Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שמעניין אותי אחרי הכל- למה דווקא פאג'רו? איזה יתרונות שטח יש לו על פני רכבים אחרים- אם הוא אמור להיות "מבצעי"? למה לא רנגלר לדוגמא, שגם עדיף בשטח, וגם יוכל להקנות ע"י כספי הסיוע האמריקאים?...

איזה.מבצעי ואיזה נעליים, כולה רכב ב' שנועד להעביר אותו ממקום למקום, רכב מבצעי לא קשור ליצרן אלא לרמות המיגון ששמים עליו

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי הם לקחו את זה בליסינג ?

זה לא חדש שבצבא יש רכבים בליסינג.

.

רכבים חומים לא בליסינג. רק רכבי הת"ש החדשים נרכשו בליסינג.

איזה.מבצעי ואיזה נעליים, כולה רכב ב' שנועד להעביר אותו ממקום למקום, רכב מבצעי לא קשור ליצרן אלא לרמות המיגון ששמים עליו

רכב מבצעי הוא רכב שמשמש לנסיעה מבצעית. אין קשר לרמת המיגון שלו.

קח את היונדאי גטס של הרס"ן בקרייה, תקע בתוכה נהג יחידה בדרגת רב"ט שצריך להעביר פ"מ לפיקוד צפון באופן סופר-דחוף, וקיבלת נסיעה מבצעית.

קח טיוטה היילקס, תקע בתוכה ספק כוח של PC ושלח אותה מבאר-שבע לאילת כדי להשמיש מחשב מבצעי - קיבלתי נסיעה מבצעית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב מבצעי הוא רכב שמשמש לנסיעה מבצעית. אין קשר לרמת המיגון שלו.

קח את היונדאי גטס של הרס"ן בקרייה, תקע בתוכה נהג יחידה בדרגת רב"ט שצריך להעביר פ"מ לפיקוד צפון באופן סופר-דחוף, וקיבלת נסיעה מבצעית.

קח טיוטה היילקס, תקע בתוכה ספק כוח של PC ושלח אותה מבאר-שבע לאילת כדי להשמיש מחשב מבצעי - קיבלתי נסיעה מבצעית.

ידידי הגדרות זה דבר יפה אבל אם כל הכבוד אני מדבר תכלס.

תכלס זה אומר שנסיעה מבצעית, היא פעילות קרבית בשטח עויין שקיים בו סיכון(דוג' שטחים/עזה/לבנון) ו/או נסיעה באימון שמטרתו לתרגל טכניקה מבצעית ו/או חיפ"וק של כזה.

ועם כל הכבוד הגדרות זה יפה אבל אין שום אלמנט מבצעי בנסיעה בפג'רו חום וחוץ מזה זה לא משנה מבצעי לא מבצעי אני לא רואה שום בעיה שרכבו של מח"ט יהיה פג'רו/טרופר/ כל רכב אחר

וכן למיגון חלק חשוב בהגדרת נסיעה מבצעית כי כל שעולה הסיכון כך נדרשת רמת מיגון גבוהה יותר

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
שאתה הולך לטחון הרבה שעות וקילומטרים מאחורי ההגה של המיצובישי הזאת :lol:

אני כבר טוחן, הסתובבתי בכל הארץ גם בלי הפאג'רו!:-)

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

צביקה,

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא.

יכול להיות שבכלל שכרו אותם.

אם משהב"ט מפרסם מכרז לשכירת רכב משא אחוד לנהיגה עצמית מעל 4.001 סמ"ק, אז הוא גם יכול לשכור פג'רו לנהיגה עצמית.

השכרה וליסינג הן שתי ואריציות קרובות זה לזה.

כשאתה שוכר בליסינג 9,000 מכוניות בהיקף של מיליארד ש"ח (נתון מדוייק), שכמעט כל שכבות הקצונה והנגדים הבכירים נוגעים לזה, גם ברור שכל המדינה יודעת מזה, זה שונה מאשר 40 כלים יעודיים לתפקידים ספציפיים שהם טיפה בים הרכב הצה"לי.

ולגבי המספר השחור - זה בפירוש לסמן שמדובר ברכב עבודה ולא ת"ש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תתבייש לך! אנשים שילמו וישלמו על "מחדלים" במלחמה ההיא ואתה עם הסנסציה שלך שבעצם מדובר היה בנצחון מזהיר, סתמת את הפה עד עכשיו ?

א. הייתי פה תמיד ומתחילת השירשור אם לא שמת לב

ב. אין פה שום נסיון לשום סנסציה ,להבדיל מהרבה בלבלנים פה אני אומר שוב שאני חוויתי על בשרי את המלחמה הזו ברמות הכי גבוהות שלא לדבר על זה שהאנשים שאתה מדבר עליהם הם חברים בשבילי ולא סתם אנשים.

