Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדשה כאן בפורום. התקבלתי למקום עבודה חדש, ואני צריכה לבחור רכב בליסינג מבין הרכבים הבאים:

טויוטה קורולה

רנו מגאן

פז'ו 307

סיטרואן C7

יונדאי אלנטרה (לא נראה לי, אז כנראה ירד מהרשימה, אלא אם תשכנעו אותי אחרת..)

ראיתי כאן שירשור דומה (בלי המגאן והיונדאי) וקראתי אותו בעיון, אבל לי יש עוד קריטריון חשוב שלא נלקח בחשבון: לבעלי ולי יש 3 ילדים, מתוכם 2 קטנטנים שיושבים בכסאות בטיחות מאחורה, ועוד אחת גדולה יותר שנדחקת בין שניהם וצפוף לה מאוד כיום, בפורד פוקוס המשפחתית שלנו.

מעבר לזה, כמובן חשובה לי הבטיחות.

ומכיוון שמדובר, כאמור, בליסינג - שיקולים של חלקי חילוף, עלות אחזקה, ביטוח וסחירות - כמובן לא רלוונטיים.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

פורסם

הרנו מגאן מרווחת מאוד (לפי דעתי יותר מהפוקוס אבל לא בדקתי מספרים) ובעלת abs esp ו6 כריות אוויר ולכן היא יכולה להיות אפשרות טובה בייחוד עקב העובדה שאת לא תשלמי את ההוצאות הנילוות.

ה307 לא מספיק מרווחת בשביל שתי כיסאות תינוק ועוד ילדה.

אגב אני מסכים איתך שהאלנטרה פחות טובה משמעותית משאר האפשרויות.

הסיטרואן C7 ניראת מרווחת אבל מעולם לא נסעתי/נהגתי בה אז נחכה למנוסים ממני.

פורסם

לפי הקריטריונים שהצעת - המגאן היא בחירה מצוינת.

לאחותי היתה כזאת (לא בליסינג) והיא נהנתה ממנה מאוד, עד השלב שהיה צריך למכור אותה...

נוחות נסיעה גבוהה, מרווחת למשפחה, בטיחותית ביותר.

הנקודה היחידה המעט חלשה שלה ביחס לחלק מהמתחרים היא בנושא ההנאה מהנהיגה, אבל מכיוון שלא הזכרת את זה אני מניח שזה פחות חשוב אצלכם.

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

תסני את היונאי i30.

שמעתי עליה ביקורות טובות...

בכל אופן, אני לא הייתי נוגע בסיטרואן והרנו רק בגלל הגיר ,

הקורולה החדשה נחמדה , למרות שצריך להתרגל לגיר שהוא גיר רציף אם אני לא טועה

מרגישים ממש את העברה של ההילוכים בהתחלה,

לדעתי תנסי את הפוקוס החדשה.

בהצלחה

דרך אגב, עבדתי בחברת ליסינג אז הייתי נוסע על המכונית האלה המון... אז אני לא סתם אומר את זה מביקורות...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תודה לכולכם על התגובות, אשמח לקבל עוד!

MX-5 - תוכל לפרט בנוגע לבעיית הגיר של הרנו מגאן שהזכרת? כי עד עכשיו לפי מה שנאמר היא נראית לי מועמדת חזקה אצלנו.

לגבי הפוקוס - יש לנו פוקוס פרטית משנת 2002 שאנחנו מרוצים ממנה, למעט נושא הצפיפות מאחור. היא גם קצת כבדה ("טנקיסטית") בנהיגה אבל לי אישית זה לא מפריע. רק שפוקוס היא לא ברשימה שקיבלתי, אז אין על מה לדבר...

ועוד שאלה: האם רנו מגאן בליסינג מגיעה עם רדיו דיסק, מישהו יודע? לי זה מאוד חשוב:oops:

שוב תודה וחג שמח לכולם.

פורסם
תודה לכולכם על התגובות, אשמח לקבל עוד!

