Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

יש לי פיג'ו 205 GR שנת 93, וכל בוקר חוזר אותו סיפור... או אפילו כמה שעות (סביבות ה5 שעות).

שאני מתניע בבוקר, אם אני לא נותן לו צ'וק הוא נכבה ישר, ואם אני מחמם אותו בגז, אז הנסיעה לא רציפה, האוטו מגמגם, מקרטע, ואני לא יכול להגיד לכם מה החום.. כי בדגם הזה אין מד חום ל205....

אז רציתי לדעת שיטה אחרת ממה שאני עושה כי יכול להיות שזה מזיק לאוטו, עד עכשיו מה שאני עושה זה:

מתניע את האוטו עם גז, כדי שלא יכבה, נותן עוד כמה מכות גז, יוצא בנסיעה רגועה ולא מאמץ את האוטו יותר מדי, או שאני פשוט נוסע עם צ'וק לאיזה דקה בערך, ואז עם נסיעה רגילה.

יש לציין שאחרי שהאוטו מתחמם הוא נוסע מצוין, בלי בעיות.

קיצור, אשמח לשמוע עצות איך לחמם את האוטו בצורה לא מזיקה...

תודה רבה!

פורסם

אכן, לאחר כ 5 שעות חנייה יש להפעיל שוב משנק (צ'וק) כדי להניע הרכב וביחוד בחורף כשקר. לאחר התנעת המנוע הקר בעזרת המשנק, לחץ מעט על דוושת התאוצה, החזר את המשנק כ2/3 כך שישאר רק כ 1/3 משוך וסע כך עד להתחמות המנוע ואז החזר עד הסוף את המשנק. בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תודה על העזרה...

בנוגע להתנעה... באוטו ישן רק לסובב את הסטרטר זה לא השיטה הכי טובה להתניע כי אפשר לחכות הרבה זמן עד שהמנוע יניע, אז אמרו לי במוסך שהייתי בו שהכי טוב ללחוץ את הגז עד הסוף ולהניע, ושהאוטו מניע כמובן לעזוב, האם זו שיטה שגויה?

יותר טוב לסובב את הסטרטר ולתת מעט גז?

תודה רבה! :D

פורסם

בטח שגוי מי המוסכניק החאפר שאמר לך כזאת שטות?

אסור להניע רכב עם גז ולא משנה אם הוא ישן חדש או בן 7 שנים

תניע בלי גז כי המנוע והגיר לא חמים השמן לא במקומו עדין וצמיגי מידי(בגלל הקור)

ואתה הורס את המנוע כשאתה מניע עם גז..

ובכלל עד שמנוע לא מגיע לטמפ עבודה אופטימלית..

אל תעבור את ה3000 סל"ד ותן לאוטו להתחמם..

אחרי שהוא מתחמם תאיץ אותו לאן שבא לך..

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אם אתה אומר לי להניע בלי גז אז... אז יוצא שאני מסובב את הסטאטר אבל יקח הרבה זמן לאוטו להניע, זאת אומרת זה לא אוטו חדש שתוך שניה הוא נדלק, יקח כמה זמן, זה לא שוחק את הסטרטר?

לא כדאי לתת לו פוש קטן עם הגז?

ואיך שאני מבין רק שהמנוע קר לא להניע עם גז, שהוא חם אפשר.. ועוד משהו...

אם אני מניע בבוקר עם צ'וק זה לא אותו אפקט? שהמנוע מקבל בעצם גז והמערכות עדיין קרות?

תודה רבה!

פורסם

אצלי באוטו 405 שנת 92 יש מדבקה שאומרת להדליק עם גאז לחוץ עד הסוף!

אבל למדתי שהכי חכם זה קודם ללחוץ את הדושה עד הסוף 3 פעמים. להוריד רגל מן הדושה

ולהתניע. האוטו יתחמם לבד ללא תוספת גאז!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

המדבקה אומרת להניע עם גז כשהמנוע חם

ולנועם עם ה 205 המקרטעת:

נסה להחליף חוטי הצתה ו/או מכסה מפלג ורוטור מפלג. אלה יכולים להוות נקודות חולשה במערכת ההצתה שבאות לידי ביטוי בעיקר כשהרכב קר.

גם באוטו שלי (309 1.6) היו קרטועים כשהמנוע היה קר. אחרי החלפת מכסה מפלג ורוטור, הבעיה נפתרה לחלוטין.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
שלום לכולם...

יש לי פיג'ו 205 GR שנת 93, וכל בוקר חוזר אותו סיפור... או אפילו כמה שעות (סביבות ה5 שעות).

שאני מתניע בבוקר, אם אני לא נותן לו צ'וק הוא נכבה ישר, ואם אני מחמם אותו בגז, אז הנסיעה לא רציפה, האוטו מגמגם, מקרטע, ואני לא יכול להגיד לכם מה החום.. כי בדגם הזה אין מד חום ל205....