ואני מסרב לשחק אותה מסכן כמו שהרבה אנשים כן עושים בשירשור פה ולהכניס כל שטות למשוואה של צבא חלש צבא חזק

ולתכלס, לא ארבעים פאג'רו שבאים להיות רכבי ב' של קצינים ישנו את היכולות/חוסר יכולות מבצעיות של צה"ל במלחמה כזו או אחרת

ג. מאוד קל להגיד מחדלים, אני מקווה שאתה יודע על מה אתה מדבר

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

הבא שימשיך לנהל כאן דיון פוליטי, בניגוד להנחיות, ייקבל הערה ניהולית, לא יעבור "בדרך צלחה" ולא יקבל 200 לירות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
א. הייתי פה תמיד ומתחילת השירשור אם לא שמת לב

ב. אין פה שום נסיון לשום סנסציה ,להבדיל מהרבה בלבלנים פה אני אומר שוב שאני חוויתי על בשרי את המלחמה הזו ברמות הכי גבוהות שלא לדבר על זה שהאנשים שאתה מדבר עליהם הם חברים בשבילי ולא סתם אנשים.

ואני מסרב לשחק אותה מסכן כמו שהרבה אנשים כן עושים בשירשור פה ולהכניס כל שטות למשוואה של צבא חלש צבא חזק

ולתכלס, לא ארבעים פאג'רו שבאים להיות רכבי ב' של קצינים ישנו את היכולות/חוסר יכולות מבצעיות של צה"ל במלחמה כזו או אחרת

ג. מאוד קל להגיד מחדלים, אני מקווה שאתה יודע על מה אתה מדבר

בן

א. לא התכוונתי לתחילת השרשור, אלא לאוגוסט 2006.

ב. אני מצדיע לך בכל הנוגע להשתתפות שלך במלחמה, במיוחד כשהמדובר "ברמות הכי גבוהות". באשר לשאלה אם 40 ג'יפים משנים את יכולת הצבא לעמוד במשימותיו, כבר התייחסתי לכך, כמה הודעות למעלה ואיני רואה טעם לחזור ע"כ.

ג. נכון שקל להגיד "מחדלים". אפילו לבנאדם רציני כמו וינוגרד זה קל.

ד. בשל החרדה שאחזה בי אחרי קריאת ההודעה שמעלי, אני מבקש רחמים מראש, בדיעבד, איך שתרצו. ומתחייב אגב, לא להתייחס יותר לענין בהקשרו הפוליטי. ובשביל לצאת סופית מהענין הפוליטי, לא נותר לי אלא להמליץ בפני ראשי מערכת הבטחון, אם לא מאוחר מדי, לשקול שוב את הבחירה בפג'ארו. תאמינו לי עדיף ריינג' רובר. הרבה יותר נוח, מפנק ואין לו בכלל סיבה להתבייש בשטח. באשר למחיר? כל החתיכות יחד יעלו פחות מ F15 יד שנייה, במצב "לא משהו".

פורסם

מה ההשואה ל-f15 ?!

תחשבו "רפולית" -שיש שחושבים בטעות שהיה טיפש.

כשניסו להסביר לו על GPS שאל "זה הורג ערבים ? " , כשענו שלא אמר שלא צריך את זה. (וצדק - ההיי טק השכיח מצהל חיילות בסיסית )

פורסם
גם חיל שלישות לא "הורג ערבים" אז בואו נבטל גם אותו.

עידן

בודאי.

אם לא היו שיקולי סודיות ודאי שהיה כדאי לבטלו. הפרטה תחסוך הרבה.לפני שנים היו מזועזעים בחיל האויר לרעיון שפרחי טיס יודרכו ע"י א"עצ במטוסים אזרחיים. גם שקבלני מזון יסתובבו בבסיסים או שיחידות בינוי לא ייבנו. את כל מה שלא יורה (בלשון ח"א - "הטסים על שולחן ") יפריטו וטובה שעה קודם. אזרח מנוסה יותר,משכיל יותר ומשתדל לפרנסתו יותר מילד שבא להעביר 3 שנים בשירים וריקודים כפקיד/נהג בוס/אפסנאי ועוד "מקצועות" שהומצאו בצ"הל. חייל צריך להילחם - כי בגילו יש לו יותר כושר גופני. אם לא יכול- SORRY , עברנו את התקופה של "כור היתוך לקליטת עליה ",זאת לא בעיה של צ"הל למצוא לו בכח תעסוקה לגיל 18-21 . את כל הניהול והתחזוקה של מערך מורכב ענק יש להשאיר למקצוענים.צריך רק להיזהר שבתהליך האיזרוח לא יישפכו את התינוק עם המים ונהפוך לצבא השויצרי. במקביל צריך להיזכר איך היתה רוח צהל בתקופות שניצח .

פורסם

לפותח השרשור

אני ממש לא מקנא בך כי הרכב הוא בצבע חום מה שלא נותן לך את כל הפריבלגיות שיש לגי'פ כזה שצבוע בלבן (עם מספר אזרחי ) .

ולנהג מח"ט לשעבר ,

יפה שיש למחט שני נהגים אבל זה בזבוז ואתה יודע זאת טוב מאוד כי ברגע שהוא בשטח אז הנהג הולך לישון או כל דבר אחר חוץ מלנהוג .

