה עם הפונטו שלי 2001, יד 3 156000 ק"מ ותוספת של 4000 ש"ח.

אני מתלבט האם ובאיזו תניאים כדאי?

תודה שבת שלום!

פורסם

אני בכלל לא מומחה אבל לקחת רכב שישן מהרכב שלך בשנתיים עם פי 2.5 יותר ק"מ במחוג ולהוסיף עוד 4 אלף? נראה לי שמשהו פה לא היוגיוני בכלל..!!

אין מה להתלבט, לא כדאי בשום תנאי שהוא...

פורסם

אני לא בקיא במחירונים של הרכבים אבל בלי קשר לרכוש רכב עם 400K ק"מ אפילו שמדובר בדיזל זה קצת מופרע. גם אם המוסכניק אומר שהכל כרגע תקין, יש לחלקים בלאי ואתה בטוח תתחיל להרגיש את הק"מ, גם אם לא במנוע עצמו אז במקומות אחרים.

פורסם

תראה, לפי הדעה המקובלת אין סיכוי שמנוע של פז'ו יגיע לקילומטראז' כזה, אז אתה יכול להיות רגוע. בטח זייפו כלפי מעלה. מצד שני, המכוניות הצרפתיות האלה ברגע שהן יוצאות מהחנות, הן נוסעות רק למוסך, אז אולי גם קילומטראז' נמוך לא מענין.

ואם להיות רציני, המנוע והרכב במצב תקין לאחר בדיקה? אין שום סיבה לחשש, מנוע כזה הוא סוס עבודה לא קטן. עיקר הבעיות במכוניות הללו נובעות מפלסטיקה מחורבנת. מכנית הן מצוינות.

פורסם

אולי תסביר לנו מה הרעיון מאחורי ההחלפה?

כלומר, למה בכלל אתה רוצה להחליף פונטו 2001 במצב טוב עם פיג'ו 306 שעברה לא מעט קילומטרים בחייה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשנת 1996, כשפיזו 306 דיזל הראשונה נחתה בארץ, עיתון אוטו לקחו אותה לנסיעה מצפון לאילת וחזרה, כלומר הרוב בינעירוני.

הם עברו 1000 ק"מ על טנק דלק אחד (60 ליטר), וזה יוצא בחישוב זריז כ 16.5 ק"מ לליטר, בנסיעה בינעירונית,למכונית שהייתה אז חדשה לגמרי.

אני מוכן להיתערב איתך על מה שאתה רוצה, שאחרי 400 אלף ק"מ צריכת דלק שלה עלתה לפחות ב 10-15%.

תעבור שוב על החישובים שכתבנו בשירשור על כדאיות דיזל, אני לא רוצה לחזור על אותם דברים שוב.

אין שום היגיון לבצע את ההחלפה.

פורסם

למה שלא תלך על איזו ברלינגו/פרטנר/קנגו?

חדישים יותר, החלפים יותר זמינים ומכירי הרכישה מגוכחים למדי.

כמו כן - יש אפשרות להשיג כאלו שמורים יותר, יחסית (ובוודאי עם ק"מ נמוך יותר).

פורסם

הוא רוצה לחסוך בהוצאות דלק, אם עם פרייבט דיזל היה לו סיכוי לחסוך 100 או 200 ש"ח בחודש,

עם מסחרית קטנה זה במיליון אחוז בילתי אפשרי, ברלינגו צורכת 1 ל 13 במקרה הטוב, קנגו - 1 ל 14.5, אלו נתונים שלי, שנמדדו במשך 7 שנים, נסיעות רגועות כשרוב הזמן רק נהג ברכב, ו80% בינעירני.

לגבי ההחלפה - של פונטו בפיזו' 306 - הזוי ולא משתלם בעליל.

קודם כל מחיר מחירון של פונטו 2001 גבוה בבכמה אלפי שקלים ממחיר מחירון של 306 דיזל 1999 (2000 עד 5000,תלו בדגם).

אי אפשר לשקלל קילומטרז' לרכב שנת 1999 במחירון, אבל, סתם בשביל לקבל פרופורציה, שיקללתי 350 אלף למודל 2000- תוצאה - פחות בערך 2000 ש"ח מהמחירון.

כלומר, רק לפי הנתונים היבשים אתה מפסיד בעיסקה הזו לפחות 8000 ש"ח.

על מכירה עתידית של רכב (גם אם הוא דיזל ) עם 450000 אני בכלל לא מדבר, תצטרך להוריד בערך 40-50%

בהצלחה ואל תעשה שטויות.

פורסם

תודה על העזרה! סירבתי לעסקה

אז אני שואל מה הוא דגם של רכב דיזל שאני יכול לבנות עליו ומה נתוניו שכדאי לקחת בחשבון?

כאמור יש לי פונטו 2001 ששווה במחירון 23000.

פורסם

לאח שלי יש פולקסוואגן פולו קלאסיק עם מנוע 1.9 ל' SDI ממש ממש חסכונית אם אני לא טועה מגיעה כמעט ל 20 ק"מ לליטר

אבל זה ככה כמו שנראה לי אם אני טועה אשמח לתיקון בכל מקרה אני יודע שהוא עושה בערך 750 ק"מ לטנק מלא, שלו שנת 2001 עשתה 200,000 קילומטר והוא מרוצה בטירוף

• תוכן חדש...