Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים כמו שמצויין בכותרת הרכב מיצובישי לנסר אוטומט שנת 93'.

בתחילת חודש ינואר הרכב של אמא שלי נתקע,הגעתי לחלץ אותה וגיליתי שאין מים ברדיאטור.

הוספתי אולי שלושה בקבוקים של ליטר וחצי והנעתי.-הרכב לא עבד עגול.

למחרת נשלח הרכב למוסך בו אובחן שהלך ראש מנוע-המוסך קיבל הוראה לתקן,והעלות היתה 2000 ש"ח לפני מע"מ.

לאחר שהרכב יצא מהמוסך הוא תיפקד מצויין,ולאחר 500 ק"מ עבר חיזוק ראש באותו מוסך.

לפני מס' ימים הרכב נתקע,ונגרר לאותו מוסך{יש אחריות של 3 חודשים}.

המוסכניק אמר שהלך הראש שוב מכיוון שהרכב התחמם.שאלתי אותו אם זה במסגרת האחריות,והוא הסביר לי שבלנסר יש פקק מים מתחת למנוע שהיה רקוב ונפרץ,וכתוצאה מזה הרכב התחמם,ושזו לא אשמתו.

כמו כן הוא אמר שאם הוא היה עושה את העבודה לא טוב היינו מרגישים את מיד אחרי כמה ימים..

עכשיו הוא רוצה שוב 2000 ש"ח לפני מע"מ?

האם הוא צודק?

תודה למגיבים..

פורסם

תבקש ממנו השתתפות חצי חצי.

הוא היה צריך לדאוג שלא יתפוצץ הפקק לאחר השיפוץ.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

המוסכניק ידע על קיום הפקק הנ"ל, לכן במסגרת הטיפול היה עליו לבדוק את מצבו ולהחליפו במידת הצורך, בכך נמדדת מקצועיות של מוסכניק .

לדעתי עליו לבצע את הטיפול ללא תשלום, או לכול היותר להתחלק בעלות, יש לו בהחלט אחריות להישנות המקרה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מקרה דומה להפליא אירעה בלנסר שלי ז"ל.

הרכב שנת 92 עבר אוברול (שיפוץ מנוע כללי) ומשום מה לא החליפו את פקק המיים.

נסעתי לאחר האוברול עוד 30K.

מכרתי את הרכב ובאותו שבוע המוכר התקשר אלי ואמר לי שהרכב התחמם לו והלך לו ראש מנוע ובבירור מול המוסך שאליו הוכנס הרכב הסתבר שאכן יש שם פקק מיים על המנוע בעלות של שקלים בודדים שפשוט חובה להחליף אותו.

אם אתה שואל אותי-חובתו של המוסך ,המכבד את עצמו הייתה להחליף את כל האטמים והפקקים למיניהם.

הייתץי מבקש ממנו תיקרון חוזר או לפחות השתתפות 50% ואם לא-קח את החשבונית,סרוק אותה וכתוב תלונה לאיגוד המוסכים שם כבר ידעו לטפל בחאפר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עלות סבירה,יש זולים יותר השאלה אם יבצעו את התיקון טוב יותר.

קח בחשבון שיש לשלוח את הראש שוב לחריטה,מילוי ויישור שטח בעקבות ההתחממות ולהחליף את כל מה שדרוש.

זו הרבה עבודה חוץ מלפרק ראש -עבודת המוסך יש גם את העבודה של החרט.

אם היית בעל מקצוע כדי לחסוך פערי תיווך היית יכול לפרק את הראש ולהרכיב לבד והיית משלם מחיר זול יותר אבל כנראה שזה לא המצב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב!

כדי להיות אוביקטיבי, אציין שני עובדות חשובות לדעתי.

מבחינה מקצועיעת, היה על בעל המוסך, לבצע בדיקת והחלפת פקקי מנוע, לשם הזהירות בלבד, ובמטרה לא לקחת סיכון מיותר.

דבר נוסף היה עליו לבצע בדיקה בלחץ גם אחרי שיפוץ הראש, ואז אולי היה מתגלה פריצת מים מפקק המנוע הסורר, שבדיעבד יתכן והוא היה הסיבה שגרמה לחוסר המים, לפני השיפוץ הקודם, והמחסור במי קירור גרם להתחממות יתר.

מכיוון שהחשד לרשלנות, הוא בגדר השערה והמלצה בלבד, תרומת בעל הרכב, היתה גם כן רשלנית, נהג בעל רכב חייב לבדוק באופן שוטף מפלס נוזל קירור, בעיקר לאחר המקרה האחרון, אי בדיקת מפלס נוזל קירור, גרמה לנזק השני, ולכן האשמה מתחלקת בין הרשלנות הישירה, לבין הרשלנות העקיפה.

מן הסתם במידה ולא יוכח רשלנות מטעם המוסך, לא מן הנמנע שתיהיה חייב שוב בהוצאות המתבקשות.

