Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צלצולים ב 306 (מאוד מפורט).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מיום רכישת הרכב יש צלצולים במנוע ואינני מצליח לפתור את הבעיה למרות כל מיני ניסיונות. יש עוד מה לנסות, אבל לאור היכולת שלי לתאר את הבעיה באופן מפורט, אולי המנוסים כאן יוכלו לאתר את התקלה.

אז ככה. המנוע מתחיל צלצל לאחר שהוא חם (חום מנוע רגיל. לא משהו מיוחד), בהילוך 2, 3 ו 4, בטורים גבוהים (4000 סל"ד) זה נרגע קצת, אבל בטורים נמוכים ורגילים יש צלצולים שמתגברים ככל שאני לוחץ על הגז. אם אני לוחץ על הגז באופן עדין ביותר, אני מצליח להתחמק מצלצולים. הצלצולים אינם בעלי מקצב קבוע (נגיד כמו גנרטור), אלא יש בהם מעין אקראיות, קרקושים בלי מקצב אחיד. הצלצולים לא חזקים מידי, אבל אין בעיה לשמוע אותם. עדינים כאלה. מזכירים צליל של מכשיר לבדיקת קרינה רדיואקטיבית או מוקשים. ראוי לציין שאין שום צלצול בתחילת הנסיעה.

ניסיונות:

1. שמתי BK44 דרך מיכל הדלק, ולא עזר אפילו לא קצת.

2. בכל פעם שאני שם אוקטן 98, הצלצולים נעלמים כלא היו.

3. בטיפול 10000 האחרון התברר שנסעתי יותר מ 10000 ק"מ עם פלאגים בעלי אלקטרודה אחת, וכידוע 306 1600 דורש פלאגים מיוחדים עם שלוש אלקטרודות. המוסכניק במוסך מורשה שאיתר זאת היה משוכנע שהצלצולים יעברו לגמרי. אכן במשך 500 ק"מ הראשונים אחרי הטיפול לא היה אפילו צלצול אחד, אבל לאחר מכן ועד עכשיו המצב חזר לסורו.

אני מנחש שהמצב הוא שהצטבר פיח כך שללא אינפוזיה, החלפת פלאגים לבדה לא תעזור. ובכל זאת, הייתי שמח לשמוע מה דעתכם.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

וידאת ב100% שהפלאגים שהותקנו לך מתאימים לרכב לפי אוטודאטה או קטלוג יצרן הפלאגים? אני לא יודע אצל מי אתה מטפל אבל לא תמיד אפשר לסמוך על המכונאי ב100%.

חוטי הצתה ניסית להחליף, רצוי לסט חוטים איכותי?

אם אחרי שני אלו עדיין יש צלצולים אולי באמת כדאי לעשות אינפוזיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בפיג'ו 306 לא מותקן מנגנון ביטול צלצולים !

תדלוק בדלק 98 יעזור להקטין את הצילצולים

חבל לך להשקיע כסף וזמן על משהו שאין לאוטו.

כמו כל צרפתיה טובה היא לא יכולה לתת יותר ממה שיש....

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

שלום רב!

קרא את כל הנושאים הדומים, שנפתחו בעבר ברכב זהה ובעיניין זהה, והנה אחד לדוגמא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=106954

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קראתי הכל ובעיון רב. ובכל זאת, הרגשתי שיש לי יותר מה לפרט אודות הבעיה מאשר אחרים, וחשבתי שזה יעזור לאתר את התקלה. הנחתי שאם אומר שהחלפת פלאגים העלימה את התקלה ל 500 ק"מ הראשונים זה יעזור לשלול משהו (נניח, חוטי הצתה). כלומר, שהבעיה בפירוש באיזור הפלאגים, ורק נותר לדעת מה יוצר שם את הדטונציה. אבל כנראה שאני סתם מברבר.

ניסיתי לתפוס כמה פעמים את "אורן שרותי רכב" אבל לא תמיד הוא נמצא שם, ואני מגיע מהדרום. רפי, האם יש לך עוד כמה המלצות למוסכים עם מיכשור ויכולות מתאימים לדבר באיזור הדרום עד מרכז? אני רואה שאתם ממליצים על חלפים מקוריים, אז אם אפשר שיהיה מוסך שמחזיק כאלו.

תודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הייתי במוסך ימית. מוטי לא פתר את הבעיה. העלה את הרכב למחשב, ולטעמו התוצאות היו תקינות. לאחר מכן הוא הציע אינפוזיה (ב 550 ש"ח). הסכמתי. הצלצולים לא פתחתו אפילו קצת. מאז נמאס לי ואני מתדלק 98 רק בשביל לא לשמוע את הצלצולים האלה יותר (אני נמצא באילת כל שבוע, אז אני נהנה מתעריף אוקטן 98 של 6 ש"ח לליטר).

אם יש הצעות נוספות, אשמח לשמוע.

פורסם

550 ש"ח לאינפוזיה ? :shock: :shock:

K44 עולה 80 ש"ח.

וכל התהליך לוקח 5 דקות.....

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

האם הרכב "אוכל שמן" ?

אם כן, כנראה שגומיות מובלי שסתומים יבשות, החלפה בחדשות וביצוע ניקוי בBG44K יכולה לפתור את הבעיה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

הוצא מצת צלם והעלה ,אם תוכל את כולם

במידה ופיח מצטבר בתא השריפה עליך לשקול מעבר למצתים חמים יותר,כיון שכאשר המצתים חדשים ונקיים התופעה נעלמת ,יש לי חשש שעקב הטמפ הנמוכה בתא השריפה לא מתבצע ניקוי תא השריפה ,חשד נוסף טרמוסטט לא מווסת כראוי

מהי תצרוכת הדלק והאם יש שינוי ,כל שינוי ,לטובה או לרעה ?

