Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם יודעים מה? אתם מדהימים אותי.

אנשים פה חושבים בצורה לא מובנת לחלוטין.

למישהו פה באמת נראה שהפאג'רו האלו באו במקום מיגון ודאגה לחיילים? מספיק כבר.

אתם צריכים להבין שהפאג'רו האלו הם סה"כ טיפה בים.

אתם יודעים כמה עולה טיסה 1 של F-16? אתם יודעים כמה יש ביום?

אתם חושבים שלא לכל רב-סרן מגיע רכב מליסינג? למה?

למה כל פישר שאתמול התחיל לעבוד בחברת היי-טק יכול לקבל רכב בדרגה של אלוף משנה! ולרב סרן לא מגיע גטס?

האנשים האלו, עם כל הזלזול בהם משרתים את המדינה, הם אלו שמגינים עלינו.

גם אלו שיושבים הקרייה ומקלידים מספרים לתוך מחשב.

מה רציתם? שבצבא כולם ירוצו עם סכינים בשיניים?

מה לעשות, תרצו או לא, צריך מנהלה.

צריך שלישות, צריך לוגיסטיקה, צריך מערך רפואה, צריך מערך חימוש. צריך.

התנאים שהצבא מציע כגוף ציבורי הם עלובים יחסית לתנאים שיוכלים להציע בחברות פרטיות.

אני אישית הכרתי אנשים בצבא שיכלו בלי שום בעיה להשיג פי 4 או 5 בחוץ מאשר המשכורות שהם קיבלו בצבא, אבל הם עדיין נשארו בצבא.

נכון שיש בצבא אנשים שנשארים כי זה קל והם יוצרים שם רע, אבל יש את זה בכל מקום.

אז אם מח"ט או מאו"ג, שזה בן אדם שלא רואה את המשפחה שלו, וניצב בחזית באופן יומיומי, מקבל רכב שטח לסיורים בגזרה, אני לא חושב שיש מקום להתלהם.

דרך אגב, לפותח השרשור, מצטער להרוס לך גבר - אבל הפאג'רו היא לא בשבילך.

מנהל אמיתי חושב בצורה מערכתית ורואה את התמונה הכוללת.

בתמונה הזו 40 פאג'רו לצה"ל זה כלום.

אני חושב שצבא ארצות הברית הביא יותר ג'יפים לכאן בביקורו של בוש.

תפסיקו לראות את זה בקטע של: הוא קיבל פאג'רו חדשה והוא יילך לזיין איתה בפלמחים בסופ"ש, תאמינו לי - זה לא הייעוד שלה.

אפילו צבעו אותה בצבע גועל ושמו לה מס' שחור כתוצאה מלקחי העבר.

בנוגע להעלאת השכר ללוחמים - אני מסכים, אבל זה יעלה הרבה יותר מ-40 פאג'רואים.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב לציין שאני קורא תגובות של חלק מהאנשים פה ואני פשוט נגעל.

עזבו את המלחמה שהיתה ותוצאותיה,זה דבר אחד,ואין לו קשר לנושא השרשור.

למה לעזעזאל אתם חושבים שלקצין בשירות קבע לא מגיע רכב פרטי צמוד ?

שיהיה ברור לכל המתלהמים פה,שירות קבע בצה"ל זו עבודה לכל דבר,חייב בשירות קבע הוא עובד לכל דבר.

אז למה לקצין בשירות קבע לא מגיע לקבל רכב,כאשר כל מנהל זוטר באזרחות מקבל רכב צמוד ? במה הקצין "נחות" מאותו אזרח ?

תפסיקו כבר לבלבל את המוח עם הצרות עין הזאת,תפתחו את הראש ותבינו שהכל סובב בשורה התחתונה סביב כסף ותנאים נלווים.

כיום יש בצבא בדיוק את אותה הבעייה שקיימת במגזר העסקי:

יש נדידת "מוחות" אל מחוץ למערכת.

