Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חייב לציין שאני קורא תגובות של חלק מהאנשים פה ואני פשוט נגעל.

עזבו את המלחמה שהיתה ותוצאותיה,זה דבר אחד,ואין לו קשר לנושא השרשור.

למה לעזעזאל אתם חושבים שלקצין בשירות קבע לא מגיע רכב פרטי צמוד ?

שיהיה ברור לכל המתלהמים פה,שירות קבע בצה"ל זו עבודה לכל דבר,חייב בשירות קבע הוא עובד לכל דבר.

אז למה לקצין בשירות קבע לא מגיע לקבל רכב,כאשר כל מנהל זוטר באזרחות מקבל רכב צמוד ? במה הקצין "נחות" מאותו אזרח ?

תפסיקו כבר לבלבל את המוח עם הצרות עין הזאת,תפתחו את הראש ותבינו שהכל סובב בשורה התחתונה סביב כסף ותנאים נלווים.

כיום יש בצבא בדיוק את אותה הבעייה שקיימת במגזר העסקי:

יש נדידת "מוחות" אל מחוץ למערכת.

בצבא זה מתבטא בכך שקצינים מוערכים (וקצינים בכלל) לא רוצים להשאר במערכת אלא לצאת לאזרחות,מהסיבה שהצבא לא מספק תנאים נאותים-וכן,הוא אמור לספק כאלה לקצינים בקבע,ואני אפילו לא מדבר על משכורת,שאם תקחו קצין ביחידה קרבית ותנו לו לעבוד באזרחות את אותן מספר שעות חודשיות שהוא עושה בצבא,המשכורת שלו תיהיה לפחות פי 3 ממה שהוא מקבל בצבא,ובאזרחות הוא גם "יזכה" לישון כל לילה במיטה עם חברה שלו\אישתו,לראות את המשפחה כל יום ולהנות מחיי נוחות שלא קיימים בצבא.

באזרחות זה מתבטא בכך שהרבה אנשים מבריקים פשוט עוזבים לחו"ל כי התנאים והשכר בארץ בהשוואה לחו"ל הוא בדיחה.

אבל הכי קל לבוא בתלונות וישר להזכיר את תוצאות המלחמה כאילו שזה בכלל פועל יוצא של האם לקצין מסויים היתה טויוטה קאמרי או לאדה סמארה.

למה ללכת רחוק,דן חלוץ,הרמטכ"ל הכושל ממלחמת לבנון השנייה,מקבל היום במגזר הפרטי כ-80K ש"ח לחודש+אופציות בחברת קמור בשווי מעל מליון וחצי שקל.

באמת מאוד קרוב לשכר שלו בתור קצין בצה"ל.........ואני די בטוח שהוא עובד הרבה פחות שעות חודשיות מאשר היה עובד בתפקידו כרמטכ"ל.

עוד דוגמא ?

אודי אדם,גם הוא "התפולט" למגזר העסקי ומקבל שכר לא רע בכלל.

וכנ"ל ה"כושל" השלישי,שכיום משמש כיועץ ביטחוני של מספר חברות בחו"ל ועושה בוכטה של כסף,ואפילו יש לו את ה"פריבילגיה" להתקלח כל יום !

אז נכון,שלושתם כשלו כשלון חרוץ במלחמה,אבל מה בין זה לבין התנאים להם זכאים ?

למה כשמישהו נכשל רוצים לקחת לו את הרכב\משכורת\לישכה\פקידה\רל"ש,אבל כשהוא מצליח לא מוסיפים לו עוד רכב או עוד לישכה ?

אם היו מוסיפים על כל הצלחה,לדן חלוץ היה צריך להיות בשירות הצבאי 17 רכבים צמודים,9 פקידות,6 לשכות ו-4 חיילים צמודים שיחזיקו לו את שמונת הלפטופים,כי עד לתפקיד הרמטכ"ל הוא נחשב לקצין הכי מוצלח ומבריק שצמח בחיל האויר.

תפסיקו להכנס כל פעם לחישובים למה ההוא קיבל קאמרי ולמה זה קיבל דיפנדר,לא יצא לכם מזה כלום,מקסימום תצאו מזה צרי עין.

השאלה מה משקלם של כמה עשרות ג'יפים, מכוניות מנהלים וסתם אוטו למכולת, על תקציב הבטחון אינה השאלה. השאלה היא מהיכן לוקח שר הבטחון ואנשי הכספים של משרד הבטחון את החוצפה לטעון, בעת הדיונים על תקציב הבטחון, שלצבא נחוץ עוד כסף ואי הוספתו לתקציב, מסכנת את עצם יעילותו של הצבא וכוחו להתמודד עם אתגרים בטחוניים, היא השאלה. אריתמטיקה, למרות חשיבותה, אינה הנושא. סדרי עדיפויות וגם "מראית עין" הם הנושא.

אולי באמת כדאי להתרכז פה בנושאים שהפורום הזה יועד להם. פשוט עצוב לקרוא כאן חלק מהתגובות.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לבחור שפתח את השרשור,זה יהיה מוגדר רכב "מבצעי" עלק.

