Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג GoodYear התפוצץ במהלך נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בדיוק מה שעשינו החזרנו אותם לפנצריי'ה והוא טען שהוא שלח את זה עכשיו לבדיקה ותוך כמה ימים יהו תוצאות עם סיבת ההתפוצצות של הצמיג.

במידה וכן הוא יוחלף לאחד אחר.

יש לי הרגשה שזה יקח שבועות או חודשים

תעדכן בבקשה

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשאתה נוסע נסיעה ארוכה, בכביש מהיר, הצמיג מתחמם, האויר בתוכו מתחמם, ודופן הצמיג מקבלת תנועה של מעלה מטה עם הנסיעה.

אחרי כמה אלפי תנועות כאלו, עם (קצת) פחות מדי לחץ, הדופן מקבלת עיוות, ונסדקת.

נו באמת...

דופן הצמיג מהווה חלק ממערך בלימת הזעזועים של הרכב. מהסיבה הזו צמיג בחתך נמוך יהיה פחות נוח מצמיג עם חתך גבוה (אבדן חלק מהקפיציות של דופן הצמיג).

ישנו הבדל עצום בין עיוות של דופן הצמיג שמתרחש בתוך התחום האלסטי (פעולה שדווקא מאריכה את חיי הצמיג בשל ה"עיסוי" שהגומי מקבל), לבין עיוות של הצמיג אל מחוץ לתחום האלסטי (כמו בנסיעה עם צמיג ללא אוויר כלל) שאכן עלול לגרום לנזק בלתי הפיך.

אגב, שים לב כמה התאור שלך לא הגיוני, נניח שפעם אחת בק"מ הצמיג מתעוות (בפועל זה קורה הרבה יותר אבל נניח שאנחנו חיים במדינה עם כבישים כמו בגרמניה), אחרי כמה אלפי עיוותים כאלה ניסדק דופן הצמיג.

כמה אלפי עיוותים = כמה אלפי ק"מ (בפועל אפילו לא אלף ק"מ) ולשיטתך הלך הצמיג. :shock:

פורסם

אני אסביר לאט כדי שתבין מהר (או שתמשיך לא להבין כלל ולצטט חלקי הודעה ולהתייחס למה שאתה לא מבין ממנה):

הדופן נועדה להיות "תנועתית".

פחות מדי אויר = יותר מדי תנועה = סכנה לדופן.

לחץ אויר מתאים = תנועתיות בגבול הנורמלי = הכל בסדר.

עדיין לא מבין ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

פחות מדי אויר = יותר מדי תנועה = סכנה לדופן.

לחץ אויר מתאים = תנועתיות בגבול הנורמלי = הכל בסדר.

עדיין לא מבין ?

וואלה?

ואת ההבדל הזה עושה הפרש של 2 PSI ?

אני ממליץ לך לשמוע שוב את הרצאות הפתיחה בקורס לנהיגה מתקדמת ואולי הפעם לנסות ולהבין אותן טוב יותר.

יום טוב לך.

פורסם

מן הסתם שבמקרה של חוסר ב 2 PSI זה לא יקרה תוך יום, אלא כתהליך הדרגתי.

השתמשתי במספרים כהמחשה.

:screwy: עברית שפה קשה אני מבין... :puzzled:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם חוסר של 5 PSI על נסיעה של חצי שעה - שעה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך בדופן הצמיג, עד צורך ממשי בהחלפתו.

אמא שלי נסעה עם מחסור קל בלחץ אויר, לאורך זמן, וכשהסתכלתי בדופן ראיתי כי אינן מנוס אחר מאשר להחליף צמיגים,

למרות שהם במצב טוב, כי ידעתי מה עלול לקרות.

קונדסון, זכרון חזק ועקביות בפרטים הם כול הנראה לא תכונות מובילות אצלך, כדי לעזור לך להזכר, צירפתי ציטוטים שלך לשרשור הזה.