MX-5 - תוכל לפרט בנוגע לבעיית הגיר של הרנו מגאן שהזכרת? כי עד עכשיו לפי מה שנאמר היא נראית לי מועמדת חזקה אצלנו.

לגבי הפוקוס - יש לנו פוקוס פרטית משנת 2002 שאנחנו מרוצים ממנה, למעט נושא הצפיפות מאחור. היא גם קצת כבדה ("טנקיסטית") בנהיגה אבל לי אישית זה לא מפריע. רק שפוקוס היא לא ברשימה שקיבלתי, אז אין על מה לדבר...

ועוד שאלה: האם רנו מגאן בליסינג מגיעה עם רדיו דיסק, מישהו יודע? לי זה מאוד חשוב:oops:

שוב תודה וחג שמח לכולם.

אני באופן אישי לא אוהב את הגיר של המגאן:

הגיר מאוד עצל (עד שהוא מוריד הילוך בקיק דאון , תגובה איטית)

ומצב שני עד שהוא מעלה הילוך , לוקח לו לפעמים הרבה זמן,

יש למגאן הרבה בעיות חשמל, מבחינת חיישנים שהולכים, מפסקים של החלונות חשמל שהולכים בקצב,

ועוד כל מיני בעיות קטנות ומציקות כאלה.

לפי מה שאני יודע הרנו מגאן לא מגיעה עם רדיו דיסק מקורי , היא מגיעה עם התקנה מקומית.

בהצלחה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

הגיר האוטומטי של המגאן בסדר גמור, יש לו את האופי שלו.

אני עוד לא מצאתי גיר אוטומטי אחד שאני אוהב, לכולם יש קטעים מעצבנים.

קודם כל את כל מי שלא צרפתיה הייתי מעיף מהרשימה בגלל איבזור בטיחותי חסר.

בנוסף על זה יש לצרפתיות את יתרון הנוחות, שגם יפניות "מנהלים" לא מגרדות את קצה קצהו של ספוג המושב שלהן.

דבר שלישי המגאן מכונית מאוד מרווחת ובעלת בגאז' גדול מאוד.

היא הרכב בשבילך.

פורסם

תיקון קטן: סיטרואן C4 :wink:

ולגופו של עניין, המגאן אכן מרווחת מאד, והיא גם הבטיחותית מבין כולן. ESP זה יתרון רציני.

לגבי הרדיו-דיסק, תצטרכי לבדוק את זה עם קצין הרכב, או חברת הליסינג איתה את חותמת על החוזה.

המגאן סובלת ממוניטין של חוסר אמינות, עקב תקלות חשמליות שקורות פה ושם. לא משהו ששווה להתרגש

ממנו, אבל סתם שתדעי. בליסינג זאת לא אמורה להיות בעיה, מקסימום יספקו לך רכב חלופי במקרה הצורך.

הבגאז' הוא, כאמור, ענקי. שתי עגלות תינוק נכנסות "עם הפנים קדימה" ועוד נשאר מקום לציוד של הפיקניק.

הכרטיס-מפתח הוא טריק נחמד להראות לאנשים, במיוחד הילדים יתלהבו ממנו. שימי לב שכל הדלתות סגורות

לפני שתנסי להתניע את הרכב באמצעותו.

לסיכום, גם אני חושב שזה הרכב המתאים בשבילך. 8)

חג שמח ונסיעה טובה.

פורסם

הכי טוב זה לעשות נסיעת מבחן, לבוא כל המשפחה ליום כיף בסוכנויות הרכב..

ככה את יודעת בדיוק מה את רוצה.

דברים כאלה לא עושים על רגל אחת.

תשאלי גם מכרים שלך, אם יש להם, ותבאי להתרשם.

בהצלחה, אור.

פורסם

שוב תודה רבה לכולכם. אכן נראה שהרנו מגאן היא המועמדת המועדפת בשבילננו, אבל אשתדל לעשות לה נסיעת מבחן בהקדם לפני ההחלטה הסופית. נכון שהחלטות כאלו לא עושים על רגל אחת, אבל לפעמים נסיבות החיים מסתדרות כך שאין הרבה ברירות.... אבל שאלו יהיו הצרות שלנו.