לראייה הרכב נסע חודשיים ללא בעיות התחממות, ואם הפקק היה נפרץ, אחרי שלושה חודשים ויום? האם ידוע איזה פקק התברר כנוזל פקק מתחת לסעפת יניקה, פקק בבלוק מתחת לסעפת הפליטה ,או בראש המנוע?

האם השתמשתם בנוזל קירור איכותי ברכב?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

אולי לא כול כך תאהב את התגובה שלי אבל זו תגובתי.

כבר דובר הרבה פעמים והסברתי עשרות פעמים שבסכום של 2000 ש"ח לא ניתן לבצע שיפוץ ראש בצורה מיקצועית!!!

הסיבה: מערכת סתמים מושלמת לשיפוץ ראש עולה +- 600 ש"ח בנוסף נוזל קרור ,4 פלגים , שמן מנוע , מסנן שמן מנוע

+- 350 ש"ח רצועת טימינג +- 120 ש"ח מיסב מותח 100 ש"ח סכה"ל 1170 ש"ח לא כולל מע"מ כולל מע"מ

רק חלקים 1350 ש"ח אם ביצעו את העבודה כולל חלקים בסך 2000 ש"ח יוצע שעבור העבודה גבו 650 ש"ח כולל מע"מ

כלומר על העבודה לא כולל מע"מ גבו 650 ש"ח +-

לא יתכן לתקבל תיקון מיקצועי בסכום הנ"ל.

כדאי שהרכב יקבל שיפוץ ראש מלא אתה מגיע לסכום +- 3800 ש"ח כי עף בעל מיקצוע נורמלי לא יפרק וירכיב ראש בה 600 ש"ח

כמו כן יש את עלויות שיפוץ הראש עצמו.

בנוסף כאשר מפרקים את הראש בצורה חובבנית יש הרבה מכונאים או מוסכים שלא מפרקים את סעפת היניקה אם הראש ומפרקים את הראש כאשר סעפת היניקה נישארת מורכבת בתוך תא המנוע ואז במקרה כזה אין סיכוי שיראו אם הפקק מים התחתון בסעפת נוזל.כול מכונאי מיומן שמכיר את הלנסר יודע על הבעיה של פקק המים בסעפת ומכונאי שמכבד את עצמו יחליף את הפקק בזמן שיפוץ הראש.

אני משאר שבררתה במיספר מקומות מחיר עבור שיפוץ הראש והלכתה לזול ביותר אם כן זמ מה שביקשתה וזה מה שקיבלתה כי אין מתנות וזול זה רק באגדות.

המוסך ביצע עבודה מהירה חפיפניקית ובזול!!! טוב בטח לא.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מסכים עם בני מילה במילה. עוד לפני שקראתי את תגובתו לאחר שראיתי את המחיר גם לי צצה אותה תהיה. הזול יוצא יקר, זהו שיעור טוב לחיים.

פורסם

בני קודם כל אני מכבד את התשובה שלך,ואני יודע שאתה מקצוען.

אתה משער לא נכון.לא ביצעתי סקר,ופשוט שלחתי למוסך מכיוון שאחותי עובדת עם הבן של בעל המוסך.

וציפיתי לעבודה מכל הלב בשילוב של מחיר טוב,אך שוב לא בדקתי.

לעניין עצמו מבחינה מקצועית להבנתך מה סוג האחריות שיש למוסך במקרה הזה?והם אני צריך לשלם מחדש סכום מלאעבור העבודה?

פורסם
בני קודם כל אני מכבד את התשובה שלך,ואני יודע שאתה מקצוען.

אתה משער לא נכון.לא ביצעתי סקר,ופשוט שלחתי למוסך מכיוון שאחותי עובדת עם הבן של בעל המוסך.

וציפיתי לעבודה מכל הלב בשילוב של מחיר טוב,אך שוב לא בדקתי.

לעניין עצמו מבחינה מקצועית להבנתך מה סוג האחריות שיש למוסך במקרה הזה?והם אני צריך לשלם מחדש סכום מלאעבור העבודה?

שלום.

מה אני אגיד לך?

אם בעל המוסך יקח את האחריות על עצמו הוא יצא אחלה טמבל.

לדעתי בסיגנון תיקון כזה הוא יכול להגיד לך שהוא החליף רק פקונג ראש ולא שיפץ ראש וגם לא טיפל בסעפת וגם לא חייב אותך ואין אחריות ואז אתה בבעיה כי הוא יהיה צודק [חמור אבל צודק]

למה חמור כי אם זה מה שהוא עשה ולא ידע אותך מראש שהוא מחליף רק אטם מבלי לשפץ את הראש אז הוא חמור.

אגב יש לך חשבונית אם כן מסקרן לראות אותה ותעלה צילום שלה שניראה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...