Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני חודשיים החלפתי את הצמיגים המקוריים של הרכב (אסטרה 2001) לחדשים.

חיפשתי צמיגים מבית טוב אבל שלא יקרעו אותי כלכלית, ובסוף קניתי את ה DURAGRIP של GOODYEAR.

לטעמי הם נוחים, שקטים יחסית ואוחזים די טוב.

בשבוע האחרון יצא לי לחפור קצת באתר וראיתי מספר שלות בנוגע ל קוד המהירות ועומס של הצמיג.

קוד המהירות שלהם הוא 86T, והתלבטתי בינהם לבין ה EXCELLENCE של GOODYEAR שקוד המהירות שלהם הוא 86H (כמו שבדיעבד ראיתי בספר שצריך לשים)

הצמיגאי אמר לי בזמנו ש 86T מתאימים עד 190 קמ"ש ו 86H עד 210 או באיזור. מכיוון שזה לא היה נראה רלוונטי בכלל, החלטתי ללכת על הפשוטים יותר.

רציתי לדעת אם זה קריטי, ואם כן, אז למה?

פורסם

קוד מהירות הוא עניין בטיחותי, אז כן - זה קריטי.

מה גם שנסיעה עם צמיג שאינו תואם את קוד המהירות הינה עבירה על החוק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קוד מהירות מראה על סיבולת הצמיג להתחממות ולחץ פנימי במהירויות. כמה שקוד המהירות נמוך יותר ככה רמת הצמיג פחותה. תעשה את השיקולים בעצמך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני לא מבין משהו -

אם ההבדלים הם בין מהירויות של 210 ו-190 קמ"ש, מהירויות לא ריאליות אפילו לנהגי שודים עם רכב ליסינג משובח,

מה בדיוק הבעיה עם צמיג כזה ברכב שמגיע למקס' 130 קמ"ש ?

אני שואל מתוך סקרנות גרידא, אם מדובר בעניין חוקי שלא מאפשר שינוי של הצמיג - זו בעיה אחרת.

פורסם

אני אנסח מחדש את השאלה.

אני מבין שיש הבדלים בין הסוגים, השאלה שלי היא מדוע אם ההבדל הוא קריטי אם המהירות המירבית שאני נוסע ברכב הזה היא 120 קמ"ש, וקוד המהירות של הדגם הנחות יותר ששמתי הוא עד ל 190 קמ"ש?

ברור שאם הייתי עושה את הבחירה מחדש היום ה 100 שקל לצמיג הבדל בכלל לא היה שיקול, אבל בדיעבד אין לי כל כך מה לעשות... אספתי מספר חוות דעת מהאתר ולקחתי לתשומת ליבי את המלצותיו של הצמיגאי. הרי הוא אמור לדעת...

פורסם

קוד העומס והמהירות של הצמיג מהווים גם את היכולת שלו לנסוע במהירות נתונה לאורך זמן.

צמיג שמותאם ל- 210 ייסע על 120 יותר זמן בלי להתחמם (ואולי אף להתפוצץ) מאשר צמיג שמותאם ל- 190.

מלבד העובדה, שוב, שזה לא חוקי, וניתן להוריד אותך מהכביש, לפסול לך את הרישיון רכב, או להכשיל אותך בטסט על זה.

וכמובן - במקרה תאונה, להתנער ממך ע"י חברת הביטוח.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ozeltex, אם אינך מתכוון לנסוע במהירויות מעבר ל-120 אז לדעתי אין חשש, למרות שכדאי לבדוק קוד עומס על הצמיג. לפי דעתי היצרן כבר בדק בשבילך, אבל התעלמת.

rakuvi, מבחינת החוק - רק גודל הצמיג (לא ארץ יצור ולא תאריך יצור ולא שום דבר אחר). מבחינה פיזית, קוד מהירות מראה על מהירות מקסימלית בה אפשר לנסוע עם הצמיג למשך 10 דקות ללא סכנה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
מלבד העובדה, שוב, שזה לא חוקי, וניתן להוריד אותך מהכביש, לפסול לך את הרישיון רכב, או להכשיל אותך בטסט על זה.

