Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גלעד- עשיתי באוטו שלי בדיוק את אותם דברים.גם לי היה 185 וגם מוטות.

לגבי המוטות,אני מסכים איתך ,אולי לא באותן רמות,כי האוטו באמת משתנה- אבל לא בעשרות אחוזים (יש דבר כזה "אחוזי שינוי"?).

לגבי הצמיגים - אני לא כ"כ תמים דעים (גם אני היתי שם.גם אני החלפתי.) - נכון - זה מוסיף,אבל השינוי מיזערי וכמעט לא מורגש.

אם כבר- להיפך....זה גורע מכל הפאן של איבוד האחיזה באוטו.ביננו - זה כולה 10 מ"מ גומי. תחשוב על זה. וזה לא שעלית לאיזה צמיג פלא מהפכני - כולה עלית לצמיג מייצור סידרתי לחלוטין ולא איזה ניטו או אזניס (זה סמי סליק) שד"א לא מורגש כזה הבדל משמעותי גם בינו לבין צמיג כביש סטנדרטי כמו היוקו או הפאלקנים.

בכל מקרה- אין ספק ששילוב של מוטות וצמיגים בהחלט מעלה את רמת האחיזה- ואולי בגלל ששילבת בין השניים אתה מרגיש כזה שינוי אדיר- אבל יש סיכוי שזה בגלל רמה ירודה של הצמיגים הקודמים - כי בתכל'ס השינויים בתחושה כתוצאה מצמיגים לא כאלה גדולים.

ד"א - יש לי בשורות רעות... עם הכוח בא התאבון.תוך שבוע אתה תרצה עוד..... :lol:

כשזה קורה,נשמח לעזור.רק תלמד לקבל במקרה הזה דעות שונות משלך- וגם צודקות (במקרה הספציפי הזה.לא בכללי :lol: ).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי המוטות,אני מסכים איתך ,אולי לא באותן רמות,כי האוטו באמת משתנה- אבל לא בעשרות אחוזים (יש דבר כזה "אחוזי שינוי"?).

לגבי הצמיגים - אני לא כ"כ תמים דעים (גם אני היתי שם.גם אני החלפתי.) - נכון - זה מוסיף,אבל השינוי מיזערי וכמעט לא מורגש.

אם כבר- להיפך....זה גורע מכל הפאן של איבוד האחיזה באוטו.ביננו - זה כולה 10 מ"מ גומי. תחשוב על זה. וזה לא שעלית לאיזה צמיג פלא מהפכני - כולה עלית לצמיג מייצור סידרתי לחלוטין ולא איזה ניטו או אזניס (זה סמי סליק) שד"א לא מורגש כזה הבדל משמעותי גם בינו לבין צמיג כביש סטנדרטי כמו היוקו או הפאלקנים.

בכל מקרה- אין ספק ששילוב של מוטות וצמיגים בהחלט מעלה את רמת האחיזה- ואולי בגלל ששילבת בין השניים אתה מרגיש כזה שינוי אדיר- אבל יש סיכוי שזה בגלל רמה ירודה של הצמיגים הקודמים - כי בתכל'ס השינויים בתחושה כתוצאה מצמיגים לא כאלה גדולים.

כשזה קורה,נשמח לעזור.רק תלמד לקבל במקרה הזה דעות שונות משלך- וגם צודקות (במקרה הספציפי הזה.לא בכללי :lol: ).

ומה דעתך על מה שהוא רוצה לעשות על המנוע?

אתה הכי מנוסה פה (ובארץ אני חושב) בנושא הזה של ראלי 1.3, עם בלוק מנוע 1.6.

מה אתה ממליץ לו, לעשות את מה שהוא רוצה, מה שאתה עשית, או להשקיע עוד טיפה, ולהביא מנוע של 106 GTI?

Back to the original - NC again.

פורסם

תומר, אתה מדבר בלשון עבר, לכן יש לי את התחושה שכבר מכרת, או שאתה מתרגל לרעיון של להיות בלי האוטו.

אני אומר שיש שינוי, רוני לא נסע בראלי סטנדרטית ולאחר מכן בראלי משופרת למחצה (שילדה), לדבר באוויר כולם יכולים.

