Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מנין נובע הידע האישי שלך. אני מכיר אישית אנשים ביישוב, ואף התקשרתי כדי לברר זאת לפני שכתבתי. מובן שלאיש מאיתנו אין את היכולת להוכיח , ודאי לא כשאנו מאחורי ניקים ולא פנים אל פנים. למרות זאת חשבתי שחשוב לכתוב זאת כדי שדבריך לא יישארו מעל דפי הפורום ללא תגובה.

היידע האישי שלי מגיע מחייל ששמר ביישוב, כך שבכל מקרה מדובר בעדות שמיעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראה, הנקודה המרכזית היא שאין שומדבר מהותי בעייתי יותר באיסלם מבכל דת אחרת. היהדות מעולם לא היתה דת אלימה יחסית לתקופתה, למיטב הזיכרון ההיסטורי, כי היהדות נעדרה סממנים אזרחיים של מדינה ושלטון. היא כמעט מעולם לא היתה פוליטית. כדת הקתוליות היתה מאוד לא סבלנית ואלימה, בתקופה שדווקא תרבות האיסלאם התקדמה לפתיחות וסובלנות (ימי הביניים). הסיבה שהיום האיסלאם משמש גרדום לעידוד אלימות היא תרבותית, פוליטית וכלכלית ולא נעוצה במהות הדת.

לא מדוייק. היהדות מעולם לא הטיפה לאלימות כאמצעי לצרף מאמינים. גם הנצרות בילתה את מאות השנים הראשונות שלה כדת נרדפת, והמסר שלה לא היה מסר אלים (ההפך הוא הנכון, ההנחייה הייתה להפנות את הלחי השניה). היא פנתה למדוכאים למיניהם והבטיחה להם חיים טובים בעולם הבא כדי שיצטרפו. רק לאחר שהשתלטה על האימפריה הרומית והפכה לדת מדינה, היא קיבלה לתוכה את האלימות כדרך פעולה, כפי שציינת לגבי דתות ככלי פוליטי.

האיסלם לעומת זאת, הופץ בחרב מהיום הראשון, ועל כך גאוותם של לא מעט מאמינים.

בנוגע לקיצוניים שאתה מתאר בהתנחלויות, זה יוצר אצלי אסוציאציה בלתי נשלטת לאיש מבוגר וחכם, עם יותר שערות בגבות ובאזניים מאשר על הראש (שמכוסה בכיפה שחורה), והוא כל הזמן אומר "יודונאצים".

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

וגאוותנו לא על המכבים?

בימי הביניים האיסלאם היתה הדת הסובלנית יותר, ע"ע תור הזהב בספרד, והמתקדמת יותר מבחינה מדעית/תרבותית. גילגולה של אמונה דתית מושפע מגורמים גיאו-פוליטיים שמדגישים וגם יוצרים אלמנטים שנוחים לאג'נדה שלהם. אתה רואה משהו ביהדות שדומה "לגוש אמונים", בוא נאמר, לפני 200 שנה?

בנוגע לקיצוניים שאתה מתאר בהתנחלויות, זה יוצר אצלי אסוציאציה בלתי נשלטת לאיש מבוגר וחכם, עם יותר שערות בגבות ובאזניים מאשר על הראש (שמכוסה בכיפה שחורה), והוא כל הזמן אומר "יודונאצים".

החכם שלך קרא לי "בוגד".

אני לא חבר שלו...8)

פורסם
לא מדוייק. היהדות מעולם לא הטיפה לאלימות כאמצעי לצרף מאמינים. גם הנצרות בילתה את מאות השנים הראשונות שלה כדת נרדפת, והמסר שלה לא היה מסר אלים (ההפך הוא הנכון, ההנחייה הייתה להפנות את הלחי השניה). היא פנתה למדוכאים למיניהם והבטיחה להם חיים טובים בעולם הבא כדי שיצטרפו. רק לאחר שהשתלטה על האימפריה הרומית והפכה לדת מדינה, היא קיבלה לתוכה את האלימות כדרך פעולה, כפי שציינת לגבי דתות ככלי פוליטי.

