Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע, זה שרנו 4 היא מכונית ספרטנית שנועדה לשנע ביצים בדרום צרפת ואת מיטב פועלי אירופה - אחלה, אין בעיה. אפילו אם היא מכונית גרועה (ואני לא טוען את זה), זה לא מפריע לי בשום אופן, כי אני בכלל חובב של דאצ'יות ולאדות ישנות.

אבל כשאני שומע את המלה "פחנוע", זה ישר מקפיץ לי אסוציאציות של דייהו רייסר או קאיה פרייד, שמעבר להיותן רכבים בסיסיים וקצת מחורבנים הן גם באמת חתיכות פח משעממות שזרקו עליהן מנוע ויצא מה שיצא. פשוט חסרות כל נשמה ואופי ולא מעניינות אפילו את מי שהמציא אותן (יש לי נסיון מסוים עם שתיהן).

עכשיו, רנו 4 היא מכונית מעניינת (אותי לפחות) ובעלת היסטוריה ססגונית. אבל אחרי שאני שומע כבר מבנאדם שלישי שרנו 4 היא פחנוע, מתחיל לנקר איפושהו בתת-מודע שלי שאני הולך לשפץ דייהו רייסר. אז אני צריך לשמוע שזה קשקוש :)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קשקוש. חוץ מזה, היא לא זכתה לשם "רנו קראטה" בגלל שהיא שגרתית.

שמחתי לעזור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לך על אוטוביאנקי A112.

לדעתי ה(לא אובייקטיבית) יש לה את כל שאתה מחפש:

מידות חיצוניות מצומצמות, מכניקה פשוטה, זמינות חלפים והכי חשוב - עיצוב ואופי שגורמים לך לחייך אליה בבוקר.

קיימת רגישות לחלודה בכלל, ולסדקים בשלדה בחיבורי הבולמים, אבל בסך הכל זהו רכב מקסים וקל לטיפול עצמי.

תבחר אחת שאין לה בעיות חלודה פטאליות ותתמודד עם השאר בקלות.

אם בכל זאת תישאר באיזור הצרפתיות,

כמי שבילה לא מעט זמן מאחורי הגה רנו 4 ודיאן במקביל - אין בכלל מקום להשואה, הסיטרואן (דה-שוו או דיאן) הרבה יותר מיוחדת, העיצוב, המכניקה והאופי ברמה אחרת.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
שמע, זה שרנו 4 היא מכונית ספרטנית שנועדה לשנע ביצים בדרום צרפת ואת מיטב פועלי אירופה - אחלה, עכשיו, רנו 4 היא מכונית מעניינת (אותי לפחות) ובעלת היסטוריה ססגונית. :)

אני לא יודע מה אומרים אחרים אבל הרנו 4 ( עליזה שלי ) מובילה יופי את הביצים שלי ... :multi:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
שמע, זה שרנו 4 היא מכונית ספרטנית שנועדה לשנע ביצים בדרום צרפת ואת מיטב פועלי אירופה - אחלה, אין בעיה. אפילו אם היא מכונית גרועה (ואני לא טוען את זה), זה לא מפריע לי בשום אופן, כי אני בכלל חובב של דאצ'יות ולאדות ישנות.

אבל כשאני שומע את המלה "פחנוע", זה ישר מקפיץ לי אסוציאציות של דייהו רייסר או קאיה פרייד, שמעבר להיותן רכבים בסיסיים וקצת מחורבנים הן גם באמת חתיכות פח משעממות שזרקו עליהן מנוע ויצא מה שיצא. פשוט חסרות כל נשמה ואופי ולא מעניינות אפילו את מי שהמציא אותן (יש לי נסיון מסוים עם שתיהן).

עכשיו, רנו 4 היא מכונית מעניינת (אותי לפחות) ובעלת היסטוריה ססגונית. אבל אחרי שאני שומע כבר מבנאדם שלישי שרנו 4 היא פחנוע, מתחיל לנקר איפושהו בתת-מודע שלי שאני הולך לשפץ דייהו רייסר. אז אני צריך לשמוע שזה קשקוש :)

שלום.