האם בהנעת בוקר הרכב מניע בקלות ?

כיצד מניע כאשר המנוע חם?

כאשר המנוע עובד,פתח את פתח מילוי השמן ,האם יש אדים ?

חבר שעון ואקום לסעפת היניקה וספר לנו כיצד המחוג מתנהג?

מהי איכות הסרק ברכב (יציב ,רועד,עולה ויורד)?

יגאל

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה עיל העיכוב בתגובה. לא שמתי לב אליה. הנה תגובתי:

הוצא מצת צלם והעלה ,אם תוכל את כולם (בקרוב אעשה זאת, לאחר טיפול 10000. בפעם הקודמת אני זוכר פיח על אחד המצתים.)

במידה ופיח מצטבר בתא השריפה עליך לשקול מעבר למצתים חמים יותר (תוכל לתת לי בדיוק פרטים על כך?) ,כיון שכאשר המצתים חדשים ונקיים התופעה נעלמת ,יש לי חשש שעקב הטמפ הנמוכה בתא השריפה לא מתבצע ניקוי תא השריפה ,חשד נוסף טרמוסטט לא מווסת כראוי

מהי תצרוכת הדלק והאם יש שינוי ,כל שינוי ,לטובה או לרעה ?(ישנו שינוי קל לרעה. מ 1:10 ל 1:9 בעיר)

האם בהנעת בוקר הרכב מניע בקלות ? (אין כל בעיה בהנעה. בוקר או לא בוקר, מניע בסדר גמור)

כיצד מניע כאשר המנוע חם? (אין בעיה)

כאשר המנוע עובד,פתח את פתח מילוי השמן ,האם יש אדים ? (אעשה זאת ואדווח. כעת הרכב אוכל שמן בקצב גדול כנראה בגלל אטם שזקוק להחלפה. יוחלף ואז אבדוק)

חבר שעון ואקום לסעפת היניקה וספר לנו כיצד המחוג מתנהג? (אין לי מושג מה זה שעון ואקום או סעפת יניקה)

מהי איכות הסרק ברכב (יציב ,רועד,עולה ויורד)? (עד לפני זמן מה הכל היה בסדר. ולפתע יש תנודות בסרק. לא קיצוניות מידי. מ 10 סל"ד נופל ל 9 או 8 ומיד חוזר).

יגאל

פורסם

כמי שהיה לו 306 אני אומר לך שתרד מזה,

חוץ מאוקטן 98 כלום לא עוזר, כבר עדיף לנסוע עם הצלצולים ולחשוב שיש לך דיזל,

אתה יכול לנסות להריץ את המנוע לטורים גבוהים כדי להסיר את הפיח אבל זה גם לא עוזר מי יודע מה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

מרססים סתומים חלקית גם כן יגרמו לתערובת ענייה ואחד הסימפתומים היהו גם צילצולים (דטונציות).

בדוק אפשרות לפירוקם וניקויים במכונת אולטרא -סוניק ולאחר הניקוי בדיקתם בטסט בנג" יעודי.

באינפוזייה אתה לעולם לא יודע מה מצבם האמיתי והאם בכלל נקית אותם ,צורת ריסוסם,כמויות וכו.

בהצלחה.

חיים יוד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
הוצא מצת צלם והעלה ,אם תוכל את כולם

במידה ופיח מצטבר בתא השריפה עליך לשקול מעבר למצתים חמים יותר,כיון שכאשר המצתים חדשים ונקיים התופעה נעלמת ,יש לי חשש שעקב הטמפ הנמוכה בתא השריפה לא מתבצע ניקוי תא השריפה

המצתים לא מפייחים ובהחלפה האחרונה הדטונציה לא עברה גם לא כשהמצתים חדשים. אין לי מושג מה קרה בטיפול הקודם.

,חשד נוסף טרמוסטט לא מווסת כראוי

תרמוסטט הוחלף לפני כחודשיים. לא עזר.

מהי תצרוכת הדלק והאם יש שינוי ,כל שינוי ,לטובה או לרעה ?

1:9 1:10, יש לי הרושם שחלה התדרדרות קלה.

האם בהנעת בוקר הרכב מניע בקלות ? כן

כיצד מניע כאשר המנוע חם? הכל בסדר בהנעה.

כאשר המנוע עובד,פתח את פתח מילוי השמן ,האם יש אדים ? יש אדים. היום שמתי לב לכך. מה זה אומר?

חבר שעון ואקום לסעפת היניקה וספר לנו כיצד המחוג מתנהג?

מהי איכות הסרק ברכב (יציב ,רועד,עולה ויורד)?

יגאל

אלה העדכונים עד כה. במוסך המרכזי אמרו לי שמכיוון שהרכב אוכל מעט שמן, אולי החלפת מחזירי שמן (אני מקווה שאני אומר את זה נכון. הקטנים האלה בתוך המנוע) יפתור את בעיית השמן, אך אולי גם זה יפתור את הדטונציה. נשמע לכם קשור?

פורסם
אלה העדכונים עד כה. במוסך המרכזי אמרו לי שמכיוון שהרכב אוכל מעט שמן, אולי החלפת מחזירי שמן (אני מקווה שאני אומר את זה נכון. הקטנים האלה בתוך המנוע) יפתור את בעיית השמן, אך אולי גם זה יפתור את הדטונציה. נשמע לכם קשור?

כן. שמן שחודר למנוע עלול בתהליך השריפה לגרום לתופעות של דטונציה.

• תוכן חדש...