Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בהמשך לבעיות המוזרות ברכב שלי, יש לי עוד בעיה שהפוכה למה שמקובל.

הרכב שלי משום מה מתחמם יותר בנסיעה בינעירונית מאשר מתי שאני עומד בפקק.

יש למישהו הסבר הגיוני?

פז'ו 309, קרבורטור.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יכול להיות שמשאבת המים לא תקינה וכאשר הסל"ד עולה בנסיעה, הסירקולציה לא טובה.

תבדוק האם בזמן עמידה במקום ולחיצה על דוושת הגז, קוראת תופעה דומה.

פורסם

כמו שקודמי כתב

99.9% שהבעיה היא במשאבת המיים.

הרי מהירות הסיבוב של משאבת המיים הוא כגובה הסל"ד של הרכב.

כניראה שהפולי של המשאבה מסתובב במהירות שלו וכנפי המשאבה במהירות שלהם.

הסירקולציה לא תואמת למאמץ של הרכב, המיים לא מספיקים להתקרר והרכב מתחמם.

כניראה שאין מנוס מלפרק את המשאבה ולראות מה שלומה.

בברכה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה כזאת בדרך כלל נגרמת מראדיאטור סתום ,במהירות נסיעה גבוהה

נדרשת זרימה רבה של נוזל במערכת הקרור וכאשר הראדיאטור סתום ,נומר

ב-30 אחוז ,אז בעומס נמוך מה שנשאר זה מספיק כדי לקרר את הנוזל

והרכב לא מתחמם אבל כשמאיצים צריך את כל הנפח של הראדיאטור

ושזה לא מתאפשר הרכב יתחמם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על התגובות.

מוסך רון, הרדיאטור נוקה לפני כחודש והוחלף גם נוזל קירור יחד איתו.

כמה עבודה זה להחליף משאבת מים? ראיתי ב-ים חלקי חילוף משאבת מים לרכב שלי ב-150 ש"ח ורשום שהיא של חברת DOLZ מספרד.

חוץ מרדיאטור ומשאבת מים, איזה סיבות עוד יכולות להיות לפני שאני רץ להחליף משאבת מים?

• ספונסר פורום
פורסם

תבדוק את הטרמוסטט ,יש להוציא אותו ולהניח אותו בתוך

צנצנת שקופה ,למלות אותה במים רותחים ולראות אם הפתיחה שלו

מושלמת ,כלומר שהוא לא מצר את הזרימה לראדיאטור בזמן הנסיעה.

לגבי משאבת מים ,אני לא מומחה לדגם הזה ולא יודע אם זה שכיח אצלו,כלומר

אם קיימת בו תופעה של שחיקה חלקית במשאבה אך האינטואיציה שלי אומרת שזה לא הבעיה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

יש תחילה לבדוק אפשרות שהטרמוסטט נתפס על מצב פתוח ואז אם הרכב יתחמם גם ראש המנוע ילך.

יש להרים את הרכב על ליפט ולבדוק את משאבת המיים-אם רועשת או נוזלת ממנה הבעייה

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

א) יש מצב שהטרמוסטט כן נפתח ונסגר אבל לא עושה את זה כמו שצריך ולכן לא תקין? הכוונה שלי היא האם יש עוד סוגי תקלות לטרמוסטט חוץ מ"תפוס פתוח" או "תפוס סגור".

ב) האם ע"י הרמה על ליפט ובלי יותר מדי עבודה אפשר לדעת את מצב המשאבה ואם היא זקוקה להחלפה?

ג) עוד משהו שנזכרתי עכשיו. יש לי רעשים של פלסטיק מכיוון הטיימינג, הטיימינג הוחלף לפני כחודשיים. יכול להיות שהרעש הוא מהמשאבה?

ד) למי שמכיר את הדגם\דגמים מקבילים של הרכב - כמו שמוסך רון הזכיר, האם יכולה באמת להיות תופעה של שחיקה חלקית של המשאבה? או שיכולים להיות רק שני מצבים, פועל ולא פועל?

תודה רבה לכולם, ושתהיה סופה שקטה

פורסם

אפיון התקלה מצביע על קצב סירקולציה נמוך מהדרוש, לרוב זה רדיאטור סתום אך יכול להיות גם תרמוסטט שלא מתפקד כנדרש.

מצב כנפוני משאבת מים ניתן לאבחן רק לאחר פירוק.

פורסם

שלום.

אני לא מכיר את הרכב הספציפי אבל חוויתי בעיה דומה.

אם הרכב עבר לא מזמן טיפול במע' הקירור יתכן והחיווט למאוורר הרדיאטור הוחלף ולכן עכשיו המאוורר מסתובב הפוך,

דבר שיגרום לכך שכשעומדים או נוסעים במהירות איטית הוא מצליח להזרים אוויר על הרדיאטור אבל כאשר נוסעים מהר ההתנגדות של הרוח ממול חזקה ולמעשה כמעט ואין רוח שזורמת על הרדיאטור.

