Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא רשאי לקחת ריבית מהגוי אלא חייב (ותאמין לי שלמרות שאני חילוני גמור אני מכיר טוב מאוד את כל ההלכות והציווים. יש לי אח חרדי).

הסורים סללו כבישים על בתי קברות שחלקם היו יהודיים כי ככה הם מתנהגים. מה הקשר ליהדות? הרי אם תפרוץ מלחמה גרעינית בין ארה"ב לבריה"מ לשעבר וינחת טיל גרעיני על ניו יורק גם תגיד שהם הרגו את היהודים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגרמנים רצו להשמיד את היהודים השמדה טוטאלית.

לא סתם מנהל הפרוייקטים של היטלר נתן לפרוייקט הזה את השם "הפתרון הסופי".

אתה יכול למצוא לזה סימוכין בספר של היטלר עצמו - מיין קאמפף.

הוא כותב שם במפורש שכל מטרתו היא אחת. להפטר מזרע השטן.

מוזר אה?

בסיפור זה ישנם טובים - הגרמנים, הנורדים, הנעלים מבחינה גזעית - ורעים - היהודים.

הוא גם מפרט שם את משנתו ומדוע צריך לכבוש את כל העולם.

הרי היהודים המנוולים איחדו את ברית המועצות - אז צריך לכבוש אותה

או דוגמא אחרת.

"אם בתחילת מלחמת העולם הראשונה, או אף בהמשכה, היו שנים עשר או חמישה עשר אלף מאותם היהודים שהשחיתו את האומה, מובאים תחת גז מרעיל... כי אז לא היה קורבנם של המיליונים שהקריבו את חייהם בחזית מוקרב לשווא." (כרך 2, פרק 15, הזכות להגנה עצמית). לאחר מכן -במהלך המלחמה - ביומנים שהמטורף ניהל - הוא כתב במפורש שכל המלחמה - כל הכיבושים, כל הסבל וכל מה שהתלווה למלחמת העולם השניה היה למען מטרה אחת ויחידה:

השמדת היהודים.

כלומר, הנאצים לא חיפשו כסף, כבוד, וקרקע (למרות שזה לא הזיק להם כמובן). הם חיפשו משהו אחד בלבד. להרוג יהודים.

וזה לפי היטלר.

ובל נשכח כמובן את המופתי הירושלמי שנפגש עם היטלר וסיכם איתו על עזרה בהשמדת היהודים.

תזכיר לי מה בדיוק עשו היהודים למופתי הירושלמי בשנת 1939?

מדינה לא היתה, שטחים לא נכבשו, מלחמת השחרור עוד לא התרחשה - ובכל זאת המופתי הירושלמי הכלב - אומר שצריך להשמיד את היהודים.

למה?

נחזור 3000 שנה אחורה - עמלק.

"זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ, וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ ה' אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ - תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא תִּשְׁכָּח".אבי אבותיו של היטלר?

שים לב - "ויזנב בך כל הנחשלים אחריך". משמע - הרג דווקא את הילדים הזקנים והנשים.

עם כזה - שהאסטרטגיה שלו היא ביזה, שוד ורצח - צריך להעלים מהמפה של התרבות.וזו זכותי המוסרית.

ובהנחה שהיית יכול לחזור אחורה בזמן ולהגיע להיטלר בזמן שנולד - לא היית הורג אותו?

אייל, אני נשוי למורה להיסטוריה עם התמחות בשואה. הנאצים בתחילה פנו לכל העולם ואמרו שמי שרוצה שיקח את היהודים. רק אחרי שבשום מקום לא לקחו אותם הם התחילו בפיתרון הסופי (סופםי כי הפתרונות האחרים ל"בעיית היהודים" כשלו).

בקשר למופתי הירושלמי אנחנו היינו בשבילם כמו שהבדואים בשבילנו בנגב בהבדל אחד שהבדואים לא רוצים עצמאות ואנחנו כן.

עמלק זינב בנו לא למטרת השמדה אלא למטרת שוד כי זה היה עיסוקו. לעומתו אנחנו השמדנו את עמלק במטרה להשמיד.

פורסם

שי ז.

לא השמדנו את העמלק, עובדה - יצא המן, יצא היטלר.

אבל לפני שנדון כיום בהשמדת עמלק או עם אחר, צריך לראות דברים גם בתחום הזמן שהן אירעו.

לפני אלפי שנים, קרבות היו עם חניתות, חרבות, כידונים, חץ וקשת ומקלעות. מרחק הקרב היה לרוב פנים אל פנים ובמקרה הטוב מרחק עשרות מטרים.

אתה מקים מחנה, ויודע שבמרחק 50-60-100 מטר ממך עומד מחנה אוייב. ברור לך שאין לך מחסה, ברור לך שהם יחכו שתרדם כדי לתקוף.