היהדות לא הטיפה לאלימות? להזכירך, השואה הראשונה בהסטוריה המתועדת היתה של העמלקים בידי עם ישראל בציווי ישיר של אלוהים.

הנצרות אולי התחילה כדת נרדפת (ע"י היהודים ד"א. במשך כ 400 שנים הם היו זרם ביהדות עד שהיהדות גירשה אותם מבתי הכנסת) אבל מהר מאוד הפכה לדת כוחנית שהשיא היתה תקופת האינקוויזיציה.

האיסלאם הופץ בתחילה בכוח החרב אבל מה זה שונה ממעמד הר סיני ועגל הזהב? גם שם לא בדיוק ריחמו על בני ישראל שפנו לעגל הזהב.

לצערי נראה לי שאף אחד לא טרח לקרוא את הקוראן. האיסלאם היא הדת הכי סובלנית כלפי היהודים ואפילו מצווה לכבד את אמונתם. הבעיה של מדינות האיסלאם היא לא עם היהודים או היהדות אלא עם הציונות. אפילו באיראן שהיא סמל האיסלאם הקיצוני ושנאת ישראל היהודים נהנים מחופש מוגבר ביחס למוסלמים ורשאים אפילו לצרוך אלכוהול. שים לב שבמלחמת המפרץ הראו צילומים מבית הכנסת בבגדאד שלמרות המצב הקשה של האוכלוסיה שם ולמרות שיש שם בקושי מנין אף אחד לא פגע בו בניגוד למקומות ערביים בארץ שמרובם לא נשאר זכר. אם תרצה אני אצלם תמונות מבית הקברות המוסלמי באשקלון (עד שנת 51' אוכלוסית מג'דל שעליה קמה אשקלון עוד גרו בעיר. בתקופה ההיא עם גל העליה עשו להם טרנספר לרצועה ונתנו את בתיהם לעולים החדשים). הוא מוזנח, הרוס ואפילו לא מגודר. אם היו מתיחסים כך לבית קברות יהודי בן 300 שנים כולם היו קופצים כאן אבל כשמדובר בערבים שאלה שקברו שם את מיתיהם עדיין חיים זה בסדר.

שים לב שלא דיברתי כלל על נושא הכיבוש והמתנחלים אלא על דברים שכולנו רואים יום יום ופשוט מדחיקים אותם עד כדי התעלמות מוחלטת מקיומם. אף אחד לא רואה את הגיבנת של עצמו אז במקום לחפש את הפגמים באחרים כדי שנסתכל בראי ונחשוב איך אנחנו משתפרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה אתה אומר אדון שי ז.? מאיזו ארץ ערבית ההורים שלך או אתה הגעתם?

ההורים שלי מסוריה והם יכולים לספר לך אחרת על היחס שקיבלו מהמוסלמים.

צא ולמד.

פורסם

מיעוטים אתניים בהרבה מקומות אינם זוכים לשיוויון זכויות ויחס טוב. אבל כדת, לפני שהפכה לחלק מתנועה לאומית, נהנתה היהדות מסובלנות טובה יותר בארצות האיסלאם. אני לא חושב שזה קשור לכך שהאיסלאם היא דת כזו או אחרת, פשוט באירופה השתרשה שנאת היהודים ככלי תרבותי/פוליטי בידי מוסדות הדת והמדינה (שהיו נפרדים במידות שונות לאורך התקופות). זו תוצאה של הכורח הפיאודלי למצוא שעירים לעזאזל שיימנעו מהאריסים המנוצלים להתקומם ע"י כך שנותנים להם מישהו חיצוני לשנוא.

השיא של תופעת האנטישמיות הממוסדת היא כמובן ברוסיה הצארית.

כאמור, זה לא תלוי בדת, שניתן לפרשה ולהצדיק באמצעותה כל דבר כמעט, זה תלוי איזה צורך פוליטי היא משרתת (אם בכלל).

פורסם

אצל המוסלמים היהודי צריך לשלם מס מיוחד ולהיות נחות תמיד מהמוסלמי.

היהודי לא יכול להיות פקיד ממשלתי או בוס כלשהו שיגיד למוסלמי מה לעשות, מי שמפר משהו מהכללים דמו בראשו, על איזה סובלנות אתה מדבר?

