Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם הכל נכון - קשה לנו לשפוט כל עוד לא הגענו לדרגתם ואחריותם.

ועל זה אמרו חז"ל: "אל תדון את חברך עד שלא תגיע למקומו".

יש ביזבוז בצבא, ויש הרבה מה לשפר, אני רק לא בטוח שלכל הרמטכ"לים והאלופים שמגיבים פה, יש את כל התמונה למה ומדוע. זה שהיית נהג של מח"ט וכד', לא אומר שעדיין יש לך את היכולת להבין את כל המהלכים והשיקולים.

גם פינוק זה שיקול.

בעידן שבו הכל שקוף ושהאוצר יושב על הווריד וחותך ומקצץ לצבא בהרבה מאוד סעיפים, לא נראה לי שמישהו היה עושה מהלך פזיז ורוכש סתם כך 40 פג'רואים.

וגם אם אשת המח"ט לקחה את הרכב, זה טיפה בים שאפשר להבליג עליה כאשר היא לא רואה את בעלה יום יום ומתמודדת עם גידול הילדים לבדה.

אני לא מבין את ההתלהמות: - למח"ט לא מגיע כלום.

למשתמטים מגיע רישיון.

אז אולי ההקבניסטי"ים ינהלו את המדינה ?

כמה ממכם מוכנים לקבל היום דרגות אל"מ, לרדת לנגב, לראות את הבית פעם בשבוע במקרה הטוב, לא לגדל את הילדים, לעבוד 18-20 שעות ביממה. להיות אחראי על מאות חיילים. לדעת שהגיזרה שאתה מופקד עליה היא המגן של אזרחים בעת מלחמה, להיות בלוויות של ההרוגים, לעמוד מול המשפחות האבלות, להסתכל להן בעיניים ולדעת שאתה היית המפקד שקיבל בן יקר והחזיר ארון עץ.

ואת כל זה תעשו במשך 10-20 שנים, וככל שתתקדמו האחריות על כתפיכם רק תעלה.

אני רוצה לספר לכם סיפור אמיתי,על אדם שהיה מפקדי בצה"ל. דרכנו הצטלבו לראשונה כשהיה סרן.

למרות שהיה מפקדי - היה בינינו קשר של רעות שחרג מיחסי מפקד פקוד.

בהמשך פגשתי אותו כשהיה סא"ל. עד אז הספיק לנדוד בין בסיסים מצפון לדרום ואת המשפחה השאיר מאחוריו, אחרת היה צריך להעתיק את בתי הספר של הילדים 3 פעמים במהלך התקופה הזאת. בנו הגדול כבר היה בתיכון והטלטלות האלה היו עלולות גם לנתקו מחבריו.

מספר לי אותו סא"ל כי הוצע לו תפקיד אל"מ לשנה הבאה והוא מתלבט. ברור שהפיתויים הכספיים ומעמדיים משחקים תפקיד, ברור לו שלכשישתחרר ישובץ באזרחות בג'וב טוב יותר, אבל הוא עוד לא החליט, כי מבחינתו זה דורש דיון משפחתי גם עם ילדיו המתבגרים שכבר מבינים משהו.

כעבור מספר חודשים פגשתי אותו שוב ושאלתי אותו מה קורה עם תפקיד האל"מ שהוצע לו, וזאת היתה תשובתו:

החלטתי לוותר וללכת הביתה. כששאלתי מדוע, ענה -

דיברתי עם הילדים, והבן הגדול (בן-16) אמר שהוא מרגיש כמו ילד יתום כי אין אבא בבית וכשיש הוא בד"כ נעלם לפני הזמן כי תמיד קורה משהו. ועם ההרגשה הזאת שהבן שלו מרגיש יתום, הוא לא מוכן להמשיך בצבא גם אם יתנו לו מחר תא"ל.

אל תשפטו אותם לפני שהגעתם למקומם.