בצבא זה מתבטא בכך שקצינים מוערכים (וקצינים בכלל) לא רוצים להשאר במערכת אלא לצאת לאזרחות,מהסיבה שהצבא לא מספק תנאים נאותים-וכן,הוא אמור לספק כאלה לקצינים בקבע,ואני אפילו לא מדבר על משכורת,שאם תקחו קצין ביחידה קרבית ותנו לו לעבוד באזרחות את אותן מספר שעות חודשיות שהוא עושה בצבא,המשכורת שלו תיהיה לפחות פי 3 ממה שהוא מקבל בצבא,ובאזרחות הוא גם "יזכה" לישון כל לילה במיטה עם חברה שלו\אישתו,לראות את המשפחה כל יום ולהנות מחיי נוחות שלא קיימים בצבא.

באזרחות זה מתבטא בכך שהרבה אנשים מבריקים פשוט עוזבים לחו"ל כי התנאים והשכר בארץ בהשוואה לחו"ל הוא בדיחה.

אבל הכי קל לבוא בתלונות וישר להזכיר את תוצאות המלחמה כאילו שזה בכלל פועל יוצא של האם לקצין מסויים היתה טויוטה קאמרי או לאדה סמארה.

למה ללכת רחוק,דן חלוץ,הרמטכ"ל הכושל ממלחמת לבנון השנייה,מקבל היום במגזר הפרטי כ-80K ש"ח לחודש+אופציות בחברת קמור בשווי מעל מליון וחצי שקל.

באמת מאוד קרוב לשכר שלו בתור קצין בצה"ל.........ואני די בטוח שהוא עובד הרבה פחות שעות חודשיות מאשר היה עובד בתפקידו כרמטכ"ל.

עוד דוגמא ?

אודי אדם,גם הוא "התפולט" למגזר העסקי ומקבל שכר לא רע בכלל.

וכנ"ל ה"כושל" השלישי,שכיום משמש כיועץ ביטחוני של מספר חברות בחו"ל ועושה בוכטה של כסף,ואפילו יש לו את ה"פריבילגיה" להתקלח כל יום !

אז נכון,שלושתם כשלו כשלון חרוץ במלחמה,אבל מה בין זה לבין התנאים להם זכאים ?

למה כשמישהו נכשל רוצים לקחת לו את הרכב\משכורת\לישכה\פקידה\רל"ש,אבל כשהוא מצליח לא מוסיפים לו עוד רכב או עוד לישכה ?

אם היו מוסיפים על כל הצלחה,לדן חלוץ היה צריך להיות בשירות הצבאי 17 רכבים צמודים,9 פקידות,6 לשכות ו-4 חיילים צמודים שיחזיקו לו את שמונת הלפטופים,כי עד לתפקיד הרמטכ"ל הוא נחשב לקצין הכי מוצלח ומבריק שצמח בחיל האויר.

תפסיקו להכנס כל פעם לחישובים למה ההוא קיבל קאמרי ולמה זה קיבל דיפנדר,לא יצא לכם מזה כלום,מקסימום תצאו מזה צרי עין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני חייב לציין שאני קורא תגובות של חלק מהאנשים פה ואני פשוט נגעל.

עזבו את המלחמה שהיתה ותוצאותיה,זה דבר אחד,ואין לו קשר לנושא השרשור.

למה לעזעזאל אתם חושבים שלקצין בשירות קבע לא מגיע רכב פרטי צמוד ?

שיהיה ברור לכל המתלהמים פה,שירות קבע בצה"ל זו עבודה לכל דבר,חייב בשירות קבע הוא עובד לכל דבר.

אז למה לקצין בשירות קבע לא מגיע לקבל רכב,כאשר כל מנהל זוטר באזרחות מקבל רכב צמוד ? במה הקצין "נחות" מאותו אזרח ?

תפסיקו כבר לבלבל את המוח עם הצרות עין הזאת,תפתחו את הראש ותבינו שהכל סובב בשורה התחתונה סביב כסף ותנאים נלווים.

כיום יש בצבא בדיוק את אותה הבעייה שקיימת במגזר העסקי:

יש נדידת "מוחות" אל מחוץ למערכת.

בצבא זה מתבטא בכך שקצינים מוערכים (וקצינים בכלל) לא רוצים להשאר במערכת אלא לצאת לאזרחות,מהסיבה שהצבא לא מספק תנאים נאותים-וכן,הוא אמור לספק כאלה לקצינים בקבע,ואני אפילו לא מדבר על משכורת,שאם תקחו קצין ביחידה קרבית ותנו לו לעבוד באזרחות את אותן מספר שעות חודשיות שהוא עושה בצבא,המשכורת שלו תיהיה לפחות פי 3 ממה שהוא מקבל בצבא,ובאזרחות הוא גם "יזכה" לישון כל לילה במיטה עם חברה שלו\אישתו,לראות את המשפחה כל יום ולהנות מחיי נוחות שלא קיימים בצבא.