אותו מס מיוחד, וההוראה לעשות את היהודי נחות מהמוסלמי מעוגנים כחוקים בקוראן.

לפחות באירופה היהודים יכלו להיות מדענים, פקידים ממשלתיים, בעלי הון, אנשי רוח, אצל המוסלמים זה היה אסור בתכלית האיסור.

ד"א דיברו על חילול בתי קברות, אני למשל לא יכול לעלות לקבר סבי בסוריה גם אם יהיה שלום, מהסיבה שהסורים סללו כביש מהיר על בית הקברות היהודי, המצבות שימשו חלק מחומרי הבניה "על הדרך".

פורסם

השחתת בתי קברות - במיוחד של יהודים - היא טרנד די נפוץ.

גם לפני מלחמת השחרור האיומה והנוראה - שבה החזרנו לעצמנו את המדינה - גם אז השחיתו מוסלמים קברים של יהודים בהר הזיתים למשל.וזה בעידוד הממשל הירדני שגם בנה מהמצבות כביש ובית מלון בשם אינטרקונטיננטל.

מה היתה הסיבה שלהם אז? הרי "כיבוש ומתנחלים" לא היו בלקסיקון - אלא אם אתה קורא לת"א יפו וחיפה התנחלות.

ועוד לא דיברנו על אירופה.

עוד לא ראיתי ושמעתי שיש נוהל השמדת בתי קברות בצה"ל.

לגבי היחס ליהודים בארצות האסלם.

הכל היה טוב ויפה כל עוד היהודי לבש כובע צהוב כדי שכולם ידעו שהוא יהודי.

אם לא - דמו בראשו.

היו גם מעשים מאד נאורים אפילו בעירק - הפרעות שנעשו שם ביהודים אפשרו להם לחיות בשלווה יחסית.

שי - העמלקים היו הנאצים של זמנם.

פורסם

היהודי לא יכול להיות פקיד ממשלתי או בוס כלשהו שיגיד למוסלמי מה לעשות, מי שמפר משהו מהכללים דמו בראשו, על איזה סובלנות אתה מדבר?

לפחות באירופה היהודים יכלו להיות מדענים, פקידים ממשלתיים, בעלי הון, אנשי רוח, אצל המוסלמים זה היה אסור בתכלית האיסור.

ד"א דיברו על חילול בתי קברות, אני למשל לא יכול לעלות לקבר סבי בסוריה גם אם יהיה שלום, מהסיבה שהסורים סללו כביש מהיר על בית הקברות היהודי, המצבות שימשו חלק מחומרי הבניה "על הדרך".

באירופה היהודים יכלו להחזיק בכל מיני מקצועות עם התפתחות הרציונאליזם והחילוניות (מה שלא עזר לעקור את האנטישמיות שמקורה בקתוליות, אבל זה סיפור אחר). כל זמן שהדת שלטה בכיפה היהודים היו מדוכאים ביד רמה.

היהודים היו מדוכאים בכל מקום, בהיותם מיעוט אתני ותרבותי בלב תרבות עם דת שונה, שזה כבר מקור לקונפליקטים. שיוויון יש במדינה שהיא מדינת כל אזרחיה, לא בשום מקום אחר.

פורסם

כולם?!

נשים, ילדים, תינוקות... כולם?!

פורסם

מעניין מאוד. בעירק עד שנת 51' רוב פקידי הממשל היו יהודים.

כשהצבא העירקי חזר מובס ממלחמת השחרור הממשל בעירק הגן על היהודים ואף אחד לא פגע בהם. כל מה שנעשה זה לפטר פקיד בכיר יהודי בממשל שכאקט מחאה הלך למכור קרח (מקצוע שנתפס שם כנחות).

הסורים אולי סללו כביש מהיר על בית הקברות היהודי אבל הם עושים את זה גם על בתי קברות מוסלמיים. לא אמרתי לרגע שיש שם או בעירק שילטון נאור אלא שהיהודים לא חיים שם בצורה שונה מהלא יהודים.