עריכה: כשהשתחרר הלך לנהל מאפיה באזור מגוריו, ויש אבא לילדים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למען ההגינות רושם את זה גם לוחם בעבר ובמילואים ואני אומר לך שאתה קיצוני ברמה מטורפת

אי אפשר לסלף את האמת כדי שתתאים לטענה ועם כל הכבוד לכולנו ברור שלא לכל מחט יש 3 מכוניות ובטח שהן לא מוגדרות כמבצעיות. - אתה מדבר על סילוף האמת ועושה עבודה נאמנה בדיוק בזה, ישנם לא מעט מחטים אשר עושים שימוש ברכב ב כרכב פוזה, לא מעט רכבים כאילו צולמו כאשר הם חונים עם מלוא הזיווד אשר בחלקו סודי בחצר הבית, חלקם אף נגנבו.

מה קרה לרכב הצמוד של המח"ט ? למה רכב ב צריך לשמש לצורך פרטי של הנ"ל ??

רכב לבן הוא רכבו הפרטי של הקצין(מגיע לכל קצין בדגת רב סרן בצבא) בדיוק כמו לכל פוץ הייטק שנמצא באותו מעמד באזרחות.

אהה , התירוץ השחוק הזה , לכול פוץ בהייטק, אז הפוץ בהייטק משלם שווי שימוש + על הרכב עצמו הרב סרן בקבע לא משלם כלום על הרכב וזאת מיידע ממקור ראשון , איש ההייטק לא יוצא לפנסיה בגיל 45 על חשבון המדינה , ומקבל שילומים כל ימי חייו על כך.

תכף תספר לי על חיי הצבא הקשים , על הלילות מחוץ לבית וכדומה, מזמין אותך לנתב"ג, אני יוצא לעבודה בחו"ל ויחד איתי עוד עשרות אנשים אחרים המבלים ימים רבים בעבודתם שם , אנחנו לא בוכים אילו החיים במאה ה 21, אז התירוץ הנ"ל לא צריך לחול על אנשי צבא..

פאג'רו/סופה 2/ פורד וכו' כולם רכבי ב' לא מוגדרים כמבצעיים אלא כרכבי עבודה והן לא פרטיות של שום מח"ט אלה של היחידה- לדוג' במפח"ט גולני יעמוד פאג'רו שישמש גם את הסמח"ט/מח"ט/קמב"צ וכו'

ואותו רכב שלישי הוא מוגדר פעילות ביחידה ואינו שייך למפקד ברמה אישית שהוא יכול לעשות איתו מה שבא לו

אם זה לא ביזבוז כספי משלם המיסים, תאיר את עיני מהו ביזבוז כספים בבקשה..

בכל מקרה, זהו ויכוח על גבם של אנשי הקבע בצה,ל שמבחינת הרבה צריי עיין צריכים לעבוד מקסימום במינימום ולא להיות שווים לעמיתיהם באזרחות

דמגוגיה בגרוש, שיעבדו כמוני עד גיל 67 בתור התחלה , 22 שנות עבודה נוספות , גם אני רוצה שיוויון.

דבר שני אין לכל הנושא שם קשר לרמת תפקוד או חוסר תפקוד וחלאס עם ההקצנות שקצין שנוסע ברנו 5 כמו פעם חזק וטוב יותר מקצין שנוסע על פאג'רו

פעם התניעות הייתה ערך מוביל בצבא, היום זה ראוותנות וביזבוז, ככה נראה הצבא שלנו היום.

דבר שלישי אין קשר לכל הויכוח הטיפשי הזה לשירשור, הפאג'רו כשלעצמו כרכב ב' שמטרתו נסיעות תפקיד של קצינים הוא אחלה רכב, מחליף את הטרופר המיושן ובטח עלה גרושים לצבא

גרוש פה וגרוש שם מסתכמים במליוני שקלים בסוף החודש, אח"כ הצבא רץ לממשלה להגיד שאין כסף על מנת להכין את הצבא למלחמה, כסף אשר נלקח מתקציבי החינוך והרווחה, לך זה אולי מתאים לי לא.

עודפי השומן בצבא עצומים, הגיע הזמן לנתב את הכסף למקומות הנכונים, ואת השומן והפאגרו צריך לחתוך וטוב שעה אחת קודם.

