Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צלצולים ב 306 (מאוד מפורט).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם הרכב "אוכל שמן" ?

אם כן, כנראה שגומיות מובלי שסתומים יבשות, החלפה בחדשות וביצוע ניקוי בBG44K יכולה לפתור את הבעיה.

אורן

כמעט (אני חושב). החלפתי מחזירי שמן והבעיה נעלמה לגמרי, לאחר ששנה שלמה אני נוסע עם 98 ומשלם יותר בכדי למנוע צלצולים.

אגב, האם עשיתי נזק לרכב בנסיעה ממושכת כך?

פורסם
בפיג'ו 306 לא מותקן מנגנון ביטול צלצולים !

תדלוק בדלק 98 יעזור להקטין את הצילצולים

חבל לך להשקיע כסף וזמן על משהו שאין לאוטו.

כמו כל צרפתיה טובה היא לא יכולה לתת יותר ממה שיש....

כמי שהיה לו 306 אני אומר לך שתרד מזה,

חוץ מאוקטן 98 כלום לא עוזר, כבר עדיף לנסוע עם הצלצולים ולחשוב שיש לך דיזל,

אתה יכול לנסות להריץ את המנוע לטורים גבוהים כדי להסיר את הפיח אבל זה גם לא עוזר מי יודע מה.

חבל שאתם נותנים עצות בלי להבין על מה אתם מדברים (למרות שעברו כמה חודשים מאז, זו עדיין עצה שגוייה). רכב שתוכנן ע"י היצרן לעבוד עם 95 לא מחליט על דעת עצמו שהוא "צריך" 98.

כאן קיבלתם כל מיני הצעות של אנשים עם נסיון (ושכל ישר):

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

מרססים סתומים חלקית גם כן יגרמו לתערובת ענייה ואחד הסימפתומים היהו גם צילצולים (דטונציות).

בדוק אפשרות לפירוקם וניקויים במכונת אולטרא -סוניק ולאחר הניקוי בדיקתם בטסט בנג" יעודי.

באינפוזייה אתה לעולם לא יודע מה מצבם האמיתי והאם בכלל נקית אותם ,צורת ריסוסם,כמויות וכו.

בהצלחה.

חיים יוד.

אלה העדכונים עד כה. במוסך המרכזי אמרו לי שמכיוון שהרכב אוכל מעט שמן, אולי החלפת מחזירי שמן (אני מקווה שאני אומר את זה נכון. הקטנים האלה בתוך המנוע) יפתור את בעיית השמן, אך אולי גם זה יפתור את הדטונציה. נשמע לכם קשור?

כן. שמן שחודר למנוע עלול בתהליך השריפה לגרום לתופעות של דטונציה.

והנה יש פתרון:

כמעט (אני חושב). החלפתי מחזירי שמן והבעיה נעלמה לגמרי, לאחר ששנה שלמה אני נוסע עם 98 ומשלם יותר בכדי למנוע צלצולים.

אגב, האם עשיתי נזק לרכב בנסיעה ממושכת כך?

לא נראה לי שעשית נזק. אמנם צלצולים חריפים עלולים לגרום נזק לבוכנה, אבל לפי תיאורך ולפי היעלמות הבעייה, אפשר כנראה להמשיך לנסוע.

אגב - המכונאי שלך (הודעה ראשונה בשרשור) מקשקש. יותר אלקטרודות = יותר אורך חיים. אין קשר להתאמה לסוג דלק.

בפעם הבאה -ציין גם נפח מנוע - יש הבדל בין המנועים השונים.

פורסם

שלום

כבעל 306 במשך חמש שנים אומר כך:

היתה לי את אותה הבעיה, הצלצולים שלא נעלמים, הנעה חלקה (פשוט נגיעה והוא עובד) נסיעה טובה, רק בטורים נמוכים יש צלצולים כשקשה לו מעט.

ניסיתי:

1. K44

2. מצתים של כמה חברות (יש לו מצתים עם 3 כמו ב S70)

3. שמנים למיניהם

4. כיוון שסתומים

5. חוטי הצתה, החברה הראשונה נשאר אותו הדבר, השניה נהיה יותר טוב אבל בעומס עדיין ניתן לשמוע צלצולים.

כלום! לא פתר את הבעיה לגמרי.

הצצה בספר רכב מגלה כי הם בעצמם ממליצים לשים דלק 98 בתנאים מסויימים "לשיפור הבעירה" כלשונם.