בקשר לציווי מהקוראן שהמוסלמי צריך להיות עליון תמי לאחרונה קראת את התנ"ך (שלא לדבר על ההלכה)? חובה להשיך נשך מהגוי אבל אסור מהיהודי זה לא מס?

פורסם
השחתת בתי קברות - במיוחד של יהודים - היא טרנד די נפוץ.

גם לפני מלחמת השחרור האיומה והנוראה - שבה החזרנו לעצמנו את המדינה - גם אז השחיתו מוסלמים קברים של יהודים בהר הזיתים למשל.וזה בעידוד הממשל הירדני שגם בנה מהמצבות כביש ובית מלון בשם אינטרקונטיננטל.

מה היתה הסיבה שלהם אז? הרי "כיבוש ומתנחלים" לא היו בלקסיקון - אלא אם אתה קורא לת"א יפו וחיפה התנחלות.

ועוד לא דיברנו על אירופה.

עוד לא ראיתי ושמעתי שיש נוהל השמדת בתי קברות בצה"ל.

לגבי היחס ליהודים בארצות האסלם.

הכל היה טוב ויפה כל עוד היהודי לבש כובע צהוב כדי שכולם ידעו שהוא יהודי.

אם לא - דמו בראשו.

היו גם מעשים מאד נאורים אפילו בעירק - הפרעות שנעשו שם ביהודים אפשרו להם לחיות בשלווה יחסית.

מלחמות האיסלאם ביהדות נולדו עם ראשית הציונות והמאבק מול התנועה הציונית החל עם ההחלטה להקים כאן בית לאומי יהודי. כשסבא שלי בא לארץ ב 1910 מי שקלט אותו בנמל יפו היו דווקא ערבים ולא היהודים. יפו לידיעתך היא לא התנחלות אלא עיר ערבית לכל דבר שבמלחמת השחרור רוב תושביה נמלטו. תל אביב ושאר הישובים היהודיים שקמו אז בהחלט נתפסו כהתנחלויות ובאמת קבעו בסופו של דבר את הגבולות.

אבא שלי יליד עירק וגדל בה עד גיל 13. בעירק היו פרעות במשך 48 שעות בלבד בזמן מלחמת העולם השנייה והן דוכאו במהירות. הקהילה היהודית שם החזיקה בתי ספר משלה ואפילו בית החולים היחיד לעיניים בבגדד היה שייך לה ומוסלמים היו צריכים לחכות בתור ולשלם הרבה יותר כדי להיכנס אליו.

ובקשר לעמלקים, אם היו הורגים את הבגירים עוד הייתי יכול לקבל את הטיעון הזה אבל ציווי מפורש להשמיד כל זכר ממנו הוא יותר גרוע אפילו ממה שנאצים ימ"ש עשו. הנאצים לפחות הגבילו את ההשמדה לשטחים שלהם תוך קריאה לעולם לקחת את היהודים אם הם רוצים.

פורסם

הגרמנים רצו להשמיד את היהודים השמדה טוטאלית.

לא סתם מנהל הפרוייקטים של היטלר נתן לפרוייקט הזה את השם "הפתרון הסופי".

אתה יכול למצוא לזה סימוכין בספר של היטלר עצמו - מיין קאמפף.

הוא כותב שם במפורש שכל מטרתו היא אחת. להפטר מזרע השטן.

מוזר אה?

בסיפור זה ישנם טובים - הגרמנים, הנורדים, הנעלים מבחינה גזעית - ורעים - היהודים.

הוא גם מפרט שם את משנתו ומדוע צריך לכבוש את כל העולם.

הרי היהודים המנוולים איחדו את ברית המועצות - אז צריך לכבוש אותה

או דוגמא אחרת.

"אם בתחילת מלחמת העולם הראשונה, או אף בהמשכה, היו שנים עשר או חמישה עשר אלף מאותם היהודים שהשחיתו את האומה, מובאים תחת גז מרעיל... כי אז לא היה קורבנם של המיליונים שהקריבו את חייהם בחזית מוקרב לשווא." (כרך 2, פרק 15, הזכות להגנה עצמית). לאחר מכן -במהלך המלחמה - ביומנים שהמטורף ניהל - הוא כתב במפורש שכל המלחמה - כל הכיבושים, כל הסבל וכל מה שהתלווה למלחמת העולם השניה היה למען מטרה אחת ויחידה:

השמדת היהודים.