בן

פעם דיברו על ערכים ותרומה, היום מדברים על נכסים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

cx25gti

איפה כתוב שרכב שכזה הוא רכב פרטי. אם מח"ט עשה ברכב שימוש פרטי לא מוצדק בנסיבות הענין - תתלונן עליו ואני בטוח שהוא יחטוף.

תראה לי רב-סרן אחד או איש קבע אחר שיש לו רכב פרטי צמוד וקבוע ולא משלם על-כך משכרו. אל תסתמך על "התפארויות" של שכנים וחברים - תבקש לראות את תלוש השכר שלו. אם יש כזה, אני הראשון שאעשה מזה "מטעמים".

איש הקבע שפורש בגיל 45 ומקבל פנסיה - מקבל פנסיה חלקית. רובם אם לא ילכו לעבוד ירדו ברמת החיים באופן ניכר.

כשהם הולכים לעבוד, ההכנסה הנוספת שלהם נחשבת כמשכורת שניה והם משלמים מדרגת מס גבוהה. כך שלמעשה על השעות שהם משקיעים בעבודה החדשה, הם מרוויחים הרבה פחות. כך שרוב הפנסיה לכאורה נשחקת במס-הכנסה ומס בריאות.

אם ילכו לעבוד בשירות המדינה- עוד יותר תשחק הפנסיה שלהם.

מסכים איתך שיש עודפי שומן ויש עוד מה לקצץ. אני חושב שאתה וכנראה גם אני, לא יכולים לשפוט את הסיבות למה ומדוע. אם אתה טוען על לקצץ, אני אביא כדוגמא דווקא את הדברים שבוודאי ובוודאי כל אחד (לפחות רובנו) עברנו ומכירים מקרוב ועל זה כנראה כן יכולים לשפוט כי היינו במעמד הזה.

למה לכל חייל צריך לתת 2 מגבות חדשות לגמרי שבסוף השירות יוחזרו ויהפכו לסמרטוטים גם אם הן במצב מצויין. אני חושב שבהחלט אפשר לכבס אותן ולנפק למתגייסים חדשים. אם אפשר לשלם למלון 500 שקל ללילה ולהשתמש במגבות שלהם שראו בוודאי כל מיני חומרים ביולוגיים אנושיים, על אחת כמה וכמה אפשר להשתמש במגבת ממוחזרת בצבא. כך גם לגבי מדי א' וכד'.

את דיון החיסכון בצה"ל אפשר לפתוח באוף-טופיק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בעיה של זכויות יוצרים.

הקטע שמעלי הוא דוגמה יוצאת דופן באיכותה לדמגוגיה. יש אפשרות להשתמש בה?

להגיד דמגוגיה בלי לנמק זו... דמגוגיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

CX25GTI, לדעתי דווקא הדברים שלך הם דמגוגיה.

אתה מנסה להציג את כל אנשי הקבע כאוכלי חינם, מלקקי דבש ועושקי אוצר המדינה - וזה ממש לא נכון.

אל תבין אותי לא נכון, הייתי מספיק זמן במערכת ומספיק מהחברים שלי נמצאים עדיין במערכת כדי שאני אבין שהתופעות שאתה מתאר קיימות אבל הם בהחלט לא מדגם מייצג. יש אנשי קבע אוכלי חינם שלא עושים כלום ורק מחפשים לעשוק את הצבא - הם מיעוט. יודע מה, גם בכל מקום עבודה בו עבדתי מאז השחרור ועד היום מצאתי אנשים כאלו.

ובאופן נקודתי לנקודות שהעלאת -

רכבים חומים אסורים לשימוש כרכב ת"ש. גם לסרן צעיר וגם לאוגדונר. אלו הפקודות המפורשות.

גם אם צילמו רכבים כאלו חונים ליד בית של מח"ט, זה לא אומר שמדובר בנסיעת ת"ש. ובכל מקרה, מח"ט (או כל חייל אחר, לצורך העיניין) שמפקיר ציוד סודי בצורה כזאת צריך להענש.