זה הדבר היחיד שבאמת פותר את הבעיה.

חבל על כספך, כמוני וכמו רבים אני לא בטוח שתצליח לפתור.

בכל אופן בהצלחה.

פורסם

מרססים סתומים חלקית גם כן יגרמו לתערובת ענייה ואחד הסימפתומים היהו גם צילצולים (דטונציות).

בדוק אפשרות לפירוקם וניקויים במכונת אולטרא -סוניק ולאחר הניקוי בדיקתם בטסט בנג" יעודי.

באינפוזייה אתה לעולם לא יודע מה מצבם האמיתי והאם בכלל נקית אותם ,צורת ריסוסם,כמויות וכו.

בהצלחה.

חיים יוד.

שלום רב !

למה אני לא רואה תגובה, והתיחסות עינינית לתגובתו של חברי חיים יוד, (חוץ מציטוט של ידידי שמר, )שהיא התגובה העינינית המקצועית,היחידה שבאה מבעל מקצוע בתחום, שתחום ההזרקה והדיאגנוסטיקה היא לחם חוקו, ועיסוקו היום יומית?

מעבר לאוקטן 98 הוא הדרך לעקוף את הבעייה ולא לפתור אותה.

בדיעבד התברר שהחלפת מחזירי שמן, שמנעו חדירת שמן לתא השריפה, ומכאן הצטברות של פיח היא בלתי נמנעת, ובדיעבד התברר שהחלפת מחזירי השמן כמו שהציע חברי המלומד דניאל פתרה את הבעייה אחת לתמיד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום

חבל על כספך, כמוני וכמו רבים אני לא בטוח שתצליח לפתור.

בכל אופן בהצלחה.

אבל הבעיה נפתרה. :brickwall:

פורסם
שלום רב !

למה אני לא רואה תגובה, והתיחסות עינינית לתגובתו של חברי חיים יוד, (חוץ מציטוט של ידידי שמר, )שהיא התגובה העינינית המקצועית,היחידה שבאה מבעל מקצוע בתחום, שתחום ההזרקה והדיאגנוסטיקה היא לחם חוקו, ועיסוקו היום יומית?

מעבר לאוקטן 98 הוא הדרך לעקוף את הבעייה ולא לפתור אותה.

בדיעבד התברר שהחלפת מחזירי שמן, שמנעו חדירת שמן לתא השריפה, ומכאן הצטברות של פיח היא בלתי נמנעת, ובדיעבד התברר שהחלפת מחזירי השמן כמו שהציע חברי המלומד דניאל פתרה את הבעייה אחת לתמיד.

בברכה

צביקה

שלום ידידי צביקה.

אינני מבין לאיזו תגובה או היתיחסות עינינית אתה מצפה בציטוט דברי לנושא המדובר?.

הבחור הציג בעייה ואני העלתי את אחד מיני רבים של הסיבות ההגיוניות שתוצאותיה הם תהליך שריפה לא נורמאלי שסופו דטונציות אם מהצתה מוקדמת או כל תהליך או סיבה אחרת אשר עלולה לגרום למצב הרסני זה.

למקרה הנדון הסיבה לבסוף היתה חדירת שמן לחלל השריפה שגרמה לשרשרת של תהליכים שסופם דטונצויות ,שאיש מאיתנו גם הנבאים ביננו עם כדור בדולח כריסטאלי לא היו יכולים לנבא מראש אלה רק לתחקר את הבחור על מה נעשה ומה נבדק עד כה ולהציע הצעות הגיוניות מיקצועית כפי שמצופה מאיתנו בעלי המקצוע לפיתרון הבעייה שאחת מהן אני הצבתי .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים יוד חברי שלום רב!

לצערי אני נתקל כל יום בשרשורים שנפתחים, כמו פטריות אחר הגשם, בנושאים שנטחנו בעבר, ובנושאים שעם כל הכבוד, לא נפתר לפתור אותם באמצעים קוסמטיים, כמו תוספי דלק למינהם, או אינפוזייה בלבד, או פתרון קל ולא מעשי, כמו מעבר לאוקטן גבוה ויקר.

מה שרציתי להדגיש , שחלק מהאבחנות הם לתת או לנחש בפורום, אך לשם תיקון יעיל ויסודי, יש לפנות למוסך/ מכון המתמחה בכך וזהו עיסוקו העיקרי, והוא בעל המלצות רבות בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...