אני לא יודע מהיכן אתה שואב את המידע שלך, אבל תחליף מהר את הבאר כי אתה שואב מידע שגוי!!!

א} פחנוע הוא מושג ישראלי לרכבי הדה-שבו ששרתו סגני אלופים בצ"הל בשנות הא 60 - 70, ואם לא איכפת לך יש לי הרגשה שלא היית מיתנגד לאיזה פחנוע (דה-שבו) סהרה ולמה? אתה פשוט לא יודע, אבל זה היה רכב בעל שני מנועים, אחד מלפנים ואחד מאחור, והיחידי שחרש את מידבר סהרה בלי תקלות.

ב] הרכב שנועד לשנע ביצים היה דה-שבו ולא רנו 4, והדה-שבו נולד עוד לפני מלחמת העולם השניה והוחבא כאשר פרצה המלחמה.

ג] רנו 4 נולדה הרבה אחרי, בשנות ה- 60, ואגב היא במקור תוכננה להיות רכב שינוע בתוך מיפעלי רנו בצרפת, אבל קצרה הצלחה ושווקה לשוק הפתוח.

סתם לידיעה כללית, המנוע והגיר של הרנו 4 הם במקור של הקאטר-שבו והדופין, וכמובן הרנו פורגונט.

לידיעה כללית, ביפן אחרי מלחמת העולם השניה המוניות כולן היו קאטר-שבו, ולאחר מכן חברת הינו (יצרנית קונטסה) רכשה זכיון יצור מחברת רנו. הקונטסה 900 והבריסקה 900 מושתתות ובנויות על מנועים של קאטר-שבו ורנו 4!!! המנועים הקטנים האלה היו כל כך מוצלחים ועמידים, שאפילו היו מורכבים על מלגזות, גנרטורים ומה לא.

בברכת חג שמח, קצת היסטוריה של הקטנטונת המדהימה הזו.

בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כאחד שהיה לו רנו 4

ותמיד אמר שבבוא היום יהיה לו רנו 4

וברשותי רנו 4 אומנם לא אספנות 84

ההנאה הצרופה מהנסיעה נהיגה מהנוחות

מהמבטים של אנשים מההצצות לתוך האוטו

מהנוסטלגיה שמעלה לאנשים

אן כמו האוטו הזה

כשאני נוסע עם הרנו שלי אני מרגיש כמו

בווטרינה בחנות כולם מסתכלים נוגעים ואומרים

היה לי כזה או זה האוטו הראשון שלי

או לאבא לסבא ... היה כזה אז עכשיו

תחשוב לבד ותגיד רנו 4 כדאי?

עצמאות 07 021.jpg

פורסם

תודה חברים על ההכוונה והידע, כבר התחלנו בחיפושים אחר הרנו 4 המיוחלת.

האמת שציפינו להיצע גדול יותר. לא ברור לאן נעלמו כל הרנו 4 שהציפו את הכבישים עד לפני שנים לא רבות בכלל. ולא שאנחנו בררנים כל כך, רק שתהיה במחיר נמוך ועם שלדה לא רקובה מידי.

לשי, ה-A112 אכן קורצת לנו, היא הגיעה לגמר יחד עם הרנו ולא מן הנמנע שבסופו של דבר נלך עליה, אם תהיה הזדמנות טובה ולא נמצא רנו מתאימה.

הרכב הראשון של אבי היה רנו פורגונט משנות ה-50', וכנראה שהוא אהב אותה כי גם הרכב השני שלו היה פורגונט. לסבא שלי הייתה רנו 4 ירוקה כשהייתי ילד, ואני כיום נוהג במגאןI חביבה למדי, ככה שיש אצלנו מסורת מסויימת לדגמי רנו. מכיוון שהרנו 4 היא אנקדוטה גדולה מאוד בהיסטוריה של המותג, היא מקסימה והיא עונה על כל צרכינו, אני חושב שזה מתאים.

פורסם

לדעתי, וגם אני התחלתי ככה, קצת קשה למצוא משהו שהוא גם פשוט וקל לשיפוץ וגם אקזוטי ברמה מעל הבסיסית. לרוב מכוניות אקזוטויות, הן אלה שאין להשיג להן חלפים או מסובכות עם מערכות מתקדמות (סיטרואן, איטלקיות וכו').