אתה יודע מהי התחושה של השינוי, גם דיוויד יודע, וגם ישי, השינוי מבורך ומשמעותי בעיני.

לגבי המנוע, אני תוך חצי שנה מעריך שאני אגייס 20K די בקלות.. :lol:

אני רוצה גם להשאיר כסף בצד, לכל מיני דברים שלא יבואו וגם לשם חיסכון.

אז או שאני אחסוך יותר מחצי שנה או שאם אני אראה שהצלחתי לחסוך סכום כסף גדול אז אני כבר אתחיל לחשוב על ייבוא בחצי שנה הקרובה.

תומר אמרת תיאבון?! כבר בשבוע הראשון שהיה לי את האוטו התחלתי להיות רעב.. :D אתה זוכר טוב מאוד כמה שיגעתי אותך עם המוטות :? אבל הייתה לך סובלנות ואני מעריך אותך על כך, אני לא מדבר באוויר, התיכנון שלי לרכב הוא גדול מימדים, ואם אני אהיה בעל הראלי GTI הראשון בארץ, זה יהיה נחמד לא?! 8)

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

1

תומר, אתה מדבר בלשון עבר, לכן יש לי את התחושה שכבר מכרת, או שאתה מתרגל לרעיון של להיות בלי האוטו.

2

אני אומר שיש שינוי, רוני לא נסע בראלי סטנדרטית ולאחר מכן בראלי משופרת למחצה (שילדה), לדבר באוויר כולם יכולים.

אתה יודע מהי התחושה של השינוי, גם דיוויד יודע, וגם ישי, השינוי מבורך ומשמעותי בעיני.

3

לגבי המנוע, אני תוך חצי שנה מעריך שאני אגייס 20K די בקלות.. :lol:

4

אני רוצה גם להשאיר כסף בצד, לכל מיני דברים שלא יבואו וגם לשם חיסכון.

5

אז או שאני אחסוך יותר מחצי שנה או שאם אני אראה שהצלחתי לחסוך סכום כסף גדול אז אני כבר אתחיל לחשוב על ייבוא בחצי שנה הקרובה.

6

תומר אמרת תיאבון?!

7

כבר בשבוע הראשון שהיה לי את האוטו התחלתי להיות רעב..

8

אתה זוכר טוב מאוד כמה שיגעתי אותך עם המוטות :?

9

אבל הייתה לך סובלנות ואני מעריך אותך על כך,

10

אני לא מדבר באוויר, התיכנון שלי לרכב הוא גדול מימדים, ואם אני אהיה בעל הראלי GTI הראשון בארץ,

11

זה יהיה נחמד לא?! 8)

1 כן.כבר מכרתי.מה שמסביר את כל הטלפונים שקיבלתי אתמול מאנשים שהיו במפגש ושאלו למה הפכתי לערס שחור...אז לא.פשוט מישהו אחר נוהג באוטו.הוא גם התקשר והתלונן שאנשים אמרו לו שזה תמיד יהיה "האוטו של תומר".... LOL,די הוציא לו את הרוח.אבל לי זה לא מפריע.להיפך.שיעשה חיים ושרק לא ירסק אותה.

2 אכן יש שינוי.ונסיעה של שעה שעתיים בכלל לא ממחישה את זה.רק נסיעה לאורך זמן.לכן אני לא יודע אם התגובה שלך מוצדקת.זה דבר שמרגישים אחרי שנוסעים כמה שבועות וממש חווים את כל המצבים של האוטו.נכון- גם אני אחרי הסיבוב הראשון שלקחתי מאוד התלהבתי-אבל השינוי האמיתי מורגש רק אחרי תקופה.מדמה לי שכתבו על זה שיר שנקרא CHANGES...אבל אני לא יודע אם השיר היה על זה.אני לא חושב שלטופאק ,ינוח על משכבו בשלום אם הוא מת,היה 106.

3 פגזים.

4 תשאיר בצד לפחות עוד עשיריה.

5 ר' סעיף 3...רק אל תשכח.אתה נוסע לא מעט.צפה פגיעה ותכין הרבה כסף בצד.גם דלק וביטוחים זה סרט.ואל תשכח שמשטרה בצפון זה לא בדיוק גוש דן.בשבילם פילטר פתוח זה מינימום מוכונית נאסקאר.

6 כן.

