Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מנוע 1600?

תחפש בורג אלן בבית הטרמוסטט , מתחבר אליו הצינור העליון של הרדיאטור.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה אמור להיות גלוי לעין או בצד הפנימי של בית הטרמוסטט (המופנה לכיוון קיר האש)?

לי הכניסה של הצינור לבית הטרמוסטט בחזית ישנה מעין בליטה כזו, מעין פין שנראה כאילו הוא ספוג בנוזל הקירור (בקצה שלו רואים טיפה מנוזל הקירור). האם זה משהו שאמור לתת איזושהיא אינדיקציה על נוזל הקירור?

פורסם
גם אני וגם המכונאי חיפשנו את פקקי הניקוז ולא מצאנו:shock:

האם יש פה בעל 309 או מישהו שמכיר את הרכב ויכול להגיד לי איפה בודאות נמצאים פקקי הניקוז?

או מישהו שיודע מה החוט המסתורי? אני אצלם את אותו יותר מאוחר בתקווה שזה יעזור.

צלם גם את בית התרמוסטט, כדי שיקל עלינו לכוונךלכוון פקק הניקוז.

פקק הניקוז עם חריר לאלן, מתפרק בקושי רב, והפעלת מומנט חזק עליו, עלולה לשבור את הצינור מתכת המחובר לראש.

אנא חשוב היטב לפני שאתה מכניס את עצמך לצרות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה אכן נראה בורג הניקוז, אם כי מיקומו נראה לי מוזר, בכל מקרה לא ניתן לנקז ממנו אוויר, אלא אם תפרק בזהירות את הצינור גומי המוליך אליו,(ותנקז משם) ואני חוזר ומדגיש בזהירות.

בברכה

צביקה

פורסם

גם לי נראה מוזר אורך הזמן שממשיך המאוורר לאחר כיבוי אבל אני לא מנסה ללמד את מתכנני המכוניות. לא שמעתי על הרבה מכונאים ישראלים שהתקבלו לצוות מהנדסי פיג'ו

פורסם

שמע זאת נראית קומבינה מסויימת, אני הייתי פועל לפי עצתו של צביקה, ועושה הכל בעדינות.

לא הבנתי איפה הצינור העבה של הרדיאטור בכל הסיפור.

נדמה לי שרשמת מתישהו שיש לך ספר היינס , בדוק שם איפה פתחי הניקוז.

פורסם

עמית, הצינור העבה של הרדיאטור זה זה שאתה רואה בתמונה שבהמשכו הפין, משום מה הוא לא נראה עבה בתמונה.

אכן יש לי היינס, ובהיינס רשום שיש שני פתחים, האחד ליד קיר האש והשני זה זה, רק שעד עכשיו לא היה ניתן להבין שבעברו הוא היה באמת בורג.

צביקה, אתה יכול להדריך אותי בדיוק איך אני מנקז אוויר משם? לתת למנוע לעבוד וכשהוא מגיע לטמפ' עבודה לפתוח את הצינור?

פורסם

שלום רב!

בדוק תחילה האם לא קיים פקק לניקוז אוויר ברדיאטור עצמו, בחלק העליון שלו, בצד ימין(צד נהג).

את הפקק הזה העשוי מפלסיטיק שחור יש לסובב בעדינות כחצי סיבוב, ולמשוך כלפי מעלה, בזמן פעולת מנוע], סירקולציית מי הקיקרור אמורה לגרום למי הקירור לגלוש משם, יחד עם ניקוז האוויר, עד שיוצאים מהפתח מי קירור ואז יש לסגור את הפקק.

מהצינוור המחובר לפקק הניקוז המקורי באזור נתרמוסטט, הייתי נמנע מלפרק, משום שהאזור נראה לי קורוזי, ואתה עלול לשבור יציאת מתכת או אלומינוייופ שאכולה בגלל קורוזייה.

בדוק באם הרדיאטור חם במידה שווה לכל אורכה ורוחבה של הרשת, בדוק באם קיים נצב של מהירות נמוכה וגם גבוהה של

מאוור הקירור שניזון מיוניט הפעלת מאורר בעל שלש יציאות ולא שניים ולעיתים קיים גם ממסר השולט על פיקוד המאורר.

צלם את אזור פקק הניקוז השבור מזוויות צילום נוספות, כולל בית התרמוסטט עצמו, והאם בית התרמוסטט עשוי אלומיניום או פלסטיק שחוק שבמרכזו קיים פקק שחור כמו מכסה וונטיל בגלגל.

צלם גם את החלק היליון של הרדיאטור שבו אמור להיות פקק ניקוז.

מראה עינים שווה יותר מאלף מילים.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה רשם לך שיטה חכמה לעקוף את פתח הניקוז שבבית הטרמוסטט, ואכן אפשר לנקז אוויר מהפתח של הרדיאטור.

אם אתה שואל אותי, גם בלי לנקז אוויר בצורה הזו אפשר להוציא מספר לא קטן של בועות אוויר שנמצאות ברדיאטור , וזאת דרך מיכל העיבוי.

פתח את מיכל העיבוי כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, תרגיש שמשתחרר משם לחץ , ומיד לאחר מכן יעלו בועות אוויר מהרדיאטור אל מיכל העיבוי, אם יש כאלו.

עדיף שתצלם את הרדיאטור , ותעשה הכל בעדינות.

אם הרדיאטור שלך הוא של "אורדונז" אז ייתכן והפקק של הרדיאטור עם מכסה ברזל, והוא נפתח עם בוקסה 21 מ"מ, אבל יש לסובב אותו רק מעט יותר מחצי סיבוב כמו שצביקה רשם, זו לא הברגה רגילה.

פורסם

צביקה, עמית, תודה רבה לכם על התגובות הענייניות והמקצועיות. אני אקח כל מה שהסברתם לצומת ליבי ומחר כשיתפנה לי זמן אני אנסה את הדברים. אני מניח שאני אחזור אליכם עם שאלות:oops:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שבת שלום לכולם,

חפרתי קצת בנבכי הפורום לגבי מערכות קירור ומרכיביהן ועלתה לי השאלה הבאה: האם אני יכול לייעל את מערכת הקירור ברכב שלי ע"י החלפת הטרמוסטט לאחד שנפתח בטמפרטורה יותר נמוכה?

תודה ויום טוב:)

פורסם

שלום רב!

זה לא יעול מערכת הקירור, זאת עקיפת בעיית ההתחממות.

כמו שביטול התרמוסטט, או חיבור המאוורר החשמלי למצב שיעבוד קבוע, הוא לא יעיל אסור והשפעתו לרעה על תצרוכת הדלק, ובלאי המנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...