למה נראה לך שתוכל לקחת אותו לנסיעות ת"ש?! אז מה עם את הנהג של המח"ט.

גם כן מושתנים,עלק מבצעי,כמו שהאיביזה שלי מבצעית.

אם היתי צריך להכנס עם ה"ג'יפ" הזה לשטח במבצע היתי חושב פעמיים,בושה וחרפה ! בזבוז כסף.

Got To love It

פורסם
זה באמת צרות עין. מה לעשות - המחלה של הישראלים, שריד מהתרבות שהביאה הסבתא מפולין של אמצע המאה... נותנים עצות לאחרים אך כזה נוגע להם, מה פתאום?!

פג'רו לצבא באמת לא נחוץ.

אבל מי כאן בפורום קונה רכב שבאמת נחוץ?

רובנו יכולים להסתפק בגרוטאה חבוטה, העיקר שתגיע מנקודה א' לנקודה ב'.

אתה יודע מה ההבדל? שעל השגעונות שלי לרכבים אני משלם מכיסי בעבודה מזעת אפי.שעל השגעונות גדלות של הצבא משרד הבטיחון משלם מתקציב הביטחון שכל חודש עושק את האזרחים במיסים המונפצים.

מה היה קורה אם היה להם רכב שטח אמיתי-סופה/דיפנדר שיכול להתמודד עם שטח אמיתי וביחידה היה מחכה להם רכב פרטי לנסיעה הביתה?

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

חברים חברים חברים.

בתור נהג צבאי (לא כמקצוע ראשי, אבל בין השאר יש גם רישיון צבאי)

אל לנו לשכוח שהצבא קונה את כל אלו ללא מיסים ולכן המחיר שדנה מהרצליה תשלם עם הפאג'רו שלה גבוהה בהרבה מאוד מהמחיר שצה"ל ישלם עליה..

ועדין - ביזיון שלא יאמן.

פורסם
לבחור שפתח את השרשור,זה יהיה מוגדר רכב "מבצעי" עלק.

למה נראה לך שתוכל לקחת אותו לנסיעות ת"ש?! אז מה עם את הנהג של המח"ט.

גם כן מושתנים,עלק מבצעי,כמו שהאיביזה שלי מבצעית.

אם היתי צריך להכנס עם ה"ג'יפ" הזה לשטח במבצע היתי חושב פעמיים,בושה וחרפה ! בזבוז כסף.

בצבא הרכב הוגדר להיות אך ורק מבצעי, ואני לא מחליט מה הוא הוגדר.

ומי אמר שאני אוכל לקחת אותו לנסיעות תש?

עשיתי רק כותרת צינית.

גם אני חושב שזה לא ראוי, אבל אם הייתה לי אפשרות לבטל את העסקה, לא הייתי מבטל אותה, תחשבו גם אתם, הייתם מבטלים את העסקה הזו אם הרכב היה צריך להגיע לידיים שלכם, אפילו אם זה על חשבון משלם המיסים?

לא לקחתם בחשבון,שלמחט"ים יש 2 נהגים,נהג א' לרכב הלבן,ונהג ב' לרכב השטח,ששניהם חיונים לתפקודו השוטף של המח"ט,שצריך לחזור אחרי יומיים ללא שינה בשטח ,מיכוון שפיקד על תרגיל או מבצע,לנהוג חזרה לביתו זה לא מציאותי,לכן ממתין לו נהג א' עירני,שיסיעו לביתו בבטחה.

*גילו נאות,שירתתי בסדיר כנהג בוס של מח"ט ,ומפקד אוגדה.

אז זהו, אני נהג מחט, ואני גם נהג א' וגם נהג ב', כך שאני הנהג היחיד של המח"ט.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

למעשה אין חדש תחת השמש.

כל אותם שיקבלו עתה פאג'ארו חדש בעצם מחליפים רכב דומה - איסוזו טרופר, שכבר לא מיובא יותר. (למעונינים - בקרוב במכרז ממשרד הביטחון , במחיר מציאה ושלל חירורי אנטנות ותושבות מ"ק, איסוזו טרופר שחוט עם 200-300 אלף קילומטר).

תמיד לבכירי השטח בצה"ל היו ג'יפים גדולים- הטרופר עד עכשיו, לפניו בלייזרים , וואגונירים ועוד.

לדעתי, היה עדיף בתור רכב שטח לקצינים בכירים לציידם בסופה סימן 2 של תע"ר - אמנם לא מפנק במיוחד ולא סמל סטטוס,

אבל פונקציונאלית לא נחות מהפאג'רו - 4 דלתות, עבירות מעולה, חזק ויעיל ונוח משמעותית מסופה 1. היתרון - תוצרת מקומית (בחלקה...) ולא מנקר עיניים.

הבעייה - ולכן לא ניבחר - משמש מג"דים . אוי לאותה בושה - למח"ט ואוגדונר רכב שטח כמו למג"ד...

ואבוי , נוצרת בעייה חדשה - לאלופים יש עדיין טויוטה לנדקרוזר ישנות יחסית - הם בטח חייבים עתה להחליף לרכב בקטגוריה גבוהה יותר , כדי להתבדל מהתא"לים והאל"מים - אני ממליץ לשדרג להם במיידי לחלופה הולמת כגון גרנד צ'ירוקי או דיסקברי.