באזרחות זה מתבטא בכך שהרבה אנשים מבריקים פשוט עוזבים לחו"ל כי התנאים והשכר בארץ בהשוואה לחו"ל הוא בדיחה.

אבל הכי קל לבוא בתלונות וישר להזכיר את תוצאות המלחמה כאילו שזה בכלל פועל יוצא של האם לקצין מסויים היתה טויוטה קאמרי או לאדה סמארה.

למה ללכת רחוק,דן חלוץ,הרמטכ"ל הכושל ממלחמת לבנון השנייה,מקבל היום במגזר הפרטי כ-80K ש"ח לחודש+אופציות בחברת קמור בשווי מעל מליון וחצי שקל.

באמת מאוד קרוב לשכר שלו בתור קצין בצה"ל.........ואני די בטוח שהוא עובד הרבה פחות שעות חודשיות מאשר היה עובד בתפקידו כרמטכ"ל.

עוד דוגמא ?

אודי אדם,גם הוא "התפולט" למגזר העסקי ומקבל שכר לא רע בכלל.

וכנ"ל ה"כושל" השלישי,שכיום משמש כיועץ ביטחוני של מספר חברות בחו"ל ועושה בוכטה של כסף,ואפילו יש לו את ה"פריבילגיה" להתקלח כל יום !

אז נכון,שלושתם כשלו כשלון חרוץ במלחמה,אבל מה בין זה לבין התנאים להם זכאים ?

למה כשמישהו נכשל רוצים לקחת לו את הרכב\משכורת\לישכה\פקידה\רל"ש,אבל כשהוא מצליח לא מוסיפים לו עוד רכב או עוד לישכה ?

אם היו מוסיפים על כל הצלחה,לדן חלוץ היה צריך להיות בשירות הצבאי 17 רכבים צמודים,9 פקידות,6 לשכות ו-4 חיילים צמודים שיחזיקו לו את שמונת הלפטופים,כי עד לתפקיד הרמטכ"ל הוא נחשב לקצין הכי מוצלח ומבריק שצמח בחיל האויר.

תפסיקו להכנס כל פעם לחישובים למה ההוא קיבל קאמרי ולמה זה קיבל דיפנדר,לא יצא לכם מזה כלום,מקסימום תצאו מזה צרי עין.

מסכים ב100 אחוז.

רועי א. ממקום מושבו בסביון רואה את הדברים קצת אחרת (אף אחד לא הפסיד כאן במלחמה, אתה ניזון כנראה מהתקשורת)

מה שכן - אני נגד זה שנהגי בוס יסתובבו עם הרכבים ללא הבוסים שלהם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מסכים ב100 אחוז.

רועי א. ממקום מושבו בסביון רואה את הדברים קצת אחרת (אף אחד לא הפסיד כאן במלחמה, אתה ניזון כנראה מהתקשורת)

מה שכן - אני נגד זה שנהגי בוס יסתובבו עם הרכבים ללא הבוסים שלהם.

יש לקבל רכב ויש להיות חמדן ועושק.להחזיק 3 רכבים לכל בנאדם זה עושק.יש לכם בכלל מושג לוגיסטית כמה רכבים המאגר הצה"לי יחזיק כאלו ספאר שסתם יעמדו? זה בזבוז משווע.

יצא לי להתקל באנשי צבא שיצאו לאזרחות והם מנהלים כושלים נקודה.מי אמר שזה יפה שדן חלוץ מנכ"ל של מותג שהוא חביב העבריינים?

מ"ס החיילים ההרוגים שלנו וההשפלה עם כמות הטילים שעפה על הצפון-אומר הכל.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

דרך אגב, לפותח השרשור, מצטער להרוס לך גבר - אבל הפאג'רו היא לא בשבילך.

באמת שלא רציתי להשוויץ, או משהו בסגנון.