היום יש תותחים, טילים ופצצות גרעיניות, יש גם ממד"ים ומקלטים אטומיים. מרחק הקרב חוצה יבשות גם ללא קשר עין.

פעם האיום היה לקום, להרוג, לאבד ולהשמיד, כדי שהמחנה שלך יוכל לישון בשקט.

היום הידיעה שבצד שני יש גם טיל גרעיני שיכול לחזור, היא זאת שמחזיקה את מאזן האימה די קפוא.

מעבר לזה, דברים נבחנים בהיבט תרבותי בן זמנו. אז היה מקובל לבצע ג'נוסייד, היום לא. אז נמכרו אנשים לעבדות, היום לא. אז היה מותר לשאת 10 נשים, היום לא. אז היה מותר לסכול בן שורר ומורה, היום לא. אז היו מקריבים ילדים למולך, היום לא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אז היו מקריבים ילדים למולך, היום לא.

.

ספר את זה לשכנים שלי שהילדים שלהם בוהים מזילי ריר מול הטלויזיה רוב שעות היממה.

לדעתי זה יותר גרוע מלהקריב ילדים למולך.

ואם כבר - אבא ששולח ילד שלו להתפוצץ באוטובוס - לא מקריב את בנו למולך?

הסינים שישנים בתוך קרטונים ליד הבית שלך ושלי - לא נמכרים לעבדות?

יש משפט מפורסם שאומר:"רבותי ההיסטוריה חוזרת".

זה מדוייק

מה שמשתנה אלו האמצעים לא השיטה ולא המטרה.

פורסם
אתה לא רשאי לקחת ריבית מהגוי אלא חייב

קודם כל אפשר לעקוף את זה על ידי נתינת "צדקה" ולא הלוואה, שנית אין בכלל למקום להשוואה בין הלוואה בריבית (שזה דרך אגב לא גזירה בכלל, אם הגוי לא רוצה הוא לא חייב לקחת הלוואה) לגזירת מס שיהודי צריך לשלם קבוע גם אם הוא רוצה או לא רוצה, רק בגלל שהוא יהודי, אין פה מקום להשוואה בכלל.

ולא ידוע לי על מדיניות הריסת קברים בסוריה, למעט אלו של היהודים, ד"א היה שליח נאצי שהיה בדרך להיפגש עם הממשל, למזלינו המטוס שלו התרסק בדרך.

עוד הריסת קברים יהודיים ממדינה מוסלמית -

http://www.npv.co.il/news_h.php?id=762

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה בלקחת ריבית מהגוי?

מה, אני אח שלו? אמא שלו?

כשהוא לוקח הלוואה מהבנק שלו - הוא לא משלם ריבית?

אז למה שלי הוא לא ישלם?

לא אמרו פעם "ברומא התנהג כרומאי"?

זה לא שאצלם אין ריבית ואני היהודי המניאק ששוחט אותם.

אלו כללי המשחק אצלם ואם אני יכול להרוויח מזה - למה לא?

אבל בין היהודים - יש ציווי לא לקחת ריבית.

זה הכל.

פורסם

ceyal,

ממש לא אותו דבר.

להקריב למולך, פירושו היה שכל משפחה ומשפחה היתה מקריבה את הבן למולך.

לא ראיתי שכל משפחה פלסטינית שולחת את הבן שלה להתפוצץ, כי אם כן, היו צריכים להיות כ-100,000 שהידים מתפוצצים.

קצת פרופורציות בין תופעה כלל תרבותית מעוגנת לבין תופעות יחידניות, הגם שהם מקבלות חיזוק, הן עדיין יחידניות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הגרמנים רצו להשמיד את היהודים השמדה טוטאלית.

עם כזה - שהאסטרטגיה שלו היא ביזה, שוד ורצח - צריך להעלים מהמפה של התרבות.וזו זכותי המוסרית.

אני עדיין לא יורד לסוף דעתך. צריך להרוג גרמנים או לא?

ועמלקים, גם התינוקות צריך להרוג?

אתה רואה את עצמך עושה כזה דבר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שמעת על מס מחסומים? את זה רק ערבים עם אישורי עבודה בארץ שילמו.

עכשיו אתה סתם מלכלך, אתה מערבב בין 2 דברים על מנת לבלבל:

- היה "מס מחסומים" שאינו מדיניות או חוק כלשהו, אלא בגדר שמועות על תקריות ספיציפיות שחיילים החליטו על דעת עצמם לגבות בצורה לא חוקית.

