Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלומי:

החלפה לדעתך תוריד מהביצועים או תעלה אותם?

למרות שהשאלה מופנית לשלומי תרשה לי לענות ע"ס שיחות עם אנשים שעשו החלפה.

אל תצפה להבדלים גדולים. טיפה יותר אחיזה זה הכל.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני צריך להחליף את הצמיגים.

תוך שנה גמרתי את ה"קלבר" שיש לי מלפנים, ואם כבר להחליף צמיג אז לדעתי עדיף ללכת על מידה טובה יותר שתעניק לי אחיזה טובה יותר (אם אפשרי).

אני בתהליכי חיזוק השילדה וצמיגים זה גם משהו שקשור.

לאחר שאני אסיים את השילדה, מוערך תוך חודשיים..אני מתחיל לתכנן השתלה, ואז אני חייב צמיגים מתאימים.

אז אפשר לומר שאני מקדים תרופה למכה.

שלומי:

החלפת צמיגים תגרום לחיכוך תמידי גבוה יותר עם הכביש וכתוצאה מכך צריכת דלק גבוהה יותר , האצות טובות פחות (למרות שאולי אפשר להגיד שזה שולי) , אחיזה גבוה יותר ולפעמים תחושות הגה כהות יותר .

לסיכומו של דבר, אם אתה לא הולך ללשפר את ההספק בהמון, לדעתי החלפת צמיגים ל"עבים" יותר היא לא כדאית.

פורסם
בתור אחד שקנה 4 צמיגים (185/55R14) היום:

1. בצמיג ישיר בפ"ת גיא מוכר דאנלוף SP2000E ב400 ש"ח ליחידה

2. בגיפור ניתן להשיג יוקו A539 שנת לידה 2001. ביום ראשון מגיע משלוח של יוקו - אין בו צמיגים במידה שלנו :(

A539 זה כנראה צמיג הכי טוב במידה הזאת בארץ - להוציא פירלי PZERO, שעולים כ1000ש"ח ליחידה וחיים פחות מ10000 ק"מ - אבל איזה חיים! :D:D:D:D

3. פלקן קיים (בארץ) רק בדגם ZE326 (שהיה לי קודם כ1/2 שנה). סה"כ צמיג בסדר, אך לא מעבר לכך. אחיזה בינונית, רעש, לא עומדים בסדרת בלימות חרום מ80קמ"ש ל0 (בלי ABS) :roll::D:D

4. קומהו, הנקוק, מקסום, סאווה, מאטאדור, בארום...the list goes on. לא שווה התייחסות.

5. מישלין אקסלטו קיימים בשתי דגמים. זה מיובא לארץ במידה הנדרשת הינו נחות משמעותית מהשני :( ובעצם לא נחשב לצמיג ספורטיבי.

במילים אחרות, עד שלא יהיה יבוא מסודר של יוקו תהיה פה בעייה.

אני בינתיים קניתי 4 צמיגי קונטיננטאל (ContiPremiumContact) בצמיגי NA (רח' הארד, רמת החייל, ת"א. 03-6447567. בחור נחמד ומחירים נוחים (מאוד).

הצמיג עצמו לא ספורטיבי ממש, אך הצליח לעבור את פילוט MXM של מישלין, P6000 של פירלי וספורט 200E של דאנלוף. אז התפשרתי וקניתי אותם.

למי ששואל למה לשחליף צמיגים אחרי 15K ק"מ - אימון במסלולים. מי שמחפש 4 צמיגים במצב טוב לאימון נהיגה או לג'ימיקנה - הם שוכבים מחוץ בשאר של צמיגי NA ברח' הארד בת"א :)

P.

אגב, אני רואה שאתה מאוד אוהב את האוטו שלך, ויש לך אליו הערכה רבה.

כששואלים אותך שאלות, אתה עונה בשחצנות רבה עליו...