פורסם
אני במקרה נהג מחט סדיר, שאמור לקבל את הרכב מתישהו בשבוע הקרוב. מאוגים כבר קיבלו.

מה אתם אומרים?

שאתה הולך לטחון הרבה שעות וקילומטרים מאחורי ההגה של המיצובישי הזאת :lol:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

תפסיקו לבכות ,אתם גם הייתם לוקחים את הגיפ .:idea:

עכשיו רציני!! בזבוז כסף!!! נימאס כבר מהשטויות עדיף שהיו מוקמים עוד כמה אזורים של אגודה למען החייל כמו אולגה בחדרה שחיילים רעבים יוכלו לאכול בדרך חזרה לבית .

פורסם
עדיף שהיו מוקמים עוד כמה אזורים של אגודה למען החייל כמו אולגה בחדרה שחיילים רעבים יוכלו לאכול בדרך חזרה לבית .

זה בכלל לא שייך לצבא.

כל מה שאתה רואה ששייך לאגודה למען החייל, זה למעשה תרומות של אזרחים למען חיילי הצבא.

אם זה היה תלוי בכספי הצבא, לא היה אולגה ולא היו מזנונים בדרכים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
היתרון - תוצרת מקומית (בחלקה...)

.

לפעמים לתוצרת מקומית יש חיסרון והוא המחיר ויצרנים מנצלים זאת לרעה.

במכרזי משהב"ט יש העדפה לתוצרת מקומית עד לגבול מסויים. ( לא זוכר בדיוק את האחוז, נדמה לי 20 אחוז).

משמע, שאם יש יצרן מקומי שמוכר יקר יותר עד לאחוז מסויים מול ספק אחר מחו"ל, תהיה עדיפות לספק מקומי. במילים פשוטות, אם (לצורך הדוגמה) פג'רו עולה 80 אלף וסופה עולה 99 אלף יקנו סופה. אם סופה יעלה 101 אלף, יקנו פג'רו. היו כבר מקרים שיצרנים מקומיים ניצלו לרעה את הענין והעלו מחיר בתוך טווח האחוזים ומכרו בפועל יקר יותר כי יש העדפה לתוצרת מקומית.

אל תשכחו שהיבואן שמוכר 40 מכוניות במכה אחת, יודע שהוא גם ירוויח את סידרת הטיפולים והתיקונים שתבוא לאורך חיי הרכב, ולפעמים השיקול להוזיל מחיר משמעותית נובע מכך שהוא יודע שהקופון עוד ייגיע בהמשך. לא לשכוח שרכב שכזה כשהוא מתפקד כרכב שטח צבאי, עושה פרסומת חינם ליבואן, וגם לזה יש מחיר. אם היבואן מניח שבגלל 40 פג'רו שהלכו לצבא במחיר מוזל, הוא ימכור עוד 20 פג'רו במחיר מלא, הוא רק הרוויח מכך, והרבה מאוד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה שמעניין אותי אחרי הכל- למה דווקא פאג'רו? איזה יתרונות שטח יש לו על פני רכבים אחרים- אם הוא אמור להיות "מבצעי"? למה לא רנגלר לדוגמא, שגם עדיף בשטח, וגם יוכל להקנות ע"י כספי הסיוע האמריקאים?...

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אתם יוצאים מנקודת ההנחה שהיה מכרז ויבואן מיצובושי זכה בו, אבל זה לא בהכרח נכון.

יתכן מאוד ומנהל הרכב של צה"ל בחן כמה רכבים, והחליט שהרכב הטוב והמתאים ביותר עבורו כרגע הוא הפאג'רו. אז אמנם יוצא מכרז, אבל זה מכרז "סגור" שדי ברור שרק יבואן אחד יכול להתמודד עליו.

למה לא רכבים אמריקאיים - האמת היא שקשה לי לחשוב על רכב זמין שיתאים לדרישות של הצבא. אין אינטרס לקנות 40 כלים שלא מגיעים בייבוא סדיר לארץ ולהתקע איתם. הרנגלר ושותפיו הם במרכב "קצר" ולכן לא מתאימים כרכב שטח למח"ט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גועל נפש וצרות עין! זה גם ככה רכב חום ואסור לו לעשות נסיעות פרטיות. (ואם כבר לוקחים אותו בערב הבייתה, צריך לשים בתחנת משטרה).

נכון שהצבא בזבזן. אבל לא מדובר בפג'רואים.

אגב, היים מתעצבנים באמת אם הייתם יודעים שבחלק מהמקרים אלו שעושים נסיעות פרטיות ברכבים של היחידה (וגם רכבים חומים/עם פס צהוב/מס' שחור, בניגוד לנהלים) הם נגדים זוטרים ביותר בני 23 בדרגות סמ"ר ורס"ל, שאני בספק אם היו מרוויחים יותר ממינימום באזרחות. (וגם לא זוטרים, אבל זה יותר מובן).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...