7 אז תעשה לך איזה סנדוויץ'.

8 כן!!!!!!!!!!!!

9 תודה אחי.בכיף.

10 בכיף.רק תלמד ממי שצברו ניסיון במקום להתווכח.

11 אפילו מאוד נחמד.צריך כאן קצת מכוניות מעניינות. רק שזה סרט רציני.זה לא רק להכניס בלוק.זה גם כ-ל מה שמסביב.אתה צריך,למעשה, 106 GTI מרוסקת (תתחיל להתפלל) ולהעביר הכל.

פורסם

בנוסף , בזמנו כאשר ביררתי על הפרויקט הנ"ל

הוסבר לי שאי אפשר להכניס את המנוע עם המניפולד פליטה המקורי

של ה GTI , אלא צריך לבנות מניפולד חדש , וזה כמובן לא זול

( בסביבות ה 3 אלף...)

פורסם

הועלתה פה אמינותו של מנוע 16 לעומת המנוע 8 שסתומים ובכן בכל פורום ובכל קבוצת דיון

אם יש משהו שאין עליו ויכוח הוא עליונותו של מנוע 8 השסתומים בכל הקשור לאמינות ועמידות בהתעללות.

המנוע 16 רגיש מאד בהשוואה לאחיו המבוגר.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

קודם כל,דויד צודק.אם הכוונה היא לראות 170 כ"ס אז ה16 טוב.אפילו מאוד.

סיפורים על 150 כ"ס מפורטינג מצוצים מהאצבע.המיצערת המקורית לא מאפשרת מעבר של מספיק אוויר כדי לתת מעל 140 כ"ס.לא משנה מה תכניס במנוע.

בשביל 150 כ"ס צריך קמשפטים (תכין 5K) ופורטינג וסעפות ומע' יניקה שונות וכו (רק זה יוצא לך איזה 15).ואז המנוע נהיה בעייתי.ברגע שמשפרים אותם הם מתחרבנים.בחו"ל מתלוננים על בוכנות שהולכות וגם בישראל היחידה ששופרה רציני כבר המיסה בוכנות פעמיים (הסקסו הכחולה של מיכה) וגם הוא עשה את מה שנהוג והביא בוכנות HC (עוד 4K).

אם אתה מוכן להתפשר עד 145-50 אז השמונה יותר פרקטי,גם מבחינת השתלה וגם מבחינת אמינות אחרי השיפור.אפשר להוציא 150 כ"ס אם עושים את כל האמור (קמשפטים וכו) והעיקר - להכניס יותר אוויר!!!

גם אל תשכח שבמנועי 16 הכל כפול - שסתומים,עבודות ראש וכו וכו.זה גם מנוע שמסתמך על הרבה יותר אלקטרוניקה כי הוא הרבה יותר מתקדם - יותר סנסורים וכו - וכשמשפרים אז פשטות תמיד עדיפה.

לדעתי הטירוף האולטימטיבי (במחיר אמינות) זה 8V עם מאיידים 45.... רק בשביל הרעש זה שווה.

פורסם

מנוע 10K

גיר -מקורי שלך.

מצמד 200 מ"מ 2000 שקלים (מה..תביא סטנדרטי?)

מחשב - מקורי שלך.עבודות התאמה למנוע החדש (לא כולל התגברות על אימובלייזר קוד שזה שטויות,אפילו אני יכול בחצי שעה) 1500.

פורטינג - 3000

מע' יניקה סבירה (לא מיצערות,נישאר עם המקורי) 1000

קמשפטים - כ5000

אלטרנטור 106 GTI (שלך לא מתאים) 1500

תושבות 1000

עבודה 3000

סעפת פליטה 3000

וזה בכלל לא כולל TROUBLESHOOTING- אני נכנס רק לפרטים המישניים.

בהצלחה!

(נ"ב: אם אתה מעוניין במנוע 8,זה זול משמעותית ואני מכיר מישהו שכבר עשה את זה).

פורסם
הועלתה פה אמינותו של מנוע 16 לעומת המנוע 8 שסתומים ובכן בכל פורום ובכל קבוצת דיון

אם יש משהו שאין עליו ויכוח הוא עליונותו של מנוע 8 השסתומים בכל הקשור לאמינות ועמידות בהתעללות.