(2 נערים בני 18+- באו לפנצ'ריה ושאלו על צמיגים. אחד מהם, שיודע מהי VTR, שאל אותך איך האוטו...ענית: רוצה אותו? תביא 5000.....לסיבוב קטן! איך אני יודע? אני הייתי אחד מהם. יש לך אוטו טוב, אין ספק. אבל תשובה שכזאת, פשוט גרמה לי לרצות לבוא לידך עם הראלי ולהראות לך ששאלתי מתוך הערכה לאוטו, לא מתוך קנאה.....אבל חשבתי לעצמי מה זה משנה כבר :p . אגב, לא ידעתי שזה אתה, רק עכשיו אני מקשר בין שני המקרים. זה קרה בערך לפני שבועיים בערך אם אני לא טועה. באותה הפנצ'ריה היחידה שנמצאת ברחוב הארד).

Back to the original - NC again.

פורסם
אני צריך להחליף את הצמיגים.

תוך שנה גמרתי את ה"קלבר" שיש לי מלפנים, ואם כבר להחליף צמיג אז לדעתי עדיף ללכת על מידה טובה יותר שתעניק לי אחיזה טובה יותר (אם אפשרי).

אני בתהליכי חיזוק השילדה וצמיגים זה גם משהו שקשור.

לאחר שאני אסיים את השילדה, מוערך תוך חודשיים..אני מתחיל לתכנן השתלה, ואז אני חייב צמיגים מתאימים.

אז אפשר לומר שאני מקדים תרופה למכה.

שלומי:

החלפת צמיגים תגרום לחיכוך תמידי גבוה יותר עם הכביש וכתוצאה מכך צריכת דלק גבוהה יותר , האצות טובות פחות (למרות שאולי אפשר להגיד שזה שולי) , אחיזה גבוה יותר ולפעמים תחושות הגה כהות יותר .

לסיכומו של דבר, אם אתה לא הולך ללשפר את ההספק בהמון, לדעתי החלפת צמיגים ל"עבים" יותר היא לא כדאית.

חיכוך זה טוב לא?! :wink::D

צריכת הדלק לא אמורה להשתנות בצורה רצינית.

את מי מעניינות האצות??? :D

אני מחפש אחיזה...נטו.

ההספק הולך לעלות לפחות לאיזור ה-120 סוסים..אם לא יותר..דובר גם על 140.

אני מתכוון להביא בלוק 1.6, עוד לא יודע אם מייבוא או מהשבתה..

לעשות פורטינג, להחליף גל זיזים, להחליף מערכת הזרקה (לא בטוח), לשפר את הפליטה

ולעשות עוד כמה שינויים של צ'יפ וכו', אבל זה כבר זוטות.

אני בונה על השקעה של כ-10K לפחות על מנוע, אני חושב שזה לא יספיק אבל נראה איך הדברים יזוזו... :twisted:

נ.ב.:

אם VTR בעלת הספק של 90 כ"ס מסתדרת עם מידה כזו אז אני מאמין שגם הראלי שלי תסתדר.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
ההספק הולך לעלות לפחות לאיזור ה-120 סוסים..אם לא יותר..דובר גם על 140.

אני מתכוון להביא בלוק 1.6, עוד לא יודע אם מייבוא או מהשבתה..

לעשות פורטינג, להחליף גל זיזים, להחליף מערכת הזרקה (לא בטוח), לשפר את הפליטה

ולעשות עוד כמה שינויים של צ'יפ וכו', אבל זה כבר זוטות.

אני בונה על השקעה של כ-10K לפחות על מנוע, אני חושב שזה לא יספיק אבל נראה איך הדברים יזוזו... :twisted:

אתה ממש ממש, אבל ממש אופטימי לגבי המחיר. אבל אני שמח שיש כאן בפורום חולמים אני רואה בזה תכונה טובה. מה שחשוב זה שתעדכן לגבי התפתחויות ומחירים. אני ממש סקרן לדעת מי יעשה לך פורטינג ואיך זה יצא.

נ.ב.:

אם VTR בעלת הספק של 90 כ"ס מסתדרת עם מידה כזו אז אני מאמין שגם הראלי שלי תסתדר.