אז רציתי לדעת שיטה אחרת ממה שאני עושה כי יכול להיות שזה מזיק לאוטו, עד עכשיו מה שאני עושה זה:

מתניע את האוטו עם גז, כדי שלא יכבה, נותן עוד כמה מכות גז, יוצא בנסיעה רגועה ולא מאמץ את האוטו יותר מדי, או שאני פשוט נוסע עם צ'וק לאיזה דקה בערך, ואז עם נסיעה רגילה.

יש לציין שאחרי שהאוטו מתחמם הוא נוסע מצוין, בלי בעיות.

קיצור, אשמח לשמוע עצות איך לחמם את האוטו בצורה לא מזיקה...

תודה רבה!

אוטו עם קרבורטור צריך להניע עם צ'וק ב 99% מהמקרים (לאחר חניה ממושכת, בעיקר בחורף / לילה ).

איך מתניעים אוטו עם צ'וק לאחר חניה ממושכת:

למשוך צ'וק עד החצי/שלושת-רבעי/הסוף (תלוי באוטו), להתניע - ומייד כשמנוע נדלק לייצב את הסלד (להחזיר את הידית של הצ'וק למקומה) לפי הצורך ולהתחיל בנסיעה.

בצורה הדרגתית להחזיר את הצ'וק למקומו. יש לקחת בחשבון שבחורף למנוע לוקח כ 5-6 דקות להתחמם ובקיץ כ 3-4 דקות.

אין טעם לעמוד במקום ולחכות שהרכב יתחמם, מדובר בבזבוז דלק וזמן מיותרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מלבד חוטי ההצתה ומכסה המפלג, כדאי לבדוק את תקינות הטרמוסטט ונקיון הקרבורטור.

טרמוסטט שפתוח כל הזמן יהיה בסדר בקיץ, אבל בחורף ימנע מהמנוע להגיע לטמפרטורת עבודה בזמן סביר.

את הקרבורטור אפשר לנקות עם ספריי יעודי. מרססים ללוע, מחכים כמה דקות מרססים שוב ומניעים.אפשר לחזור כמה פעמים. אח"כ אפשר לרסס שוב כשהמנוע מונע וזה מנקה גם את שסתומי היניקה.

נמרוד

פורסם

גם אצלי ברכב יש את אותה התופעה (שרייד 1300 93).

מה שהמליצו לי זה להניע עם צ'וק ללא חשש (גם בקיץ) ולאחר שתיים שלוש דקות לסגור אותו.

ידוע לי מרכב שהיה לי בעבר שמומלץ לפמפם את דוושת הגז פעמיים שלוש עד הסוף ואז לנסות ולהניע - לי זה עזר.

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

פורסם

גם לי יש בעיות בהנעה של האוטו יש לי לנסר ידני ג'י אל 1300 1993

ואני מתניע נותן לה קצת גז ואז היא בסדר כי בלי הגז היא מתניע פול זמן

זה בסדר להביא קצת גז תוך כדי התנעה? או שרק אחר כך לחמם אותה עם קצת גז

פורסם

המנוע מתוכנן לעבוד ביעילות בתחום סל"ד מסוים וגם בתחום טמפרטורה

מסוימת (כ- 90 מעלות) במצב זה כל המירווחים בבוכנות ובמנוע נסגרים

למצבם האידיאלי והשחיקה במנוע כמעט אפסית.

כך בודאי הבנת שהמנוע לא בנוי לעבוד בקר.לכן יש את מערכת ההתנעה

תפקידה להעשיר מאוד את התערובת מכיוון שחלק מהדלק לא מצליח להיתאדות ולהגיע למנוע .

במילים אחרות אם המנוע מניע קר סימן שהתערובת עשירה מדי.

הדרך הממומלצת ביותר היא לחמם את המנוע לטמפרטורת עבודה ואז

להמשיך ליסוע מכיוון שרוב הבלאי של המנוע קורה בזמן זה (המירווחים

גדולים ) ואם גם נוסעים הבלאי מואץ.

אולם אני מניח שזה לא מעשי,כך שצריך להניע ולאחר כדקה ניתן להמשיך

בנסיעה - ולצמצם את הצו'ק תוך כדי נסיעה - מה שעושה בעצם צו'ק

אוטומטי.

ברכבים עם קרבורטור יש גם משאבת תאוצה שתפקידה להזריק מנת דלק

נוספת לפצות על כניסת אויר מוגברת בהאצה.

כך שאם אתה מפמפם את דוושת הדלק אתה בעצם מכניס דלק למנוע

ןלכן יותר קל להניע.אם מערכת הצו'ק טובה זה לא הכרחי.אבל שוב

צריך לנהוג לפי הוראות יצרן.

השיטה הכי מהירה לחמם את נמנוע מהר היא לדאוג שיש טרמוסטט במערכת