פורסם

שלום רב!

עליך להתמקד בשלושה פרמטרים:

ניקוז אוויר לקוי, שלא בוצע כראוי, לאחר נקוי הרדיאטור, תרמוסטט תפוס במצב סגור ולא פתוח(ניתן לבדוק זאת בקלות, פרטים בהמשך), ו/או מאורר שלא נכנס לפעולה, או נכנס מאוחר מדי.

יש לבדוק האם קיימת שני מהיריות למאוור(כמעט ברדיאטור, שגורם לרשת במקום העליון להיות חמה, ובתחתית קרה, מה שמונע מהיוניט להפעיל את המאורר.

יש לבדוק האם צנרת מים עליונה ותחתונה, חמים במידה שווה, מה שיוכל לתת אינדקצייה, לגבי אפשרות של תרמוסטט תפוס.

מדוע פורק ונוקה רדיאטור מלכתחילה?

האם ידוע לך האם בוצע ניקוז אוויר כהלכה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

לא ידוע לי אם בוצע ניקוז אוויר כהלכה אם בכלל, לכן שאלתי את המכונאי שלי איפה פקקי הניקוז וביצעתי ניקוז בעצמי (הוא הראה לי שקיים רק פקק אחד בכניסה לקיר האש).

הרכב לא מתחמם על לקו האדום אלא מגיע במקרה הגרוע בכביש מהיר ל-98-99 מעלות, ובנסיעה רגועה בעיר עד 95 מעלות, אם הטרמוסטט היה תפוס המנוע היה מתחמם יותר?

הרדיאטור מאז הניקוי חם על כל שיטחו, לפני הניקוי הוא היה חם רק בחלק קטן ממנו וזו הסיבה שהכנסתי אותו לניקוי (חשבתי שזה הגורם העיקרי להתחממות הרכב).

המאווררים כן פועלים, אני הרבה פעמים שומע אותם, לפעמים גם ממשיכים לפעול כחצי דקה לאחר הכיבוי.

מה שמזכיר לי שכשקניתי את הרכב הייתה בעיה שהמאוורר היה ממשיך לפעול עד רבע שעה אחרי כיבוי האוטו (!)

המכונאי שלי ניתק איזה כבל ואמר שזה איזה יוניט שמישהו הוסיף למנוע כנראה ולא צריך את זה.

פורסם
צביקה שלום,

לא ידוע לי אם בוצע ניקוז אוויר כהלכה אם בכלל, לכן שאלתי את המכונאי שלי איפה פקקי הניקוז וביצעתי ניקוז בעצמי (הוא הראה לי שקיים רק פקק אחד בכניסה לקיר האש).

הרכב לא מתחמם על לקו האדום אלא מגיע במקרה הגרוע בכביש מהיר ל-98-99 מעלות, ובנסיעה רגועה בעיר עד 95 מעלות, אם הטרמוסטט היה תפוס המנוע היה מתחמם יותר?

הרדיאטור מאז הניקוי חם על כל שיטחו, לפני הניקוי הוא היה חם רק בחלק קטן ממנו וזו הסיבה שהכנסתי אותו לניקוי (חשבתי שזה הגורם העיקרי להתחממות הרכב).

המאווררים כן פועלים, אני הרבה פעמים שומע אותם, לפעמים גם ממשיכים לפעול כחצי דקה לאחר הכיבוי.

מה שמזכיר לי שכשקניתי את הרכב הייתה בעיה שהמאוורר היה ממשיך לפעול עד רבע שעה אחרי כיבוי האוטו (!)

המכונאי שלי ניתק איזה כבל ואמר שזה איזה יוניט שמישהו הוסיף למנוע כנראה ולא צריך את זה.

ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה:

גש למכונאי, ותאמר לו, שלא צריכים אותו הוא מיותר!

ועכשו ברצינות, יש לבדוק אצל חשמלאי רכב מה הוא החוט שנותק על ידי המכונאי הסורר?!

קיים פקק ניקוז נוסף קרוב לתרמטסטט.

וכן פקק נוסף ברדיאטור בחלק העליון הימני שלו, (קיים ברוב דגמי הפזו ).

אם התרמוסטט היה תפוס הוא היה מתחממם יותר.

בשלב זה הרגשתי שבעייתך קשורה לניקוז אוויר לקוי בלבד, ולחוט המסתורי שנותק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גם אני וגם המכונאי חיפשנו את פקקי הניקוז ולא מצאנו:shock:

האם יש פה בעל 309 או מישהו שמכיר את הרכב ויכול להגיד לי איפה בודאות נמצאים פקקי הניקוז?

או מישהו שיודע מה החוט המסתורי? אני אצלם את אותו יותר מאוחר בתקווה שזה יעזור.

• תוכן חדש...