Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

צצה הזדמנות לרכוש פיז'ו 406 מבציר 98.

גיר ידני ומנוע דיזל.

הרגע דיברתי עם הבעלים ואלו הפרטים:

הרכב היה מונית לשעבר, הרכב יד 4, יש לו טסט לשנה ולפי דבריו אין בעיות מכאניות.

שאלתי אם ידוע לו על טיפולים מיוחדים שהרכב עבר (ראש מנוע\ שיפוץ גיר\ החלפת מנוע וכו'), והוא אמר שמאז שהרכב אצלו שום דבר מיוחד, טיפולים שיגרתיים ובדיקה קפדנית לפני טסט.

המחיר נמוך במיוחד.

קבעתי להיפגש עימו ביום חמישי ולראות את הרכב.

מה עליי לחפש? אילו מחלות יש לדגם זה (חצי נחמה שהגיר ידני ולא אוטומט)?

האם הרכב סביר לאחזקה? או שעליי להתכונן לשפוך כמות נוספת על בעיות אמינות וכו'.

המחירים באינטרנט עבור דגם זה נעים סביב ה-25 אלף שקלים.

האם זה מחיר סביר עבור רכב כזה?

פורסם

בתור אחד שכרגע מחפש רכב שעונה לקריטריונים דומים (משפחתית דיזל ידני), הייתי נמנע מהרכב הזה. למרות שגם לי קורצת ה-406 (נוחות נסיעה, הנאה מנהיגה, אבזור וכו')

למה לרכוש רכב כ"כ ישן? ועוד מונית לשעבר?

במחיר הזה אפשר למצוא קסארות דיזל ידני בשנתונים 2000+. לדעתי מדובר על רכבים במצב טוב יותר, גם אם מתפשרים ברמת הפאר והנוחות.

בכל מקרה, שים לב שב-yad2 יש מודעה ל-406 שנת 97, דיזל ידני (לא מונית לשעבר), ומבקשים עליה 17,000. כך שהרכב שאתה מתעניין בו בטוח לא שווה יותר.

פורסם

התקציב שלי הוא הרבה מתחת ל-25 אלף.

למה רכב ישן?

כרגע יש לי אאודי שנת 86 בשלבי שיפוץ, ואם הפיז'ו מבחינה מכאנית נמצאת במצב טוב, למה לא?

אני מעוניין לדעת מבחינת עלויות אחזקה, מחירי ביטוחים, צריכת דלק וכו, בכמה היא יותר יקרה לאחזקה?

פורסם

חזרתי אחרי נסיעה ברכב.

הרושם ראשוני שלי דיי טוב.

אין קרקושים שונים ברכב, הכל עובד (פרט למנורה שנשרפה בלוח המחוונים- ליד השעון). הרכב שומא על טמפרטורה יציבה כל העת על 90 מעלות. הגיר טוב הקלאץ מפריד נמוך, הסלד יציב (לא יודע על כמה - אין מד סלד), אין עשן והרכב סוחב טוב.

טסט יש עד ספטמבר.

הרכש שימש כרכב שני במשפחה עבור האישה ונמכר בגלל בעיות הסתגלות שלה לגיר ידני.

המחיר- 15K (היה מונית כמו שאמרתי), ביום שלישי אני רצה לראות את הרכב באור יום אבל נתון לעכשיו אני דיי מרוצה.

מה אתם ממליצים לי לבדוק עוד?

פורסם

אין יותר מדי מה לבדוק, אם הוא מוכן ל 13-14 תיקח.

כמה הקילומטרז' ? מתי עשו לאחרונה שיפוץ משאבת דיזל ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני זוכר רק את ה29 בהתחלה, למרות שהבחור אמר שהיא מתקרבת לטיפול עשרת אלפים בעוד כמה קילומטרים.

בכל אופן קבעתי איתו שביום שיש האוטו ילקח לבדיקה + בירור במחשבי החברה על טיפולים שונים.

אז לשים דגש בבדיקה על משאבת סולר ומה עוד (טורבו? מצנן בניים? - אני לא בקיא ברכב כלל)?

מאילו חומרים עשוי הראש והבלוק? האם שניהם יציקת ברזל, או ששניהם (או אחד מהם) מאלומיניום?

פורסם

אני לא יודע איזה מנוע זה ב406 מודל 98, אבל זה או XUD9 עם טורבו או כבר ה HDI EW7 החדש יחסית עם 110 כ"ס.

תסתכל גם פה http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=283

בכל מקרה כדאי לבדוק את מצב הטורבו, אם זה אפשרי. נסע לנסוע מאחורי הרכב באוטו אחר ולראות אם יש עישון מוגזם בהאצה מעמידה, בנתינת גז פתאומית, האטה וכד.

בשני המנועים הבלוק יציקת ברזל והראש אלומיניום, ככל הידוע לי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היו בבעלותי שני רכבים מונית לשעבר,ושום מחיר נמוך בעולם לא מצדיק לרכוש מונית לשעבר...