המנוע 16 רגיש מאד בהשוואה לאחיו המבוגר.

אני העלתי את נושא האמינות על מנוע משופר 8 שסתומים אל מול

מנוע סטנדרתי 16 של ה GTI , אני לא עושה השוואות כי אין מקום להשוות

בין מנוע משופר לבין מנוע סטנדרתי , אבל אני התכוונתי להגיד שמנוע ה 16

הוא בעל פוטנציאל רב יותר , מנוע מודרני יותר ואמין יותר בדרך למעלה

לעומת ה 8 שסתומים.

ולגלעד , מה חשבת שכוחות סוס קונים בשוק? , לכל דבר יש מחיר

ויותר ממחיר עצבים לכן שוב אני אומר שעדיף לך משהו יקר טיפה ולא

הרפתקני כלומר מנוע 16 ולא 8 .

כמובן ששיפורים על מנוע 16 יהיו יקרים יותר ולו בגלל העובדה שצויינה

2 קאמשפטים וכו...

פורסם

תומר אתה בטוח שהמחשב של הראלי דור 1

יתאים למנוע 1.6 16

שדיברתי עם בני בזמנו( עוד שהיה לי כסף והעניין היה בתכנון..)

הוא הסביר לי שאין סיכוי שהמחשב יתאים למנוע הנ"ל

ובכל מקרה צריך צמה ועבודת חשמל חדשה מה שמייקר את העלויות.

פורסם
תומר אתה בטוח שהמחשב של הראלי דור 1

יתאים למנוע 1.6 16

שדיברתי עם בני בזמנו( עוד שהיה לי כסף והעניין היה בתכנון..)

הוא הסביר לי שאין סיכוי שהמחשב יתאים למנוע

כן.

בשביל לאכול חומוס לא הולכים לפיצריה ובשביל אלקטרוניקה לא הולכים למכונאי.

עשר דקות עם פרילינג יבהירו היטב שזה ניתן לביצוע (גם אני ביררתי בזמנו כשהיה לי כסף :lol::lol: )

הזין בכל המשפרים בארץ הוא בעיקר שכל אחד מתמחה בתחום ספציפי. והם מדברים אחד עם השני רק בימים ספורים כל שנה-מה שיוצר הרבה קצרים (תכניס את המנוע אצל בני ואז תלך לפרילינג לכיוון ואז לפיז'ו לדיאגנוסטיקה).

כלומר-בני לא בדיוק אשף במחשבים (מה שגרם לו להגות את התאוריה המאלפת שמי ששם מחשב מוטרוניק של XSI 1400 יחווה עליה מדהימה בכוח) ופרילינג לא ייגע בקמשפט -כי זה לא בסטייל שלו.

ואביב עושה את כל זה-אבל מתעסק במשופרות רק כשזה בשביל חברים (הרווחנו,דויד :lol: ).

בקיצור...אם גילעד הולך לשים מנוע 16,נכונו לו הרבה ריצות מהנות ברחבי גוש דן,בין אנשים באמת מרתקים (על גבול המופרעות החברתית) ומקומות שונים,חדשים ומאלפים.

(נ"ב-גילעד- גם מחשב מנוע דורש כיוונון מחדש אם אתה שם 1600.זה יותר דלק).

פורסם

האם בעתיד...עוד הרבה זמן... :) אני ארצה להרכיב מגדש ,האם זה יהיה אפשרי להרכיב אותו על 8 שסתומים?

האם פגיעה באמינות תהיה פחות קריטית אילו היה מדובר ב-16V?

תכל'ס אם אני ארצה בעתיד להגיע ל-200 כ"ס בצורה אידיאלית, האם עדיף 16V אטמוספירי או 8V מוגדש?

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
האם בעתיד...עוד הרבה זמן... :) אני ארצה להרכיב מגדש ,האם זה יהיה אפשרי להרכיב אותו על 8 שסתומים?

האם פגיעה באמינות תהיה פחות קריטית אילו היה מדובר ב-16V?

תכל'ס אם אני ארצה בעתיד להגיע ל-200 כ"ס בצורה אידיאלית, האם עדיף 16V אטמוספירי או 8V מוגדש?

גלעד, אני מציע שתתעורר מהחלום בשיא הרצינות.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...