תראה, למרות הכינוי שבחרת לעצמך ולמרות ההצהרה שלך ש"החילזון מהשפן", אני עדיין מנסה להתייחס אליך ברצינות.

רק מה, מרגע לרגע זה הופך להיות קשה יותר...

פורסם
קונדסון לחץ האויר תקין , אני משתדל עד כמה שאני יכול לבדוק לחץ אויר תקין בהונדה.

בכל מיקרה הצמיג הזה עבר בקושי 3000 קילומטר, ובזמן הפיצוץ לא הופעל עליו שום לחץ נסיעה בקו ישר על 30 קמ"ש.

אתה בטוח ?

לפני כמה זמן בדקתי לחץ אוויר באוטו של אחותי (ידעתי שהיא שמה * על הדברים הללו) ולא הופתעתי לגלות חוסר של לפחות 5 בכל הגלגלים. ואני משער שהמצב היה ככה כמה שבועות ואולי אף חודשים, ולא קרה כלום.

פורסם

זה כי קונדסון מגזים ולא יודע איך לצאת מזה.

חוסר של 2 PSI לעומת הוראות היצרן לא גורם כזה נזק כל כך מהר, אם בכלל.

אחרת היו קורות קטסטרופות על בסיס יומי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מישהו פה הזכיר את הארץ יצור של הצמיגים , בדקתי ורשום שהם מוצרים בפולין .

לגבי קודי עומס ומהירות אני מניח שהם תואמים להונדה על כל מיקרה אני יבדוק מחר .

פורסם

תיזהרו גם מיוקוהומה , כתוב על הצמיגים שלהם ,שהם מיוצרים בפיליפינים.(זה מסביר למה הם כבר אפורים ולא שחורים)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ההורים שלי לא בודקים לחץ אוויר כמעט, ואכן בדיקות מדגמיות (גם ברכבים במקום העבודה שלי) מגלות שהמון צמיגים נמצאים על 18 PSI וגם פחות!

אלו צמיגים בני כמה שנים, והם נוסעים כך במשך חודשים.

ושום דבר לא התפוצץ אח"כ, גם לא ב 140 בכביש 6.

לכן לא נראה שחסר של 5 PSI הוא הגורם.

פורסם
תיזהרו גם מיוקוהומה , כתוב על הצמיגים שלהם ,שהם מיוצרים בפיליפינים.(זה מסביר למה הם כבר אפורים ולא שחורים)

אני חושב שהגיע הזמן להפסיק את ההודעות חסרות התוחלת , אשר משמיצות ללא כל ביסוס עובדתי.

יצרני צמיגים כמו כול מוצר אחד, מפזרים את מוקדי היצור שלהם בכול רחבי העולם כפועל יוצא של עלות היצור.

בנוגע לאיכות, שם אין פשרות במידה ומדובר על יצרנים מכובדים כמו מישלן, goodyear , יוקוההמה, פירלי ועוד..

אךץ היצור אינה רלוונטית, כיוון שמבדקי ודרישות האיכות זהים בכול אתרי היצור בעולם, ומניסיוני בתחומים אחרים, המפעלים בכול רחבי העולם זוכים לביקורים קבועים של מפעל האם לשם מעקה צמוד על איכות המוצר, ועמידתו בתקנים המחייבים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בתקופת המלחמה היו ימים שלא חזרתי הביתה והאוטו היה אצל אמי ובימים שכן הייתי בבית לא נגעתי באוטו.

אחרי חודש כשהסתיימה המלחמה הופתעתי לגלות שההגה בקושי מסתובב, לקחתי את הרכב לתחנת דלק וגיליתי שבמקום לחץ של 29 היה 17. זה היה ב- 2006 ועד היום אני על אותם צמיגים, חודש שלם נסעו על לחץ שפחות ב- 12PSI מהוראות היצרן!!

אז כמו ששמתם לב זו לא הסיבה להתפוצצות הצמיג.

• תוכן חדש...