חג שמח ובטוח על הכביש לכולם!

פורסם

למרות שנראה שכבר החלטת החלטה נכונה אני יוסיף מהנסיון שלי עם המגאן שלנו ויחדד עוד נקודה חשובה שלא הוזכרה בקשר למגאן.

לנו יש מגאן פרטית אומנם עם מנוע דיזל וגיר ידני, אבל שאר הדברים תקפים גם למגאן 1.6 אוטומטית.

בקשר לאמינות- לא היו שום תקלות עד עכשיו והאוטו צבר כבר 115000 ק"מ בשנתיים עם טיפולים תקופתיים במרווח גדול מאוד של 30K קילומטרים בין טיפול לטיפול וטיימינג מחליפים רק ב120 אלף קילומטרים.

נוחות- הרכב נוח מאוד, מושבים מצויינים והמתלים מרסנים טוב מאוד את שלל ההפתעות שמע"צ השאירו לנו בכבישים.

בטיחות- הרכב ע"פ כול המבחנים הוא רכב בטוח מאוד ובעל מפרט בטיחות עשיר: ESP,ABS,6 כ"א, הבלמים גם חזקים מאוד.

בנוסף לא הזכירו פה, אבל במגאן יש מנגנון שנקרא ISO-FIX שזה מנגנון שמאפשר קיבוע של כסאות תינוקות למושב, וזה פרט חשוב מאוד למי שמשתמש בכיסאות כאלה ומה שטוב במגאן זה שיש את המנגנון גם במושב הקידמי וגם באחורי.

התנהגות- אני מודה שההגה מחורבן מבחינת התחושות שלו, אבל בסך הכול האחיזה של המגאן גבוהה ההתנהגות בטוחה וסך הכול למי שמחפש רכב משפחתי נוח ובטוח היא קולעת בול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הי לכולם

ביצעתי נסיעת מבחן בפוקוס , קורולה החדשה , מאזדה 3 , יונדאי ו30 ובעוד 3 ימים במגאן

כרגע היחידה על הפרק היא ה-I30 בגלל כל הסיבות (בעיקר מהירות ונוחות נסיעה ומרווח מאחורה לילדים)

הקורולה היא בלנדר (מהעברת ההילוכים קיבלתי בחילה) , הפוקוס איטית יחסית לשאר המכוניות ובמאזדה אין מקום לשבת מאחורה אם הנהג לוקח את הכסא עד הסוף (כפי שאני נוהג)

חלופה מעניינת היא הניסן NOTE (שלמרות שכמו המגאן והקורולה החדשה מגיעה בגירסאת הליסינג קבוצה 2 ללא חלונות חשמליים מאחורה ) שמציעה המון מקום ב"ספסל" האחורי (כן , ספסל) שנע אחורה על חשבון תא המטען ומאפשר ים במקום ליושבים מאחור ותא מטען קטנטן עמוס במיכסים (שנראים כמו סליקים של ההגנה)

בקיצור אחרי הנסיעת מבחן אני אדע

ואידע

צח

פורסם

מנסיון של 2 מאגאנים בליסינג, כשהאחרונה בהם נמצאת אצלי כ 5 חודשים עם 20K ק"מ, מדובר על הבחירה הטובה ביותר למשפחה עם 3 ילדים.

מרווחת, תא מטען ענק, ובטוחה עם 6 כ"א ESP , ונוחה מאוד.

גיר אוטומטי אשר מצריך התרגלות קצרה וזהו.

בעיות חשמל היו במודלים הראשונים אשר הגיעו לארץ בשנים 04-05 ונבעו בעיקר מהתקנות מקומיות.

סה"כ בשני הרכבים צברתי כ 145K ק"מ בכ 3.5 שנים, 0 תקלות.

פורסם

טוב נסעתי גם במגאן היום

והאמת, התלבטות בין המגאן ל-I30

המגאן נסעה טוב מאוד , הרבה מקום בפנים

כנראה שבסוף אשתי תחליט :)

• תוכן חדש...