הפוזה היחידה שהרכבים האלו משמשים לה היא, אולי, פוזה של נהגי מח"ט על החפ"שים.

לגבי התשלום - אני לא זוכר האם משלמים שווי שימוש על רכב ת"ש, לדעתי על רכב צמוד כן משלמים. מה שכן, איש קבע שמקבל רכב ת"ש בוודאי משלם על הרכב, אולי פחות ממה ששאר העובדים במשק משלמים, אבל משלם.

מצד שני, הוא גם משלם שקל אחד ליום בעבור הארוחות שהוא מקבל (לפחות 3 ארוחות מלאות ביום, כן?) ואף אחד לא מתלונן. למה?

לגבי הנסיעות - כשאתה עובד לילות או נוסע לחו"ל במסגרת העבודה שלך אתה מקבל על כך שכר. איש קבע שמוזעק לשבוע בפעילות מבצעית, עושה 20 שעות רצופות של עבודה וממשיך לעבוד בשבת לא מקבל על כך שקל אחד תוספת של שעות נוספות. קשה, לא קשה - כסף הוא לא מקבל על זה בעוד אתה כן.

פנסיה - גיל הפרישה של אנשי הקבע שאינם בשירות קרבי הועלה לפני כמה שנים ל55. גיל הפרישה נותר על 45 רק לבעלי תפקידים לוחמים. למה? כי אחרי 30 שנים של שירות קרבי מגיע לאנשים האלו לצאת לפרישה מוקדמת. למה כל כך הרבה מאנשי ההיי-טק מפוטרים בגיל 55-60?

ערכים, תרומה ועודפי שומן - יש הרבה מה לשפר ויש הרבה מה לשנות. לא רק שם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
להגיד דמגוגיה בלי לנמק זו... דמגוגיה.
נו באמת. חידוד לשון הוא מצרך נאה, בתנאי שיש בו טעם כלשהו. אז נכון שתגובה ללא נימוקים יכולה לזכות ללא מעט ציונים, תלוי בנקודת מבטו של הקורא, דמגוגיה היא לא!

הואיל ותגובתך ממילא מלמדת שאינך מכיר את מהות המושג, הינך מוזמן לקרוא שוב את התגובה אליה כוונתי. לא תמיד יש צורך להסביר את המובן מאליו.

פורסם
פעם דיברו על ערכים ותרומה, היום מדברים על נכסים..

תתפלה אבל גם היום (ואני מדבר על יחידות קרביות) הדבר המוביל הוא הערכים ולא הנכסים.

זה לא קשור לתנאים שמקבלים בצבא ואל לנו לזלזל בהם ןלחשוב שבן אדם שמוביללים אותו ערכים צריך לחיות בזבל.

אין לי כח לצטט אכשיו את כל מה שאמרת אבל אתה כל כך מנותק מהמציאות ואני לא יודע איפה שירתתת אבל כנראה ששירתת במקום עם נורמות מקולקלות, כי במקום שאני שירתתי רכבים מבצעיים(לא מדובר על פאג'רו שכזה) לא רק שלא היה מוגדר כרכבו ה"שלישי " של המפקד(דוג' מח"ט) אלה גם היה נוסע אך ורק בפעילות ולמקום הפעילות היה מגיע על מובילים

לטעמי פלטת פו שטויות בקצב ,בטח בהשוואת אופי השירות של מח"ט לאופי השירות של המקביל לו במגזר האזרחי.

*הערה נוספת: "איך בדיוק נראה הצבא שלנו היום"?-1000 מחבלים בשנתיים בעזה אומר לך משהו?- כנראה לא היית שם אז לא.

דבר נוסף, בשירותי האחרון במילואים ביחידה מיוחדת קרבית הופתעתי עד כמה הלקחים הופקו ואתה יודע מה הציוד תענוג.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
תתפלא אבל גם היום (ואני מדבר על יחידות קרביות) הדבר המוביל הוא הערכים ולא הנכסים.

