Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודת צבע ופח רצינית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כשנה וחצי רכשתי מיאטה na (הדגם הראשון..). בבדיקה שבוצעה התגלה כי המצב המכאני מצויין, ולכן קניתי את הרכב למרות שמצבו הקוסמטי לא מזהיר. מדובר בעיקר בסריטות ופגמים בצבע וגם "דנט" קטן פה ושם.

את המחיר הורדתי די הרבה כך שהשתכנעתי שההורדה תכסה לי את תיקון כל הפגמים. הרכב נקנה במטרה לבצע בו צבע כללי מתישהו (וקצת פחחות) אבל החיים מושכים לכל הכיוונים ופשוט לא מצאתי את הזמן לעשות את זה.

בשבוע שבעבר העיר אותי צלצול האינטרקום. ירדתי למטה וגיליתי לחרדתי משאית סולר שנכנסה ברכב... כמובן שמדובר בפגיעה בפח בלבד (וידאתי זאת שלשום במוסך) אבל עדיין הלב כואב... מדובר בהחלפת כנף ועוד עבודת צביעה של הפגוש וקצת בדלת ובמראה.

מכיוון שהנהג נתפס על חם (וגם כך הביטוח של מקום העבודה שלו ישלם על הכל) אין כאן בעיה של הפעלת פוליסה או השתתפות עצמית. מה שכן, הפגיעה העלתה את הענין הישן-נושן של שיפוץ כללי לרכב. תרמה לענין גם העובדה שבדיוק עכשיו יש לי רכב חלופי לחודש-חודשיים הקרובים.

החלטתי שאם כבר - אז כבר. אם האוטו כבר במוסך - נעשה את מה שתוכנן מההתחלה - צבע כללי. גייסתי מספר המלצות למכוני צבע ופחחות ויצאתי לסבב. ביררתי גם בקשר לתיקון דפיקה בלבד וגם בקשר לצבע כללי.

יש לציין שהכוונה בצבע כללי היא ללכת עד הסוף ולבצע בצורה מקצועית - לפרק כל מה שיש לפרק ולצבוע עד הבסיס.

מהסבב לא יצאתי מרוצה. רוב המקומות שהייתי בהם (והייתי בלא מעט) הם מוסכים מהסוג המוכר, גדולים ומלאים בעיקר ברכבי ליסיניג וחברות. לא למקום כזה רציתי להכניס את הרכב; אפילו אם הרמה המקצועית גבוהה, עדיין מדובר במקומות שמעוניינים "להוציא את הרכב" כמה שיותר מהר, ובוודאי לא כאלו שיתיחסו למישהו כמוני ולדרישותיו בסבלנות. בכל המקומות אמרו לי שאי אפשר להתאים לצבע של הרכב, תמיד יהיה הבדל (במקרה שמחליפים את הכנף בלבד).

מקום אחד עשה עלי רושם טוב מאוד, אבל די הבהיר לי שלצבע כללי הוא לא בטוח שהוא מוכן להכנס, וגם לא בטוח שיש לו את הזמן וכלים לעשות את זה כמו שצריך.

הסיבה שאני כותב בפורום הזה היא שאחרי שראיתי כמה וכמה רכבי אספנות (במועדון ה-5) שנעשו עליהן עבודות מדהימות, הבנתי שכנראה אתם האנשים שאני צריך להתייעץ איתם.

בקיצור, אני מחפש פחח וצבע ברמה גבוהה מאוד, שמוכן לקחת על עצמו משהו כזה. קודם כל החלק הקל: החלפת הכנף ותיקון הפגוש - זה ישולם בנפקד ע"י הפוגע - אבל גם ביצוע צבע כללי (וקצת פחחות פה ושם) כמו שצריך (פירוק עד הסוף!) בצורה מקצועית ועם סבלנות ל"פדנטיות" של בעל הרכב. יש מספר אספקטים ברכב שנאמר לי שדורשים טיפול מיוחד (מכסה מנוע מאלומיניום, צבע "פנינה" וכו'). אם אפשר מוסך קטן שמנוהל ע"י אמן שעושה את עיקר העבודה בעצמו, ולא מקום גדול שבו המנהל שולח את הרכב רנדומלית לאחד העובדים.

מיותר לציין שאני מוכן לשלם ולחכות (אם העבודה תיקח יותר זמן) בשביל מקום כזה.

אני ממש מבקש: המלצות ממי שהתנסה עם המקום בעצמו או יכול להפנות למישהו שהתנסה, ולא רק "שמע עליו".

די נואשתי מהחיפושים ואתם בעצם תקוותי האחרונה. אם לא אמצא מישהו שאוכל לסמוך עליו בענין השיפוץ הכללי, כנראה שאתקן רק את הנזק של התאונה, וזה ממש חבל.

תודה מראש (וגם סתם תודה על ההקשבה..:-))

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום וחג שמח.

אם אתה מעונין אני יכול להפגיש אותך אם הפחח צבעי שלי שצבע לי את הרנו 15 הצהובה.

אם אתה מעונין צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי

מיאטה, אחחח איזה כיף לך!!

מבין את הגישה שלך, לפי דעתי, ומנסיון לא קטן, אתה לא לגמרי צודק. "אמנים" כמו שאתה מתאר היו בשנות השישים. היום כל פחח צבעי רוצה להרויח (ובצדק, מותר לו) ולכן אם הוא טוב במה שהוא עושה הוא מהר מאוד יגדל. מוסך קטן ולא עמוס זה כמו מסעדה עם מעט סועדים - עדיף להתרחק מחשש לקלקול קיבה.

הסוד בעבודה טובה הוא לא שאדם אחד עושה את כולה. קודם כל, ממילא יש פחח ויש צבעי. במקום שאותו אדם עושה את שניהם, ושוב - מנסיון, את אחד מהם הוא לא יעשה מושלם.

הסודות הם בחירת צוות מעולה, שימוש בחמרים משובחים - וזה ממש קריטי. רוב הפחחים/ צבעים משתמשים בחמרים נחותים, והתוצאות בהתאם, התאמת חמרים זו תורה שלמה. ביקורת איכות קפדנית במיוחד, ונכונות לשמוע ולתקן כל מה שצריך בלי להתווכח.

כל פחח או צבעי שפוי לא יעבוד רק על מכוניות כמו שלך כי תכ'לס, הוא יעבוד כמו מטיורף וירויח הרבה הרבה פחות ממה שהוא ירויח מתיקון תאונות של ליסינג. אם אתה רואה מוסך מוצף במכוניות של סוחרים זה הרבה פעמים בגלל שהם גילו שהוא עושה עבודות ברמה במחיר שפוי (שגם זה שיקול!) ולכן זה יכול להיות דווקא סימן טוב (כמובן שלא תמיד)

פחח צבעי טוב ושפוי יעדיף בכלל להתרחק מהרכב שלך כי זה פשוט יותר מידי עבודה במעט מידי כסף. ובנושא השפיות, תאמין לי, שלא משנה כמה בעל מקצוע טוב, כדאי שיהיה גם שפוי. מנסיון.

בקיצור, יש לי צבעי שצבע לי את הפורשה. אחרי שחיפשתי הרבה הוא היה הטוב ביותר, התוצאות בהתאם. אם תרצה לבוא לראות אתה מוזמן, בתנאי שתבוא עם המיאטה...אהובת ליבי...

אה, ואגב, חבל מאוד מאוד לא לנצל את ההזדמנות ולעשות תיקון חלקי.

אם אתה מעונין שלח ה"פ

בהצלחה

איתן

• תוכן חדש...