צודק במאה אחוז. כמו שאמרתי ההסברים התאורטיים על התנגדות גלגול וציפה בשלוליות יפים מאד בתאוריה אבל בפועל ההבדל ממש שולי. אז לך על זה.

פורסם

מנוע אפשר להביא ב-2000 עד 3000 שקל, בדוק!

פורטינג עוד כ-1500 שקל.

גל זיזים עוד 1500 שקל.

צ'יפ וכו' עוד 1000 שקל.

מערכת פליטה כ-4000 שקל, + :roll:

עבודה כ-2500 שקל.

בקיצור הסיפור מסתכם בכ-15K מינוס..זה לא כזה סיפור..את הכסף אני אגייס תוך כמה חודשים ספורים, משהו כמו חצי שנה.

כמה יצא לנו פה?! יש 130 סוסים לפחות?

פורסם
מנוע אפשר להביא ב-2000 עד 3000 שקל, בדוק!

פורטינג עוד כ-1500 שקל.

גל זיזים עוד 1500 שקל.

צ'יפ וכו' עוד 1000 שקל.

מערכת פליטה כ-4000 שקל, + :roll:

עבודה כ-2500 שקל.

בקיצור הסיפור מסתכם בכ-15K מינוס..זה לא כזה סיפור..את הכסף אני אגייס תוך כמה חודשים ספורים, משהו כמו חצי שנה.

כמה יצא לנו פה?! יש 130 סוסים לפחות?

זה נשמע שביררתה ואתה יודע על מה אתה מדבר אבל באמת הפתעתה אותי עם המחירים האלה. פורטינג + גל זיזים 3000 שקל זה פחות ממה שחשבתי ואני ממש מחכה בקוצר רוח לראות את השישור אחרי הביצוע. שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

תספר לי מה מפליא אותך????

נכון שיש בעיות עם פורטינג בארץ, ונכון שאין FLOW BENCH אבל יש כמה טובים שעשו את זה כבר "כמה" פעמים "ספורות".

בלי פורטינג מאוד קשה להביא מנוע 1.6 להספקים גבוהים (140 סוסים).

אני חושב שדיויד הוא היחיד שיושב על הספק בשיעור דומה (תקן אותי אם אני טועה)

ללא פורטינג.

בכל אופן 2000 שקל לפורטינג זה מחיר הגיוני ו-1000+ לגל זיזים זה גם סביר לחלוטין.

ואני בטוח שב-15K אפשר לבנות מנוע בצורה יפה.

מי חולק על הדיעה שלי?

אני אשמח לקבל ריג'קטים.

פורסם

דיברתי עם צמיג ישיר.

הצמיגים שעומדים על הפרק הם:

פירלי P-6000.

DUNLOP SP 2000.

קונטי.

קראתי ברשת תגובות על הפירלי ונאמר שם שהם נגמרים תיק תק.

מה דעתכם על ה-3 ומה מתוכם אתם ממליצים לי?

יום שישי אני אצלו, מישהו רוצה להיפגש? :D:lol:

פורסם

אתה שואל מה מפליא אותי וגם עונה :)

כן, העובדה שמעולם לא שמעתי (לא אומר שאין) על ישראלי שעשה פורטינג יעיל בארץ.

רק לקבלת מושג פורטינג של פג'ו ספורט במנוע ה-16 שס' (כמו של רוני) יכול בקלות להקפיץ את ההספק ל-160 ויותר. כלומר הוא שווה כמה עשרות טובות של כ"ס.

למעשה הם מצהירים שהם מגיעים עם המנוע הזה ל-210 ועשר ללא גדישה.

אין פה טריקים בשרוול שאנחנו לא מכירים פרט לפורטינג והשיפורים המוכרים שאת רובם הזכרתה. אז אני מצפה שפורטינג טוב יקפיץ את ההספק של ה-8 שס' הרבה מעל 130.

למעשה שמעתי על ראלי בחו"ל שהגיעו לאזור ה-115 ללא פורטינג ללא גדישה ללא גל זיזים וללא TB. (אגב זו השאיפה שלי בשלב ראשון של שיפורים) אז פורטינג וג"ז על מנוע כזה אני מצפה לעוד 20 כ"ס לפחות.

