Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רפליקה בארץ, למה לא בעצם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, יש לנו כאן בארץ רפליקה שחורה של קונטאש. שנת 84, מנוע של שברולט.

לצערי הרכב אינו במצב נסיעה, אבל ככל הידוע לי הוא בהחלט נסע והוא בעל אישורים מתאימים

ככה שטסט הוא יעבור (לאחר שיפוץ מסיבי כמובן). עכשיו נשאלת השאלה, איפה הבעיה בלהביא

רפליקות כאלו לארץ?

יש סיכוי שעם עורך דין טוב ניתן יהיה להביא לכאן רפליקה כזו ולהעביר תקינה?

האם בנייה בפיברגלס נחשבת לשינוי מרכב הרכב? ואם כן, איך לקונטאש הזו יש אישורים?

האם מישהו פעם בדק את הנושא?

Lexus CT200H

פורסם

בשביל להעלות רכב לכביש צריך תקינה של משרד הרישוי ואישור של היבואן ושל מוסך שיהיו מוכנים לטפל בו.

אם הרכב הוא בעל מנוע שונה אז היה שינוי מבנה.

אם לרכב יש תוספות של פיברגלס אז מבחינה טכנית יש שינוי מבנה.

אין סיכוי להעלות אותו לכביש בצורה שהוא, אלא אם כן באופן מוזר והזוי לגמרי הוא קיבל תקינה.

הבעיה עם הבאת רפליקות היא חוסר היבואנים המסודרים. אם יהיה יבואן שיביא רפליקות וימכור אותן כמוצר רציני ועצמאי, ולא כרפליקות, אז הוא יוכל למכור אותן.

בשביל להיות יבואן בישראל ישנם תנאים די קשים, ככה שהסבירות שיהיה רווחי הוא קלוש מאוד.

פורסם
בשביל להעלות רכב לכביש צריך תקינה של משרד הרישוי ואישור של היבואן ושל מוסך שיהיו מוכנים לטפל בו.

אם הרכב הוא בעל מנוע שונה אז היה שינוי מבנה.

אם לרכב יש תוספות של פיברגלס אז מבחינה טכנית יש שינוי מבנה.

אז זהו. יש למשל חברה שמציעה קיט של פרארי 355 (אחד לאחד שזה מדהים) לא נעשים שינויים במבנה של השלדה עצמה

(לא מותחים, מוסיפים וכו') אבל בהחלט יש בנייה בפיברגלס. אבל! המנוע והבסיס הם על פיג'ו 406 קופה שנמכרת כאן בארץ,

משמע, אני קונה את הפיג'ו, מביא את הקיט לפה (או מוציא את הפיג'ו לחו"ל) ורוצה להחזיר אותה.

מבחינת מנוע אין לי בעיה כי הכל זה עדיין פיג'ו. השאלה האמיתית היא איך הרפליקה של הקונטש קיבלה אישורים לעלות לכביש

למרות הבנייה בפיברגלס.

שים לב- אני לא מדבר על מכוניות קייטרהם ורפליקות מורכבות בחו"ל, אני מדבר על הבאת קיט והרכבתו על רכב (MR2, פיג'ו קופה..)

Lexus CT200H

פורסם

יש בארץ לפחות 3 רפלקות של קונטאש, הן מבוססות על פונטיאק פיירו, רכב לא ממש מוצלח של GM, אבל בגלל היותו מצוייד במנוע מרכזי, הוא מהווה בסיס להרבה מאוד רפליקות של מכוניות-על.

הייתה תקופה בארץ שלבנות ולייבא רפליקות היה חוקי וכשר למהדרין, ורכבים שקיבלו אישורים אז, נוסעים עד היום. לדוגמא כל הבאגי על בסיס חיפושית, יש רפליקה של MG משנות ה-20,30 על בסיס חיפושית שנוסעת בארץ, יש את האקסקליברים על בסיס קאמרו שנוסעות הארץ ויש עוד כל מיני יצורים בעלי רישויי חוקי שנוסעים בכבישים.

אני לא יודע מה החשיבה מאחורי איסור הרפליקות, אבל בחלק ניכר ממדינות העולם זה חוקי ואין להם שום בעיה עם זה, אבל מדינת ישראל יודעת יותר טוב. כנ"ל לגבי שינוי מבנה.

אבל אני אגלה לכם סוד קטן, אפשר לקבל אישור לרפליקה, רק שזה תהליך שמוציא את הנשמה חמש פעמים, בשביל כל אישור שזה דורש.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אני לא יודע מה החשיבה מאחורי איסור הרפליקות, אבל בחלק ניכר ממדינות העולם זה חוקי ואין להם שום בעיה עם זה, אבל מדינת ישראל יודעת יותר טוב. כנ"ל לגבי שינוי מבנה.

אבל אני אגלה לכם סוד קטן, אפשר לקבל אישור לרפליקה, רק שזה תהליך שמוציא את הנשמה חמש פעמים, בשביל כל אישור שזה דורש.

השאלה אם יש בכלל מה לנסות להתחיל. אין לי בעיה להתמיד (וגם קשרים בכמה מוסדות מרכזיים במדינה, בדרגים הבכירים-יש).

השאלה האמיתית היא מאיפה מתחילים, מהיכן צריך להוציא אישורים, האם מוציאים אותם לפני או אחרי והאם יש בכלל סיכוי לקבל

אישור לרכב קיט (רפליקה) לצורך העניין פרארי 360 שמבוססת על פיג'ו 406 (הפיג'ו 406 מכאן...) הקיט הוא בנייה בפיברגלס.

Lexus CT200H

• תוכן חדש...