פ'גו ידועים בחוסר אמינות בדיזל..עובדה שהיום אתה כמעת לא רואה פ'גו מונית..

רוצים את כל פרקי TOP GEAR...?.:arrow:

פורסם

אני חושב, של- 406 דיזל באותם שנים בארץ היה מנוע XUD11 , טורבו דיזל עם 12 שסתומים, נפח 2.1 ליטר, 109 כ"ס.

למרות שאני יודע, שאתה מחפש רכב להתעסק איתו, אני מציע לך לשקול שוב את הרכישה.

הדגם (בגירסת דיזל) נדיר בארץ, המנוע עוד יותר, הקילומטרז לא הגיוני (הכוונה שהוא אמור להיות כפול או יותר), וכמו שכבר כתבתי בעבר, רכישת רכב, שהיה מונית, מתאימה רק למי שיש לו דרכים/קומבינות לקנות חלפים ולתקן בזול.

פורסם

הרכב עבר יישור קו ע"י הבעלים הקודמים,וזה עובד במוסך אז אני מניח שהוא טיפל בו כראוי (אך הרכב שימש את אישתו שלא נהגה בו הרבה).

מבחינתי, אם הרכב שווה באמינותו לאאודי שלי (האאודי ביקרה במוסך אחת לחודש לפחות), זה מקובל עליי....בייחוד שהפיז'ו עושה פי 4 יותר קילומטרים על אותה כמות דלק (גם אם רק פי 2 או 3). כמו כן, אם אין משהו גדול שהולך להתקלקל (ראש מנוע, גיר, מנוע, משאבת סולר) אין לי שום בעיה.

והמרחקים שאני גומע הם יחסית נמוכים (40 קילומטר ביום, ואחת לכמה זמן נסיעה בינעירונית ארוכה).

אני אבצע בדיקה ביום שישי, ובהתאם לכך אחליט.

נ.ב. בעניין משאבת הסולר- הבנתי שגם אם היא נוזלת, חוץ מעצם הנזילה ואוליי פגיעה של הסולר בגומיות באזור, אין שום בעיה לנסוע כך תקופה מה.

אני יודע שזה לא רכב אידאלי לסטודנט\חייל. אבל הרכב אמור למרות הכל לשמש כרכב משפחתי (אני היחיד במשפחה עם רשיון), וחשוב שיהיה גדול, נוח, יחסית אמין, וכמובן חסכוני בדלק.

פורסם

בעניין משאבת הסולר- הבנתי שגם אם היא נוזלת, חוץ מעצם הנזילה ואוליי פגיעה של הסולר בגומיות באזור, אין שום בעיה לנסוע כך תקופה מה.

נזילות הן לא התקלה היחידה של משאבת הזרקת סולר.

משאבה בלויה תגרום לסל"ד לא יציב, קשיי התנעה, עשן מהמנוע ועוד.

גם אם זה רק נזילה, לא תוכל לסחוב את זה תקפה ארוכה, ריח הסולר הנוראי ברכב יגרום לך לרוץ לשפץ די מהר, אחרת תיהיה לך תחושה, שאתה גר בתחנת דלק.

בנוסף, אתה צודק לגבי פגיעה בגומיות, ואסור להתעלם מזה.

אחרי שנסעתי תקופה מסויימת עם נזילה, הלך אצלי משולש קידמי ימני, בגלל שהבוקסות שלו נספגו בסולר ונרככו, אני יודע על כמה מכוניות, שהלכו בהן אלטרנטורים בגלל חדירת סולר.

פורסם

בנוסף, אתה צודק לגבי פגיעה בגומיות, ואסור להתעלם מזה.

אחרי שנסעתי תקופה מסויימת עם נזילה, הלך אצלי משולש קידמי ימני, בגלל שהבוקסות שלו נספגו בסולר ונרככו, אני יודע על כמה מכוניות, שהלכו בהן אלטרנטורים בגלל חדירת סולר.

שכיח למדי ברנו אקספרס דיזל...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

הרגע חזרתי מהבדיקה, ואלו התוצאות.

יש לציין כי הראש מנוע הוחלף לאחד חדש (לא שיפוץ של הקיים) ויש צורך בכיוון משאבת הסולר.

אגב, האם בעיית הצלינדר יכולה להיפתר ע"י כיוון המשאבה?

הרכב טופל במוסך שבו עובד הבעלים והטורבו בוטל (איך אפשר לבטל טורבו?) לפני 3-4 שנים.

מה לפי דעתכם דברים שדורשים טיפול מיידי, והאם הרכב שווה את מחירו (לא כולל הפחתה עבור ריג'קטים כאלו ואחרים) שכעת עומד על 14K?

ותודה רבה לעוזרים.

CCI00000.jpg

CCI00001.jpg

• תוכן חדש...