-והיה נוהל של המשטרה במזרח ירושלים להשתמש במחסומים שיש באיזור כדי לבדוק חייבים במס ולגבות מהם במקום את מה שהעלימו מהרשויות זה לא מס מיוחד שלהם אלא מס שכל אזרח בישראל צריך לשלם, כמו שידוע הערבים במזרח ירושלים וכפריה יודעים טוב מאוד לחלוב את הרשויות אבל לא לשלם מיסים, אם תבקש קבלה שם יתגלגלו מצחוק.

באמת לא יפה לסלף.

פורסם

אתה כנראה צעיר מידי כדי לזכור את זה.

עד האינתיפאדה ערבים היו מקבלים אישורי עבודה אבל היו משלמים דרך ב"ל מס נוסף על המחסומים. הנוהל הופסק אחרי האינתיפאדה השניה.

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה בלקחת ריבית מהגוי?

מה, אני אח שלו? אמא שלו?

כשהוא לוקח הלוואה מהבנק שלו - הוא לא משלם ריבית?

אז למה שלי הוא לא ישלם?

לא אמרו פעם "ברומא התנהג כרומאי"?

זה לא שאצלם אין ריבית ואני היהודי המניאק ששוחט אותם.

אלו כללי המשחק אצלם ואם אני יכול להרוויח מזה - למה לא?

אבל בין היהודים - יש ציווי לא לקחת ריבית.

זה הכל.

כשזה להפלות את היהודי בגולה בגלל שהוא יהודי כולנו מתקוממים ובצדק אבל כשאנחנו מפלים בארץ בגלל שמישהו לא יהודי אנחנו מיתממים ולא מבינים מה פסול בזה.

כל אדם הוא קודם כל אדם ולכן שווה לאחרים עד שיוכיח אחרת. מבחינתי יגאל עמיר וחבורת תומכיו (ומהצד השני טיבי, ארגונים שמאלניים הזויים ושאר המנותקים מהעולם) לא שונים מראנטיסי וחבורת תומכיו.

פורסם

עוד פעם, אולי לא הייתי ברור:-)

תאר לך שהחלטת לנסוע לארץ לעולם לא ולהשתקע שם.

במקום שבו היית גר - החליטה קבוצה של אנשים להתאגד, לקרוא לעצמם בשם חדש ולקבוע עבור עצמם תנאים מסוימים.

אחד התנאים היה לא לקחת ריבית מחברי הקבוצה על הלוואות.

אחרי שהגעת לארץ לעולם לא - גילית פתאום ששם כן לוקחים ריבית על הלוואות - ולמעשה עושים כך בכל העולם כולו, למעט אתה והקבוצה שלך.

מאחר ויש לך הרבה כסף - החלטת להכנס לעסק ולפתוח חברת הלוואות בריבית כנהוג.

אחרי שנה - הגיעו לארץ לעולם לא עוד כמה מחברי הקבוצה כי שמעו שהאנשים שם עושים כסף טוב.

כמובן שבתוך הקבוצה הזאת המשיכו להלוות כסף אחד לשני בלי ריבית.

אתה רואה כאן בעיה?

אני לא.

מי שלא רוצה שלא ילווה מהיהודי כסף. יש לו את הבנקים שלו לא?

אולי כדאי לבדוק טוב טוב למה כולם אוהבים לקחת כסף דווקא מהיהודי ואחר כך לבכות על התנאים של ההחזר. כאילו שאין חוזה והעסקה נעשתה בפינות אפלות.

(יש תשובה ברורה למה דווקא מהיהודים אבל את זה נשאיר לשיעורי היסטוריה)

פורסם

לא ידוע לי, גם אם היה, הם בטח שילמו מס על שירותים לוגסטיים שקיבלו, כמו למשל מעבר גבול שצריך לשלם, או אפילו שירות בקנסוליה כלשהיא, אבל בשונה מהם לא באו בגישה של "הנה הם מוסלמים אז צריך לקחת מהם כסף כי אנחנו יהודים ואנחנו נחשבים יותר והם נחותים" זה ממש לא ככה מצידנו, מצידם זה גישה של "מוחמד אמר אנחנו מוסלמים והם יהודים נחותים מאיתנו יש לקחת מהם מס על כך".

הלוואי שארצות האחרות היו מתייחסות אלינו כשהיינו בגולה כמו שאנחנו התייחסנו לגר, מצבנו היה טוב יותר.

טוב ליבינו הוא הנקודה החלשה שלנו (גם ערב רב ביננו שמנסים להכשילנו מבפנים).

אהבת העם והארץ היא לא בושה, אני שמח לשמוע בפורום קולות של אהבת העם והארץ מצד חבר'ה צעירים ובוגרים כאחד, מראים הרבה נכונות להתגייס, ממש מרים את המורל ומחזק.

• תוכן חדש...