וכמובן - במקרה תאונה, להתנער ממך ע"י חברת הביטוח.

לפי מה שהבנתי ממך, עדיף לאנשים לקנות צמיג סיני זול יד שניה מחודש העיקר ולא צמיג "נחות" מחברה טובה העיקר שיהיה כתוב H ולא T.

משהו לא מסתדר לי.

פורסם
שלום,

לפני חודשיים החלפתי את הצמיגים המקוריים של הרכב (אסטרה 2001) לחדשים.

חיפשתי צמיגים מבית טוב אבל שלא יקרעו אותי כלכלית, ובסוף קניתי את ה DURAGRIP של GOODYEAR.

לטעמי הם נוחים, שקטים יחסית ואוחזים די טוב.

אני ממש לא רוצה להכנס לך לכיס אבל:

אתה מחליף צמיגים פעם בשבע שנים ומתקמצן להלביש את האוטו שלך בצמיג ראוי?

סדר העדיפויות שלך הוא בוודאי עניין מרתק.

ולעניינינו - כמו שכבר ענו לך, מדובר בצמיג שאינו חוקי לאוטו שלך - עשה חיפוש ותגלה שאת האוטו שלי הורידו מהכביש בגלל צמיגים בני שנתיים שנראו לבוחן מעט שחוקים, לו הייתי אתה הייתי מקפיד על זה על אחת כמה וכמה [לפחות לחמש השנים הקרובות]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני ממש לא רוצה להכנס לך לכיס אבל:

אתה מחליף צמיגים פעם בשבע שנים ומתקמצן להלביש את האוטו שלך בצמיג ראוי?

סדר העדיפויות שלך הוא בוודאי עניין מרתק.

רון.

אז לפני שאתה קופץ עם אמרות החוכמה...

הרכב ברשותי חצי שנה.

החלפתי את הצמיגים המקוריים לצמיגים שבעל מקצוע המליץ לי

ממש לא אכפת לי מעוד 100 שקל לצמיג.

התגובה שלך מיותרת ואתה ממש לא עוזר... את דעתך לגבי סדרי עדיפיות או ארנקים של אחרים תשאיר לעצמך...

פורסם
לפי מה שהבנתי ממך, עדיף לאנשים לקנות צמיג סיני זול יד שניה מחודש העיקר ולא צמיג "נחות" מחברה טובה העיקר שיהיה כתוב H ולא T.

משהו לא מסתדר לי.

מאיפה הבנת את זה ממה שכתבתי - אין לי מושג.

כנראה שעברית שפה קשה עבורך.

חוקית - מותר לך להרכיב רק צמיגים במידה, ובדירוג מהירות, כפי שכתוב ברשיון הרכב.

עדיף שהצמיג יהיה מתוצרת טובה ואיכותית, מן הסתם, ובטח ובטח לא צמיגים שהם מתוצרת עלומת שם או בעלי T.W גבוה.

תבדיל בין המילים "מותר" לבין "עדיף", למרות שבשום הודעה שלי בשרשור לא כתבתי מה עדיף (עד עכשיו).

עכשיו הכל מסתדר לך, פשוש ?

פורסם

חוקית - מותר לך להרכיב רק צמיגים במידה, ובדירוג מהירות, כפי שכתוב ברשיון הרכב.:arrow:

עדיף שהצמיג יהיה מתוצרת טובה ואיכותית, מן הסתם, ובטח ובטח לא צמיגים שהם מתוצרת עלומת שם או בעלי T.W גבוה.

מה לגבי דירוג מהירות גבוהה מזה המומלץ ע"י היצרן, חוקי? (H לדוגמא, במקום T)

• תוכן חדש...