זה לא קשור לתנאים שמקבלים בצבא ואל לנו לזלזל בהם ןלחשוב שבן אדם שמוביללים אותו ערכים צריך לחיות בזבל.

אין לי כח לצטט אכשיו את כל מה שאמרת אבל אתה כל כך מנותק מהמציאות ואני לא יודע איפה שירתתת אבל כנראה ששירתת במקום עם נורמות מקולקלות, כי במקום שאני שירתתי רכבים מבצעיים(לא מדובר על פאג'רו שכזה) לא רק שלא היה מוגדר כרכבו ה"שלישי " של המפקד(דוג' מח"ט) אלא גם היה נוסע אך ורק בפעילות ולמקום הפעילות היה מגיע על מובילים

נאיביות או חוסר אמירת אמת , אבל זה בסדר בגילך גם אני הגנתי על הצבא בלי להטמיע את האמת, מציע לך לעבור על העיתונות היומית בשנים האחרונות, ולהיווכח בעצמך במספר הפעמים הרכב שרכבי ב נגנבו מתחת לביתם של קצינים בכירים.

לטעמי פלטת פו שטויות בקצב ,בטח בהשוואת אופי השירות של מח"ט לאופי השירות של המקביל לו במגזר האזרחי.

ממש אמירת מלאת טעם, מפורטת ומנומקת.

*הערה נוספת: "איך בדיוק נראה הצבא שלנו היום"?-1000 מחבלים בשנתיים בעזה אומר לך משהו?- כנראה לא היית שם אז לא.

דבר נוסף, בשירותי האחרון במילואים ביחידה מיוחדת קרבית הופתעתי עד כמה הלקחים הופקו ואתה יודע מה הציוד תענוג.

באמת 1000 מחבלים בשנתים, זה כבר פוליטיקה זולה, באותו מטבע אז ב 24 שעות האחרונות נורו מעל 40 קאסמים וגראד אחד..

בן

וואו, ממש תגובה מחודדת , הכאבת לי ממש:biglaugh:.

את יכולות הצבא ראינו לצערי במלחמה האחרונה, ואת הנורמות של מפקדיו הבכירים הגדיר וינוגרד בצורה טובה, הרבה יותר טובה ממני.

פורסם
דרך אגב בקשר לרכבי ליסינג, אנשי קבע ששי להם כזה משלמים עליו לא משנה אם זה רב סרן או אל"מ

אז זהו שלא.., הצבא טרח לגלם את שווי השימוש במשכורת מקבלי הרכב, כך שלמעשה אתה ואני משלמים את הרכבים הללו, מקבלי הרכב לא משלמים שקל אחד שחוק על הרכב, הכול מגולם על חשבון הברון.

פורסם
דרך אגב בקשר לרכבי ליסינג, אנשי קבע ששי להם כזה משלמים עליו לא משנה אם זה רב סרן או אל"מ

משלמים גרושים - 700 שקל מהנטו בלי קשר למשכורת. זה אפילו לא מגיע לשווי מס של קבוצה 2. (אגב, בצבא אין קבוצות רישוי כי הצבא הוא רשות רישוי נפרדת ומנפק רישיונות בעצמו לרכבים שאינם ליסינג).

פורסם

צרות עין - זה מה ששולט בשרשור הזה.

עובדי בנק ישראל, חב' חשמל, מקורות , הנמלים ועוד רבים וטובים שותים את המדינה בקשית כבר עשרות שנים ללא תגובה.

ולמה? כי יש להם ועד עובדים חזק.

איזה ועד עובדים יש לאנשי הקבע- אז אז זהו שאין ועד.

רב המגיבים פה בלבלנים ו/או קשקשנים עם דיפלומה.

תפסיקו לפתוח עיניים על מחט"ים בשטח ותסתכלו על הבעיות הגדולות קודם- הכי קל להיטפל לצבא וכנראה שגם הכי פופלארי כרגע.

חוק העדר כבר אמרנו?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

החלוקה הופסקה. מח''טים לא מקבלים את הרכבים השבוע כמתוכנן.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...