Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הרכב: שברולט קוואליר ידני שנת 96 , 300K ק"מ מנוע 2.2

מזה זמן יש לי רעש מוזר במנוע , שעולה בקצב עלית הטורים (משתנה בהתאם).מן קירקושים לא ברורים כאלה. לעיתים הרעש נעלם עם התחממות הרכב/מנוע.

החשד שלי הוא ברצועת אביזרים (תוחלף בכל מקרה), או באחד המיסבים.

שרשרת תיזמון + מותחן של השרשרת הוחלפו לפני כחצי שנה (לא על ידי :oops:, אני בלימודים).

משאבת מים הוחלפה לפני כשנתיים (כן על ידי :wink: ), הרכב לא מתחמם או מעיד על בעית חימום כלשהי (טמפ' פיקס על 91 בשגרה, במאמץ או בסרק עולה קצת ל-95 , ואז כניסת מאוור לפעולה).

מוסכניק בב"ש שהחליף לי מזרק בדק עם ססטוסקופ אך לא יכל לתת תשובה ברורה בנוגע למיסב/גלגל שיוצר את הרעש.

לשאלתי: אני מעוניין לברר את מקור הרעש, כמו גם לוודא שזו לא שרשרת התזמון או המותחן שלה.

האם יש סכנה בלהניע את האוטו למס' דקות ללא רצועת האביזרים?

הסרה של הרצועה תנטרל את המזגן (לא קריטי), משאבת המים, הגה כוח ואלטרנטור(באוטו רצועה אחת בלבד).

אם אבצע את הבדיקה לדקות ספורות על מנוע קר, אני חושב שזה לא יהיה קריטי מבחינת מערכת הקירור. כנ"ל לגבי מס' מועט של דקות עבודה ללא טעינה. משאבת הגה כוח גם לא תפריע אם האוטו עומד ואין משחק בהיגוי.

אבקש את דעתכם בנושא, האם אכן אין סכנה בבדיקה כזו?

כמו כן, חשבתי לרסס WD40 או משהו דומה על כל מיסב בתורו ולראות מי מהם "ישתוק" ויעלים את הרעש (בלי להסיר את רצועת האביזרים כמובן), נשמע יעיל?

לתשובתכם המלומדה אשמח מאוד

ארז

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

עם משאבת המים תהיה בעיה אני חושב השאר לא.

אם אתה מתכוון ליסוע עם הרכב אתה עושה טעות המצבר יגמר לך תוך 7 דקות וזה בדוק מניסיון עם קוואליר 96.

תנסה לתאר את הרעש.

אתה שומע אולי זמזום ?.

פורסם

לזמן קצר אתה יכול להניע המנוע ללא רצועת אביזרים.

שיטה לבדיקת רעשי האלטרנטור לאחר שהחגורה הוסרה:

קח חוט חשמל בקוטר כ 1.5-2 מ"מ ובאורך של כ 1 מטר.

סובב את החוט חשמל במהודק סביב גלגלת (פולי) האלטרנטור ואז עם קצה החוט שבידך משוך אותו חזק ומהר אליך וכך האלטרנטור יסתובב מהר ותשמע בקלות אם הוא רועש.

פעולה זאת דומה להנעת מנוע גנרטור (פק פק) ע"י חבל ויעולתה רבה ובצעתיה הרבה פעמים.

את משאבת המיים לא ניתן לבדוק כך כי היא אינה מסתובבת חופשי בגלל מבנהה והיותה בתוך מיים.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

אל תרסס WD 40 לתוך מייסבים. גם אם באותו רגע הרעש יעלם, לאחר תקופה לא ארוכה המייסב יגמר לגמרי, בגלל שהחמר גורם לשיחרור גרגירי לכלוך וחדירתם לתוך המייסב. WD 40 בשום אופן לא מיועד לשימון חלקים נעים. החלפתי המון מייסבים לאחר שאנישים ניסו להשתיק את הרעש על ידי התזת WD 40 לתוכם. (אומנם מדובר בענף מכונות צילום, אבל זה נכון לגבי כל מייסב)

פורסם

חברים יקרים, תודה רבה על תשובותיכם.