כלומר, הנאצים לא חיפשו כסף, כבוד, וקרקע (למרות שזה לא הזיק להם כמובן). הם חיפשו משהו אחד בלבד. להרוג יהודים.

וזה לפי היטלר.

ובל נשכח כמובן את המופתי הירושלמי שנפגש עם היטלר וסיכם איתו על עזרה בהשמדת היהודים.

תזכיר לי מה בדיוק עשו היהודים למופתי הירושלמי בשנת 1939?

מדינה לא היתה, שטחים לא נכבשו, מלחמת השחרור עוד לא התרחשה - ובכל זאת המופתי הירושלמי הכלב - אומר שצריך להשמיד את היהודים.

למה?

נחזור 3000 שנה אחורה - עמלק.

"זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ, וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ ה' אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ - תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא תִּשְׁכָּח".אבי אבותיו של היטלר?

שים לב - "ויזנב בך כל הנחשלים אחריך". משמע - הרג דווקא את הילדים הזקנים והנשים.

עם כזה - שהאסטרטגיה שלו היא ביזה, שוד ורצח - צריך להעלים מהמפה של התרבות.וזו זכותי המוסרית.

ובהנחה שהיית יכול לחזור אחורה בזמן ולהגיע להיטלר בזמן שנולד - לא היית הורג אותו?

פורסם

תזכיר לי מה בדיוק עשו היהודים למופתי הירושלמי בשנת 1939?

אם אני לא טועה (משנה שעברה-בגרות בהיסטוריה) היהודים בשנים האלו היו בארץ, התחילו בהתיישבות, כנראה זה מה שהפריע לחאג' אמין אל חוסייני.

באותה תקופה היו המון מאורעות של ערבים נגד יהודים.

יהודים בונים מדינה- ומה הערבים עשו? לא התקרבו לבניית מדינה אלא עבדו אצל אנשים...

* שוב פעם אני מזכיר, כל זה משנה שעברה, בהזדמנות בלי נדר אני אבדוק שוב פעם בחוברת של שנה שעברה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
מעניין מאוד. בעירק עד שנת 51' רוב פקידי הממשל היו יהודים.

כשהצבא העירקי חזר מובס ממלחמת השחרור הממשל בעירק הגן על היהודים ואף אחד לא פגע בהם. כל מה שנעשה זה לפטר פקיד בכיר יהודי בממשל שכאקט מחאה הלך למכור קרח (מקצוע שנתפס שם כנחות).

הסורים אולי סללו כביש מהיר על בית הקברות היהודי אבל הם עושים את זה גם על בתי קברות מוסלמיים. לא אמרתי לרגע שיש שם או בעירק שילטון נאור אלא שהיהודים לא חיים שם בצורה שונה מהלא יהודים.

בקשר לציווי מהקוראן שהמוסלמי צריך להיות עליון תמי לאחרונה קראת את התנ"ך (שלא לדבר על ההלכה)? חובה להשיך נשך מהגוי אבל אסור מהיהודי זה לא מס?

בעירק היה שילטון חילוני באותה תקופה ולא ברוח האיסלאם.

הסורים סללו כביש מהיר על בית הקברות היהודי, לא רלוונטי הרודנות שלהם בעמם.

"נשך מן הגוי" - לא מגיע מהתנ"ך אלא מהמשניות, לידע הכללי, הפירוש הוא שמותר להלוות בריבית לגוי אבל לא להלוות בריבית ליהודי.

אין פה בכלל מקום להשוואה זו לא נחשבת גזירה בכלל, יוצאים מנקודת הנחה שצריך לתת "הלוואת צדקה" לבני עמנו ישראל כסמל לאחדות העם ללא גביית ריבית, אך מהגויים מותר כמו בכל עסק רווחי ויש כמובן לנהוג ביושר והגינות, הכוונה היא לא לגבות ממנו מס מיוחד, צא ולמד.

• תוכן חדש...