רציתי רק להראות שהצבא שלנו עשה מעשה חכם, ורכש רכב מרשים מאוד, שיש לי הכבוד לנהוג בו בתפקידי.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
יש לקבל רכב ויש להיות חמדן ועושק.להחזיק 3 רכבים לכל בנאדם זה עושק.יש לכם בכלל מושג לוגיסטית כמה רכבים המאגר הצה"לי יחזיק כאלו ספאר שסתם יעמדו? זה בזבוז משווע.

יצא לי להתקל באנשי צבא שיצאו לאזרחות והם מנהלים כושלים נקודה.מי אמר שזה יפה שדן חלוץ מנכ"ל של מותג שהוא חביב העבריינים?

מ"ס החיילים ההרוגים שלנו וההשפלה עם כמות הטילים שעפה על הצפון-אומר הכל.

מסכים עם רועי להחזיק 3 רכבים לכל בן אדם זה באמת עושק.

ולא חסרים גם דרגים נמוכים יותר שיש להם 3 רכבים (דוגמא: היה לי מג"ד שהיה לו אסטרה דיזל, סופה וגם סונומה)

פורסם

לצעירים.

הנוהג של 2 מכוניות התחיל אחרי ששת הימים.פתאום ישראל נהייתה ענקית.לא היה הגיוני שקצין/נהגו יעביר את האוטו מסיני לארץ כל חופשה כאשר הוא טס . הנוהג הפך לרשמי כשהנשים בארץ קיבלו אישור לנהוג בכרמל הצבאית.אז גם איש לא העלה מגבלות תקציב.היום המדינה קטנה,יש בעיות תקציב ומעל לכל-הצבא כבר מזמן לא ניצח מלחמה.אוטו אחד מספיק. בשטח שייסע ברכב היחידה.

פורסם

הפכתם את זה לשרשור פוליטי/מדיני

אז נתפוס טרמפ.

דן חלוץ לא אשם נקודה.

ראש הממשלה הקודם (שרון) רצה רמטכ"ל שיבצע את הפינוי מגוש קטיף באופן חלק יותר מאשר בוגי. לצורך זה היה צריך לשים את האדם שנראה הכי מתאים לביצוע המשימה, ושרון חשב שדן חלוץ הוא המתאים ביותר.

לגבי כישוריו של חלוץ לנהל מלחמה וכד' - אני מניח ששרון ראה אל מול עיניו שבמקרה הגרוע, הוא שרון יהיה הרמטכ"ל על, או שיהיה שר ביטחון שיהיה רמטכ"ל על, וכך תתנהל המלחמה מעל דן חלוץ כאשר את המושכות יובילו אסטרטגים בעלי ניסיון תואם.

רצה הגורל וקרה מה שקרה, שרון אושפז, התחלפה ממשלה וקיבלנו ראש ממשלה שאין לו ניסיון בטחוני כשל קודמו. בנוסף קיבלנו שר ביטחון שעברו המלחמתי הגדול היה במסדרונות ההסתדרות.

כל אלה השאירו את חלוץ בבעיה. פתאום הוא שנבחר להיות רמטכ"ל הפינוי, צריך להיות רמטכ"ל במלחמה והמטריה שהובטחה לו טרם קידומו נעלמה ונמוגה.

גם אם אף אחד לא כותב את האמת, כי לא נעים להגיד שבחרו רמטכ"ל לפי כישורי הפינוי - כולם יודעים שזאת העובדה. אכן דן חלוץ עד לתפקיד הרמטכ"ל עשה תפקידיו כהלכה. עם כל הכבוד, ואני מעריך את האיש, אני חושב שהכרעה במלחמה מתבטאת במקום ששם נמצאים הטנקים ותוקעים דגל. אתה יכול לכתוש שטח מהאויר עד תום, אבל כל עוד לא תקעת דגל - לא ניצחת. אם לא הייתה מלחמה, כנראה שדן חלוץ היה מסיים תפקידו כמו עוד רמטכ"ל.

הבחירה בדן חלוץ לתפקיד מנכ"ל קמור בהחלט משקפת את מה שחושב המגזר הציבורי הנייטרלי על השכר הראוי לקצינים שכמותו ולאלופים אחרים. זה בדיוק רומז אילו תנאים יקבל כל תא"ל ואל"ם שיפרוש וילך לנהל אירגון כלשהו במגזר הפרטי. דבר אחד בטוח, אף אחד לא יבכה שהם מתעשרים על חשבון משלם המיסים, אבל הם כן מתעשרים באזרחות על חשבון כולנו.