BA323 - ציינתי שאני לא מתכוון לנסוע עם האוטו (אלא רק להניעו לכמה דקות בסרק). קשה לי לתאר את הרעש, הוא נשמע כמו קרקוש מתכתי כזה (אנסה להקליט אותו :wink: ), כאילו יש רצועה יבשה או משהו, בהחלט לא זמזום (של משאבת דלק או קאניסטר למשל).

רפי - נתת לי רעיון מצויין, אנסה אותו, תודה.

בוקי - ריסוס WD40 נועד רק לאיתור המיסב הרועש (בהנחה שהרעש מגיע ממיסב גמור), כדי שאוכל לדעת איזה מהם להחליף.

האם התכוונת לומר שריסוס WD לתוך מיסב תקין יהרוס את המיסב?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

וודא שההנעה תהיה קצרה. כך בחשבון שאם אתה תבדוק תוך כדי, האם המנוע מתחמם, דרך שעון החום בלוח המכוונים, מאוד יתכן שהוא לא יראה לך את הטמפ' האמיתית! כלומר תצוגה של מנוע בטמפ' הגיונית ,עלולה להטעות. (כי אין סירקולציה של נוזל הקירור, ועל כן השעון יראה את הטמפ' בנק' המדידה של היוניט, נקודה שבעת רצועת אביזרים מחוברת, נוזל הקירור זורם , ולא "נייח- תקוע".

וודא ביצוע הנל לזמן קצר, ועדיף על מנוע קר לחלוטין (אם תמיד יש את הרעש הזה)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בוקי - ריסוס WD40 נועד רק לאיתור המיסב הרועש (בהנחה שהרעש מגיע ממיסב גמור), כדי שאוכל לדעת איזה מהם להחליף.

האם התכוונת לומר שריסוס WD לתוך מיסב תקין יהרוס את המיסב?

בהחלט התכוונתי לזה, התזת WD 40 לתוך מייסב תקין עלולה להרוס את המייסב.

WD 40 הוא לא חומר שימון, הוא חומר לשיחרור ברגים וחלקים תפוסים, אסור להשתמש בו בכל מדום, בו יש תנועה קבועה של החלקים.

פורסם

אהלן ארז, אני היית מתחיל בפירוק הרצועה ובדיקת כל מייסב פרטנית.

ברגע שתפרק את הרצועה תתפוס ב"פולי" שמחובר למייסב, ותראה האם יש חופש בו .

לאחר מכן תנסה לסובב אותו ולקלוט אם אתה מרגיש שהוא לא מסתובב באופן חלק.

גם אם תמצא את התקלה וגם אם לא, הייתי ממליץ לך להחליף את רצועת האביזרים+מותחן , בשל העלות הנמוכה שלו.

רצועת אביזרים עלתה לי משהו כמו 50 ש"ח+מותחן 60 ש"ח.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אהלן ארז

אני מכבד את מה שבוקי אומר ... אבל אני אישית התזתי הרבה פעמים wd על מיסבים ולא זכור לי שהרסתי אותם כולל מיסבים בעלות אלפי דולרים, אבל בוקי צודק לגביי החלקיקים שהוא ממיס .

הצעה שלי ארז היא שתשתמש בטיפה גריז עם אתה יכול להכניס אותו למיסב .. או משמנת (אבל אחר כך לנקות את הרצועות )

ולגביי המשאבת מים זה דיי מסוכן כי המים יתחממו לך מהר מאוד בבלוק ובראש אז תנסה להימנע מזה .

בברכה אסי .

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים.

עדכון השרשור להלן:

רפי, ביצעתי את הוראותיך , והרעש אינו מהאלטרנטור (אחלה רעיון לבדיקה ד"א). כשהחלפתי את רצועת האביזרים , היה לי קושי מסוים למתוח אותה בחזרה ( המותחן לא חזר את כל מהלכו), מה שהגביר את החשד שהוא הבעיה והגורם לרעשים.

פירקתי אותו מהרכב ומיד הבחנתי שהוא בלוי , ודיסקית פלסטיק הנמצאת בהיקפו שבורה. הוא גם לא חזר את כל מהלכו ע"י הקפיץ המושתל בו, מה שגרם לחוסר מתיחה ראוי לרצועה. ניסיתי לשחררו עם WD40 והוא פשוט נשבר לי בידיים.

380 ש"ח עבור מותחן רצועה מקורי , והרכב שקט כמו לפני 303K ק"מ :lol:

רוב תודות לחברים על עזרתכם.

• תוכן חדש...