וגם אני שימשתי כנהג בוס + יחידה כשצריך ביחידה מבצעית בצה"ל .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

התגובות פה ממש מנותקות מהמציאות הצה"לית, יש קשר ענק בין זה שיש לו 3 מכוניות למלחמות וההתנהלות של הצבא, 3 מכוניות למח"ט, שרושמים שהן "מבצעיות" היא שיטה ידועה, את הרכב הפרטי האישה תיקח, או החיילת האהובה על המח"ט, בפאג'רו הוא ינהג או הנהג שלו בזמנו הפנוי, ונראה למישהו שלמבצעים ישתמשו בפאג'רו? יש גם פורדים,האמרים,וסופה 2 שבהם ישתמשו שיורדים לכל שטח שהוא לא אספלט מלוקק. וזה משקף את כל צה"ל, זה משקף את ההנתהגות הבזבזנית של האלופים, של הפינוק, של שיטת הקומבינות, של הג'ובים שמסדרים אחד לשני בצה"ל,כל אלה מביאים לצבא שפועל בצורה גרועה, ולמעשה מקרטע.

זה לא מעניין שהצבא משלם חצי מחיר, ולא מעניין שהוא מוציא הרבה יותר על טיסה של F16,יש הבדל, ההבדל הוא שזה לא הכרחי, ובטח שאף אחד לא צריך 3 רכבים בצבא.

*למען ההגינות, רושם את זה חייל בסדיר בצה"ל,פטריוט אמיתי שהיה לוחם,וכבר לא.ורואה איך צה"ל עובד יום יום.

פורסם
התגובות פה ממש מנותקות מהמציאות הצה"לית, יש קשר ענק בין זה שיש לו 3 מכוניות למלחמות וההתנהלות של הצבא, 3 מכוניות למח"ט, שרושמים שהן "מבצעיות" היא שיטה ידועה, את הרכב הפרטי האישה תיקח, או החיילת האהובה על המח"ט, בפאג'רו הוא ינהג או הנהג שלו בזמנו הפנוי, ונראה למישהו שלמבצעים ישתמשו בפאג'רו? יש גם פורדים,האמרים,וסופה 2 שבהם ישתמשו שיורדים לכל שטח שהוא לא אספלט מלוקק. וזה משקף את כל צה"ל, זה משקף את ההנתהגות הבזבזנית של האלופים, של הפינוק, של שיטת הקומבינות, של הג'ובים שמסדרים אחד לשני בצה"ל,כל אלה מביאים לצבא שפועל בצורה גרועה, ולמעשה מקרטע.

זה לא מעניין שהצבא משלם חצי מחיר, ולא מעניין שהוא מוציא הרבה יותר על טיסה של F16,יש הבדל, ההבדל הוא שזה לא הכרחי, ובטח שאף אחד לא צריך 3 רכבים בצבא.

*למען ההגינות, רושם את זה חייל בסדיר בצה"ל,פטריוט אמיתי שהיה לוחם,וכבר לא.ורואה איך צה"ל עובד יום יום.

+1 :idea:

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

למען ההגינות רושם את זה גם לוחם בעבר ובמילואים ואני אומר לך שאתה קיצוני ברמה מטורפת

אי אפשר לסלף את האמת כדי שתתאים לטענה ועם כל הכבוד לכולנו ברור שלא לכל מחט יש 3 מכוניות ובטח שהן לא מוגדרות כמבצעיות.

רכב לבן הוא רכבו הפרטי של הקצין(מגיע לכל קצין בדגת רב סרן בצבא) בדיוק כמו לכל פוץ הייטק שנמצא באותו מעמד באזרחות.

פאג'רו/סופה 2/ פורד וכו' כולם רכבי ב' לא מוגדרים כמבצעיים אלא כרכבי עבודה והן לא פרטיות של שום מח"ט אלה של היחידה- לדוג' במפח"ט גולני יעמוד פאג'רו שישמש גם את הסמח"ט/מח"ט/קמב"צ וכו'

ואותו רכב שלישי הוא מוגדר פעילות ביחידה ואינו שייך למפקד ברמה אישית שהוא יכול לעשות איתו מה שבא לו

בכל מקרה, זהו ויכוח על גבם של אנשי הקבע בצה,ל שמבחינת הרבה צריי עיין צריכים לעבוד מקסימום במינימום ולא להיות שווים לעמיתיהם באזרחות

דבר שני אין לכל הנושא שם קשר לרמת תפקוד או חוסר תפקוד וחלאס עם ההקצנות שקצין שנוסע ברנו 5 כמו פעם חזק וטוב יותר מקצין שנוסע על פאג'רו

דבר שלישי אין קשר לכל הויכוח הטיפשי הזה לשירשור, הפאג'רו כשלעצמו כרכב ב' שמטרתו נסיעות תפקיד של קצינים הוא אחלה רכב, מחליף את הטרופר המיושן ובטח עלה גרושים לצבא

בן

BENJ:

ROY:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...