כל רוכש ב.מ.וו. משלם גם את שכרו והואפציות של חלוץ

כל רוכש מוצר של מכתשים, משלם את שכרו של ינאי

כל רוכש מוצר של טבע, משלם את שכרו של מנכ"ל טבע.

ולהזכירכם - בתרופות שלטבע אין מתחרים (או חברה אחרת בעולם)- מבחינתם, אם אין לך כסף לרכוש את התרופה ולשלם על המרצדס של המנכ"ל - אתה יכול למות, וזה לא ממש מעניין אותם.

הבעיה היא לא שאלופים קיבלו פאג'רו נוסף ואו שצי הרכב שלהם מונה 3 רכבים במיליון שקל. הבעיה היא שאתם מצפים מאלוף שישתמש בסופה או דיפנדר ויסתפק במשכורת של 20,000 תמורת 20 שעות עבודה ביום וללא כל תוספת שכר על שעות נוספות ושבתות. רק תחשבו כמה הוא יכול להרוויח בחוץ ולקבל תנאים טובים יותר.

בסופו של דבר, רוב אלה שהגיעו לקצה הפירמידה, הם קצינים ראויים. ואם יש פה ושם אחד שלא כל כך מתאים, זה יכול להתרחש גם באזרחות. גם שם אנחנו שומעים מידי פעם על איזה בכיר שהוזז ממקומו והלך הביתה טרם זמנו עם חבילת פיצויים של מיליוני דולרים.

גם יצחק תשובה הגדול, לא תמיד עשה זהב מכל רכישה שלו. היו חברות שבסופו של דבר כשלו ונמחקו וההון שהושקע בהן ירד לטימיון. זה עדיין לא הופך אותו לכישלון. הדברים נמדדים לאורך זמן ולאורך עשיה ארוכת שנים.

קחו הכל בפרופורציות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וכאן אני מודיע לכם שאם הדיון יהפוך להיות פוליטי\מדיני,הוא ינעל במהרה.

אם אתם רוצים לדון בנחיצותו של הפאג'רו לצה"ל-בבקשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה באמת צרות עין. מה לעשות - המחלה של הישראלים, שריד מהתרבות שהביאה הסבתא מפולין של אמצע המאה... נותנים עצות לאחרים אך כזה נוגע להם, מה פתאום?!

פג'רו לצבא באמת לא נחוץ.

אבל מי כאן בפורום קונה רכב שבאמת נחוץ?

רובנו יכולים להסתפק בגרוטאה חבוטה, העיקר שתגיע מנקודה א' לנקודה ב'.

פורסם

אין לי עניין להיכנס לוויכוח, אז רק אוסיף הערה אחת:

ההגדרה שלכל אלוף יש 3 רכבים אישיים היא לא מדויקת.

לכל לשכת-אלוף יש 3 רכבים, וההבדל הוא גדול. בלשכה ממוצעת של אלוף מועסקים יותר מ-15 חיילים, קצינים ונגדים (גם על זה אפשר להיכנס לדיון האם 15 איש הם לא יותר מידי, אבל לא בפורום רכב). מכיוון שעבודה של אלוף מתפרסת בחלקים שונים של הארץ, כך גם העבודה של אנשי לשכתו. שלושת המכוניות, מלבד לשמש את האלוף באופן אישי, נועדו לשרת גם את עבודת הלשכה. פעמים רבות יוצא ששלושת הרכבים נמצאים במשימות שונות בו זמנית, ולמשימה רביעית משנוררים את הרכב של הרל"ש.

פורסם

לא לקחתם בחשבון,שלמחט"ים יש 2 נהגים,נהג א' לרכב הלבן,ונהג ב' לרכב השטח,ששניהם חיונים לתפקודו השוטף של המח"ט,שצריך לחזור אחרי יומיים ללא שינה בשטח ,מיכוון שפיקד על תרגיל או מבצע,לנהוג חזרה לביתו זה לא מציאותי,לכן ממתין לו נהג א' עירני,שיסיעו לביתו בבטחה.

*גילו נאות,שירתתי בסדיר כנהג בוס של מח"ט ,ומפקד אוגדה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...