אז התחלתי לקרוץ לכיוון רודסטר, כי גם אם היא פשוטה, היא איכשהו מיוחדת. אך המחירים גבוהים בשביל שיפוץ ראשון, אז אולי רק בשלב מאוחר יותר.

לדעתי, כדאי להינעל על דגם ומודל מסוים לפני שמתחילים לחפש, כי אחרת תחפש הרבה ולא תמצא כלום.

שיהיה בהצלחה עם הרנו 4.

משכנתא זה קל

פורסם

אני מסכים אתך לגמרי לגבי רודסטרים ומכוניות ספורט למיניהן, וגם על הקושי למצוא רכב אקזוטי שהוא קל לשיפוץ. אלא שאני לא בהכרח מחפש משהו אקזוטי, אלא משהו שפשוט יעניין אותי. גם רכב עממי ונפוץ שמייצג תקופה, כמו הרנו 4 למשל, מדבר אליי. אני די נעול על הרנו, אבל יש דגמים שונים ומשונים שאם איכשהו יפלו לי לידיים אז אני אתפוס אותם.

ובהמשך לחיפושים אחר הכלה: דיברתי עם מישהו שמוכר רנו 4 (שרשומה ע"ש חבר שלו). הוא אומר שהיא תקינה ונוסעת, אבל הבעיה היא שהמכונית משועבדת לעירייה. המוכר טוען שהכיר מישהו שקנה מכונית קלאסית משועבדת, הגיש בקשה לעירייה לביטול השיעבוד בטענה שהוא מעוניין לשפץ, והעירייה נענתה לבקשה. מישהו מכיר הליך כזה? יודעים איך כמה ולמה?

פורסם

אין בעיה- תנסה, אבל אל תתן כסף, לפני שישחררו את השיעבוד! אגב, תבדוק בכלל, למה יש שיעבוד- אולי, הוא חייב סכום לא כ"כ גבוה- אולי פשוט תוכל לשלם וזהו?

אני בטח לא הייתי קונה משהו, לפני שבודק בעצמי הכל, ולא מסתמך על מישהו, ש"מכיר מישהו שעשה"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

דיברתי גם עם הבעלים הרשומים, הוא אומר שלרכב בכלל אין רשיונות! וחוץ מההעניין עם העירייה שהוא לא מכיר יש גם עניין של צו ירושה, ובקיצור - ירדתי מהמכונית הזו. לרנו המסכנה הזו (שנת 72') אין עתיד מזהיר במיוחד.

אבל הבחור ציין שיש ברשותו רנו4 נוספת, מודל 82'. הבעיה שהיא לא עברה טסט שנתיים והוא דורש עליה סכום יחסית גבוה.

ממשיכים בחיפושים...

כל טיפ יתקבל בברכה.

פורסם

אז ממשיכים לחפש רנו 4, אבל בדרך מוצאים גם דברים אחרים.

מה אתם אומרים על פג'ו 104?

יש אחת שנת 82' שעומדת כבר כמה שנים בחצר.

האם היא תהיה בעייתית לתחזוקה ולמציאת חלפים? הכל ביחס לרנו 4 כמובן.

נאמר לי שה-104 סובלת מטכנולוגיה צרפתית מובהקת, כלומר, כל רכיב נמצא במקום האחרון שהיית מצפה, ובשביל להחליף איזו נורה צריך לפרק חצי אוטו. נשמע כמו הגזמה בשביל מכונית קטנה ופשוטה, לא?

בכל אופן, אני יודע שהיא לא מכונית קלאסית במיוחד, אבל היא חביבה למדי ואמורה גם להיות מהנה לנהיגה כשהיא תקינה.

פורסם

לא יודע לגבי האמינות וכאלה- אבל יצא לי מעט לנהוג ב-104, והאוטו כיפי לנהיגה, לטעמי. חוץ מזה- הוא כבר הופך להיות נדיר, וחבל. אגב- לא מזמן ראיתי נידמה לי ב"ענתיקות" שמישהו פירסם אחד לפני פינוי של העיריה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...