פורסם
דיברתי עם צמיג ישיר.

פירלי P-6000.

DUNLOP SP 2000.

קונטי.

אני אישית מאד מרוצה מהדנלופים שלי.

פורסם
אתה שואל מה מפליא אותי וגם עונה :)

כן, העובדה שמעולם לא שמעתי (לא אומר שאין) על ישראלי שעשה פורטינג יעיל בארץ.

רק לקבלת מושג פורטינג של פג'ו ספורט במנוע ה-16 שס' (כמו של רוני) יכול בקלות להקפיץ את ההספק ל-160 ויותר. כלומר הוא שווה כמה עשרות טובות של כ"ס.

למעשה הם מצהירים שהם מגיעים עם המנוע הזה ל-210 ועשר ללא גדישה.

אין פה טריקים בשרוול שאנחנו לא מכירים פרט לפורטינג והשיפורים המוכרים שאת רובם הזכרתה. אז אני מצפה שפורטינג טוב יקפיץ את ההספק של ה-8 שס' הרבה מעל 130.

למעשה שמעתי על ראלי בחו"ל שהגיעו לאזור ה-115 ללא פורטינג ללא גדישה ללא גל זיזים וללא TB. (אגב זו השאיפה שלי בשלב ראשון של שיפורים) אז פורטינג וג"ז על מנוע כזה אני מצפה לעוד 20 כ"ס לפחות.

אני לא רוצה לחנוק את המנוע.

אל תשכח שזה עדיין 8 שס'.

אצל אנשים נשברו גירים אחרי 140 כ"ס. נכון, אפשר לחזק אבל בשלב מסוים המנוע מתחיל לסבול.

אם אני אגיע ל-140 כ"ס אני אהיה מרוצה (ואני אגיע).

נאמר לי שגם 150 סוסים יוכלו לצאת אבל אני מפחד מההשלכות העצומות של הבלאי שיווצר.

-------------------------------------------------------------------------------------

תמיר, מה מייחד את הדאנלופ, ראיתי תמונה שלהם והם נראים צמיגים פשוטים מאוד.

פורפלו קנה קונטי ואני סקרן לדעת איך הם.

בצמיג ישיר אמרו לי ש-2 סוגי הצמיגים מעולים.

פירלי כנראה לא ילך.

בנתיים הזמינו לי את הקונטי ואת הדאנלופ.

פורסם
דיברתי עם צמיג ישיר.

פירלי P-6000.

DUNLOP SP 2000.

קונטי.

קניתי אתמול בערב 4 קונטי פראמיום קונטקט (ראה הודעה שלי בשירשור)

היום עשיתי קורס כבישים של מסלולים.

אומנם הצמיגים עדיין לא "התיישבו" על הכביש, ההרגשה היא די טובה (אחיזה/בלימה/נוחות/רעש סבירים מאוד)...

אם תוכל לחכות עוד שבוע-שבועיים תוכל לקבל מידע יותר מדוייק על הצמיג.

בכל מקרה, לפי מבחנים שמצאתי שלושת הצמיגים אינם ממש ספורטיביים - להבדיל מA539 של יוקו או ZE512 של פלקן.

P.

פורסם

יוקו (מי אמר אונו) אפשר למצוא כמו שאת דני דין אפשר למצוא.

והפאלקן לא קיימים במידה הזו בשילוב הדגם הזה (ZE512).

יש פאלקן אחרים, אבל לפי מה שראיתי יש להם רק פס ניקוז אחד, וזה לא מספיק טוב לדעתי, להבדיל מהדגמים החדשים בעלי 2 הפסים.

בכל אופן אני מתלבט עכשיו בין הקונטי לדאנלופ (המחיר אגב זהה).

נ.ב.

מישהו מכם שמע אי פעם על צמיגי "הולנד"?

היום שמעתי עליהם, יש מידה שמתאימה למה שאני מחפש אבל כל צמיג בסביבות ה-550 שקל. :shock:

• תוכן חדש...